Ποιο GPS?

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιο GPS?

Κατά τη δική μου άποψη και εμπειρία:
1. Το Destinator ειναι για πέταμα! Εκτός αν σας δελεάζει η εγγύηση εφ' όρου ζωής σπασίματος νεύρων! :mad_2:
2. Το ίδιο και για όλα όσα θεωρούνται ...χερότερα από αυτό!

Το 2005 είχα πάρει το Mio 168 pocket pc με το Destinator 4 που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω σε δουλειά, εκτός Αθηνών και για αρκετό διάστημα όταν ο χρόνος ήταν κάτι περισσότερο από χρήμα και διαπίστωσα:

1. Πόσο άχρηστο ήταν το Μio 168 (ένα σωρό ελαττώματα) -το αγόρασα ενώ βρισκόμουν στην επαρχία και δεν είχα επιλογές (μετά αποφάσισα να μην αγοράσω ποτέ ξανά no name, Μio και πράσινα άλογα. Μόνο επώνυμα, δοκιμασμένα και με φήμη!)

2. Πόσο άχρηστο ήταν το Destinator -τι να το κάνεις όταν στα "δύσκολα" σε προδίδει; Όταν κρέμεσαι από αυτό; Όταν του δίνεται η ευκαιρία να ξεπληρώσει τα λεφτά του (600 ευρώ); Στα εύκολα με πάει και η γιαγιά μου! Πόσες φορές μου ήρθε να το πετάξω από το παράθυρο!

3. To support για το Mio και το Destinator ήταν σκέτη κοροϊδία! Είχαν βάλει μια τηλεφωνήτρια να λέει το ίδιο τροπάριο ότι "ο κ. τάδε μιλάει σε άλλη γραμμή, πάρτε αργότερα". Όσες φορές αργότερα και να έπαιρνες το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Αν άφηνες όνομα και τηλέφωνο δεν σε έπαιρναν ποτέ, οπότε μια φορά της είπα και επέμεινα ότι θα περιμένω στη γραμμή (έπαιρνα και από επαρχία) και έτσι μετα από 20 λεπτά μίλησα επιτέλους με τον κ. τάδε. Έκτοτε δεν κατάφερα να ξαναμιλήσω!

4. Για την επόμενη έκδοση (π.χ από 4 σε 5) Destinator δεν παρέχουν update (με έκτπωση) πρέπει να ξανά-αγοράζεις το (πανάκριβο) Destinator κάθε φορά!

5. Πόσο άχρηστα (έγινα μονότονος) είναι τα Windows Mobile! Το υποπτευόμουν αλλά δεν το φανταζόμουν σ' αυτό το βαθμό!

Συμπέρασμα: Μακριά από συσκευές γενικής χρήσης (ιδιαίτερα ανώνυμες) και τα συνοδευόμενα λογισμικά τους και μακριά από M$! :mad_1:

Το επόμενο GPS που σκοπεύω να πάρω και θα χρειαστώ το 2008 θα είναι οπωσδήποτε Garmin. Η εταιρία που φτιάχνει αποκλειστικά GPS όλων των ειδών και χρήσεων, από ρολόγια χειρός έως πάνελ αεροπλάνων και έχει την καλύτερη φήμη στο χώρο! (Ήμουν και ο ευτυχής κάτοχος ενός παλιού μοντέλου Garmin χωρίς χάρτες. Τρία πράγματα υποσχόταν και τα έκανε!) :cool_4:
Πειράματα (και συνέπειες) τέλος!
www.garmin.com

Reaction score
164
Η εμπειρία μου είναι εντελώς διαφορετική από του HD. Έχω ένα LOOX 560+Destinator 6.
-Εξαιρετική υποστήριξη από την NGI.
-Εξαιρετικοί οι χάρτες της, πολύ συχνή ενημέρωση κάθε 6 μήνες, δωρεάν.
-Το πρόγραμμα, απλά επαρκές. Το 7 που είναι προ των πυλών, φαίνεται πολύ καλύτερο.
-Πολύ ευχαριστημένος από το PPC: Δυνατότητα αλλαγής προγράμματος πλοήγησης, χρήση άλλων προγραμμάτων (πχ για το Metro).
Το 6 το πήρα με δωρεάν upgrade από το PN.

Το GPS είναι 90% χάρτες και 10% πρόγραμμα. Τι να το κάνω το Garmin αν δεν έχει τους χάρτες που έχει το Destinator;
Τι να το κάνω αν, από ελλειπή στοιχεία των χαρτών, όποτε κάνε επαναϋπολογισμό διαδρομής θέλει σώνει και καλά να επιστρέψω στο σημείο απ όπου έστριψα, επειδή πχ ο δρόμος ήταν κλειστός; (αυτό το έκανε το iGO)

Reaction score
0

Ποιός είπε ότι τα Garmin δεν έχουν χάρτες;
Η αναφορά μου ήταν για παλιό και φθηνό μοντέλο χωρίς χάρτες (για πεζοπορία). Ρίξε μια ματιά στο site.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Ποιο GPS?

Ποιός είπε ότι τα Garmin δεν έχουν χάρτες;
Η αναφορά μου ήταν για παλιό και φθηνό μοντέλο χωρίς χάρτες (για πεζοπορία).
Κάθε πότε γίνεται ανανέωση; Υπάρχει δυνατότητα αναφοράς λαθών και διόρθωσης; Η αναβάθμιση γίνεται εύκολα;

Reaction score
14

Δεν θέλω να έχω ξεχωριστές συσκευές και για το λόγο αυτό χρησιμοποιώ το TyTN οπου έχω φορτώσει το Desti6 - iGO 2006 και δοκιμαστικά τώρα τελευταία το Papago7.
Περισσότερο απ'όλα χρησιμοποιώ το Desti, οπου είναι αρκετά αξιόπιστο και με έχει βγάλει από δύσκολες περιπτώσεις. Είπα βεβαια παραπάνω ότι σε κάποια σημεία στο εξωτερικό δεν λειτουργεί. Είνα όμως κάτι που θα διορθωθεί και όχι μόνο σε αυτό αλλά σε όλα τα συστήματα πλοήγησης.

Τώρα σχετικά με αυτό που είπε ο Κώστας θέλω να σημειώσω ότι μπορεί να μην χρειάζεται ο κάτοικος της Λαμίας για να πάει στη Λαμία, αλλά σίγουρα θα το χρειαστεί να πάει στο Βόλο και δεν θέλει να σταματάει κάθε λίγο και λιγάκι να ρωτάει με....επισφαλείς απαντήσεις. Πάντως στην Πάτρα το έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές, όχι γιατί δεν γνωρίζω τους δρόμους αλλά γιατί μπορείς να πας ακριβώς χωρίς να ψάχνεις έστω και το νούμερο.

Viva GPS!!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο GPS?

Η εμπειρία μου είναι εντελώς διαφορετική από του HD. Έχω ένα LOOX 560+Destinator 6
Άρα δεν μιλάς για ανώνυμο! Το Loox είναι προϊόν συμμαχίας δύο επώνυμων εταιριών Fujitsu-Siemens που έχουν δώσει ποιοτικά δείγματα!

Κάθε πότε γίνεται ανανέωση; Υπάρχει δυνατότητα αναφοράς λαθών και διόρθωσης; Η αναβάθμιση γίνεται εύκολα;
Μίλησα για το Mio 168+Destinator 4 και την υποστήριξή του επειδή αυτή την εμπειρία βίωσα.
Garmin με χάρτες δεν έχω, οπότε δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
Πριν αγοράσω βέβαια θα το ψάξω οπωσδήποτε, αλλά νομίζω ότι μια τέτοια εταιρία θα παρέχει εκτός από καλύτερο μηχάνημα και καλύτερη υποστήριξη.
Το "καλύτερο μηχάνημα" είναι 100% σίγουρο.

Reaction score
164
Απ΄ό,τι ξέρω τα Garmin είναι κορυφαία ως hardware. Αλλά τους χάρτες τους φοβάμαι. Μην περιμένετε κάποια ξένη εταιρεία να ασχοληθεί σοβαρά με την χώρα μας. Η NGI έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, ιδίως για Ελληνική εταιρία. Μακάρι να έβγαζε χάρτες συμβατούς με iGO...
Το LOOX είναι πολύ καλό ως κατασκευή, είναι ταχύτατο, έχει τρομερή οθόνη, αλλά ο δέκτης του GPS είναι κάτω του μετρίου. Όχι θανάσιμο ελάττωμα για τη χρήση που του κάνω, κατά 99% στο αυτοκίνητο με εξωτερική κεραία. Αλλά χωρίς αυτήν, χορίζεται άσχημα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Εδώ και αρκετό καιρό ψάχνω κι εγώ για gps. Δοκίμασα μερικά αλλά τελικά θα συμφωνήσω ότι για την Ελλάδα μοναδική λύση αυτή την στιγμή είναι τα μηχανήματα με Destinator. Διότι πολύ σωστά όπως έχει ειπωθεί gps=χάρτες. Τι να το κάνεις αν έχει χάρτες μόνο για Αθήνα (και αυτούς παλιούς) και Εθνική οδό.

Τελικά έχω καταλήξει στο HP 5710 travel companion. Εντός ολίγων ημερών θα το παραγγείλω και θα σας πω τις απόψεις μου.

Όσοι έχουν μηχανήματα με Dest να ξέρουν ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κυκλοφορούν οι νέοι χάρτες από την NGI...

Reaction score
0

Τι να το κάνεις αν έχει χάρτες μόνο για Αθήνα (και αυτούς παλιούς) και Εθνική οδό
Με μια πρόχειρη έρευνα:
Garmin φθηνό με χάρτη Ελλάδας και 180 πόλεις ή/και Ευρώπης κ.λπ
http://www.e-galaxy.eu/garmin_nuvi_200250.htm

Συγκριτικό GPS:
http://www.e-galaxy.eu/pinakasGPSPnaPda.htm

Πιστεύω ότι οι καλοί χάρτες είναι εξ-ίσου σημαντικό με το πόσο καλή είναι και η συσκευή (τι να τον κάνεις τον χάρτη αν η συσκευή παθαίνει crash στο δρόμο, δεν "πιάνει" και είναι δύσχρηστη;).

Δεδομένου ότι οι πρώτοι χάρτες για Garmin μπήκαν το 2004 που είχαν μόνο 1-2 πόλεις, στα επόμενα 1-2 χρόνια μπορεί να έχουμε το καλύτερο GPS + τους καλύτερους (Ελληνικούς) χάρτες!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Δεν έχω δει dest να κρασάρει ακόμη...

Όσο για την κάλυψη από το site της Garmin

Μερική κάλυψη (μόνο αστικά κέντρα) στην Ν. Ελλάδα. Καμμία κάλυψη σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα...
Επίσης δεν διευκρινίζει αν έχει μόνο τις οδούς περασμένες ή και την αρίθμηση.

Τώρα σε 1-2 χρόνια ζήσε Μάη να φας τριφύλλι λένε στο χωριό μου. Μην ξεχνάς ότι σε 1-2 χρόνια προχωράν και οι ανταγωνιστές (το Dest7 είναι προ των πυλών ήδη).

Reaction score
0

Όσο για την κάλυψη από το site της Garmin

Μερική κάλυψη (μόνο αστικά κέντρα) στην Ν. Ελλάδα. Καμμία κάλυψη σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα...
Επίσης δεν διευκρινίζει αν έχει μόνο τις οδούς περασμένες ή και την αρίθμηση.

Τώρα σε 1-2 χρόνια ζήσε Μάη να φας τριφύλλι λένε στο χωριό μου. Μην ξεχνάς ότι σε 1-2 χρόνια προχωράν και οι ανταγωνιστές (το Dest7 είναι προ των πυλών ήδη).
Μόνο που αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός χάρτης.

Ιδού τι περιέχει ο Ελληνικός:
"Νέος ελληνικός χάρτης Garmin με κάλυψη 72+ πόλεων Hellas Navigator 3!
(έκδοση 11/2006)

Ο χάρτης καλύπτει:

Πόλεις με δρομολόγηση και αρίθμηση: Αττική (97 δήμοι/οικοδομικά συγκροτήματα), Θεσσαλονίκη (15 δήμοι/οικοδομικά συγκροτήματα), Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος, Τρίπολη.

Πόλεις χωρίς κατεύθυνση και αρίθμηση: Άγιος Νικόλας, Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Αργοστόλη, Άρτα, Βέροια, Γρεβενά, Δράμα, Έδεσσα, Ερμούπολη, Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα, Θήβα, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Καστοριά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Λευκάδα, Λιβαδειά, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πολύγυρος, Πρέβεζα, Πύργος, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμο, Σέρρες, Σπάρτη, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χίος.

Επίσης περιλαμβάνει:

4.932 οικισμούς με δυνατότητα οδικής σύνδεσης

22.936 σημεία ενδιαφέροντος (αεροδρόμια, τράπεζες, μπαρ, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, κινηματογράφους, νοσοκομεία, εστιατόρια, βενζινάδικα, ξενοδοχεία, μουσεία, λιμάνια, parking, φαρμακεία, σχολεία, ταχυδρομεία κ.α.)

Όλα τα δεδομένα και ο χάρτης είναι αποθηκεμένα σε μια κάρτα SD-micro 128 MB και είναι συμβατός με τα GPS Garmin των σειρών StreetPilot, Nuvi, Zumo.
"

Όπως είπα και πιο πριν, μπορεί να μην έχει τον καλύτερο χάρτη, αλλά η Ελληνική υποστήριξη (χαρτών) τείνει να βελτιώνεται γρήγορα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Ακόμη και έτσι δεν το θεωρώ καλή αγορά. Προτιμότερο το dest με τους πολύ καλύτερους χάρτες του...

Reaction score
0

Εγώ έχω δεί, στους 3 μήνες που το χρησιμοποιούσα στην επαρχία όλη μέρα, αρκετές φορές -τουλάχιστον με το Mio 168 και το Destinator 4.
Μία φορά μου έτυχε λίγο πριν μια μεγάλη διασταύρωση με ελλειπή σηματοδότηση... ευτυχώς πήρα το σωστό δρόμο κατά τύχη!

Τώρα αν έφταιγε το Mio 168, η Microsoft με τα Windows mobile ή το Destinator 4 δεν μπορώ να ξέρω. Είμαι σίγουρος ότι και τους τρείς μαζι να βάλεις να το ψάξουν, δεν θα βρούν άκρη ποιός φταίει.
Ενώ με την Garmin μειώνεις τους φταίχτες και αυτούς που ...βρίζεις! :happy_9:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Κοίτα έχουμε φτάσει στο Dest6 και οι χάρτες ανανεώνονται κάθε 6 μήνες...

Οπότε αν δεν δοκιμάσεις το νέο dest με νέους χάρτες και σε ένα μηχάνημα της προκοπής δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα...

Όσο για το ποιον βρίζεις κάθε φορά είναι μια πιο πονεμένη ιστορία...

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Ποιο GPS?

Εγώ βρίζω εμένα: Να λαλάκα με τη μαμακία που μάζεψες πάλι! :happy_5:
Η Garmin πάντως είναι φημισμένη για τους ναυτικούς της χάρτες, που δεν αλλάζουν...

Reaction score
0

Κοίτα έχουμε φτάσει στο Dest6 και οι χάρτες ανανεώνονται κάθε 6 μήνες...

Οπότε αν δεν δοκιμάσεις το νέο dest με νέους χάρτες και σε ένα μηχάνημα της προκοπής δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα...

Αν ήταν να αλλάζει έτσι εύκολα ένα λογισμικό και να γίνεται απροβλημάτιστο, θα είχαμε όλοι αγαπήσει π.χ τη Microsoft.

Και αν είναι να σέρνω ..PC με dual core για να τρέξει αποδεκτά ένας απλός χάρτης επειδή οι προγραμματιστές δεν φιλοτιμήθηκαν να προγραμματίσουν σε low level, και να κάνουν optimizations στον κώδικά τους με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να τρέχει "μέσω θήβας" και επιπλέον πάνω από τα βαριά και προβληματικά windows mobile, προτιμώ τις εξιδεικευμένες συσκευές με πολύ λιγότερα ενδιάμεσα στρώματα λογισμικού, πολύ λιγότερες χιλιάδες πιθανών bugs και πολύ λιγότερους ενδιάμεσους κατασκευαστές.

Φυσικά μιλάω με τις πιθανότητες. Γιατί οι συσκευές (και οι άνθρωποι) στα δύσκολα φαίνονται. Μόνο δοκιμάζοντας μια συσκευή σε πραγματικές συνθήκες και για αρκετό διάστημα έως ότου δεις τα όριά της θα μπορέσεις να πεις εάν είναι καλύτερη ή αν σε καλύπτει καν. Ακόμα και αν έχεις την έκδοση 6 δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα αν δεν τη φτάσεις στα όριά της.

Οπότε να το αγοράσω (δηλαδή να τους επιβραβεύσω) μετά από όσα πέρασα (σύν την ψεύτικη υποστήριξη τότε) αποκλείεται. Εμένα με έχουν χάσει από πελάτη (το δις εξ' αμαρτάνειν ουκ ανδρός σοφού) ακόμα και αν γίνει το καλύτερο λογισμικό του κόσμου (επιστημονική φαντασία).

Προτιμώ να περιμένω τη Garmin ή να ρωτάω τις κοπέλες στο δρόμο και να κάνω γνωριμίες....

Reaction score
164
Για υποστήριξη απευθύνθηκες στην NGI;
Εμπειρία με WM5 είχες και από άλλα μηχανάκια; Σε ρωτάω γιατί την NGI μέχρι τώρα την έχω βρει άψογη, και με τα WM5 δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιο GPS?

Εγώ βρίζω εμένα: Να λαλάκα με τη μαμακία που μάζεψες πάλι! :happy_5:
Γιατί, το δοκίμασες πριν το αγοράσεις; Πάντοτε ευθύνονται οι κατασκευαστές και οι σχεδιαστές. Αυτούς πρέπει να βρίζεις και κατά προτίμηση δημόσια (στο δημόσιο κυβερνοχώρο) μπας και αλλάξει κάτι. Η τεχνολογία προχωράει αλλά η τεχνοβλακεία παραμένει ίδια! :happy_9:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποιο GPS?

Για υποστήριξη απευθύνθηκες στην NGI;
Εμπειρία με WM5 είχες και από άλλα μηχανάκια; Σε ρωτάω γιατί την NGI μέχρι τώρα την έχω βρει άψογη, και με τα WM5 δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Κάτι μου θυμίζει το NGI αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν αυτή η εταιρεία. Είχα ασχοληθεί μαζί τους (στο τηλέφωνο υποστήριξης που μου είχαν δώσει) 5-6 φορές τέλη 2005 και αυτό ήταν.

Άλλο μηχανάκι δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω.

Το θέμα είναι ότι εγώ το χρησιμοποιούσα για δουλειά και κρεμόμουν από αυτό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.109
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead