Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.024
Όποτε, να διαβάζεις τακτικά τις ανακοινώσεις στο "Πάμε για καφεδάκι". :p

Timaras

Reaction score
2.154
Από τα καλύτερα κομμάτια για να το στρώσεις φίλε. Όπως και τα υπόλοιπα από basstronics. Καλορίζικο
Να το στρώσεις μ'αυτό το κομμάτι δε νομίζω.
Να του βγάλεις τα μάτια το έχω πιο πιθανό!

Surf....όπως ειπώθηκε και παραπάνω είσαι θεός φίλε.Πάνω απ'όλα για τον τρόπο που
αντιμετωπίζεις τα πράγματα.
Να τα χαίρεσαι να τα ακούς φιλαράκι τα καινούρια τα εργαλεία!!
Μεγειές το SB.Πως σου φαίνεται out of the box συγκριτικά με το PB?

Reaction score
2.482
Α, σορρυ ρε παιδια. Σημερα ειχα καλεσμένους να δουμε ματσακι (βασικα, δικαιολογία για να φαμε Black Angus!) και τώρα έκατσα! Το sub το εβαλα εκει που ήταν το PB πριν και δεν είναι η ιδεατή θέση. Θελω να το βάλω γωνία.

Λοιπον. Out-of-the-box, με εντυπωσιάζει πολυ στη μουσικη, με ποια εννοια. Εβαλα μια εκπληκτικη ταινία, Knights Of Badassdom (Μην τολμησετε να την δειτε. Μονο αν ασχολειστε με rpg, θα την βρείτε διασκεδαστικη και παλι αμφιβολο), αλλα σαν score εχει rock μουσικες. Ε, δεν ειχα ξανακουσει sub να παιζει τοσο ωραια και γλυκα νοτες (και όχι μπαμ, μπουμ). Μου άρεσε παρα πολυ αυτο.

Εβαλα και την σκηνη απο τους Avengers που είχα ακουσει πολλες φορες για να έχω αποψη και εκ πρώτης οψεως δεν δίνει τοσο καλη κλωτσια, οσο το PB2000, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι θεμα ρυθμισης. Το διαολεμένο εχει ενα σκασμο ρυθμίσεις, αλλα δεν το πειράζω ακόμα, μεχρι αυριο μεθαυριο να μετακομισω το sub στη γωνια και μετα να παιξω.

Σιγουρα ειναι τεραστιο φάουλ στο design που το control panel ειναι πισω. Πως στο καλο να το ρυθμίζεις αν το έχεις κοντα στον τοιχο, δεν μπορω να καταλάβω. Φαντασου δλδ να είχα και το PB13! (Αυτο το αφηνω για πιο μετα εν τελει σε κανα διχρονο).

Για φωτό, πάρτε μια απο το iPhone, πρόχειρα και όταν κανω τις οικοδομικές εργασίες μου, θα παρω φωτος με την DSLR για καλυτερα.
IMG_1281.JPG

Α, μια τελειως εγκυκλοπαιδική ερώτηση. Θα μπορουσε κανείς να έχει ενα SB13 και ένα PB13 (ή απο 2 ζευγάρια) και να ρυθμιζε π.χ. το SB13 να παίζει απο 30hZ και πάνω, ενώ τα PB να έπαιζαν απο 30hZ και κάτω; Θα είχε καποια ωφέλεια;

Το ρωτάω γιατι μου φαντάζει ιδανικό να έχεις αυτο το στακάτο μπασο που ακουω απο το SB, αλλα και την κλωτσια όταν την θες απο το PB

Reaction score
15.548
..... γιατι καποιος να το κανει αυτο αφου το pb13 ειναι λιγο καλυτερο και σαν sealed sub ;

και οχι ......ειναι σαχλαμαρα να κανεις κατι τετοιο

στο pb13 πληρωνεις την ευελιξια να παιξεις οπως θες με εξαιρετικο αποτελεσμα...
...το ιδιο ισχυει και για το pb12 .....

Reaction score
2.482
..... γιατι καποιος να το κανει αυτο αφου το pb13 ειναι λιγο καλυτερο και σαν sealed sub ;

και οχι ......ειναι σαχλαμαρα να κανεις κατι τετοιο

στο pb13 πληρωνεις την ευελιξια να παιξεις οπως θες με εξαιρετικο αποτελεσμα...
...το ιδιο ισχυει και για το pb12 .....
Μαλλον δεν εξήγησα καλά τι εννοούσα. Πολύ χοντροκομμένα, βάσει της δικής μου εμπειρίας (απειρίας ουσιαστικά), μου άρεσε που το PB2000 κατέβαινε πολυ, αλλα απο το SB13 μου αρέσει πολυ το στακάτο μπάσο στις μεγαλύτερες συχνότητες. Γιατι λοιπον να μην "πάντρευε" κάποιος τα καλυτερα από τους δύο κόσμους, δλδ κατα την διάρκεια θέασης μιας ταινίας, θα υπήρχε ένα high pass filter στα 30hZ για το PB13(ωστε να παίζει μόνο από 30 και κάτω) και συνάμα να έχεις ένα Low pass filter στο SB13 στα 30hZ (ώστε να παίζει τις συχνότητες απο το 30hz μέχρι την ρυθμιση crossover του ενισχυτη).

Reaction score
1.042
Μηπως ομως το pb13 ultra τα παντρευει ολα αυτα? Απλα δεν το εχεις κ δεν το ξερεις!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.547
surfdrifter κατι δεν κανεις καλα !
Ειναι ωρα να κανεις και εσυ το subwoofer crawl

Το επομενο βημα ειναι να σε στειλουμε για ακοογραμμα :p
Μπορει να ακους απο 100 hz και πανω,τι να σου κανει το sub τοτε?

Timaras

Reaction score
2.154
...Γιατι λοιπον να μην "πάντρευε" κάποιος τα καλυτερα από τους δύο κόσμους, δλδ κατα την διάρκεια θέασης μιας ταινίας, θα υπήρχε ένα high pass filter στα 30hZ για το PB13(ωστε να παίζει μόνο από 30 και κάτω) και συνάμα να έχεις ένα Low pass filter στο SB13 στα 30hZ (ώστε να παίζει τις συχνότητες απο το 30hz μέχρι την ρυθμιση crossover του ενισχυτη).
Με λίγα λόγια θες ένα sub που να κατεβαίνει στους 20 κύκλους και ένα nanoAVR που έχει και presets για να επιλέγεις κάθε φορά τη ρύθμιση της αρεσκείας σου.Άσε που με αυτό
θα ρυθμίσεις και τα υπόλοιπα ηχεία σου και θα παίζει super το σύστημα! ;)

Reaction score
2.482
surfdrifter κατι δεν κανεις καλα !
Ειναι ωρα να κανεις και εσυ το subwoofer crawl

Το επομενο βημα ειναι να σε στειλουμε για ακοογραμμα :p
Μπορει να ακους απο 100 hz και πανω,τι να σου κανει το sub τοτε?
Χαχα! Δεν χρειαζεται να κανω subwoofer crawl, διοτι δυο θεσεις εχει ολες κιολες να μπει!

Θελω να το βαλω δεξια απο το αριστερα ηχειο για να ειναι γωνιασμενο.

Aπλα θελω να κανω τα παρακατω, πριν αρχισω να φτιαχνω τον ηχο

1) Να κανω νεες τρυπες για να αλλαξω θεση στα surround.

2) Να ερθει αυτος που μου εφτιαξε το συνθετο να κανω μια επεκταση και συναμα να μου φτιαξει πολλες τρυπες για ευελιξια ραφιων.

3) εχω φτιαξει απο περσυ το καλοκαιρι, ενα μαυρο ρολο μηκους 1m, για να το βαλω πανω στην οθονη για να κατεβαινει και να μασκαρει την οθονη για 1:2,35. Ε, ηρθε η ωρα να γινει κι αυτο!

Αφου γινουν ολα αυτα, μες στη βδομαδα/σκ, ευελπιστω να παρω και 2 ηχεια, οποτε να πω οτι ειμαι κομπλε για αρκετο διαστημα, σκαναρωντας για καμια ευκαιρια σε τελικους.

Reaction score
15.548
Μαλλον δεν εξήγησα καλά τι εννοούσα. Πολύ χοντροκομμένα, βάσει της δικής μου εμπειρίας (απειρίας ουσιαστικά), μου άρεσε που το PB2000 κατέβαινε πολυ, αλλα απο το SB13 μου αρέσει πολυ το στακάτο μπάσο στις μεγαλύτερες συχνότητες. Γιατι λοιπον να μην "πάντρευε" κάποιος τα καλυτερα από τους δύο κόσμους, δλδ κατα την διάρκεια θέασης μιας ταινίας, θα υπήρχε ένα high pass filter στα 30hZ για το PB13(ωστε να παίζει μόνο από 30 και κάτω) και συνάμα να έχεις ένα Low pass filter στο SB13 στα 30hZ (ώστε να παίζει τις συχνότητες απο το 30hz μέχρι την ρυθμιση crossover του ενισχυτη).
εεεεεεε....οταν θες να κανεις κατι τετοιο...πουλας το sb 13 και παιρνεις το pb 13 και ταχεις ολα :p

Reaction score
2.209
Δε χωράει το PB ρε κορίτσια.
. Φαντασου δλδ να είχα και το PB13! (Αυτο το αφηνω για πιο μετα εν τελει σε κανα διχρονο).
Το σπίτι του Surf είναι σαν το ρήγμα της Ανατολίας. Μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο!

Reaction score
2.482
Παιδια....

Για να λέμε τα σύκα-συκα και την σκαφη-σκαφη. Μια χαρα χωράει PB13 στο σαλόνι μου. Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν λεέι να το καταλάβει αυτό η γυναίκα μου.

Τι να πω... Δεν έβλεπε μάλλον Sport Billy μικρή... :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.547
Πιστευω οτι το subwoofer crawl ειναι ενα ειδος ιεροτελεστιας.
Το εκανε ο melina και του ραγισαν οι σοβαδες μετα..!!

Sub χωρις sub crawl ειναι σαν κερασακι χωρις την τουρτα απο κατω :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.338
Members
38.545
Νεότερο μέλος
Dimisdsg_707