Ποιόν Θέλετε Για Επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα όμως σίγουρα όλοι δειλά-δειλά αρχίζουμε να το συζητάμε. Τα κόμματα βέβαια έχουν αρχίσει εδώ και καιρό. Σε λίγο καιρό θα δούμε και τις πρώτες επίσημες δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς πρώτοι.

Η θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου τελειώνει σε μερικούς μήνες. Να θυμίσω απλά ότι τα ποσοστά αποδοχής του ήταν πρωτοφανή και άγγιξαν το 88%. Κρίνεται δηλ. ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους Προέδρους Δημοκρατίας.

Ο αντικαταστάτης του θα έχει σίγουρα δύσκολο ρόλο. Γι' αυτό πιστεύω ότι το πρόσωπο παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την κομματική προέλευση. Εμείς εδώ λοιπόν δεν προσπαθούμε να μαντέψουμε ποιός θα είναι τελικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ποιόν θα θέλαμε εμείς. Οι επιλογές που έχω βάλει είναι όλοι όσοι έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για την θέση αυτή. Όπως είναι φυσικό δεν μπορώ να τους συμπεριλάβω όλους γι' αυτό μπορείτε να προτείνετε και εσείς ονόματα.

Καλό θα ήταν εκτός από την ψήφο μας να λέμε και το γιατί κάνουμε αυτή την επιλογή. 'Ή ίσως ακόμα καλύτερα να περιγράφαμε τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Reaction score
7
1. Κώστας Σημίτης = Μπα, ας ξεκουραστει... Εχει κοψει και το ποτο... 8)
2. Κώστας Μητσοτάκης = ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΛΟΙ? ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΗ? (Θελω να μαθω ποιος τον διαλεξε - ΔΕΝ παιζουν με αυτα. Αυτο ειναι η κακη πλευρα του χιουμορ)
3. Γιώργος Σουφλιάς = A! This? Last year :oops:
4. Απόστολος Κακλαμάνης = Χμμμμμμμμμμμ! :|
5. Πέτρος Μολυβιάτης = Ποιος ειναι αυτος? :roll:
6. Γιάννα Αγγελοπούλου = Μη χ*σ*... :evil:
7. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη = Αν ειναι να βαλουμε γυναικα, ας βαλουμε την Καϊλλη
8. Νίκος Κωνσταντόπουλος = Τον καημενο...για να μη στεναχωριεται...
9. Άλλος = Αν ακουσεις μια φορα Hi-End μετα δεν αλλαζεις... Κ.Στεφανοπουλο με 1000 :cry: :cry: :cry: Ο καλυτερος....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Λέτε Να Συζητηθεί?

Χρήστο θα τους το προτείνω αλλά μάλλον ψάχνουν κάτι πιο συμβατικό...
Τότε να προτείνω κάτι ακόμη πιό ασύμβατο και πιό "εκρηκτικό", θα ήθελα όμως πριν σχολιάσετε (και πιθανόν πολλοί από σας εκρηκτικά...) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ.

Τι θα λέγατε αν έπεφτε η πρόταση για Προεδροποίηση του τέως Βασιλιά Κων/νου ?

Κεραμίδα έτσι??? Και όμως...

• 1. Με αυτό τον τρόπο ΜΟΝΟΝ, λύνεται οριστικά όχι μόνον τυπικά (γιατί τυπικά έχει λήξει) αλλά και στο μυαλό μιάς μερίδας του Ελληνικού λαού (που κατά κάποιο τρόπο έχει μείνει λίγο παραπονεμένη), το θέμα του Πολιτεύματος.

2. Με αυτό τον τρόπο ΜΟΝΟΝ, λύνεται οριστικά και στο μυαλό του τέως, η έστω και παραμικρή υπόνοια για 'επάνοδο'. Η Προεδροποίηση της Βασιλείας γίνεται πλέον μονόδρομος γιατί φαντάζομαι κάποιος τέως Βασιληάς που γίνεται Πρόεδρς Δημοκρατίας τελειώνει πιά οριστικά ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΚΡΙΕΣ και στον ίδιο.

3. Σαν άτομο αλλά και σαν οικογένεια νομίζω, δεν έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ προκαλέσει κάποια από τα προτεινόμενα (και συμβατά) ονόματα you know what i mean...

4. Αν προταθεί αυτό, φαντάζομαι διεθνώς, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στην Αμερική, μάλλον θα αποτελεσει ρηξικέλευστη και μάλλον ευνοική για τα συμφέροντά μας εξέλιξη...[/list:u]
    Είμαι όμως σίγουρος ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν ΤΟΛΜΗ και ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΗ (και μετά από σκέψη) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ. Πάντως, εγώ ψήφισα άλλος... :wink:
    (στη Βουλγαρία ο τέως τους έγινε Πρωθυπουργός...)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν έχει κανένα λόγο κάποιο κόμμα (και προπαντώς η Ν.Δ.) να κάνει μια τέτοια πρόταση. Χωρίς να εξετάσω το γιατί, σήμερα ο Κωνσταντίνος είναι μια τελειωμένη πολιτικά (προσοχή πολιτικά!) υπόθεση.

Άρα γιατί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν υπάρχει ο πολιτικός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ασε τον χαμό που θα γίνει αν κάποιος σκεφτεί καν να το προτείνει. Καλώς ή κακώς στην αντιβασιλεία έχει επενδυθεί πολιτικά μεγάλη ενέργεια...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Χρήστο,

Δεν μου σχολίασες επί της ουσίας αλλά μου είπες τι δεν συμφέρει σε ένα κόμμα. Φαντάζομαι μας έβαλες να ψηφίσουμε και όχι να υποθέσουμε τι θα ήθελαν (ή δεν θα ήθελαν ) τα κόμματα. :wink:

ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.

Βρε παιδί μου, τα ονόματα που έβαλες τα βλέπω και χασμουριέμαι, είναι τόσο τετριμμένα και χιλιοειπωμένα... ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ???

Επαναλαμβάνω...
Επί της ουσίας αν θέλεις να σχολιάσεις, δηλ. πως θα το έβλεπες να περνάει στην Ελλάδα και διεθνώς μιά τέτοια πρόταση - σχολίασε αν θέλεις τα 4 σημεία που θίγω)

... και να σου βάλω και ένα πλην: στον μόνο που δεν θα άρεσε θα ήταν στην Αριστερά... Ε και?

Και κάτι άλλο¨

Φαντάζεσαι κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων να ρωτούσε για αυτά τα ονόματα που έβαλες συν το όνομα του Κων/νου ΤΙ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ Η ΚΑΛΠΗ???

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το τελευταίο που γράφεις είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Πράγματι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν έχουν τολμήσει μέχρι τώρα να μετρήσουν και την δημοτικότητα έστω του τέως. Σίγουρα δεν θα τολμήσουν να τον μετρήσουν και ως υποψήφιο Πρόεδρο. Ίσως να μην το έχουν σκεφτεί καν με βάση και τα όσα έγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου.

Ναι επί της ουσίας δεν απάντησα γιατί είναι δύσκολη η απάντηση. Η πρότασή σου έχει καταρχήν ένα βασικό χαρακτηριστικό. Ανοίγει από την πίσω πόρτα το πολιτειακό. Αλλά και το κλείνει ταυτόχρονα! Τι εννοώ... Με τον τέως Πρόεδρο, ουσιαστικά τον δικαιώνεις πολιτικά. Από την άλλη βέβαια του κλείνει και κάθε πόρτα διεκδίκησης όσον αφορά στο πολιτειακό. Αν βέβαια υπάρχει τέτοιο θέμα διεκδίκησης από την πλευρά του. Ή καλύτερα αν μπορεί να θέσει τέτοιο θέμα.

Συμφωνώ δηλ. με τις δικές σου παρατηρήσεις. Όπως επίσης συμφωνώ ότι σαν οικογένεια δεν έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια. Για το 4 που λες δεν νομίζω να παίξει ιδιαίτερο ρόλο.

Τέλος θέλω να πω αν και δεν είμαι από τους συμπαθούντες ούτε του θεσμού ούτε του συγκεκριμένου, ότι όσον αφορά στην προσπάθεια ανάληψης αλλά και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ο συγκεκριμένος βοήθησε αρκετά. Τουλάχιστον όσο μπορούσε. Και το έκανε χωρίς καν να το πουλήσει... Ήταν λοιπόν μάλλον άδικη και κομπλεξική η συμπεριφορά της τότε κυβέρνησης απέναντί του.

Όμως από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος με κύρος, και κυρίως ευρείας αποδοχής από τον Ελληνικό λαό. Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα, ο Κ. Στεφανόπουλος έχει θέσει τον πήχυ πολύ ψηλά. Ο τέως σίγουρα δεν πληρεί αυτό τον πολύ βασικό όρο.

Και κάτι τελευταίο. Ο Κ. Στεφανόπουλος απέκτησε το κύρος και την αποδοχή μιλώντας κατεξοχήν πολιτικά. Δεν ήταν απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο στην Προεδρία. Παρόλο που δεν είχε αρμοδιότητες πολλές φορές εξέβραζε πολιτικές απόψεις που καθοδηγούσαν την κοινωνία μας πολύ περισσότερο από όσα θεσμικά εργαλεία και αν είχε.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η παραπάνω λίστα έχει σχεδόν μόνο πολιτικά πρόσωπα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μμμ, πολυ ενδιαφερον το σεναριο του Χρηστου.
Γινετε να ξαναψηφισουμε με την προσθηκη του Κωνσταντινου?

Reaction score
25.499
μεταξυ μας δεν νομιζω οτι ο τεως εχει υποψη την επανεξεταση του πολιτειακου, οπως αλλωστε και κανενας λογικος ανθρωπος.
επιπλεον η επαναφορα του τεως στην πολιτικη δεν θα μπορουσε να κινησει καμια τετοια διαδικασια.
απλα η προηγουμενη κυβερνηση θεωρησε ως ευκαιρια να θεσει αυτον τον φοβο στους αφελεις με μικροπολιτικα κριτηρια.
γενικα η ολη ιστορια με τον Κωνσταντινο ειναι ανουσια. δωστε του ενα διαβατηριο με ονομα και επωνυμο και τελος. τωρα για προεδρος...
απο τη μια προκειται για διεθνως αναγνωρισμενη και αποδεκτη προσωπικοτητα που δεν εχει προκαλεσει. απο την αλλη αντε να δω τι αποδοχη εχει απο εμας...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εγώ γι' αυτό το έθεσα. Ολοι λέμε ότι σιγά θα μας κράξουνε αν σκεφτούμε κάτι τέτοιο.

Ομως, μήπως δεν είναι έτσι. Δηλαδή, μήπως από μόνοι μας δημιουργούμε μία ψυχολογία που μπορεί να μην ισχύει στο βαθμό που νομίζουμε?

Πιστέψτε με, το κριτήριο μου ήταν καθαρά το πως θα το δουν οι απέξω κυρίως από την Ελλάδα και ήθελα επίσης να διαπιστώσω τι στο καλό πραγματικά συμβαίνει στο δικό μας το μυαλό.

Τα κόμματα δεν έχουν τόλμη, φοβούνται και τον ίσκιο τους μπας και πει ο ένας έτσι και ο άλλος αλλιώς, ενώ έπρεπε να δημιουργούν πολιτική και να τραβούν το λαό μπροστά με τομές και ρίσκα καμιά φορά.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ - ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ αυτή η γυναίκα. Και τα παιδιά του, μιά χαρά προσγειωμένα παιδιά είναι με τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, με τις γκομενίτσες του ο μικρός..., δεν νομίζω ότι έχουν δώσει κάποιο ψεγάδι.

Την ιδέα δεν την διάβασα πουθενά, απλά μου ήλθε στο μυαλό όταν τους είδα στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση του Στεφανόπουλου για τους Ολυμπιακούς και που πραγματικά, και ο τέως και η σύζυγός του ήταν τύπος και υπογραμμός.

Και η ιδέα μου αν το καλοσκεφτείτε μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω προς το συμφέρον μας πάντα.

Πάντως να σας ομολογήσω, περίμενα (και φοβόμουνα...) μεγάλη αντίδραση σ' αυτήν την ιδέα αλλά... με ξέρετε πιά... :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χρήστο όσον αφορά στην Αγγελοπούλου διαφωνώ. Είναι σήμερα η πιο γνωστή Ελληνίδα στο εξωτερικό.

Η διαφήμιση που της έγινε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (όχι άδικη ή υπερβολική κατά την άποψή μου) ήταν ανευ προηγουμένου. Όσοι έχετε την τελετή έναρξης σε HDTV θα ακούσατε τι λέγανε οι 2 εκφωνητές του NBC.

Τώρα όσον αφορά στην πρόταση του Χρήστου γιατί όχι; Αυτό που δε τολμούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων ας το κάνουμε εμείς.

Πάντως όποια και αν είναι η σημερινή συμπεριφορά του τέως, βαρύνεται με μεγάλα λάθη στο παρελθόν. Ίσως αυτός έκανε τα λιγότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους βασιλείς που είχαμε αλλά κρίνεται συνολικά η πορεία της βασιλείας στην Ελλάδα στο πρόσωπό του.

Θα προσθέσω λοιπόν το όνομά του στα παραπάνω ονόματα αλλά με την σημείωση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόσχημα ή οτιδήποτε παρόμοιο ώστε να ανοικτεί συζήτηση για το πολιτειακό.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
... αλλά με την σημείωση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόσχημα ή οτιδήποτε παρόμοιο ώστε να ανοικτεί συζήτηση για το πολιτειακό...
Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό, και με την πρότασή μου, επαναλαμβάνω, θέλω να κλείσει οριστικά το Πολιτειακό αλλά, κατά κάποιο τρόπο, ανώδυνα για όλους...

Εκείνο που δεν κατάλαβα ποτέ στην Ελλάδα ήταν ότι όταν άλλαζε ένα καθεστώς, οι υποστηρικτές του ρίχνονταν στη πυρά, αλλάζαν οι ονομασίες των δρόμων, άλλαζε η ιστορία. Οταν ξανα άλλαζε το καθεστώς, άντε πάλι απ' την αρχή, μετονομασίες και καινούργια αγάλματα κλπ κλπ.

Μήπως τελικά σαν λαός είμαστε πολύ ανώριμοι πολιτικά??

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Παιδιά,

Το θέμα το έχουν δει 20 (αρα τους ενδιαφέρει...), αλλά έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής μόνον 11.

Για περάστε - για περάστε να ρίξτε τον οβολόν σας. Οσο πιο πολλοί, τόσο πιό 'αντιπροσωπευτικά' τα αποτελέσματα...

Reaction score
7

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis