Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Reaction score
0
Κι όμως, είμαι στον τρίτο hd δέκτη μου αυτή τη στιγμή και μπορώ άνετα να σου πω ότι υπάρχει διαφορά και στο SD upscale (1080i) αλλά και στα HD κανάλια ανάμεσα στους δέκτες...
Πάντα παίζει ρόλο το chip αλλά και το software!
Ο καλυτερος δεκτης απο τους τρεις, για τα SD καναλια (παντα προσωπικη αποψη) ποιος ειναι? Με τι τηλεοραση?

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Αν ο Vantage 7100 ετρεχε linux θα ηταν κορυφαιος πιστευω!!!
Εχει τα παντα (εκτος απο διπλο tuner) 2 cam, 2 CI, PVR (usb και esata), Media player, ethernet (με την καταλληλη υποστηριξη). Super!!!
Μια ερωτηση... γιατι με δεκτες linux δεν ειχα επαφη...
Πρακτικα το μονο παραπανω που προσφερει το linux ειναι τη δυνατοτητα να γινεται client σε dreambox ανοιγοντας την δικια μας.... γιατι απο οτι εχω καταλαβει ολα τα υπολοιπα τα ανοιγει???
Thanx

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Κι όμως, είμαι στον τρίτο hd δέκτη μου αυτή τη στιγμή και μπορώ άνετα να σου πω ότι υπάρχει διαφορά και στο SD upscale (1080i) αλλά και στα HD κανάλια ανάμεσα στους δέκτες...
Πάντα παίζει ρόλο το chip αλλά και το software!
Ειδικά το software παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ακόμα και σε δέκτες με το ίδιο chip...

Ποιός λοιπόν έχει την καλύτερη εικόνα;

Reaction score
6
Σήμερα επιβεβαιώθηκε μια υποψία μου....
Vantage 6000/7100 = NanoXX HD 9500 !!!!

changed nano firm for vantage
this is the nano HD firm and recoded for vantage HD

Beschreibung:1.0 Softwareversion: 020301
1.1 OSD bugfix for german and russian
1.2 EPG and Infobanner bugfix
1.3 rebooting problem solved (italian)
1.4 AAC Audio support
1.5 increase font size in EPG
1.6 Multiswitch Delta SUM 928 support
1.7 HElp icons added in EPG und Timer
1.8 CVBS signal alway on scart ( even switch is on "HD"

Δηλαδή κυκλοφόρησε το software του NanoXX για τον Vantage (ότι ακριβώς γίνεται δηλαδή με τα Hivion, Ferguson, Jeppsen κλπ "αδερφάκια" ) , με άλλα λόγια ο NanoXX είναι "αδερφάκι" του Vantage ή το αντίστροφο....
Προσοχή , μιλάμε για "αδερφάκια" και όχι κλώνους - έχει μεγάλη διαφορά!!!
"Αδερφάκια" χαρακτηρίζουμε τα μηχανήματα με το ίδιο hardware επίσημων κατασκευαστών, που μπορούν να τρέχουν το ίδιο software...
Κλώνους , ονομάζουμε φυσικά τα κλεψίτυπα αντίγραφα που προέρχονται από ανώνυμες εταιρείες της Άπω Ανατολής, ή που πολλές φορές φέρουν και το όνομα του original (τις "μαϊμούδες δηλαδή!)

Reaction score
6
Αν εννοείς ανάμεσα στους δύο... και οι δύο , αφού είναι το ίδιο μηχάνημα με το ίδιο software αλλά σε διαφορετικό κουτί με άλλο όνομα...! :126:

Reaction score
1
Καλησπέρα και από μένα.Αν και πρώτο μύνημα στο site το παρακαλουθώ συχνά.Επειδή τώρα έχω ένα σταθερό πιάτο 1,20 με 2 lnb astra hotbird πρόκειται να το κάνω κινητό τον ιούνη λόγω των αθλητικών μεταδόσεων του καλοκαιριού.Κατα πάσα πιθανότητα θα αγοράσω και τον δέκτη Edision Argus HD.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει(αν μπορούσε κάποιος με pm να μου πει για κρυφές χάρες και δικτύωσης)ο συγκεκριμένος δέκτης αν τα sd τα κάνει scaling και αν συνεργάζεται με κινητό πιάτο.Από εικόνα HD έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλή.Ελπίζω σε τηλεόραση Sony Bravia 37'' HDReady να είναι καλός.Τον έχω βρει στην σελίδα

http://www.medinasat.de/product_info.php?products_id=650&kendola=63ef7c78e1f3eef7144d5fbfa6c7bd52
αλλά δε ξέρω αν δίνω μόνο αυτά η και κάτι παραπάνω λόγω του οτι είμαι άσχετος από Γερμανικά.Με συγχωρείται για το μεγάλο μήνυμα αλλά επειδή λεφτά δε μου περισεύουν νιώθω ότι αυτός ο δέκτης θα έχει πολύ μέλλον.
Φιλικά Χρήστος

Reaction score
1
Καλησπέρα και από μένα.Αν και πρώτο μύνημα στο site το παρακαλουθώ συχνά.Επειδή τώρα έχω ένα σταθερό πιάτο 1,20 με 2 lnb astra hotbird πρόκειται να το κάνω κινητό τον ιούνη λόγω των αθλητικών μεταδόσεων του καλοκαιριού.Κατα πάσα πιθανότητα θα αγοράσω και τον δέκτη Edision Argus HD.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξίζει(αν μπορούσε κάποιος με pm να μου πει για κρυφές χάρες και δικτύωσης)ο συγκεκριμένος δέκτης αν τα sd τα κάνει scaling και αν συνεργάζεται με κινητό πιάτο.Από εικόνα HD έχω ακούσει ότι έχει πολύ καλή.Ελπίζω σε τηλεόραση Sony Bravia 37'' HDReady να είναι καλός.Τον έχω βρει στην σελίδα

http://www.medinasat.de/product_info.php?products_id=650&kendola=63ef7c78e1f3eef7144d5fbfa6c7bd52
αλλά δε ξέρω αν δίνω μόνο αυτά η και κάτι παραπάνω λόγω του οτι είμαι άσχετος από Γερμανικά.Με συγχωρείται για το μεγάλο μήνυμα αλλά επειδή λεφτά δε μου περισεύουν νιώθω ότι αυτός ο δέκτης θα έχει πολύ μέλλον.
Φιλικά Χρήστος
DPD Standart (Versand nach GR: (1 x 3 kg)) EUR 35,90

Reaction score
6
Στα αγγλικά forum πάντως υποστηρίζουν οτι ο Hivion έχει φοβερή ("very sharp") εικόνα στα SD (upscaled μέσω HDMI πάντα) και στα HD καλύτερη του Sky HD box (τώρα που διαβάζει τις κάρτες του Sky μπορούν να συγκρίνουν πλέον !) ...!!!!

Reaction score
2
Θεωρώ οτι ενας καλος HD δέκτης θα πρεπει αφ'ενος να εχει δυνατοτητα PVR και αφ'εταίρου να μπορει να λειτουργήσει σαν Multimedia extender ενός PC μεσω LAN. Ένας τετοιος δεκτης ειναι ο NanoXX 9500HD. Γνωριζετε αν υπαρχουν αλλοι δεκτες με παρομοιες δυνατοτητες και τιμη κατω των €400? Ευχαριστω
Προφανως την ιδια δυνατοτητα εχει και ο Vantage, αφου φερει το ιδιο hardware. Εχει δοκιμασει κανεις τους Edision Argus, Golden Interstar S890, On Lien LN 6060HD, SAB Ultimate HD (οι 2 τελευταιοι ειναι διδυμοι) να μας πει αν εχουν τη δυνατοτητα να αναπαραγουν multimedia files απο PC?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μήπως να τους συγκεντρώσουμε όλους όσους κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά σήμερα να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα;;;

Reaction score
2
Βοηθειστε ρε παιδια να παρουμε δεκτη χωρις να κλαιμε μετα τα λεφτα μας... Λοιπον, τον θελουμε HDTV, με εισοδο για σκληρο, Ethernet και δυνατοτητα Video Streaming απο PC. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιός είναι ο καλύτερος hd δέκτης σήμερα;

Οι πιο αξιόπιστη δεκτες είναι Abcom 9000-Kathrein UFS 910-(Dreambox800 θα κυκλοφοριση σε 15 ημερες λογω προβληματος στο tuner)

Reaction score
1

Reaction score
0
Έχω δύο μήνες τον kathrein και είμαι πολύ ευχαριστημένος , τα προβλήματα πλέον είναι ελάχιστα και η εταιρεία βγάζει συχνά firmware που τα διορθώνουν . Το κυριότερο έιναι ότι έχει πουλήσει πολύ και έτσι υπάρχει μια μεγάλη βάση από χρήστες που ψάχνονται και βγάζουν plugins (π.χ. diseqc 1.1 ,1.2 , webif,emus...) . Οί άλλοι δέκτες με linux έχουν μικρό κοινό επειδή κυκλοφόρησαν πρόσφατα και εκτιμώ ότι μόλις βγει ο DREAM θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.
Το πρώτο ερώτημα που πρέπει κανείς να απαντήσει είναι αν θέλει linux ή όχι , γιατί η διαφορά (στον χρόνο που θα αφιερώσεις αλλά και στην εξέλιξη των δυνατοτήτων) είναι μεγάλη .

Όσον αφορά τα emus ο kathrein τα κάνει όλα εκτός από ccam.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll