Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι έχει να κάνει με τις μικροδιαφορές στις διαστάσεις των cd, τις διαφορές στις άκρες και γενικώς χαρακτηριστικά που επιδρούν στις αντανακλαστικές επιφάνειες του δίσκου και συνεπώς στον τρόπο που αντιδρά το laser. Αυτά μάλλον μεταφράζονται σε jitter και φυσικά όχι σε απώλεια δεδομένων. Ποιός όμως μπορεί να πει με σιγουριά ποιά version είναι πιο καλή; Κανείς. Οπότε δεν σκάμε. :126:

...

Reaction score
877
Τα links για τα plugins ανανεώθηκαν με οδηγίες...

Υπάρχουν...

α) plugins για το Nero για να γράφουμε απ' ευθείας τα CD μας από συμπιεσμένα αρχεία
.flac / .ape / .wv ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται αποσυμπιεση σε .wav

β) plugins για το Winamp για να μπορούμε να παίξουμε(ή να αποσυμπιέσουμε) τα αρχεία .flac / .ape / .wv

...............................................................................................................

tip...

Κάθε αρχείο .flac ή .ape ή .wv συνοδεύεται από ένα μικρό αρχείο .cue απ' όπου το nero αντλεί τις πληροφορίες για την εγγραφή...Αν το nero ΔΕΝ ανοίγει και επιστρέφει μήνυμα λάθους τότε ανοίγουμε το αρχείο .cue με το wordpad και κάνουμε τα εξής:

1) πάμε στην αρχή στη γραμμή FILE πχ...

FILE "CDImage.wav" WAVE

και αλλάζουμε το .wav στη μορφή του αρχείου που έχουμε...Δηλαδή...

FILE "CDImage.ape" WAVE ή

Διπλό click στο αρχείο cue και γράφουμε ένα τέλειο αντίγραφο του cd...
Εννοείται πως έχουμε κάνει πρώτα install τα plugins που αναφέρονται παραπάνω...

Επίσης αν έχουμε ξεχωριστά αρχεία για κάθε track και ΔΕΝ έχουμε αρχείο .cue τότε κάνουμε drag and drop την m3u list στο nero...Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε ένα ένα τα αρχεία...

Reaction score
1
Λοιπόν νομίζω ότι πλέον η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι όντως η αναπαραγωγή από το image ή τα ασυμπίεστα αρχεία αποθηκευμένα στο PC (που φυσικά έχουν δημιουργηθεί με τις κοινές προαναφερθείσες μεθόδους που χαίρουν πλειοψηφικής αποδοχής).
Για μένα προσωπικά το όλο ζήτημα πλέον μεταφέρεται σε τρόπους αναπαραγωγής αυτού του περιεχομένου. Μέσω DAC, usb stick, ή άλλων μεθόδων που για την ώρα διερευνώ.

Επίσης να τονίσω την ευκολία με την οποία, μέσω της παραπάνω μεθόδου, έχεις στις άκρες των δακτύλων σου το υλικό σου και όχι σε cd που πρέπει κάθε φορά να ψάχνεις.

Μου φαίνεται ότι αυτό είναι το μέλλον της υπόθεσης "περιεχόμενο audio", αν και για να πω την αμαρτία μου, έχει μια ιεροτελεστία το ζήτημα με τα δισκάκια και τα player, "ακούγεται" πιο hi-fidel-ίστικο...Βέβαια η διαφορά είναι μεγάλη (κυρίως σε χρόνο αλλά και σε χρήμα)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891