Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Reaction score
877
Να σας πω την δική μου εμπειρία ........
και να φαντασθείτε ότι και εγώ όπως και ο κώστας ο κωγιας λανθασμένα πίστευα ότι έφταιγαν οι συμπιεστές , άκουγες δηλαδή 192kbit άριστο και άκουγες και κάποια 320 για πέταμα και φυσικά οι ακροάσεις γίνονταν και με cd οπότε διευκρινιζόταν εάν πρόκειται για κακή ηχογράφηση...................
Τι είπες τώρα...Τι είπες τώρα.......Θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άνευ πλάκας όμως, όλα παίζουν λίγο διαφορετικά μεταξύ τους.
Παίδες όταν είδα το έργο δεν το πίστευα. Τρεις κόπιες που έγιναν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε τρία διαφορετικά δισκάκια (άλλη μάρκα το καθένα), έπαιζαν εμφανώς διαφορετικά. :111:

...

Reaction score
0
Με καλυτερο το????
Και χειροτερο το????

Στην δικη μου περιπτωση καλυτερο το Fuji pro μαζι με το Thats και χειροτερο το Verbatim.

Reaction score
0
Φίλτατοι, μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε με network transports? Όχι τίποτε άλλο αλλά άδικο δεν είναι να καίμε συνέχεια σιντάκια σαν τον Νέρωνα
Δεν είναι μόνο το δισκίων που παίζει ρόλο… είναι και το εγγράφηκα, και η ταχύτητα και το λειτουργικό και το software
Και είναι και θέμα προτιμήσεων του Transport

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.062
Φίλτατοι, μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε με network transports?
Δηλαδή? Να παίζει σκληρός?

Ανέλυσέ το λιγάκι...

Πάντως από δοκιμές σε τέτοια θέματα (δε θέλω ερωτήσεις...) έχω το συμπέρασμα πως ο σκληρός παίζει το ίδιο καλά μόνο (δε ξέρω γιατί, και πάλι δε χρειάζονται ερωτήσεις...) αν η εγγραφή γίνει σε 24/96, πράγμα σχετικά ασύμφορο λόγω όγκου, αν και με τους νέους δίσκους όλα μπορούν να γίνουν. Αν η εγγραφή γίνει σε 16/44 (όπως είναι στο CD) τότε το transport παίζει καλύτερα από το σκληρό. Σε 24/44 ίσως να μην υπάρχει διαφορά βέβαια, αυτό θέλει λίγο ακόμα ψάξιμο.

Όλα αυτά βέβαια με το δικό μου σετάπ και χωρίς να υπάρχουν δεδομένα από άλλους ή από διαφορετικά συστήματα.

Προς το παρών πάντως παραμένει πιο λογική λύση να παίζει το cd ένα transport και μετά να πηγαίνει σε PC για τη συνέχεια. Άσε που θυμίζει και φυσιολογικό "στέρεο"...:142:

Reaction score
877
Δεν χρειάζεται να κάνεις decode τα αρχεία για να να κάψεις ένα audio cd....
Κάνεις αυτά που λέει ΕΔΩ
και καις το audio cd με το nero...(Παίζει με flac / ape-cue / wv)...Ανεξάρτητα αν είναι χωρισμένα tracks ή ένα συνεχόμενο...
Βέβαια υπάρχει πρόβλημα όταν: το αρχείο είναι ένα(1) μονοκόματο και όλα ή μερικά tracks μέσα σ' αυτό ΔΕΝ έχουν pause μεταξύ τους...
Εκεί παίζει wavelab και το function auto-split...Αν υπάρχει ενδιαφέρον εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Δηλαδή? Να παίζει σκληρός?

Ανέλυσέ το λιγάκι...

Πάντως από δοκιμές σε τέτοια θέματα (δε θέλω ερωτήσεις...) έχω το συμπέρασμα πως ο σκληρός παίζει το ίδιο καλά μόνο (δε ξέρω γιατί, και πάλι δε χρειάζονται ερωτήσεις...) αν η εγγραφή γίνει σε 24/96, πράγμα σχετικά ασύμφορο λόγω όγκου, αν και με τους νέους δίσκους όλα μπορούν να γίνουν. Αν η εγγραφή γίνει σε 16/44 (όπως είναι στο CD) τότε το transport παίζει καλύτερα από το σκληρό. Σε 24/44 ίσως να μην υπάρχει διαφορά βέβαια, αυτό θέλει λίγο ακόμα ψάξιμο.

Όλα αυτά βέβαια με το δικό μου σετάπ και χωρίς να υπάρχουν δεδομένα από άλλους ή από διαφορετικά συστήματα.

Προς το παρών πάντως παραμένει πιο λογική λύση να παίζει το cd ένα transport και μετά να πηγαίνει σε PC για τη συνέχεια. Άσε που θυμίζει και φυσιολογικό "στέρεο"...:142:

Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά δεν είχα δει την εξέλιξη του θέματος.
Μια μικρή τοποθέτηση σε σχέση με αυτά που έλεγα παραπάνω.

Έχουμε στο σκληρό δίσκο ένα imageγια CD
Και αρχίζουμε τις δοκιμές γράφοντας το σε κατάλληλα δισκάκια. Δοκιμάζουμε verbatim/tayo/tdk κ.ο.κ. Κάποτε με θυμάμαι να χρησιμοποιώ κάποια λόγο εμφάνισης (verbatimLPstyle) κάποτε άλλοτε με είχε πείσει η ανωτερότητα των μαύρων cd(μαύρο από κάτω).
Εκτός των δισκίων κάνουμε δοκιμές και με διάφορα CD-Recorders(κάποτε scsi, τωρα sata, γενικά ide) και σε διάφορες ταχύτητες (1x, 2x, 4x, 8x, 16x…)
Παίρνουμε τα δισκία και πάμε στο σαλόνι και αρχίζουμε τις ακροάσεις. Έστω ότι καταλήγουμε ότι κάποιο είναι καλύτερο να πούμε το μαύρο.
Μετά μας πιάνει κάτι και λέμε ας ακουσουμε και στο άλλο CDPlayerπου έχουμε να δούμε εάν ισχύει το ίδιο και εκεί…. Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα το άλλο Playerνα προτιμάει άλλα δισκία από τη συλλογή που γράψαμε πιο πάνω…

Αποτέλεσμα πολλές ώρες χαμένες. Χαλάλι βέβαια το κέφι μας κάνουμε…
Συνήθως μένουμε ικανοποιημένοι από το συγκριτικό μας και δεν θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο για χρόνια. Αλλά μετά από δύο χρόνια εάν επαναλάβουμε όλα τα παραπάνω και έστω ότι έχουμε και καινούριο Playerείμαστε σίγουροι ότι θα βγάλουμε το ίδιο αποτέλεσμα?

Αυτό που ήθελα να εκφράσω ως προβληματισμό είναι απλό. Εάν πάμε πάνω-πάνω στην αρχή του πειράματος, και έστω ότι στο σκληρό μας δίσκο έχουμε ακόμα το image. Μήπως ήταν καλύτερο τόσο καιρό να το ακούμε από κάτι pc-like?

Οιπαράμετροιβλέπετεείναιπολλοί… image quality, writer quality-interface-speed, cdrom-media, cdrom-γρατζουνιές, player-transport-preferencies etc.

Έχω κάνει δοκιμές με διάφορα pc & settopboxes. Οι διαφορές δεν είναι τεράστιες.
Εάν αναλογιστεί κανείς το στοχαστικό του αρχικού πειράματος (κάντε blind τεστ με σετάκι από εγγραμμένα CDδυο ετών)… ίσος τελικά να είναι καλύτερα να ακούμε μόνιμα το image.

costas EAR, από τα γραφόμενα σου έχω την εντύπωση ότι και εσύ το έχεις ψάξεις αρκετά και συνεχίζεις το ψάξιμο. Προσωπικά πλέον δεν γράφω τα όποια Images αλλά τα ακούω από άλλες πυγές που τα υποστηρίζουν.

Reaction score
0
Επειδή αναφέρθηκε σε προηγούμενο post, με ενδιαφέρει, θέλω να μάθω αλλά δεν θέλω να καταχραστώ αυτό το θέμα, μπορείτε να μου δώσετε link από κάποιο topic που να αναφέρεται σε usb dac (τι είναι, πόσο κοστίζει κτλ...)
Ευχαριστώ!

Reaction score
877
Και μερικά tips...
Κάθε αρχείο .flac ή .ape συνοδεύεται από ένα μικρό αρχείο .cue απ' όπου το nero αντλεί τις πληροφορίες για την εγγραφή...Αν το nero ΔΕΝ ανοίγει και επιστρέφει μήνυμα λάθους τότε ανοίγουμε το αρχείο .cue με το wordpad και κάνουμε τα εξής:

1) πάμε στην αρχή στη γραμμή FILE πχ...
FILE "CDImage.wav" WAVE ή
FILE "Sara Gazarek - Return To You.wav" WAVE

και αλλάζουμε το .wav στη μορφή του αρχείου που έχουμε...Δηλαδή...

FILE "CDImage.ape" WAVE ή
FILE "Sara Gazarek - Return To You.flac" WAVE

2) Σβήνουμε από ΟΛΑ τα tracks τις πληροφορίες ISRC
πχ ISRC GBBGU9955002

Διπλό click στο αρχείο cue και γράφουμε ένα τέλειο αντίγραφο του cd...
Εννοείται πως έχουμε κάνει install τα plugins που αναφέρονται στο post 27 του παρόντος...
Επίσης αν έχουμε ξεχωριστά αρχεία για κάθε track κάνουμε drag and drop την m3u list στο nero...Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε ένα ένα τα αρχεία...

Reaction score
0
Θεωρώ απαραίτητη τη χρήση cue ειδικά σε περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει να έχουμε σωστά pregap.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Λοιπόν κάποια flac αρχεία έχουν ενσωματωμένο το cue file. Ανοίγεις απευθείας το αρχείο flac με το foobar Και δημιουργείτε αυτόματα η λίστα με τα τραγούδια. Αυτά τα αρχεία μπορούν να γραφούνε από το foobar αρκεί να έχεις εγκατεστημένο το Nero στον υπολογιστή σου.

Κάνεις δεξί κλικ πάνω σε ένα οποιοδήποτε τραγούδι και μετά επιλέγεις Convert και από το menu που εμφανίζεται Write Audio CD.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να γραφούν και τα flac των οποίων τα cue files περιέχουν πληροφορίες ISRC. Ανοίγουμε κανονικά το cue αρχείο με το foobar και μετά πάλι δεξί κλικ πάνω σε ένα οποιοδήποτε τραγούδι, μετά επιλέγεις Convert και από το menu που εμφανίζεται Write Audio CD.

Και έτσι γλυτώνεις το κόψε ράψε μέσα στο cue file...

Reaction score
0
Οπ!
Καλό κόλπο!
Από την άλλη προσωπικά και για εγγραφή το eac χρησιμοποιώ… όχι βάση μελέτης… κολοκυθόπιτα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Αναρωτιεμαι, μηπως λογω υψηλων ταχυτητων πλεον adsl και την φθηνη και τεραστια χωρητικοτητα των σκληρων, να αφησουμε τα κατεβασματα (και μετατροπη) συμπιεσμενων και να γυρισoυμε στην ασυμπιεστη ...φυση; ή, τουλαχιστον στο υψηλοτατο bitrate;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Αυτό που ήθελα να εκφράσω ως προβληματισμό είναι απλό. Εάν πάμε πάνω-πάνω στην αρχή του πειράματος, και έστω ότι στο σκληρό μας δίσκο έχουμε ακόμα το image. Μήπως ήταν καλύτερο τόσο καιρό να το ακούμε από κάτι pc-like?

.
Η λυση; ipod classic 80/160gb (εχω το πρωτο) αριστη αποδοση (καλυτερη απο το ιδιο το mp3 αρχειο!), αμεση ανταποκριση, ευκολοδουλευτο!

Reaction score
877
Θεωρώ απαραίτητη τη χρήση cue ειδικά σε περιπτώσεις που μας ενδιαφέρει να έχουμε σωστά pregap.
Δεν πειράζεις την πληροφορία του .cue...Απλά AN ΔΕΝ ανοίγει με το nero κάνεις αυτά που λέει στο #31 του παρόντος...Δεν είναι δα και τόσος κόπος να αλλάξεις το .wav σε .flac ή .ape και να σβήσεις τα ISRC!!!

(tο gap μπορείς να το ρυθμίσεις από το nero :crl+A πάνω στα tracks που έχεις έτοιμα να γράψεις-δεξί click-properties-pause...ν seconds...
Αν θες να ΜΗΝ υπάρχει gap τσεκάρεις το: cross fade with previous track και apply...Έτσι γλιτώνεις τα gaps αν υπάρχουν μερικά κομμάτια συνεχόμενα ή επικαλυπτόμενα...Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ συχνά το cross fade...)

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα αντιγραμένων CD (direct ή από μη-απωλεστικούς αλγόριθμους)

Η λυση; ipod classic 80/160gb (εχω το πρωτο) αριστη αποδοση (καλυτερη απο το ιδιο το mp3 αρχειο!), αμεση ανταποκριση, ευκολοδουλευτο!
Τό i-pod μπορεί να είναι ποιοτικότατο και ευκολοδουλευτο μηχανάκι όπως λες φίλε μου αλλά είναι gadget...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ hi-fi...

Reaction score
877
Παίδες όταν είδα το έργο δεν το πίστευα. Τρεις κόπιες που έγιναν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε τρία διαφορετικά δισκάκια (άλλη μάρκα το καθένα), έπαιζαν εμφανώς διαφορετικά. :111:...
Αν και έχει τύχει και σε μένα...ΔΕΝ μπορώ να το πιστέψω-εξηγήσω-χωνέψω...
Καθημερινά διακινούνται τρισεκατομμύρια bytes που αφορούν οικονομικά μεγέθη, αρχεία πληροφοριών, εικόνες, κλπ κλπ...
Προσωπικά διαχειρίζομαι και διακινώ με όλους τους τρόπους αρχεία (flash_άκια, CD's, mail...) Δεν έτυχε ποτέ να γίνει λάθος...Όλα τα αρχεία είναι πάντα τα ΙΔΙΑ...Δεν έγινε ποτέ λάθος στον γαμ.....νο το λογαριασμό μου να δω καμιά κατοσταριά χιλιάρικα παραπάνω... Πάντα είναι ακριβώς ολόσωστος...
Δεν μπορώ να καταλάβω, δεδομένης και της ύπαρξης των τόσο εξελιγμένων dacs με τα τέλεια clocks και τον(σχεδόν) μηδενισμό του jitter πως είναι δυνατόν να παίζουν διαφορετικά πανομοιότυπα μουσικά αρχεία...

Reaction score
877
Έχουμε δηλ. το εξής παράλογο...

- Σε ένα πανάκριβο δισκάκι MOFI γράφουμε
α) πέντε αρχεία XL,
β) πέντε αρχεία TXT,
γ) πέντε αρχεία bmp(fotos)
δ) πέντε αρχεία ήχου σε μορφή Wav και
ε) πέντε προγράμματα

- Σε ένα φτηνιάρικο δισκάκι MRK_MKPSS των 10 λεπτών γράφουμε τα ΙΔΙΑ ακριβώς αρχεία...

Ανοίγουμε και τα δυο δισκάκια και βλέπουμε πως όλα τα αρχεία είναι όμοια..Διαπιστώσουμε πως είναι πανομοιότυπα και σε επίπεδο bit με τον file-comparer του audiograbber ή άλλο πρόγραμμα...Όλα είναι ίδια...

Γιατί τα wavs (να) παίζουν διαφορετικά(???) στα δυο δισκάκια???

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης