Ποιό φορητό gps?

Reaction score
0
Από τη μία το Atlasnavi διαβάζω ότι έχει δυνατότερη ομιλία, από την άλλη το Tibo έχει τα "φλας". Ποιό είναι πιο βολικό;

Τη χρήση του φλας δεν την έχω καταλάβει. Είναι για αυτούς που μπερδεύουν το δεξί τους με το αριστερό τους και τους λέει προς τα που θα στρίψουν;

Υπάρχουν κάπου τα χαρακτηριστικά και των δύο ώστε να διευκολυνθούμε εμείς οι άσχετοι στην επιλογή μας; Αν μπορεί ας τα γράψει κάποιος συνοπτικά σε ένα μήνυμα. Νομίζω θα βοηθήσει πολλούς.

Reaction score
0
Δεν αμφισβητώ την αλήθεια των λόγων του υπεύθυνου πωλήσεων του Atlasnavi. Μάλιστα το γεγονός ότι αναφέρει και περιπτώσεις που το Tibo θα ήταν καλύτερη επιλογή σε σχέση με το προϊόν του είναι προς τιμήν του. Αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο επιφυλακτικός με τα ωφέλη της antiglare επίστρωσης (θέλω να πω με το πόση σημασία έχουν). Σίγουρα θα υπάρχουν, δε λέω, απλά αν τα προβλήματα της μη antiglare ήταν τόσο εμφανή πια νομίζω θα το είχαν αναφέρει τα παιδιά που έχουν το Tibo και ειδικά ο Γιάννης, που έχει δοκιμάσει και τα δύο. Άσε που, όπως αναφέρθηκε, κατά βάση στο δρόμο δεν κοιτάμε την ίδια την οθόνη αλλά ακούμε τις οδηγίες.
Όπως είπα δεν υποτιμώ τα θετικά της antiglare, αλλά δε νομίζω να φτάνουν σε τέτοιο βαθμό που η απουσία της να ενοχλεί ιδιαίτερα. Άσε που δεν ξέρω αν είναι και πιο ευαίσθητη στις γρατσουνιές (καθαρά δική μου υπόθεση αυτό). Τώρα βέβαια δεν έχω δει ούτε τη μία ούτε την άλλη οθόνη οπότε τα συμπεράσματα είναι θεωρητικά. Ο Γιάννης ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει αν είδε κάποιες διαφορές στο θέμα αυτό.
Η δικιά μου απορία ήταν στην διαφορά της ανάλυσης των 2 οθονών.Διότι δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα του real test. Οι δε εικόνες που έχω δεί μου δίνουν ακόμη και τώρα την υπεροχή στο ΤΙΒΟ. Γι' αυτό ακριβώς ρώτησα τον υπεύθυνο.Διότι όπως και να το κάνουμε αν η διαφορά στην οθόνη δεν είναι τόσο εμφανής, τότε εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το Atlas navi, λόγω μπαταρίας και πλοήγησης πεζού.

Ελπίζω να βοήθησα.
km58

Reaction score
50
km δεν το συζητάω, καλά έκανες και ρώτησες και ακόμα καλύτερα έκανες που μας μετέφερες εδώ την απάντηση. Εγώ απλά εξέφρασα τις σκέψεις μου σχετικά με την απάντηση που έλαβες.

Reaction score
49
Όπως είπα δεν υποτιμώ τα θετικά της antiglare, αλλά δε νομίζω να φτάνουν σε τέτοιο βαθμό που η απουσία της να ενοχλεί ιδιαίτερα. Άσε που δεν ξέρω αν είναι και πιο ευαίσθητη στις γρατσουνιές (καθαρά δική μου υπόθεση αυτό). Τώρα βέβαια δεν έχω δει ούτε τη μία ούτε την άλλη οθόνη οπότε τα συμπεράσματα είναι θεωρητικά. Ο Γιάννης ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει αν είδε κάποιες διαφορές στο θέμα αυτό.

Μάνο οι διαφορές των δύο οθονών είναι πρακτικά ελάχιστες.
Για να παρατηρήσεις οτιδήποτε πρέπει να έχεις και τα δύο μηχανήματα δίπλα-δίπλα και να προσπαθήσεις να βρεις διαφορές.
Στην πράξη, και ιδιαίτερα αν μιλάμε για πλοήγηση στον δρόμο, δεν υπάρχει διαφορά. Μισό κλικ ίσως ως προς τις αντανακλάσεις αλλά μιλάμε για περιπτώσεις κάτω του 5% στο σύνολο της πλοήγησης.
Και στα δύο μηχανήματα η οθόνες έχουν ματ επίστρωση πάντως και δεν θα προβληματιστείτε στην χρήση τους.
(α...και μια ελάχιστη θερμοκρασιακή διαφορά προς τα κάτω της οθόνης στο ATLAS)
Συνολικά θα έλεγα ότι το θέμα της οθόνης δεν μπορεί να είναι κριτήριο επιλογής.....

Και κάτι που παραλίγο να ξεχάσω.
Δεν υπάρχει θέμα γρατσουνίσματος και στις δύο οθόνες.
Φροντίστε τουλάχιστον να έχετε κομμένα νύχια :happy_5: :happy_8:

Reaction score
0
Η δικιά μου απορία ήταν στην διαφορά της ανάλυσης των 2 οθονών.Διότι δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα του real test. Οι δε εικόνες που έχω δεί μου δίνουν ακόμη και τώρα την υπεροχή στο ΤΙΒΟ. Γι' αυτό ακριβώς ρώτησα τον υπεύθυνο.Διότι όπως και να το κάνουμε αν η διαφορά στην οθόνη δεν είναι τόσο εμφανής, τότε εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει το Atlas navi, λόγω μπαταρίας και πλοήγησης πεζού.

Ελπίζω να βοήθησα.
km58

Με την απάντηση του υπευθύνου σου λύθηκε η απορία; Εμένα όχι. Πώς γίνεται να είναι η ίδια οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά και η μία να είναι 16,7Μ και η άλλη 262.000 χρώματα; Μήπως αυτό έχει σχέση με κάποιο άλλο κομάτι του hardware; Τελικά ο επεξεργαστής θα είναι στα 400MHz ή στα 300MHz;

Επίσης έχω μία απορία σχετικά με το πρόγραμα χαρτογράφησης: Τί διαφορά έχουν το Destinator ND με το Destinator V6; Ποιο είναι καλύτερο;

Reaction score
49
Υπάρχουν κάπου τα χαρακτηριστικά και των δύο ώστε να διευκολυνθούμε εμείς οι άσχετοι στην επιλογή μας; Αν μπορεί ας τα γράψει κάποιος συνοπτικά σε ένα μήνυμα. Νομίζω θα βοηθήσει πολλούς.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα τα βρεις ΕΔΩ

Aλλά προσπωπική μου εκτίμηση ότι θα καταλάβεις ΠΟΛΛΑ περισσότερα αν διαβάσεις όλα τα post στο thread αυτό γιατί υπάρχουν προσωπικές απόψεις χρηστών των μηχανημάτων αλλά και απαντημένες απορίες που πιθανότατα να έχεις και εσύ!! :cool_4:

Reaction score
0
Ευχαριστώ. Τα διάβασα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και έχω τις παραπάνω απορίες. Να συμπληρώσω άλλη μία: Καλύτερη χαρτογράφηση είναι της Navteq ή της NGI;

Reaction score
49
Με την απάντηση του υπευθύνου σου λύθηκε η απορία; Εμένα όχι. Πώς γίνεται να είναι η ίδια οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά και η μία να είναι 16,7Μ και η άλλη 262.000 χρώματα; Μήπως αυτό έχει σχέση με κάποιο άλλο κομάτι του hardware; Τελικά ο επεξεργαστής θα είναι στα 400MHz ή στα 300MHz;

Επίσης έχω μία απορία σχετικά με το πρόγραμα χαρτογράφησης: Τί διαφορά έχουν το Destinator ND με το Destinator V6; Ποιο είναι καλύτερο;

Στο θέμα της οθόνης τώρα γιατί έγινε πολύ κουβέντα.
Δεν μπορώ να ξέρω αν οι οθόνες έχουν 16.7Μ ή 262Κ χρώματα.
Και δεν με απασχολεί......
Γιατί πολύ απλά είναι οθόνες 4" και πρακτικά δεν μπορείτε (ούτε και εγώ βεβαίως) να καταλάβετε αυτή τη διαφορά. Ή νομίζει κανείς πως σε μια οθόνη 4" θα μπορούσε να δει κανείς διαφορά τόνο ανάμεσα σε 50 διαφορετικούς τόνους του κόκκινου??
Άλλωστε το Destinator δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις οπότε συζητάμε χωρίς λόγο....

Και το ATLAS (όπως και το TiBO) έχει επεξεργαστή στα 400MHz

Τα δύο Destinator έχουν κάποιες διαφορές στα γραφικά και τα εικονίδια στην οθόνη
Πρακτικά το 6 έχει κάποιες επιπλέον δυνατότητες (πχ υποστήριξη πλοήγησης σε πεζό)

Reaction score
49
Ευχαριστώ. Τα διάβασα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και έχω τις παραπάνω απορίες. Να συμπληρώσω άλλη μία: Καλύτερη χαρτογράφηση είναι της Navteq ή της NGI;

Για την Ελλάδα η καλύτερη χαρτογράφηση είναι της NGI (και με δωρεάν αναβαθμίσεις, τουλάχιστον προς το παρόν)
Αν κάποιος αγοράσει και τους χάρτες της Ευρώπης τότε στο πακέτο θα βρει τους Χάρτες που έχω αναφέρει και παραπάνω και τους οποίους έχει φτιάξει η Navteq

Reaction score
49
Τη χρήση του φλας δεν την έχω καταλάβει. Είναι για αυτούς που μπερδεύουν το δεξί τους με το αριστερό τους και τους λέει προς τα που θα στρίψουν;

Πάμε και στο θέμα των φλας στο TiBO.
Υπάρχουν δεξιά και αριστερά της οθόνης δύο κυλινδρικά αυτάκια με οβάλ λαμπάκια. Αυτά έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν χρωματισμό σε μπλε και κόκκινο.
Όταν απέχουμε αρκετά από την γωνία που θα στρίψουμε (πχ η γωνία μας είναι στα 500 μέτρα και προς τα δεξιά) τότε αναβοσβήνει το δεξί λαμπάκι με χρώμα μπλε. Το ίδιο ισχύει συνεχώς όσο πλησιάζουμε την γωνία.
Όταν είμαστε πολύ κοντά στην γωνία το λαμπάκι αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα δείχνοντάς μας ότι ΠΡΕΠΕΙ να στρίψουμε.
Και αυτό βεβαίως λειτουργεί συμπληρωματικά με τις φωνητικές οδηγίες, τα βέλη στην οθόνη και την μπλε γραμμή πάνω στον χάρτη που μας δείχνει την πορεία μας.
Βοηθά και αυτό πάντως!!!

Και κάτι ακόμα.
Τόσο το ATLAS όσο και το TiBO έχουν λειτουργία πεζού!

Reaction score
1
Δηλαδή όσοι θέλουν (ή έχουν) πηγές με οθόνες 7" θα πρέπει να αγοράσουν SCANIA??? :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Aς συνεχίσουμε στο θέμα μας παρακαλώ!!!! :cool_4:
Όχι βέβαια, αλλά κανένα «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ», κανένα «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟ» και κανα μισόκιλο χάντρες δεν θα έβλαπταν.

Αλλά, ξέχασα ..... πίσω στο θέμα.....

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !

ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟ ATLAS NAVI 400, ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚAΛΩ ΞΕΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
km58

VG

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !

ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟ ATLAS NAVI 400, ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚAΛΩ ΞΕΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
km58
Εαν ειναι καποιο μαγαζι,πες το και σε εμας.
Εαν αγοραζεις μονο το hardware και μετα.....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Ποιό φορητό gps?

Εαν ειναι καποιο μαγαζι,πες το και σε εμας.
Εαν αγοραζεις μονο το hardware και μετα.....
Προσοχή γιατί πολλά καταστήματα πωλούν μόνο το hardware και το software είναι extra και αρκετά ακριβό...

VG

Reaction score
0
Εκτος φυσικα εαν παρεις το software με αλλο "τροπο".
Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια, και δεν αρμοζει εδώ.

VG

Reaction score
0
Αν ειναι ευκολο,θα μπορουσαμε να δουμε καμια επιπλεον φωτο του Atlas τοποθετημενου μεσα στο αυτοκινητο,για να δουμε πως επηρρεαζει εμφανισιακα το εσωτερικο;

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.945
Members
38.521