Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το άρθρο 24 που αναφέρεται σε "προειδοποίηση με τα φώτα πέδησης ή φωτεινoύ συναγερμoύ τoυ oχήματoς ή με τo χέρι (έκταση τoυ βραχίoνα και συνεχής κίνηση αυτoύ πρoς τα πάνω και κάτω) πριν την επιβράδυνση σε σημαντικό βαθμό" τότε σε ποιες περιπτώσεις έχει εφαρμογή, εφόσον μάλιστα την αποτροπή επικείμενου κινδύνου το άρθρο την αναφέρει ξεχωριστά;

Αν δεν υπάρχει κίνδυνος μπροστά και αν δεν θέλει ο οδηγός να σταματήσει το όχημα, για ποιον άλλο λόγο μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του κατά πολύ; Μένει μόνο η περίπτωση της βλάβης, αλλά αυτή αφ' ενός δεν αναφέρεται ειδικά (η διατύπωση είναι γενικότερη) και αφ' ετέρου συνεπάγεται και πάλι το ίδιο μήνυμα προς τους ακολουθούντες, δηλαδή "προσοχή-θα σταματήσω".

Reaction score
4
:114::114::114::114:

Eδω δεν ειναι Ευρωπη. Ειναι Βαλκανια :205:

Παντως και γω οπως το σκεφτομαι ειναι περισσοτερο λογικο να αναβεις αλαρμ για το παρκαρισμα παρα τα φλας.
Αλλα αν ο νομος λεει αλλα. Απλα δεν τον ακολουθουμε λοιπον οπως αλλους τοσους νομους αλλωστε σε αυτη τη χωρα :135:

Μαρια αν ο οδηγος δεν εχει αριστερο χερι για τον Χ Ψ λογο τι βγαζει? :142::142:

HV

Reaction score
0
Θα μαθουμε Νοηματικη για να οδηγουμε !! Χαχαχαχαχαχα

Reaction score
449
Άλλο το σωστό και άλλο τι γίνεται στην πραγματικότητα.
Το σωστό είναι να βγάλεις φλας για να δείξεις σε ποια πλευρά του δρόμου θέλεις να παρκάρεις.
Η πραγματικότητα είναι να ανάψεις τα alarm γιατί δεν θα σου δώσει κανένας σημασία και θα κολλήσουν πίσω σου.
Αυτό μου είχε μάθει ο δάσκαλος οδήγησης και αυτό έκανα στην εξέταση.
Αυτό τουλάχιστον γινόταν το 1989 όπου και πήρα το δίπλωμα.
Ααα δεν πλήρωσα για να το πάρω.Τότε το έπαιρνες και κανονικά. Άσε που δεν είχα και άλλα χρήματα.

Reaction score
4
Άλλο το σωστό και άλλο τι γίνεται στην πραγματικότητα.
Το σωστό είναι να βγάλεις φλας για να δείξεις σε ποια πλευρά του δρόμου θέλεις να παρκάρεις.
Η πραγματικότητα είναι να ανάψεις τα alarm γιατί δεν θα σου δώσει κανένας σημασία και θα κολλήσουν πίσω σου.
Αυτό μου είχε μάθει ο δάσκαλος οδήγησης και αυτό έκανα στην εξέταση.
Αυτό τουλάχιστον γινόταν το 1989 όπου και πήρα το δίπλωμα.
Ααα δεν πλήρωσα για να το πάρω.Τότε το έπαιρνες και κανονικά. Άσε που δεν είχα και άλλα χρήματα.
Υπαρχουν και λογικα παιδια στο Forum!!!
Oπως τα λες ειναι.

Τωρα...

Τι ρολοι πρεπει να φορας στο αριστερο σου χερι για να μπορεις να χρησιμοποιησεις το χερι σου ως σημανση οτι θα στριψεις.
Ειναι ντροπη αν δεν φορας?
Ειναι ντροπη αν ειναι κανα φθηνο?
Πρεπει να ειναι ακριβο?
Πρεπει να ειναι φανταχτερο για να τραβαει τα βλεμματα πανω του?

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Ποτε αναβουμε αλαρμ ε?

Οταν εχουμε παρει τον μπ@λο και ο αλλος ειναι μπροστα μας καμια δεκαρια καροτσες,απο εκει που νομιζαμε οτι την ειχαμε συγουρη την κοντρα.:623::623::623:

Reaction score
3
Απάντηση: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Ο Ρένος έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που ισχυρίζεται (σε αυτό εδώ το θέμα, μη πλακώσει και κάνας Κόγιας να μας ζητήσει τα ρέστα...:412:). Αυτά τα οποία υποστηρίζει δεν είναι πράγματα τα οποία επιδέχονται αλλαγών και έχουν διεθνή ισχύ. Τώρα το ότι οι Έλληνες είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι οδηγοί, με συμπεριφορά αμόρφωτου υπανάπτυκτου είναι κάτι, όμοια, γνωστό νομίζω.

Reaction score
264

!
Τωρα...
Τι ρολοι πρεπει να φορας στο αριστερο σου χερι για να μπορεις να χρησιμοποιησεις το χερι σου ως σημανση οτι θα στριψεις.
Πρεπει να ειναι ακριβο?
Πρεπει να ειναι φανταχτερο για να τραβαει τα βλεμματα πανω του?
Και αν περναει εκεινη την ωρα κανενας αληταμπουρας μηχανοβιος,σου κοζαρει καλα το ακριβο σου rolex και σου το σουφρωσει?:138::138::138:

Reaction score
264
Απάντηση: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Αλλη περιπτωση τωρα.Εκει που πας χαλαρα την βολτα σου ακουγοντας ασματα του τυπου ''ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ'',''ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΙΠΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ'' ΚΤΛ-ΚΤΛ και ξαφνικα δεις μπροστα σου ενα ζουμπουρλουδικο 18χρονο πιπινακι σκετη γλυκα,δεν πρεπει να σταματισεις αναβοντας αλαρμ και να την ρωτισεις:Μωρακι μου σε παντρευει η μαμα σου? :442::442::442:

Reaction score
4
Εγω βλεπω στις διαφορες εθνικες τα αυτοκινητα των ξενων που ειναι ΚΟΥΡΣΑΡΕΣ να πηγαινουν με το οριο ταχυτητας του δρομου, και τα δικα μας τα κουβαδακια να τους προσπερναν με 140 και 180 :105:

Δεν θα ξεχασω οταν περναγα την κακια σκαλα ενα BMW τουμπανο με γερμανικες πινακιδες που ειχε πιασει δεξια, (Εμ με τετοιο δρομο τοτε το 98 καλα εκανε. Δεν υπηρχαν και τα τουνελ) και τον προσπερναγε ενα punto τουλαχιστον με 180 !!! :137:

Οι ανθρωποι εξω ξερουν να οδηγουν συμφωνα με τον ΚΟΚ.
Δεν κορναρουν αμεσως μολις αναψει το πρασινο.
Δεν πατανε τους πεζους αλλα τους αφηνουν να ζησουν και να περασουν την διαβαση.
Δεν πατανε την διαβαση ποτε.
Δεν κανουν προσπεραση απο τα δεξια.
Δεν πειραζουν τα αμαξια τους για να τρεχουν γρηγοροτερα οπως εδω.
Δεν τα στολιζουν σαν χριστουγενιατικα δεντρα με διαφορα φωτα πανω κατω στο αμαξι.
Δεν κρεμανε σεμεδακια.
Δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Ποτε αναβουμε τα αλαρμ ?????

Και αν περναει εκεινη την ωρα κανενας αληταμπουρας μηχανοβιος,σου κοζαρει καλα το ακριβο σου rolex και σου το σουφρωσει?:138::138::138:
Δεν γινεται. Εκτος και αν μου κοψει το χερι. :116:

GTX

Reaction score
39
Γιατί το κουράσατε έτσι ρε παιδιά??

Απλό είναι

Είσαι Ελλάδα και θες να παρκάρεις? Alarm και καθάρισες.

Είσαι σε κάποια χώρα του εξωτερικού? Φλασάκι :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Εγω βλεπω στις διαφορες εθνικες τα αυτοκινητα των ξενων που ειναι ΚΟΥΡΣΑΡΕΣ να πηγαινουν με το οριο ταχυτητας του δρομου, και τα δικα μας τα κουβαδακια να τους προσπερναν με 140 και 180 :105:

Δεν θα ξεχασω οταν περναγα την κακια σκαλα ενα BMW τουμπανο με γερμανικες πινακιδες που ειχε πιασει δεξια, (Εμ με τετοιο δρομο τοτε το 98 καλα εκανε. Δεν υπηρχαν και τα τουνελ) και τον προσπερναγε ενα punto τουλαχιστον με 180 !!! :137:
ν αμεσως μολις αναψει το πρασινο.
Δεν πατανε τους πεζους αλλα τους αφηνουν να ζησουν και να περασουν την διαβαση.
Δεν πατανε την διαβαση ποτε.
Δεν κανουν προσπεραση απο τα δεξια.
Δεν πειραζουν τα αμαξια τους για να τρεχουν γρηγοροτερα οπως εδω.
Δεν τα στολιζουν σαν χριστουγενιατικα δεντρα με διαφορα φωτα πανω κατω στο αμαξι.
ειμαστε κακομηρηδες και ετσι θα συνεχισουμε
γιαννης ιωαννιδης προπονητης αεκ
ειμαστε κακομοιρηδες και θα γινουμε χειροτεροι
argi
:126::121:argiδεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν δεν
argi

Reaction score
4
Γιατί το κουράσατε έτσι ρε παιδιά??

Απλό είναι

Είσαι Ελλάδα και θες να παρκάρεις? Alarm και καθάρισες.

Είσαι σε κάποια χώρα του εξωτερικού? Φλασάκι :116:
Και αν καποιος ξενος που ηρθε απο Γερμανια θελει να παρκαρει στην Αθηνα τι θα κανει?
Θα βγαλει φλας η αλαρμ?
Ε ρεεεεε ξυλο που εχει να πεσει !!! :143::143::143:

Reaction score
164
Εγώ πάντως σαν αλητήριος τραμπούκος παρκάρω ως εξής:
-Άφού δω την θέση, κόβω ταχύτητα και ανάβω αλάρμ, μιας και αναγκαστικά θα σταματήσω στη μέση του δρόμου. Δεν ανάβω φλας γιατί πρώτα σταματάω (που είναι το πιο επικίνδυνο), επομένως πρέπει να ειδοποιήσω όσους ακολουθούν για το ότι θα ακινητοποιηθώ, και σύμφωνα με τον άγραφο νόμο, αυοί δεν κολλάνε ακριβώς πίσω μου, για να μπορέσω να κάνω όπισθεν.
-Σε περίπτωση που ο δρόμος έχει και άλλες λωρίδες, περιμένω να με προσπεράσουν όλοι ή να ελευθερωθεί το αντίθετο ρεύμα, σε πρερίπτωση που το εμποδίσω με τη μανούβρα για να παρκάρω.
-Αν η θέση είναι μεγάλη ή αν μπορώ να βγω στην άκρη χωρίς να σταματήσω καθόλου (πχ αν δίπλα υπάρχει ράμπα για γκαραζ), τότε βγάζω φλας, μιας και δεν πρόκειται να εμποδίσω κανέναν, και βάζω τη "μούρη" μέσα.
-Αν ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, φυσικά και απαγορεύεται να παρκάρω δεξιά, μιας και αναγκαστικά θα κινηθώ στο αντίθετο ρεύμα. Εκπειδή όμως οι θέσεις στην Αθήνα είναι σπάνιες, πολύ προσεκτικά, βγάζω φλας δεξιά και παρκάρω.
Αν για να παρκάρω με την όπισθεν βγαλω φλας δεξιά άριστερά, το πιθανότερο είναι να μου κολλήσουν από πίσω καμία δεκαριά αυτοκίνητα που με ακολουθούσαν στα 2 μέτρα και που νόμιζαν ότι θα στρίψω στο επόμενο στενό.

Θεωρώ πιο σωστό να συμπεριφέρμαι έτσι, μιας και ούτε ενοχλώ, ούτε βάζω σε κίδυνο κανέναν, ούτε κανένα κακούργημα κάνω, όσα κεφαλαία και να μου βάζουν στα μηνύματά τους οι άλλοι φωνάζοντας. Εϊναι πιό έξυπνο να προσαρμόζεσαι, παρά να παρκάρεις αναβοσβήνοντας συνέχεια φλας χωρίς λόγο (φλας δεξιά, σταμάτημα, όπισθεν, φλας αριστερά, όπισθεν, φλας δεξιά, μπροστά, και αν χρειαστεί φλας αριστερά κοκ)
Είμαι κάφρος το παραδέχομαι. Αλλά ακίνδυνος κάφρος που δεν ενοχλεί και κανέναν.

Reaction score
4
Να κανω και μια ερωτηση σοβαρη.
Κανονικα δεν εχει προταιρεοτητα αυτος που κινειται στο round about οπως λενε και στο χωριο μου?
Γιατι εδω στην Ελλαδα εχω παει να στουκαρω 100 φορες. Ακολουθω τον κυκλο και μου βγαινουν αυτοκινητα απο τα στενα.
Αν δεν κανω λαθος και εδω στην Ελλαδα αναποδα το κανουμε και αυτο.

GTX

Reaction score
39
Και αν καποιος ξενος που ηρθε απο Γερμανια θελει να παρκαρει στην Αθηνα τι θα κανει?
Θα βγαλει φλας η αλαρμ?
Το ότι είναι από Γερμανία δε μας ενδιαφέρει οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους :142::142::142:
Αν βγάλει φλάς αφού είναι στην Ελλάδα αυτός πληρώνει...είναι ξεκάθαρο :143::143::143:

GTX

Reaction score
39
Να κανω και μια ερωτηση σοβαρη.
Κανονικα δεν εχει προταιρεοτητα αυτος που κινειται στο round about οπως λενε και στο χωριο μου?
Γιατι εδω στην Ελλαδα εχω παει να στουκαρω 100 φορες. Ακολουθω τον κυκλο και μου βγαινουν αυτοκινητα απο τα στενα.
Αν δεν κανω λαθος και εδω στην Ελλαδα αναποδα το κανουμε και αυτο.

Πολύ Άγγλος έγινες τελικά εσυ :116::116:
Οι Άγγλοι βασικά το κάνουν ανάποδα.
Εδώ προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει στην πλατεία, εκτός κι αν έχει stop.

Στην Αγγλία προτεραιότητα έχει αυτός που είναι μέσα στο roundabout :136:

Reaction score
3

Θα βγαλει φλας η αλαρμ?
Εάν οδηγεί μηχανή Πιπίνου και 3ης Σεπτεμβρίου θα βγάλει κουμπούρια :205:
:116:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.885
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain