Προλάβετε απο την Πέμπτη 7/12 στα LIDL...!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απο Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου...
Απο διαφημιστικό της LIDL, ό "γνωστός" δέκτης SilverCrest SL65 με 2 CI... MONO 69,99 ευρώ...
Διαθέτει και κύκλωμα αναζήτησης δορυφόρων με οπτικοακουστικό σήμα...!!!

Επίσης ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΤ δορυφορικής λήψης SilverCrest SL65 χωρίς όμως CI, αρα μόνο για FTA (LNB,πιάτο 57εκ., βάση τοίχου,βύσματα κλπ) 99 ευρώ.
Εαν διαβάσετε το παρακάτω TOPIC ... τα λέει όλα...

Προλάβετε την ευκαιρία....

Reaction score
23

Ψηφιακός δορυφορικός δέκτης

Περιλαμβάνονται: 1 δορυφορικός δέκτης με μεταλλικό σκελετό, 4500 θέσεις μνήμης, 1 τηλεχειριστήριο με μπαταρίες, 1 καλώδιο Scart
Συνδέσεις: 2 x Euroscart, 3 x έξοδοι ήχου, σύνδεση F εισόδου & εξόδου (Loop Through), έξοδος S - VHS, ομοαξονική έξοδος AC 3, οπτική έξοδος AC 3
Με οπτικοακουστικό σήμα για τον προσανατολισμό της κεραίας
6πλος πολυλειτουργικός χρονοδιακόπτης συνδεδεμένος στο EPG
Ενημέρωση λογισμικού μέσω του δορυφόρου Astra
Ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη DVB
Λειτουργία SWAP, χρονοδιακόπτης απενεργοποίησης
3 χρόνια εγγύηση
Slimeline
Διαστάσεις: 31 x 22 x 4,5 cm

Reaction score
1
Καθότι παντελώς άσχετος με τα των δορυφορικών δεκτών έχω κάποιες ερωτήσεις για την προσφορά για την οποία γίνεται λόγος (αυτή δλδ) και να με συγχωρείτε...

1) Κάποιος που δεν έχει πιάτο, φυσικά και πρέπει να πάρει και κάποιο πιάτο μαζί με αυτόν το δέκτη σωστά? Κάνει το οποιοδήποτε πιάτο λ.χ ακόμα και αυτό που υπάρχει στο ίδιο κατάστημα σε προσφορά επίσης την Πέμπτη? Μιλάω δλδ για αυτό.
Επίσης αυτή η προσφορά του ίδιου καταστήματος που τα έχει όλα πακέτο (δέκτη,πιάτο+βαση στήριξης) περιλαμβάνει τον ίδιο ίδιο δέκτη (SilverCrest) ή διαφορετικό?
2) Τι/ποια κανάλια πιάνει ? Απαιτείται να έχεις συνδομή? Τα κανάλια της νέας πλατφόρμας της ΕΡΤ θα τα πιάνει?
3) Η εύρεση/εντοπισμός των καναλιών είναι απλή υπόθεση?
4) Θα μπορείς να βλέπεις τα υπόλοιπα συμβατικά (MEGA, NET κλπ) από το δορυφορικο πιάτο δέκτη με καλύτερη εικόνα από αυτή της απλής κεραίας?

Ελπίζω να μην κούρασα και να μην είμαι off topic.

Reaction score
1
Άκη,αν θυμάμαι καλά,υπάρχουν δύο μοντέλα.
Ένα με 2 CI και ένα δίχως αυτά.
Πάντως σε αυτά τα χρήματα είναι ευκαιρία.

Reaction score
23
Web_Nautilus said:
Καθότι παντελώς άσχετος με τα των δορυφορικών δεκτών έχω κάποιες ερωτήσεις για την προσφορά για την οποία γίνεται λόγος (αυτή δλδ) και να με συγχωρείτε...

1) Κάποιος που δεν έχει πιάτο, φυσικά και πρέπει να πάρει και κάποιο πιάτο μαζί με αυτόν το δέκτη σωστά? Κάνει το οποιοδήποτε πιάτο λ.χ ακόμα και αυτό που υπάρχει στο ίδιο κατάστημα σε προσφορά επίσης την Πέμπτη? Μιλάω δλδ για αυτό.
Επίσης αυτή η προσφορά του ίδιου καταστήματος που τα έχει όλα πακέτο (δέκτη,πιάτο+βαση στήριξης) περιλαμβάνει τον ίδιο ίδιο δέκτη (SilverCrest) ή διαφορετικό?
2) Τι/ποια κανάλια πιάνει ? Απαιτείται να έχεις συνδομή? Τα κανάλια της νέας πλατφόρμας της ΕΡΤ θα τα πιάνει?
3) Η εύρεση/εντοπισμός των καναλιών είναι απλή υπόθεση?
4) Θα μπορείς να βλέπεις τα υπόλοιπα συμβατικά (MEGA, NET κλπ) από το δορυφορικο πιάτο δέκτη με καλύτερη εικόνα από αυτή της απλής κεραίας?

Ελπίζω να μην κούρασα και να μην είμαι off topic.
1α. Φυσικά και χρειάζεται πιάτο και LNB ( "μάτι"). Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε πιάτο με κάνόνα ότι "το μέγεθος μετράει"
1β. Νομίζω πως το "πακέτο" με τα 99 ευρώ έχει δέκτη που είναι μόνο free to air , δηλαδή δεν έχει CI για να δεχθεί modules για αποκωδικοποιήσεις.
2. Τα κανάλια που πιάνει είναι αρχικά τα free to air (ελεύθερα δηλαδή ) και εφόσον πάρεις τον δέκτη που έχει θύρα Common Interface με το αναλογο cam και την συνδρομητική κάρτα του πακέτου που θές να δεις , απλά το βλέπεις και αυτό...
3. Η ευρεση / εντοπισμός των καναλιών είναι απλή υπόθεση , αλλά προυποθέτη πρώτα την σωστή τοποθέτηση του πιάτου ,κατι που θέλει "ειδικό" μιας και δεν είναι απλή υπόθεση.
4. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα "συμβατικά" κανάλια ( MEGA , ANT1 , STAR κλπ) είναι μέσα στο συνδρομητικό πακέτο της nova , άρα πρέπει να γίνεις συνδρομητής.... Ελευθερα Ελληνικά είναι λίγα...( ERT sat, Boυλή , Τηλε Αστυ κλπ)

Ελπίζω να βοήθησα αν και δεν είμαι "ειδικός" :D

Reaction score
1
Να συμπληρώσω ότι ο δέκτης της Silvercrest με τα 2CI είναι πραγματικό κελεπούρι στα χρήματα αυτά. Τον έχω περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι μερικές φορές μετά από πολύ παίξιμο στα κανάλια και τις διάφορες λίστες κολλάει εντελώς και πρέπει απλώς να τον σβήσεις από τον γενικό διακόπτη και να τον ξανανάψεις.

Τον είχα αγοράσει πριν 14 μήνες περίπου πάλι από τα LIDL σε προσφορά στα 60 ευρώ τότε. Το πορτάκι στο δεξί του μέρος κατεβαίνει, αποκαλύπτοντας τα 2CI. Είναι πολύ εμφανίσιμος, δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι τον πλήρωσα μόνο 60 ευρώ.

Ένα ακαταμάχητο χαρακτηριστικό του (την εποχή που τον αγόρασα) είναι ότι προσφέρει σήμα component μέσω του βύσματος scart, έτσι με έναν αντάπτορα scart σε component οδηγείς μια χαρά με ποιοτικό σήμα έναν προβολέα. Έτσι τον έχω συνδέσει κι εγώ στον BenQ 8700, χρησιμοποιώντας βέβαια τον πανάκριβο αντάπτορα scart σε component της OehlBach που κοστίζει σαράντα ευρώ, δηλαδή λίγο λιγότερο από ότι κοστίζει ο δέκτης! Το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει με τα μέγιστα στην εικόνα, μια και παρακολούθησα το Μουντιάλ από τα γερμανικά κανάλια ZDF και Das Erste με απίστευτη εικόνα 16:9 από τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας, που πραγματικά δυσκολευόσουν να πιστέψεις ότι το σήμα είχε ανάλυση μόνο 576i.

Επιπλέον, έχει πάγωμα εικόνας καθώς και επιλέξιμο zoom σε όποια περιοχή της οθόνης θέλει ο χρήστης.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Ο δέκτης ο οποίος φωτογραφίζεται και περιγράφεται στο ΦΥΛΛΑΔΙΟ του LIDL περιλαμβάνει φωτο απο τον δέκτη SilverCrest SL65 με 2 CI (έχει και φωτο απο τα 2 CI χωριστά) και αναφέρει χαρακτηριστικά στη φωτο του δέκτη "SilverCrest SL65 / 2 CI ". Ως τιμή αναφέρει τα 69,99 ευρώ.

Η άλλη προσφορά περιλαμβάνει τον FTA δέκτη SilverCrest SL65 ΧΩΡΙΣ CI, και περιέχει LNB, πιάτο 60cm, βάση , βύσματα κλπ.

Ειναι προτιμότερο κάποιος να πάρει τον δέκτη SilverCrest SL65 με 2 CI (69,99) , το πιάτο 80 cm (29,99) , ενα LNB που μάλλον ΔΕΝ περιλαμβάνεται (10 ευρώ περιπου) και τα υπόλοιπα παρελκόμενα.

Απο εκεί και περα για NOVA χρειάζεται IRDETO module, συνδρομή NOVA (!) αλλά και τεχνικό για τη στήριξη και ρύθμιση του πιάτου, εκτος αν κάποιος έχει την "φιλοδοξία" να το παίξει DIY...!!! (εγώ προσωπικά πάντα έτσι έκανα).

Reaction score
5
Ευχαριστώ παιδιά, οπότε φαίνεται ότι ο δέκτης εκτός πακέτου έχει 2CI ενώ ο δέκτης με το 57cm κάτοπτρο δεν έχει CI.

Reaction score
14
Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηθούμε έξω απο το "μαγαζάκι" πέμπτη πρωί και να πάρουμε το υλικό ξεζωριστά και όχι την προσφορά του πακέτου...έτσι με λίγα euro περισσοτερα θα έχουμε πολλές περισσοτερες επιλογες. Αν κατάλαβα καλά καθότι άσχετος

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
εγώ προσωπικά δεν τον έχω παρει (θα τον χτυπήσω τώρα, παρόλο που έχω άλλους 4 δέκτες, διαφορετικούς βέβαια) αλλά απο ότι λένε όσοι πρόλαβαν την προηγούμενη φορα ...είναι καλός...πολύ καλός... και έχει τα κόλπα του.

Μπορείς να διαβάσεις και ΑΥΤΟ το παλαιότερο θεμα για τον ίδιο δέκτη.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
παιδιά το πήρα σήμερα το πρωι, υπήρχαν διαθέσιμοι καμμιά 20αριά δέκτες με 2 CI, και καμμιά δεκαριά σετ δορυφορικής λήψης με απλό FreeToAir.

Το να αντικαταστήσεις τον 9800 με τον SilverCrest είναι ενα βήμα παραπάνω (εξάλλου 70 ευρώ ζητάει), εαν όμως σε εξυπηρετεί ο 9800 τότε μην κάνεις την κίνηση.
Φαντάζομαι ότι είναι με αλλο λογισμικό ο 9800?

Reaction score
0
Αρνητικό δεν βλέπω στον 9800 εκτός του ότι είναι λίγο αργός στην αλλαγή καναλιών.
Κ είναι κ φορτωμένος με λογισμικό.
Οπότε το αφήνω για τώρα...
Ευχαριστώ πάντως.

Reaction score
786
Για οποιον βρεθει στα LIDL υπαρχει και ενα προγραμματιζομενο "8 σε 1" τηλεχειριστηριο με 10 ευρω.

Reaction score
14
Τον "χτύπησα" και εγώ.
Τι κάνω τώρα; :p :lol:

(Πήρα και το τηλεκοντρόλ ....μην χάσω)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads