Προτάσεις για ολοκληρωμένο

Reaction score
296
Απο εμενα βαλε στο παιχνιδι

Naim/exposure, οπωσδηποτε yamaha 1100 σε τρανζιστορ
Primaluna copland cayin σε μεταχειριςμενη λαμπα

Καλή επιλογη!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:)

Δεν είναι του χαρακτήρος μου να μπλέκω σε οπαδικές συζητήσεις περί Hi-Fi, γιατί αν είμαι σίγουρος για κάτι, είναι ότι δεν υπάρχουν "καλές και κακές μάρκες".
Υπάρχουν καλές, λιγότερο καλές και κακές (ως vfm) συσκευές.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό το συγκριτικό τεστ.
Τέτοια τεστ δε δημοσιεύουμε πια στον τόπο μας, γιατί δεν θέλουμε να κλέψουμε το ψωμί κανενός (λόγω του ότι είμαστε και μικροσκοπική αγορά).
Επειδή η ελληνική μετάφραση του γοογλε κρομ, είναι ως συνήθως ΓΤΠ, και η αγγλική θέλει τρόπο, να συνοψίσω περιληπτικά:
- Όλα καλά μηχανάκια είναι (ένα το κρατούμενο).
- Νικητής σε ηχητική απόδοση, ο γιαμάχα 1100, με πολύ κοντά του τον πιονεερ α70δα...
- Απόλυτος νικητής του τεστ, ο πιονέρος. Δεύτερος σε ήχο, μακράν πρώτος σε ποιότητα κατασκευής και δυνατότητες.

Προσωπικά σχόλια:
-Θέλεις αουντιολάμπ 8300;;; Πάρε (όχι εσύ ivres, γενικά μιλάμε :) ) το 8300CD. Gamei kai dernei.
-Θέλεις νάιμ νάιτ;;; Μην τον πάρεις. Πάρε (αφού κάνεις οικονομία), ένα naim dac v1 με ένα naim nap 100. Gamei kai dernei epishs an soy ftanoun ta watt (μπορεί και να σου φτάνουν!). Η πάρε έναν CROFT. Υπέροχο και τίμια κοστολογημένο (και με λάμπες στην προενίσχυση... :D )
-Θέλεις Καίημπριτζ 851α;;; Πάρε το 851Ν. Μηχανηματάρα! Παρά το "παλιότερο" ντακ μέσα του. Βάλ' του κι έναν ομόσταυλο τελικό και gameis kai derneis.
-Θέλεις Πιονέρο α70δα;;; Πάρτον. :drinks: Η τον α50δα, που είναι ίδιος μείον την XLR και την MC input.
-Θέλεις γιαμάχα 1100;;; Πάρτον. Όπως και τον 2100, κι αν θέλεις φούλ ντακ και καμπύλες φλέτσερ-μάνσον, πάρε τον Ασ-801 που πήρα κι εγώ έναν, και περιποιεί τιμήν στα οικογενειακά Εντεκάρια (κι όχι μόνο...)

---------

Τώρα, για τις λάμπες.
Είπα και πιο πάνω, ότι αυτός είναι ο μόνος λαμπάτος που δεν θα άλλαζα αμέσως με αντίστοιχης αξίας σολιδ στέητ... Αν και 8 (οκτώ) ενισχύτριες λάμπες δεν είναι δα κι εύκολο να αλλαχτούν...
Όχι τα μικρά του αδερφάκια. Οι "ολλανδικοί πρόλογοι" δε στέκονται μπροστά στον ανωτέρω πιονέρο! (Βλέπε "ΗΧΟΣ τεύχος 500) Από "μούρη", και ποιότητα κατασκευής στέκονται.
Ο Θησέας για παράδειγμα, αποτελεί για μένα αρκετά καλύτερο (απ' τον τόπο σου) vfm, με ότι μειονεκτήματα έχει.

---------
Τούτων λεχθέντων, να θυμίσω ότι δεν είμαστε όλοι φοιτητές. Οι λαμπάτοι θέλουν φραγκάτο εργένη, που να εκτιμάει αυτό που έχει κι όχι να τους αγοράσουμε για να μπούμε στο μάτι των κολλητών.
Αν θυμηθώ τον εαυτό μου 6-7 χρονώ, να κατσαβιδιάζει εν λειτουργία ένα μεγάλο ξύλινο γερμανικό ραδιόφωνο του συγχωρεμένου του μπαμπά μου, καταλαβαίνετε που κολλάει το "εργένης"... Ο Θησέας και οι Primaluna, APAGOREYETAI να είναι προσβάσιμοι στα δαχτυλάκια μικρών παιδιών. _
Καλύτερα μια αφύλαχτη πισίνα στο σπίτι... Κάνεις 12 παιδιά, φεύγεις όλη μέρα στη δουλειά, και γυρνάς το βράδυ να δεις πόσα γλυτώσανε...8-)>:(

--------
Δικό μου συμπέρασμα (και πιστεύω). Δεν υπάρχουν καλές και κακές μάρκες. Υπάρχει όμως "εταρικός ήχος" που άλλοτε υλοποιείται καλύτερα κι άλλοτε όχι. Άλλοτε ταιριάζει (ένα μηχανάκι - γιατί για μηχανάκια του kiarata μιλάμε), σ' εμάς και το σύστημα και το χώρο μας κι άλλοτε όχι._

--------
Όσο για το μαγικό "Know How" :gotcha: :roflmao::roflmao:

Όποιος πιστεύει ότι οι μηχανικοί της Νάιμ η της Πρωτοφέγγαρης :p , ξέρουν κανα μυστικό που αγνοούν οι γιαπωνέζοι, η οι 500.000 ηλεκτρονικοί μηχανικοί που αποφοιτούν κάθε χρόνο από τα Πολυτεχνεία της Κίνας, είναι μακράν και βαθιά νυχτωμένος!... :D

*** @ivres : Στα λεφτά σου και με τα ηχεία σου, εγώ θα έπαιρνα αυτόν με αυτό!

:drinks:

Reaction score
27
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Να πω την αλήθεια τον yamaha a-s501 τον έχω βρει μεταχειρισμένο εντός εγγύσης σε χαμηλή τιμή και μου περνούσε η σκέψη να τον πάρω και να τρενάρω λίγο την αγορά ενός αρκετά καλύτερου φτάνοντας και το μπατζετ σε 1000-1500 ευρώ. Αλλά δε βιάζομαι θα δω πως θα κινηθώ.

Reaction score
1.064
Ειναι μια ευκαιρια τωρα να κινηθεις να τον παρεις αυτον που σκεφτεσαι ωστε αν το μεταπωλησεις να μην χασεις .Και αν σου κατσει που λενε? Εισαι στις προδιαγραφες παντως . Εμεις εδω θα ειμαστε παντως να στον παρουμε !

Reaction score
27
Άκουσα τον 501 με κάποια άλλα focal βέβαια και το αποτέλεσμα μου φάνηκε λίγο λαμπρό και με λιγότερο χαμηλό από ότι έχω συνηθίσει οπότε μάλλον δεν κάνει για μένα. Μάλλον θα μείνω στο αρχικό πλάνο του μεταχειρισμένου με όσο ψηλότερο μπατζετ αντέχει η τσέπη μου.

Reaction score
1.064
Άκουσα τον 501 με κάποια άλλα focal βέβαια και το αποτέλεσμα μου φάνηκε λίγο λαμπρό και με λιγότερο χαμηλό από ότι έχω συνηθίσει οπότε μάλλον δεν κάνει για μένα. Μάλλον θα μείνω στο αρχικό πλάνο του μεταχειρισμένου με όσο ψηλότερο μπατζετ αντέχει η τσέπη μου.
Επειδη με ενδιαφερει κ εμενα το ματσαρισμα των δυο με ποια ακριβως focal το ακουσες?

Reaction score
27
Νομίζω τα 706 αλλά και με κάποια άλλα χειροποίητα. Πιθανώς το 706 να είναι ένα εντελώς άλλο ηχείο σε σχέση με τα 906 αλλά έχω την αίσθηση ότι ο ενισχυτής τονίζει ένα κλικ τις ψηλές συχνοτητες αν και αρκετά λεπτομερής. Τα άκουσα και με έναν yamaha a-s700 o οποίοσ ήταν λίγο πιο γλυκόηχος αλλά μου φάνηκε ότι είχε "πλαδαρό" χαμηλό. Γενικά μέχρι τώρα η yamaha δε μ έχει ενθουσιάσει τόσο. Πιo παλιά είχα ακούσει τον 1000 που ήταν καλός αλλά προτιμούσα το HK 990. Πιθανώς το γούστο μου να είναι πιο γλυκός ήχος μιας και το πως αρέσκεται να ακούει ο καθένας είναι υποκειμενικό.

Reaction score
1.064
Νομίζω τα 706 αλλά και με κάποια άλλα χειροποίητα. Πιθανώς το 706 να είναι ένα εντελώς άλλο ηχείο σε σχέση με τα 906 αλλά έχω την αίσθηση ότι ο ενισχυτής τονίζει ένα κλικ τις ψηλές συχνοτητες αν και αρκετά λεπτομερής. Τα άκουσα και με έναν yamaha a-s700 o οποίοσ ήταν λίγο πιο γλυκόηχος αλλά μου φάνηκε ότι είχε "πλαδαρό" χαμηλό. Γενικά μέχρι τώρα η yamaha δε μ έχει ενθουσιάσει τόσο. Πιo παλιά είχα ακούσει τον 1000 που ήταν καλός αλλά προτιμούσα το HK 990. Πιθανώς το γούστο μου να είναι πιο γλυκός ήχος μιας και το πως αρέσκεται να ακούει ο καθένας είναι υποκειμενικό.
Το ηχειο και πιθανοτερο ο χωρος να σου φανηκε για τη λαμπροτητα γιατι εχω ακουσει το focal ιδια σειρα σε δαπεδου με αυτον τον ενισχυτη και δεν μ φανηκε λαμπρο .
Αν σ αρεσει ο γληκοηχος ηχος τοτε πας σε ενα creek πχ destiny ( εχω δει ενα used στο orpheus studio) , και ο καινουρος ο evolution 50a θα ειναι μια χαρα ,advanced acoustic , primare η λαμπατο .

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Παρε τον μικρο η τον yamaha A S 1100 και αν δεν σου αρεσει εδω ειμαι εγω γιαννη!

Reaction score
27
Συγνωμη ήταν τα 807 και όχι τα 706. Λάθος μου.

Γιώργο θα δυσκολευτώ να φτάσω τα χρήματα που ζητάει ο 1100 αλλά θα προσπαθήσω να τον ακούσω μήπως και...Σ υχαριστώ πάντως.

Reaction score
27
Συγνώμη για το off topic αλλά να παραθέσω μια σκέψη γιατί μονίμως "τρώγομαι". Τα focal τα έχω σε 20 τ.μ. αλλά χοντρικά υπολογίζω ότι ο χώρος ακρόασης περιορίζεται σε 12 τ.μ. επειδή ο χώρος είναι μακρόστενος. Ακούω από 3μ απόσταση. Να υποθέσω ότι αν στη θέση τους έβαζα B&W cm8 s2 θα είχα μπουμαρίσματα κλπ έτσι; Οπότε δεν αξίζει τον κόπο να το σκέφτομαι...

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:)
Τι μουσικές ακούς;
Πόσο δυνατά ακούς;
Έχεις χαλιά, κουρτίνες, μωρά παιδιά στο χώρο σου πχ...;
Διοργανώνεις Rave Parties στο χώρο σου;
Οι παράγοντες είναι ατέλειωτοι, και πολλαπλασιαζόμενοι με το προσωπικό γούστο και τις διαφορές ποιότητας στις ηχογραφήσεις, τα πιθανά αποτελέσματα ξεπερνούν το ΑΠΕΙΡΟ...
Πάρε έναν καλοσχεδιασμένο ενισχυτή 90-100 βατ και προχώρα στη μουσική... Μην ψάχνεις για ενισχυτή με "χαρακτήρα" σ' αυτά τα λεφτά! Μόνο σ' εσένα θ' αρέσει στο τέλος... Κι αυτό όχι σίγουρα...
"Χαρακτήρα", επιτρέπεται να έχουν οι πηγές και τα δισκάκια σου! Οχι οι ενισχυτές και τα ηχεία. Εντάξει, "προσωπικότητα" μπορούν να έχουν. ;)
Αλλά γενικώς (;) αποδεκτή προσωπικότητα έχουν ενισχυτές πενταψήφιας τιμής μόνο! Από Μάκιντος και πάνω!...
Για εμάς τα κοινά πορτοφόλια, ο ενισχυτής πρέπει να παίζει "τόσο όσο". Σωστά και καθαρά, είτε κοιμάται το μωρό, είτε κάνεις πάρτυ!

*** Αν κάνεις ρέηβ πάρτυ, κανένα ηχείο απ' όσα κουβεντιάζονται στις χιλιάδες σελίδες αυτού του φόρουμ, δεν είναι ικανοποιητικό... :D:roflmao:

** Από Supernait κι απάνω... Πιο κάτω μην... :p

* Από cm-8 να προτιμήσεις αναφανδόν τα cm-10! Να δω που θα τα βάλεις! :drinks::drinks:

Reaction score
27
Πείτε ότι δεν το πα αυτό για τα ηχεία δαπέδου... δε στέκει στο χώρο τώρα που τον παρατηρώ εκ νέου. Οπότε επικεντρώνομαι σε ενισχυτή.

Ούτε παιδιά, ούτε χαλιά (κουρτίνες ναι), ούτε πάρτυ ....Απλά θέλω να αξιοποιήσω στο μέγιστο αυτό το ηχείο που παίζει ξεκούραστα αέρινα και φινετσάτα!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
...να αξιοποιήσω αυτό το ηχείο που παίζει ξεκούραστα αέρινα και φινετσάτα!
Τεχνικά, οι επιλογές σου πολυάριθμες. Δυστυχώς θα πρέπει να βασιστείς στ' αυτιά σου! (Δεν περίμενα ότι θα ξεστομίσω ποτέ τέτοια κουβέντα...:oops: )
Τουλάχιστον, ότι ακούσεις, σε χώρο παρομοίων διαστάσεων με το δικό σου, γιατί αλλιώς "θα σου λείπουν μπάσα" όπως λες και πιο πάνω... ;)
Μην πολυστηρίζεσαι σε προτάσεις για μαγικά "ματσαρίσματα" και τέτοια... Συνήθως ότι θα' θελε να δοκιμάσει ο καθένας μας προτείνουμε... Εσύ κερνάς! :drinks:
Κι εγώ θα' θελα ένα Νάγκρα ΗΔντακ, με έναν - δυο Τζεφ Ρόουλαντ... Ν' αρχίσω να το προτείνω δεξιά κι αριστερά; :D

***Ααααα, κι άμα δεις καναν ενισχυτή με τρία tape loop και δυο vcr loop, εν έτει 2017-18, βάλ' το στα πόδια! :laugh::roflmao: Είναι σχέδιο του '79 και πλακέτα του '81... Απλά η "εταιρειάρα" δεν είχε λεφτά και μηχανικούς ικανούς να επανασχεδιάσουν το προενισχυτικό τμήμα...:geek::laugh:

Να μη σου πώ τώρα, αν τα τρανζίστορ είν' Αθήνα κι οι πυκνωτές Λαμία τι σχέδιο είναι... :gotcha::lol:

Last edited:

Reaction score
400
Καλησπέρα.
Φρέσκος στο φορουμ. Ένας φίλος μου έστειλε το post του ivres, και είπα να απαντήσω αφού έχω τα ίδια ηχεία.

Εδώ και 1+ περίπου χρόνο τα οδηγώ με Onkyo 9070. Τον είχα αγοράσει 1300 περίπου ευρώ από ηλεκτρομάγαζο. Ο συνδυασμός των 2 μάρεσε πάρα πολύ, αν και είναι το πρώτο μου HIFI στερεο σύστημα οπότε μπορείτε να πείτε πως δεν είναι πολύ αντικειμενική η άποψη μου.

Δυστυχώς για τον φίλο που έγραψε το αρχικό post δεν πρόλαβα να τον ενημερώσω πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το e-shop είχε μια πάρα πολύ καλή προσφορά τον συγκεκριμένο ενισχυτή, στα 899ευρώ. Προσωπικά θα τον ξανα-αγόραζα. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω πως μπορώ να βοηθήσω για να περιγράψω καλύτερα την απόδοση ηχείων με τον συγκεκριμένο Onkyo.

Κάτι τελευταίο. Επειδή ο ivres ανέφερε κάτι για μικρό χώρο, και επειδή προσφάτως μετακόμισα, διαπίστωσα πως τα ηχεία "έχασαν" και μάλιστα αρκετά. Για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα, τα ηχεία στο προηγούμενο σπίτι κοιτούσαν σε ένα δωμάτιο το οποίο είχαν μεγάλο βάθος (~5μ), ενώ τώρα έχουν τοίχο απέναντι τους περίπου στα 3μ -όπως και στην περίπτωση του ivres. Ίσως ηχοαπορροφητικα να κάνουν δουλειά, αλλά ας μην παρεκλίνουμε της συζήτησης.

Εύχομαι καλή επιλογή και καλές ακροάσεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv