Προτάσεις για ολοκληρωμένο

Reaction score
11
Καλησπέρα, διαβάζω χρόνια το forum αλλά τώρα μου ήρθε η ανάγκη να γράψω κάτι.
Δεν ανοίγω νέο θέμα, αν απαιτείτε ας το κάνει κάποιος διαχειριστής.

Είμαι σε αναζήτηση σύγχρονου ολοκληρωμένου ενισχυτή. Γράφοντας σύγχρονου θα ήθελα να υποστηρίζει τις νέες ψηφιακές ευκολίες (optical, Internet, DAB κτλ).

Εως τώρα χρησιμοποιούσα έναν Grundig Fine Arts A-905 (120w RMS @ 8Ω ανα κανάλι) τον οποίο πρέπει να αφήσω. Αρκετά δυνατός. Ποτέ δε τον ανέβασα πάνω από τα 7/10, καθώς έκλεινε για λόγους ασφαλείας, στο χώρο ο ήχος ήταν γεμάτος και δυνατός, αυτό που άκουγα μου άρεζε. Συνήθως έπαιζα στο 4 – 6 /10.

Από ηχεία όλα αυτά τα χρόνια έχω ένα ζευγάρι 3δρομα Sterling point 7s / 130W 35hz -45Khz 89db ,45 λίτρα , είναι αρκετά παλιά τα οποία όμως έχω επισκευάσει πρόσφατα. Έκανα καινούργια καμπίνα, άλλαξα το midrange, έδωσα σε ειδικό το crossover όπου μου μέτρησε τους πυκνωτές κτλ. Μετά από όλα αυτά άκουσα μεγάλη βελτίωση στον ήχο μπορώ να πω κ΄ όλας.

Η πηγή μου είναι ο Η/Υ με κάρτα ήχου μία Asus Xonar DS και αναβαθμισμένο το OP AMP με το LM4562NA. Τα αρχεία ήχου είναι MP3 και Flac ή live από DVD και Blu-Ray. Το είδος μουσικής ποικίλει αλλά όχι Rock και Hip Hop. Σχεδόν ποτέ.

Τα τετραγωνικά του δωματίου τώρα είναι 20 αλλα ίσως μεταφερω τον εξοπλισμό σε μεγαλύτερο 35-40 αργότερα.

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες κατέληξα στον Yamaha R-N803D. Βλέπω πως είναι πλήρης σε αυτά που χρειάζομαι και η τιμή του είναι οριακά λίγο επάνω από αυτό που σκέφτομαι να διαθέσω αλλά μπορώ να τα δώσω.

Μου άρεσε το Optical input μιας και το υποστηρίζει και η κάρτα ήχου μου καθώς και το pre-out για sub , έλεγα να συνδέσω ένα yamaha sw-p130 που μου είχε ξεμείνει από παλιά.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την επιλογή μου. Αν έχετε να μου προτείνατε κάτι άλλο όπου θα με καλύπτει σε αυτά τα χρήματα και αν έχει ακούσει κάποιος το συγκεκριμένο σύστημα.

Ευχαριστώ
Τους ίδιους προβληματισμούς και ανάγκες έχω και εγώ. Στην αρχή σκεφτόμουν τις λύσεις "all in one" όπως ο Yamaha R-N803D ή ο Onkyo TX-8270. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα θα έπρεπε να στραφώ στην λύση ενός δικάναλου ενισχυτή και όσον αφορά τα αρχεία μουσικής που έχω σε ηλεκτρονική μορφή, αυτά να τα αναπαράγω μέσω του media player (Popcorn Hour A-500) που έχω.
Ο φίλος dcure πρότεινε το Exposure XM 5 το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές. Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και τον Quad Vena, ο οποίος να πω την αλήθεια με ενθουσίασε περισσότερο αισθητικά.
Έχω την άποψη ότι οι Yamaha R-N803D και ο Onkyo TX-8270 έχουν ως κύριο selling point τις ευκολίες που παρέχουν και λιγότερο τον ηχητικό χαρακτήρα. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, εξαρτάται και από τις προτεραιότητες του καθενός.

Reaction score
3
Τελικά πήρα τον Yamaha A-S701, τον εχω σχεδόν μισό μήνα και τον απολαμβάνω σχεδόν στο 1 / 3 της έντασης. αρκετά ικανοποιημένος.

Reaction score
208
Καλοακουστος λοιπόν και να συντροφεύσει αρκετά χρόνια απροβληματιστα

Reaction score
1.064
Καλοακουστος! Αναμενουμε εντυπωσεις και συγκρισεις με τους προηγουμενους που ειχες ακουσει( HK 990, AS501 κλπ)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm