Προτάσεις για το επόμενο βήμα αναβάθμισης του συστήματος μου στο κυνήγι της αναλογικής απόλαυσης

Reaction score
2
Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή,
με λένε Σπύρο σας παρακολουθώ εδώ και μήνες. Εδώ και χρόνια έχω κολλήσει το μικρόβιο με τον ήχο και τα τελευταία χρόνια κόλλησα και την γρίπη του αναλογικού . Αυτή τη στιγμή το Σύστημα μου έχει ως εξής :

TECHNICS SL-1210MK2
CAMBRIDGE DACMAGIC PLUS
KRELL KAV-400XI
YAMAHA RX-V1800
PHONO CAMBRIDGE AUDIO 640P
SPEAKERS INFINITY DELTA-50καλησπέρα,

από κεφαλές διαβάζοντας σας έχω στην κατοχή μου τις εξής :
ortofn 2m Black ( αυτή παίζω αυτή τη στιγμή )
shure v type III
jvc z1 ( θα παραγγείλω μια jico sas ).

Θα ήθελα τις προτάσεις συμβουλές σας για βελτίωση του και πιο συγκεκριμένα πιο πιστεύεται πως θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα αναβάθμισης προκειμένου να έχω μια αλλαγή που θα την καταλάβω στο ηχητικό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως το επόμενο βήμα αφορά το phono ή τα ηχεια μου . Εσείς πως το βλέπετε ????

Χρόνια πολλά και πάλι σε όλους

Reaction score
1.659
Δύσκολο το θέμα σου, με δεδομένο ότι εκτος του Krell, οι υπόλοιποι κρίκοι είναι στο ίδιο επίπεδο.
Με δεδομένο ότι τα ηχεία είναι πιστεύω ο σημαντικότερος κρίκος, εγώ θα ξεκινούσα από τα ηχεία.

Reaction score
2
Σε ευχαριστώ πολύ .. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ κάτι τέτοιο σκέπτομαι ... Έχεις καμία πρόταση για BUDJET εώς 1000 € και για μεγάλο χώρο...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Έχε τα μάτια σου ανοικτά στις αγγελίες...
Είναι εποχή που βγαίνουν διαμάντια.

Reaction score
2
Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα εδώ , για να αποφύγω τις κακοτοπιές....

Reaction score
1.659
Σε ευχαριστώ πολύ .. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ κάτι τέτοιο σκέπτομαι ... Έχεις καμία πρόταση για BUDJET εώς 1000 € και για μεγάλο χώρο...
Στά 1300 ευρώ παίρνεις το CERWIN VEGA XLS -215. Είναι ηχείο για μεγάλο χώρο, θα παίξει καλά με τον ενισχυτή σου και στο εξωτερικό (αλλά και εδώ) υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές και άνθρωποι που έχουν ενισχυτικά των 15.000 ευρώ και προτιμούν αυτό.

http://www.testfreaks.com/hifi-speakers/cerwin-vega-xls-215/

αλλά και εδώ έχει γίνει ολόκληρο θέμα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103588-cerwin-vegA-XLS-215

Reaction score
15.469
να πουμε λοιπον πως ... για τον krell του '04 των 2500 ντολαρς και δεδομενου πως μια καλη αναλογια (?) ενισχυτικων-ηχειων ειναι 40-60 ο φιλος STRAP θα πρεπει να ψαχνει για ηχεια (τιμη καταστηματων) γυρω στα 3.5 χιλιαρικα ?

"Power Output Per Channel: 200 watts @ 8 Ohms, 400 watts @4 Ohms"
λιγο χοντρο δεν ειναι αυτο ?

Reaction score
2
Να συμπληρώσω πως στη παρούσα φάση εκτός από χοντρό είναι και πρακτικά αδύνατο..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Τι σου φταίει στον ήχο σου μπορείς να το περιγράψεις.......η απλά βαρέθηκες και θές αλλαγή ;

Reaction score
2
Λοιπόν εκτός απο το θέμα της συνήθειας και το κυνήγι για αναβάθμιση το θέμα που έχω με τον ήχο είναι πως ο επειδή ο χώρος ειναι μεγάλος και ενιαίος ( περίπου 60 τμ όπου ο χώρος ακρόασης σαλόνι ειναι 25 τμ ) νοιωθω , αν ειναι αυτή η σωςτη έκφραση, πως Δεν γεμίζει ο ήχος τον χώρο και δεν ειναι τόσο αναλυτικός όσο θα ήθελα...

Reaction score
15.469
νομιζω πως ολοι υποθετουμε πως μουσικη ακους με τον krell ... (?)
τι μεγαφωνα φορανε τα ηχεια σου ? δε βρισκω κατι στο διαδικτυο ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
1)60 τμ δεν γεμίζουν καθόλου εύκολα
2)Ανάλυση από αναλογικό σύστημα σημαίνει χρήμα-χρήμα-χρήμα .
3)Το 640 είναι στοιχειώδες .Οχι κακό αλλά δεν μπορεί να δώσει αυτό το εξτρα που ψάχνεις .
4)Πιθανόν η χωροθέτηση να αποτελεί πρόβλημα , ίσως και άλυτο , ασχέτως μηχανημάτων
5) Το DacMagic με τι παίζει ; O AV επίσης που και πως χρησιμοποιείται ;

Reaction score
15.469
...τελικα το hi-fi δεν ειναι θεμα απαντησεων
ειναι θεμα ερωτησεων...

σορρυ αλλα τα θαλασσινα με ζορισανε και ειμαι ηδη στη τριτη ρακη...

Reaction score
2
νομιζω πως ολοι υποθετουμε πως μουσικη ακους με τον krell ... (?)
τι μεγαφωνα φορανε τα ηχεια σου ? δε βρισκω κατι στο διαδικτυο ...
Όντως μουσική ακούω με τον Krell.
και θα κάνω μια προσπάθεια να ανεβάσω ένα αρχείο για τα ηχεία αν το καταφέρω ( Πρώτη φορά είναι )

Attachments

Reaction score
2
1)60 τμ δεν γεμίζουν καθόλου εύκολα
2)Ανάλυση από αναλογικό σύστημα σημαίνει χρήμα-χρήμα-χρήμα .
3)Το 640 είναι στοιχειώδες .Οχι κακό αλλά δεν μπορεί να δώσει αυτό το εξτρα που ψάχνεις .
4)Πιθανόν η χωροθέτηση να αποτελεί πρόβλημα , ίσως και άλυτο , ασχέτως μηχανημάτων
5) Το DacMagic με τι παίζει ; O AV επίσης που και πως χρησιμοποιείται ;
Το DacMagic παιζει με ένα HP Pavilion .
Τον YAMAHA τον έχω μόνο για ταινίες με ENA media Player της Philips ( αλλάζω τα καλώδια στα ηχεία δεν έχει καμία επαφή με τον Krell )

Reaction score
15.469
κι εγω εχω δυο 6.5 inches mid-woofer ανα ηχειο και σε 20 τ.μ. χωρο δε μου τον "γεμιζαν " ("γενικα", οχι καρφωμενος στην ιδανικη θεση ακροασης) ... πηρα δοκιμαστικα ενα 12 inch ενεργο υπογουφερ και ειδα την υγια μου (που λεμε στο χωριο) ... αυτο σαν αισθηση - οχι σαν Η λυση - με τα προβληματα του - σαν σκεψη για το μελλον ....κτλ.

απο τον υπολογιστη στο dac με usb υποθετω (?) και στον υπολογιστη με τι player και τι ειδους (mp3-flac-wav ....?) αρχεια παιζεις ? εγω εχω το ιδιο dac (οχι το plus) και η αναλυση ειναι ικανοποιητικη δεδομενης της κατηγοριας των συσκευων που συζηταμε...

Reaction score
2
κι εγω εχω δυο 6.5 inches mid-woofer ανα ηχειο και σε 20 τ.μ. χωρο δε μου τον "γεμιζαν " ("γενικα", οχι καρφωμενος στην ιδανικη θεση ακροασης) ... πηρα δοκιμαστικα ενα 12 inch ενεργο υπογουφερ και ειδα την υγια μου (που λεμε στο χωριο) ... αυτο σαν αισθηση - οχι σαν Η λυση - με τα προβληματα του - σαν σκεψη για το μελλον ....κτλ.

απο τον υπολογιστη στο dac με usb υποθετω (?) και στον υπολογιστη με τι player και τι ειδους (mp3-flac-wav ....?) αρχεια παιζεις ? εγω εχω το ιδιο dac (οχι το plus) και η αναλυση ειναι ικανοποιητικη δεδομενης της κατηγοριας των συσκευων που συζηταμε...
Σωστά υποθέτεις , παίζω με τον Foobar lossless αρχεία flac,wav καθόλου mp3 ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster