Προτάσεις για sub που μπορεί να κροσαριστεί ψηλά

Reaction score
6.598
Ειναι πολυ δυσκολο μεγαφωνο στις απαιτησεις της καμπινας ,θελει πολλες γνωσεις,μετρησεις και πειραματισμους , οταν βλεπεις και φτιαχνουν στο περιπου , οι περισσοτεροι τα εχουν αφιλτραριστα και πολλοι τα φιλτραρουν με τις μετρησεις των μεγαφωνων των εταιριων τι να περιμενεις...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να έρθει σε ισορροπία ένα σύστημα με έλλειμμα στο χαμηλό και προβολικές μεσο-υψηλές συχνότητες, υπάρχει η λύση του <<κουρέματος>> ψηλά, ώστε να αναδειχτούν τα χαμηλά του.

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φαίνεται να στέκουν οι μετρήσεις της εταιρίες.
Σαν πολύ ωραιοποιημένα τα παρουσιάζει τα πράγματα από τους 7 KHz και πάνω.
Μακάρι να πέφτω έξω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για ολοκληρωμένη εικόνα πες δυο λόγια για το σύστημα, το χώρο σου και την τοποθέτηση των ηχείων.
Θα βοηθούσε και κάποια φωτογραφία.

Reaction score
1.092
Για ολοκληρωμένη εικόνα πες δυο λόγια για το σύστημα, το χώρο σου και την τοποθέτηση των ηχείων.
Θα βοηθούσε και κάποια φωτογραφία.
Το σύστημα αποτελειται από τσακιριδη αλεξανδρο, τσακιριδη αχιλλεα με 300b λαμπες, ifi micro idsd dac, project esprit και 1 phono τις πλακας... Ο χωρος ειναι περιπου 8 μετρα μηκος και πεντε πλατος τα ηχεία ειναι στην μικρη πλευρα με αποσταση 2.5 μετρα μεταξύ τους και θεση ακροασης στα 4 μετρα απο τα ηχεια. Φωτο με την πρωτη ευκαιρια.

Reaction score
6.598
Bαλε ακριβως τις διαστασεις και του ταβανιου ,και τις αποστασεις τους απο πισω πλαι τοιχους.

Το τι κανει το μεγαφωνο το εχω βαλει στο #16 που ειναι σε πραγματικες συνθηκες ...

Επειδη θα δειτε οτι ολα τα fr εχουν παρομοιες συμεπριφορες δηλαδη αστατα ψηλα και κρεμανε κατω απο τα ~ 500hz , εμενα το βασικο φιλτρο ειναι http://loudspeakerfreaks.com/Product.asp?mfr=Intertechnik&part=HQ40/1.8/095&Product_ID=5436 +μια αντισταση 10ωμ που ριχνει τη σταθμη πανω απο τα 400hz και θεωρω οτι μπορει να δουλεψει στη πλειαδα τους.
https://www.loudspeakerbuilding.com...2012/july-2012/axis-ax-hr_8636,en,900958,4221
Θα χρειαστει κιαλλο υψηλοτερα για τελικο ραφιναρισμα (εδω θελει σιγουρα μετρημα)αλλα τη βασικη δουλεια την κανει...αλλωστε τμηματικα πανε αυτα ...θα μας πει ο Πετρος ομως καλυτερα εδω ...

Reaction score
1.092
Συγνώμη για την καθυστέρηση.. Ταβανι στα 2.80 με ενα σκαλοπατι 30cm απο γυψοσανιδα μεχρι 50cm μπροστα απο τα μεγαφωνα. Τα κεντρα των μεγαφωνων ειναι στα 2.20,απόσταση απο τον πισω τοιχο 1.05, αποσταση απο πλαινο τοιχο εχει το 1 ηχείο στο 1.30. Ακολουθεί φωτο

Reaction score
1.092
2409.jpg 2408.jpg εχω περιθώριο max 30 πόντους μπροστα και δεξιά αρισταρα το εχω τερματισει αν τα φερω μπροστα απο την οθονη υπαρχει ο φοβος βανδαλισμου απο το γιοκα μου..πισω απο τη θεση ακροασης εχω περιπου 2 μετρα κενο

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Την έκφραση:
<<Ήταν στραβό το κλίμα, το'φαγε και ο γάιδαρος>> θα την έχεις ακούσει υποθέτω.
Θα μου πεις που κολλάει στην περίπτωση σου!

Λοιπόν το <<στραβό κλίμα>> είναι το ηχείο σου, με την υποβαθμισμένη χαμηλή περιοχή και την έντονη μεσαία.
Ο <<γάιδαρος>>, στην προκειμένη, είναι ο ενισχυτής σου.

Αν φημίζεται για ένα πράγμα η 300Β είναι η έντονη μεσαία της περιοχή και η έλλειψη άκρων.
Οι υψηλές δεν σε ενοχλούν γιατί το ηχείο ανεβάζει στάθμη.

Με άλλο ενισχυτή δοκίμασες να ακούσεις?

Reaction score
1.092
Την έκφραση:
<<Ήταν στραβό το κλίμα, το'φαγε και ο γάιδαρος>> θα την έχεις ακούσει υποθέτω.
Θα μου πεις που κολλάει στην περίπτωση σου!

Λοιπόν το <<στραβό κλίμα>> είναι το ηχείο σου, με την υποβαθμισμένη χαμηλή περιοχή και την έντονη μεσαία.
Ο <<γάιδαρος>>, στην προκειμένη, είναι ο ενισχυτής σου.

Αν φημίζεται για ένα πράγμα η 300Β είναι η έντονη μεσαία της περιοχή και η έλλειψη άκρων.
Οι υψηλές δεν σε ενοχλούν γιατί το ηχείο ανεβάζει στάθμη.

Με άλλο ενισχυτή δοκίμασες να ακούσεις?
Και με τον av vsx 828 της pioneer που εχω και με εναν smsl class d και οι τρυπες εκει! Δεν νομιζω οτι είναι θεμα ενισχυτη αυτα τα βαραθρα.. Καπου πρεπει να εχω και μετρησεις που ειχα κανει αν τις βρω θα τις ανεβασω και αυτες.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Παρ' ολο που το Qts του 1772 ειναι χαμηλο, η Rois (πρωην Roister) το εχει κανει και σε ανοιχτη μπαφλα.
http://www.hxoseikona.gr/nea/4790-rois-acoustics-minoas.html

Δεν ξερω αν παιζει...........μαλλον ναι, αλλα ειναι ευκολο να το δοκιμασεις, μια μικρη μπαφλα ειναι............ οταν ομως εχεις φτιαξει τα σαμπ που θα κροσαρουν ψηλα.

Οι BLH γενικα εχουν θεματα (παιζουν ρολο και τα μονωτικα μεσα στην καμπινα) εκτος απο πολυ καλες σχεδιασεις (οχι full-range ομως), π.χ. http://aries-cerat.eu/products/speakers/symphonia

Reaction score
6.598
Γιαυτο λενε μια εικονα χιλιες λεξεις :o εαν δεν κανω λαθος παρατηρω μια σειρα εγκληματων :smg:που οδηγουν σε αυτο που ακους τωρα οποτε παμε να τα δουμε ...
1.Υλοποιηθηκαν βασει σχεδιων φοστεξ? εδω η ιδια δεν τα εχει φτιαξει σωστα για τα δικατης μεγαφωνα :D γιαυτο και εχουν αλλοι δοκιμασει ποιο πετυχημενα σχεδια για της ιδιας εταιριας ...
2.Ολες αυτες οι καμπινες θελουν να ειναι κολλητα στον τοιχο για να δουλεψουν σωστα εσυ τις εβαλες ελευθερες στο χωρο...
Θα χασεις σε βαθος εικονας αλλα ετσι ειναι αυτα τα πραματα καπου χανεις καπου κερδιζεις, ομως το βασικο ειναι οτι ετσι ειναι σχεδιασμενες ...
3.λαθος θεσεις...
Χωρίς τίτλο.jpg
καπως ετσι εισε τωρα χαλια δηλαδη
Χωρίς τίτλο.png

και ετσι αν αφησεις 3 μετρα πισω και 1.30 -0.75 πισω πλαι τοιχους
μπορεις βεβαια και να τα κολλησεις τερμα και να πλησιασεις και αλλο εσυ προς αυτα αλλα νομιζω οτι αυτη ειναι η χρυση τομη,εικονας χαμηλου...αν φτιαξεις και το αναλογο φιλτρο θα εισε ο.κ. μην μπεις καν στη διαδικασια αλλων καμπινων σε βλεπω τρωγεσε για br που ειναι ακυρες πας να ξαναεπαναλαβεις το πρωτο εγκλημα ποιο αγρια :hunter::D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και με τον av vsx 828 της pioneer που εχω και με εναν smsl class d και οι τρυπες εκει!
Οι τρύπες στη μέτρηση είναι ακυρώσεις του χώρου και θα είναι παρούσες σε κάθε περίπτωση.
Κάνε μια μέτρηση με το μικρόφωνο κολλημένο μέσα στο μεγάφωνο και μία σε απόσταση 40 εκατοστών για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει.
[DOUBLEPOST=1517818782][/DOUBLEPOST]
Παρ' ολο που το Qts του 1772 ειναι χαμηλο, η Rois (πρωην Roister) το εχει κανει και σε ανοιχτη μπαφλα.
http://www.hxoseikona.gr/nea/4790-rois-acoustics-minoas.html

Δεν ξερω αν παιζει...........μαλλον ναι, αλλα ειναι ευκολο να το δοκιμασεις, μια μικρη μπαφλα ειναι............ οταν ομως εχεις φτιαξει τα σαμπ που θα κροσαρουν ψηλα.

Οι BLH γενικα εχουν θεματα (παιζουν ρολο και τα μονωτικα μεσα στην καμπινα) εκτος απο πολυ καλες σχεδιασεις (οχι full-range ομως), π.χ. http://aries-cerat.eu/products/speakers/symphonia
Το 1772 δεν είναι κατάλληλο για <<Ανοιχτή Μπάφλα>>, αλλά από τη στιγμή που δεν αναπαράγει χαμηλές συχνότητες δεν έχει θέμα να χρησιμοποιηθεί σαν τέτοιο.

Τα μονωτικά είναι εξίσου σημαντικά, σε μια τέτοια σχεδίαση, με την καμπίνα. Θα πρέπει στην έξοδο της χοάνης να υπάρχει μόνο το συχνοτικό φάσμα που αδυνατεί το μεγάφωνο να αναπαράγει απευθείας.

Reaction score
1.092
Ζεστες! Η 1 στους 2 ποντους, η 2 στο 1 μετρο και η 3 παλι στο 1 μετρο με μεγαλητερη ενταση. Διαβαστε τα ονοματα απο τις εικονες γιατι μου τις εβαλε αναποδα σε σειρα.smoothing 1/24 3.jpg 2.jpg 1.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Και μία στην έξοδο της χοάνης. Βάλε εξομάλυνση 1/3 ή 1/6.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η χοάνη δείχνει προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα που συζητούσαμε, ώστε να ρίξεις τη στάθμη στις μέσο-υψηλές.
Παρόλα αυτά, όπως είσαι τώρα, χρειάζεσαι υπογούφερ από τους 80 και κάτω.

Ο χώρος πίσω από το μεγάφωνο τι μονωτικά έχει?

Reaction score
1.092
Ο χώρος πίσω από το μεγάφωνο τι μονωτικά έχει?[/QUOTE]
Πίσω απο το μεγαφωνο εχει ενα αυτοκολλητο αφρωδες παχους 7mm που εχω βαλει σε ολο το μηκος της κορνας και εχω γεμισει τον πρωτο θαλαμο της κορνας με ινες πολυεστερα. Οτι προταση δεκτη για δοκιμη! Αν φτασω να χρειαζομαι μονο κατω απο τους 80 sub θα ειναι θαυμα γιατι εχω το xxls400df της bk. Αν μπορεις να μου στελεις 1 link με τι υλικα να παραγγειλω θα ειμαι ευγνωμων!
Η χοάνη δείχνει προς την σωστή κατεύθυνση.
Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα που συζητούσαμε, ώστε να ρίξεις τη στάθμη στις μέσο-υψηλές.
Παρόλα αυτά, όπως είσαι τώρα, χρειάζεσαι υπογούφερ από τους 80 και κάτω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ο χώρος πίσω από το μεγάφωνο τι μονωτικά έχει?
Πίσω απο το μεγαφωνο εχει ενα αυτοκολλητο αφρωδες παχους 7mm που εχω βαλει σε ολο το μηκος της κορνας και εχω γεμισει τον πρωτο θαλαμο της κορνας με ινες πολυεστερα. Οτι προταση δεκτη για δοκιμη! Αν φτασω να χρειαζομαι μονο κατω απο τους 80 sub θα ειναι θαυμα γιατι εχω το xxls400df της bk. Αν μπορεις να μου στελεις 1 link με τι υλικα να παραγγειλω θα ειμαι ευγνωμων![/QUOTE]

Στα τοιχώματα της καμπίνας πίσω από το μεγάφωνο, εκτός της τρύπας της χοάνης βέβαια, knauf Ultracoustic.
Ξεκίνα με 3 εκατοστά πάχος και βλέπεις πως πάει.

Τα 7 mm αφρώδους δεν προσφέρουν κάτι, αλλά δεν ενοχλούν κιόλας.
Οι ίνες πολυεστέρα, χωρίς να τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, έχω την εντύπωση ότι δεν προσφέρουν κάτι στο φάσμα που σε ενδιαφέρει, αλλά πάνω από τον 1 Khz.

Reaction score
1.092
Το knauf Ultracoustic θα το παρω μαλλον αυριο να αρχισω τα πειραματα.Για το κομματι των ηλεκτρονικων peter στο πρωτο σχεδιο που μου εδωσες με αυτα ειμαι οκ; https://www.parts-express.com/speaker-l-pad-attenuator-50w-mono-3-8-shaft-16-ohm--260-254
https://willys-hifi.com/collections...s/ofc-hifi-crossover-inductor-0-47mh-air-core. Θα τα ψαξω και ελλαδα αλλα δεν το βλεπω..

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης