Προτάσεις ενοικίασης.

Reaction score
7
Όταν είσαι σε φάση πειραματισμού και με διάθεση καλή αλλά όχι για χαβαλέ...Υπάρχουν φάσεις που έχω κέφι και θέλω να βγώ να τα σπάσω και υπάρχουν και φάσεις που θέλω να περάσω καλά και να δώσω τροφή στο μυαλουδάκι μου το κακόμοιρο που το ταλαιπωρώ...Όταν θέλω να το ταίσω βλέπω σόβαρά πράγματα.Όταν θέλω να χαβαλεδιάσω βλέπω ότι να ναι...:p

Reaction score
50
xfader said:
Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο το ίδιο άτομο να περάσει καλά και με τα δύο παραδείγματα.
Εγώ πάντως έχω περάσει πολύ καλά και με τα δύο. Αν και ομολογώ ότι πολύ πιο εύκολα θα μου έρθει η διάθεση για DareDevil παρά για Κισλόφσκι. Και για ν' απαντήσω και στην ερώτηση "ποια είναι η διάθεση για να δεις Κισλόφσκι", θα έλεγα μια διάθεση σίγουρα όχι χαλάρωσης. Δεν είναι η φάση που είσαι κουρασμένος/βαριεστημένος και θες να περάσεις την ώρα σου μέσα. Είναι η διάθεση που έχεις όταν είσαι σε κάποια πνευματική εγρήγορση, αλλά δε θες να διοχετεύσεις αυτή την ενεργητικότητα κάπου αλλού, πχ. στο διάβασμα ή σε μια έξοδο. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω καλύτερα και μην ξεχνάμε πως περιγράφω τη δική μου διάθεση όταν βλέπω τέτοιες ταινίες. Κάποιος άλλος μπορεί να τις βλέπει πχ. όταν είναι κουρασμένος και να τον χαλαρώνουν. Εμένα μάλλον με ξυπνάνε πάντως...

Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Ή μήπως είσαι σινεέχθρ; (κατά το σινεφίλ)
Χαχαχαχα!!!

Reaction score
383
xfader said:
Βρε xfader... Τον καημένο τον Κισλόφσκι... Μήπως είσαι λίγο απόλυτος;
Είμαι δηλωμένος σινεέχθρ (μου άρεσε αυτή η λέξη) :D
Και παραδέχομαι ότι είμαι απόλυτος, αλλά δε δέχομαι συζήτηση. Και η αιτία είναι κάποιοι σινεφίλ που ήξερα και με αντιμετώπιζαν σα να είχα κατέβει από τα βουνά, επειδή δε συμμεριζόμουν τα γούστα τους. Που ανάθεμα αν σε όλη τους τη ζωή θα έχουν ζήσει το 1/100 απ' όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα. Και μου έχουν κι άποψη για τα πάντα. Και με εκνεύριζαν που μόλις τέλειωνε μια ταινία μετά μαζεύονταν και έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων. Λες και βγήκαν από κάποιο σεμινάριο αστροφυσικής. Και η μπούρδα πήγαινε σύννεφο.
Κατά κανόνα τα άτομα με αυτά τα γούστα έχουν έναν τρόπο αντιμετώπισης της ζωής, που είναι κατά 99% αντίθετος με το δικό μου.Και μιλάω για τους κολλημένους, όχι για τους περιστασιακούς θεατές.

Κάθε πράγμα στην ώρα του, το ίδιο πρόσωπο μπορεί να δει Daredevil και τα "τρία χρώματα" ανάλογα την ώρα και τη διάθεσή του...
Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο το ίδιο άτομο να περάσει καλά και με τα δύο παραδείγματα.
Aγαπητε φιλε αφου εχεις κατεβει προσφατα απο τα βουνα και δεν σ,αρεσει ο κινηματογραφος, πως εχεις αποψη για τον Κισλοφσκι..?

Reaction score
164
Πάντως ακολούθησα την πρόταση της Μαρίας και νοίκιασα τις "Τρεις ταφές του πώς τον λένε". Αύριο η προβολή, μεθαύριο οι εντυπώσεις :)

Reaction score
383
stellios said:
xfader said:
Βρε xfader... Τον καημένο τον Κισλόφσκι... Μήπως είσαι λίγο απόλυτος;
Είμαι δηλωμένος σινεέχθρ (μου άρεσε αυτή η λέξη) :D
Και παραδέχομαι ότι είμαι απόλυτος, αλλά δε δέχομαι συζήτηση. Και η αιτία είναι κάποιοι σινεφίλ που ήξερα και με αντιμετώπιζαν σα να είχα κατέβει από τα βουνά, επειδή δε συμμεριζόμουν τα γούστα τους. Που ανάθεμα αν σε όλη τους τη ζωή θα έχουν ζήσει το 1/100 απ' όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα. Και μου έχουν κι άποψη για τα πάντα. Και με εκνεύριζαν που μόλις τέλειωνε μια ταινία μετά μαζεύονταν και έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων. Λες και βγήκαν από κάποιο σεμινάριο αστροφυσικής. Και η μπούρδα πήγαινε σύννεφο.
Κατά κανόνα τα άτομα με αυτά τα γούστα έχουν έναν τρόπο αντιμετώπισης της ζωής, που είναι κατά 99% αντίθετος με το δικό μου.Και μιλάω για τους κολλημένους, όχι για τους περιστασιακούς θεατές.

Κάθε πράγμα στην ώρα του, το ίδιο πρόσωπο μπορεί να δει Daredevil και τα "τρία χρώματα" ανάλογα την ώρα και τη διάθεσή του...
Aγαπητε φιλε αφου εχεις κατεβει προσφατα απο τα βουνα και δεν σ,αρεσει ο κινηματογραφος, πως εχεις αποψη για τον Κισλοφσκι..?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789
stellios said:
Δυστυχώς για σένα "δεν έχω κατέβει από τα βουνά" και μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος. Εκτός κι αν θεωρείς κινηματογράφο μόνο τον Κισλόφσκι.
Επίσης ανέφερα ότι δεν ΜΟΥ αρέσει ο Κισλόφσκι. Σε κάποιους άλλους, όπως σε σένα, αρέσει.
Επειδή πηγαίνω κινηματογράφο 1-2 φορές τη βδομάδα και βλέπω και πολλές ταινίες στο DVD, αναγκαστικά τα βλέπω σχεδόν όλα. Προσπαθώ να βλέπω στο κινηματογράφο αυτά που μου προβλέπω ότι θα μου αρέσουν περισσότερο κι αφήνω τα υπόλοιπα για το σπίτι που μπορώ να έχω στα χέρια τη δύναμη του τηλεχειριστηρίου.
Έχω λοιπόν δει ταινίες και του Κισλόφσκι οπότε έχω άποψη.
Κι όταν ρώτησα για τη διάθεση που πρέπει να έχει κάποιος για να παρακολουθήσει ανάλογες ταινίες, το έκανα επειδή για μένα η λογική του κινηματογράφου είναι θέαμα και διασκέδαση. Δε θέλω να πληρώσω για να προβληματιστώ, αυτό το κάνω με τους λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, εφορίες κλπ. Τι να το κάνω το Dolby Digital 7.1 και το Hidef αν είναι να βλέπω διαλόγους; Αν ήθελα να προβληματιστώ θα προτιμούσα να διαβάσω ένα βιβλίο.
Και δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τους σινεφίλ, αν δεν αντιμετώπιζαν όλους τους υπόλοιπους υποτιμητικά.

Reaction score
383
xfader said:
stellios said:
Δυστυχώς για σένα "δεν έχω κατέβει από τα βουνά" και μου αρέσει πολύ ο κινηματογράφος. Εκτός κι αν θεωρείς κινηματογράφο μόνο τον Κισλόφσκι.
Επίσης ανέφερα ότι δεν ΜΟΥ αρέσει ο Κισλόφσκι. Σε κάποιους άλλους, όπως σε σένα, αρέσει.
Επειδή πηγαίνω κινηματογράφο 1-2 φορές τη βδομάδα και βλέπω και πολλές ταινίες στο DVD, αναγκαστικά τα βλέπω σχεδόν όλα. Προσπαθώ να βλέπω στο κινηματογράφο αυτά που μου προβλέπω ότι θα μου αρέσουν περισσότερο κι αφήνω τα υπόλοιπα για το σπίτι που μπορώ να έχω στα χέρια τη δύναμη του τηλεχειριστηρίου.
Κι όταν ρώτησα για τη διάθεση που πρέπει να έχει κάποιος για να παρακολουθήσει ανάλογες ταινίες, το έκανα επειδή για μένα η λογική του κινηματογράφου είναι θέαμα και διασκέδαση. Δε θέλω να πληρώσω για να προβληματιστώ, αυτό το κάνω με τους λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, εφορίες κλπ. Τι να το κάνω το Dolby Digital 7.1 και το Hidef αν είναι να βλέπω διαλόγους; Αν ήθελα να προβληματιστώ θα προτιμούσα να διαβάσω ένα βιβλίο.
Και δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τους σινεφίλ, αν δεν αντιμετώπιζαν όλους τους υπόλοιπους υποτιμητικά.
Λοιπον εγω ειμαι απολυτος.!
ενας ανθρωπος που λεει, τον Κισλοφκι δεν τον συστηνω ουτε στους εχθρους μου, δεν εχει καμια κινηματογραφικη παιδεια Οποιον ρωτησεις σημερα θα σου πει εμενα μ αρεσει πολυ ο κινηματογραφος και η μουσικη. Για μενα ομως φιλε μουσικη δεν ειναι η Ελλη Κοκινου ουτε ο Μαζωνακης αυτος ειναι χαβαλες
και κινηματογραφος δεν ειναι οτι dare devil κυκλοφωρει στο dvd ...και μαλλον εσυ υποτιμας καποιους ανθρωπους που δεν εχουν τα δικα σου γουστα.

Reaction score
6
stellios said:
xfader said:
stellios said:
Λοιπον εγω ειμαι απολυτος.!
ενας ανθρωπος που λεει, τον Κισλοφκι δεν τον συστηνω ουτε στους εχθρους μου, δεν εχει καμια κινηματογραφικη παιδεια Οποιον ρωτησεις σημερα θα σου πει εμενα μ αρεσει πολυ ο κινηματογραφος και η μουσικη. Για μενα ομως φιλε μουσικη δεν ειναι η Ελλη Κοκινου ουτε ο Μαζωνακης αυτος ειναι χαβαλες
και κινηματογραφος δεν ειναι οτι dare devil κυκλοφωρει στο dvd ...και μαλλον εσυ υποτιμας καποιους ανθρωπους που δεν εχουν τα δικα σου γουστα.
Και όμως παραπάνω έκανες αυτό ακριβώς που λέει ο xfader.
Χαρακτήρισες υποδεέστερο κάποιον που δεν συμφωνεί με τα κινηματογραφικά σου γούστα.
Ας μην βάζουμε κανόνες και ας μην χαρακτηρίζουμε κάποιον για την παιδεία του παίρνοντας μόνο σαν επιχείρημα τις προτιμήσεις του
Άλλο να δηλώνεις την άρνηση σου για κάτι που δεν σου αρέσει , και άλλο αυτό το πράγμα
ανθρωπος που λεει, τον Κισλοφκι δεν τον συστηνω ουτε στους εχθρους μου, δεν εχει καμια κινηματογραφικη παιδεια
Ουτε και μένα μου αρέσει ο Κισλοφκι.
Και τι σημαίνει αυτό;
Πως υστερώ από κάποιον που του αρέσει;
Πολύ τραβηγμένο δεν είναι; :wink:

Reaction score
383
Πρωτον,εγω δεν ειπα αν μ'αρεσει η οχι ο Κισλοφκι..
δευτερον,δεν χαρακτηρισα κανενα υποδεεστερο απο μενα
τριτο, ειπα μονο για την κινηματογραφικη του παιδεια
και αυτο το λεει και ο ιδιος με τα παρακατω........

Οι cinefil εχουν ζησει το 1/100 απο οτι εχω ζησει εγω..
ειμαι cineχθρος....
οταν βγαινουν απο το σινεμα η μπουρδα πηγαινε συννεφο μ'αυτα που ελεγαν....
λες και βγηκαν απο σεμιναριο ασροφυσικης....

αυτος ο φιλος εχει κινηματογραφικη παιδεια..??

V

VIDEOMIX

Guest
O κινηματογράφος βγήκε (εφευρέθηκε) για να διασκεδάζουμε.
Οχι για αναλύσεις επι αναλύσεων.
Διασκεδάστε το λοιπόν, με εναν ..... dlp projector.~!!!! :lol:

Reaction score
6
Συμφωνώ πως είναι εντελώς ασχετο το τι εχει ζήσει ο καθενας μας με την παρακολούθηση μια ταινίας
Που ανάθεμα αν σε όλη τους τη ζωή θα έχουν ζήσει το 1/100 απ' όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα.
( πραγματικά άστοχο)

Παρόλα αυτά η αναφορά περι κινηματογραφικής παιδείας μάλλον εχει μια τάση να χαρακτηρίσει ως υποδεέστερο τον συνομιλητή μας παρα να αποδείξει κάτι.
Δεςτο καλύτερα …
Νομίζω πως δεν είναι παράλογο αυτό που λεω

Reaction score
6
VIDEOMIX said:
O κινηματογράφος βγήκε (εφευρέθηκε) για να διασκεδάζουμε.
Οχι για αναλύσεις επι αναλύσεων.
Διασκεδάστε το λοιπόν, με εναν ..... dlp projector.~!!!! :lol:
Προτιμείστε ομως ταινιες του Αγγελόπουλου.
Δεν ξερω βέβαια εαν ετσι θα διασκεδάσετε αλλα τουλάχιστον δεν θα πονοκεφαλιάσετε ( dlp λεμε)
:lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Ναι σωστά.
Σε τοπία του Αγγελόπουλου, λίμνες, καταιγίδες κλπ, ταιριάζουν τα... "ουράνια τόξα"!!! :lol:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.789
stellios said:
Πρωτον,εγω δεν ειπα αν μ'αρεσει η οχι ο Κισλοφκι..
δευτερον,δεν χαρακτηρισα κανενα υποδεεστερο απο μενα
τριτο, ειπα μονο για την κινηματογραφικη του παιδεια
και αυτο το λεει και ο ιδιος με τα παρακατω........

ειμαι cineχθρος....
λες και βγηκαν απο σεμιναριο αστροφυσικης....

αυτος ο φιλος εχει κινηματογραφικη παιδεια..??
Για να καταλάβω δηλαδή, κινηματογραφική παιδεία για σένα έχουν μόνο οι σινεφίλ; Πρέπει να σου αρέσει ο Κισλόφσκι, ο Κουροσάβα, ο Μιζογκούτσι κι ο Ναλίν για να σου επιτρέπεται να έχεις άποψη;
Και δεν είναι όλοι οι σινεφίλ συνειδητοποιημένοι και γνώστες. Οι περισσότεροι αυτοβαφτίζονται σινεφίλ επειδή είναι αντιδραστικοί και θέλουν να διαφέρουν. Γι' αυτούς μιλάω όταν λέω όλα τα παραπάνω που μάζεψες στο quote. Και οι συγκεκριμένοι είναι έτσι σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Αυτό το έβγαλες μόνος σου. Εγώ είχα γράψει "κάποιοι σινεφίλ που ήξερα", εσύ το έκανες αξίωμα. Αυτοί οι δήθεν λοιπόν, που ήξερα,
έκριναν τη ζωή σε χώρες που έχω ζήσει και έχω συγγενείς και φίλους και δεν τις είχαν δει παρά μόνο στην τηλεόραση. Έκριναν εστιατόρια (και φυσικά τα έθαβαν) και η καλύτερη γευστική εμπειρία τους ήταν στον "Κάβουρα" στα Εξάρχεια. Έβγαζαν αυτοκίνητα άχρηστα και δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης. Και μετά μου έλεγαν για κουλτούρα και ινδικό κινηματογράφο. Και για την πνευματική τους ανωτερότητα... :o

Όταν αυτοί , οι "σούπερ ειδικοί" δε συμφωνούσαν γι' αυτό που είδαν και προσπαθούσε ο ένας να αποδείξει στον άλλον ποιός έχει δίκιο και πολλές φορές λογομαχούσαν έντονα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

λες και βγηκαν απο σεμιναριο αστροφυσικης
Κάθε τομέας στον οποίο δε μπορεί να υπάρξει σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση είναι πόλος έλξης ψευτοφιλοσόφων. Γιατί ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ξέρει την "αλήθεια". Στην επιστήμη για να υποστηρίξεις μια άποψη πρέπει να έχεις αποδείξεις. Και δικαιολογείται η κάθε είδους αντιπαράθεση. Στην τέχνη δεν ισχύει κάτι τέτοιο και συνήθως λόγω εγωισμού όλοι έχουν δίκιο ότι και να πουν.

Για μενα ομως φιλε μουσικη δεν ειναι η Ελλη Κοκινου ουτε ο Μαζωνακης αυτος ειναι χαβαλες
Εμένα τι μου το λες; Δε μου αρέσουν καθόλου τα μπουζουκοτράγουδα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ακούω Σωκράτη Μάλαμα.

Αλλά γιατί δεν επιτρέπεται, ή μάλλον ποιός απαγορεύει σε κάποιον να πει :

εμενα μ αρεσει πολυ ο κινηματογραφος και η μουσικη.
'Οσοι γουστάρουν μουσική χαβαλέ όπως λες, που κι εγώ μαζί σου είμαι, δεν έχουν δικαίωμα να το λένε;
Για τη μουσική όμως δε θέλω να επεκταθώ γιατί έχω επαγγελματική σχέση με το χώρο και δεν έχω όρεξη να εκθέσω καταστάσεις.

Πιστεύω ότι έχει μπερδευτεί η τέχνη ως διασκέδαση με την τέχνη ως προβληματισμός.

Reaction score
383
Αυτό το έβγαλες μόνος σου. Εγώ είχα γράψει "κάποιοι σινεφίλ που ήξερα", εσύ το έκανες αξίωμα. Αυτοί οι δήθεν λοιπόν, που ήξερα,
έκριναν τη ζωή σε χώρες που έχω ζήσει και έχω συγγενείς και φίλους και δεν τις είχαν δει παρά μόνο στην τηλεόραση. Έκριναν εστιατόρια (και φυσικά τα έθαβαν) και η καλύτερη γευστική εμπειρία τους ήταν στον "Κάβουρα" στα Εξάρχεια. Έβγαζαν αυτοκίνητα άχρηστα και δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης. Και μετά μου έλεγαν για κουλτούρα και ινδικό κινηματογράφο. Και για την πνευματική τους ανωτερότητα...
Γευστικη εμπειρια των cinefil στο ΚΑΒΟΥΡΑ
Όταν αυτοί , οι "σούπερ ειδικοί" δε συμφωνούσαν γι' αυτό που είδαν και προσπαθούσε ο ένας να αποδείξει στον άλλον ποιός έχει δίκιο και πολλές φορές λογομαχούσαν έντονα, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Σουπερ ειδικοι σε λογομαχια
Εμένα τι μου το λες; Δε μου αρέσουν καθόλου τα μπουζουκοτράγουδα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ακούω Σωκράτη Μάλαμα.

Αλλά γιατί δεν επιτρέπεται, ή μάλλον ποιός απαγορεύει σε κάποιον να πει :
μπορεις να ακους και...Πετρελη
'Οσοι γουστάρουν μουσική χαβαλέ όπως λες, που κι εγώ μαζί σου είμαι, δεν έχουν δικαίωμα να το λένε;
Για τη μουσική όμως δε θέλω να επεκταθώ γιατί έχω επαγγελματική σχέση με το χώρο και δεν έχω όρεξη να εκθέσω καταστάσεις.

Πιστεύω ότι έχει μπερδευτεί η τέχνη ως διασκέδαση με την τέχνη ως προβληματισμός.
Ε..τωρα με προβληματιζεις....παραδινομαι

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Πιάσαμε μια λέξη και τη στραμπουλίξαμε, φίλε xfader... Οι πραγματικοί σινεφίλ δεν επηρεάζονται από μόδες, γι' αυτό ένα κάποιο όνομα μπορεί να είναι ή να μην είναι γνωστό σε κάποιον που ασχολείται. Κανείς μας δεν έχει καταπιεί εγκυκλοπαίδεια! Απλώς, ασχολούμενοι (μερικοί από μας) με ένα αντικείμενο, αποκτούμε σιγά-σιγά ένα αισθητήριο που μας επιτρέπει να διακρίνουμε το καλό από το μέτριο ανεξάρτητα από τα γούστα και τη διάθεσή μας. Και μια ταινία, όπως και το έργο ενός σκηνοθέτη στο σύνολό του, μπορεί να είναι άριστη από όλες τις πλευρές αλλά να μη μας αγγίζει προσωπικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει. Σημαίνει απλώς ότι ασκούμε το δικαίωμα να έχουμε γούστα. Σεβαστό, αλλά τίποτα παραπάνω.

Κι εγώ δηλώνω ανερυθρίαστα ότι δεν μου αρέσει η όπερα, ούτε η Μαρία Κάλλας. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, και πολύ περισσότερο δεν χαρακτηρίζει όσους εκστασιάζονται με την κορυφαία αυτή φωνή που σημάδεψε την ιστορία της μουσικής και όσους ασχολούνται με την ανάλυση των λεπτομερειών που εγώ απλώς ΔΕΝ ΞΕΡΩ...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
RDoherty said:
ανερυθρίαστα
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Αμάν (ήχος λεξικού που πέφτει κατά τη βίαια απόσπαση από το ράφι) μήπως (ήχος λεξικού που μαζεύεται και σελίδων που τσαλακώνονται) έκανα κανένα ορθογραφικό λάθος (ήχος καρδιακού παλμού στα κόκκινα) και τώρα ποιος μας σώνει (ήχος κινητού που πέφτει στην προσπάθεια επικοινωνίας με γιατρό) από το RDoherty (ήχος επικοινωνίας με το Θεό)…
Τι έκανα πάλι, καλέ μου άνθρωπε;;;;;;;;;;;;;;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster