Προτασεις Για Βελονα

Reaction score
153
Ψαχνω για μια καλη βελονα και μπορω να φτασω μεχρι 400-450 ευρω
Η μουσικη που ακουω ειναι κυριως ροκ και τζαζ..
Το πικαπ που Θα παρω ειναι το VPI Classic 1
το πικαπ που εχω τωρα ειναι ενα project Debut..

Το phono stage που θα μπει ειναι το EAR 834

Λιγη βοηθεια ρε παιδια γιατι γινεται χαμος και δεν ξερω τι να διαλεξω...

Reaction score
8.905
Σε αυτά τα λεφτά για μένα η καλύτερη και έξυπνη λύση είναι μια Shure M97XE και να βάλεις μια βελόνα SAS επάνω της! Υπάρχουν και άλλες κεφαλές που παίρνουν SAS βελόνα όπως JVC Z1S κλπ., θα βρεις πολλά σχόλια εδώ μέσα!

Reaction score
8.905
Έχω ακούσει την Platinum μόνο, για την sonata λένε ότι βελτιώνει τα άκρα... δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω!

Reaction score
153
Ok Σε ευχαριστω..

Την platinum πως την ακουσες? ακουω κυριως Rock αρα το μπασο ειναι σημαντικο για εμενα..

Reaction score
8.905
Την platinum πως την ακουσες?
Ειλικρινά δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό διότι δεν την έχω ακούσει στο σύστημά μου, με αποτέλεσμα να βγουν λάθος συμπεράσματα, διότι μια βελόνα ο ήχος της περνάει (εξαρτάται) μέσα από ρυθμίσεις - βραχίονα - πλατώ - πρε φόνο - ενισχυτικά - καλώδια - ηχεία - χώρος κλπ., δηλαδή εύκολα αλλάζει ο χαρακτήρας της στο τελικό αποτέλεσμα....:thumbsup:

Reaction score
153
Εχεις δικιο...
Εγω πηρα την sonata τελικα γιατι διβασα πολυ καλα σχολια για αυτην..

Σε ευχαριστω

Reaction score
1.788
O Βασιλης εχει πολυ μεγαλη εμπειρια σε αυτον τον τομεα. Πιστευω οτι αν ακομα τον χρειαστεις μη διστασεις να τον ρωτησεις.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Εχεις δικιο...
Εγω πηρα την sonata τελικα γιατι διβασα πολυ καλα σχολια για αυτην..

Σε ευχαριστω
Την καλύτερη επιλογή έκανες, ταιριάζει με τον χαρακτήρα του VPI, καλές ακροάσεις!

Reaction score
153
Την καλύτερη επιλογή έκανες, ταιριάζει με τον χαρακτήρα του VPI, καλές ακροάσεις!
To θεμα ειναι οτι το VPI δεν το εχω παρει ακομα.......

προς το παρον την εβαλα πανω στο project με απογοητευτικο αποτελεσμα, βγαζει ενα εκνεβριστικο βουητο το πλατο..
+ οτι ο ηχος ειναι λιγο μπουκομενος αλλα νομιζω θελει λιγο στρωσιμο και η βελονα...

Ετσι μου ερχεται να τα σπασω ολα...

Reaction score
1.000
Υπομονή, μη σπάσεις κάτι ακόμα! Για το βουητό που λες μήπως είναι λόγω της κεφαλής; Σε άλλους κατόχους έχει ακουστεί το ίδιο πρόβλημα. Κάποιος εμπειροτερος ίσως να μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά το βουητό

Reaction score
153
Υπομονή, μη σπάσεις κάτι ακόμα! Για το βουητό που λες μήπως είναι λόγω της κεφαλής; Σε άλλους κατόχους έχει ακουστεί το ίδιο πρόβλημα. Κάποιος εμπειροτερος ίσως να μπορεί να βοηθήσει όσον αφορά το βουητό
Λες δηλαδη το βουητο να ειναι απο την κεφαλη?

Το εκανε βαιβεα και με την παλια κεφαλη...

Reaction score
1.173
προς το παρον την εβαλα πανω στο project με απογοητευτικο αποτελεσμα, βγαζει ενα εκνεβριστικο βουητο το πλατο..
+ οτι ο ηχος ειναι λιγο μπουκομενος αλλα νομιζω θελει λιγο στρωσιμο και η βελονα...
Το βουητό(εάν λέτε κάτι σαν βόμβο) συνήθως προέρχεται από κακή έως ανύπαρκτη γείωση. Για σίγουρα πράγματα με ένα άλλο καλώδιο που θα γδύσετε και τις δύο άκρες του δοκιμάστε να ενώσετε το ground του phono με το ground του πικάπ.

Όσο αφορά το μπούκωμα της βελόνας δεν υπάρχει περίπτωση στρωσίματος. Μάλλον χρειάζεται ξανά ρυθμίσεις.... ποτέ δεν μου έχει τύχει σε νέα βελόνα.
Υπομονή όλα θα φτιάξουν.....:gamer:

Reaction score
153
Το βουητό(εάν λέτε κάτι σαν βόμβο) συνήθως προέρχεται από κακή έως ανύπαρκτη γείωση. Για σίγουρα πράγματα με ένα άλλο καλώδιο που θα γδύσετε και τις δύο άκρες του δοκιμάστε να ενώσετε το ground του phono με το ground του πικάπ.

Όσο αφορά το μπούκωμα της βελόνας δεν υπάρχει περίπτωση στρωσίματος. Μάλλον χρειάζεται ξανά ρυθμίσεις.... ποτέ δεν μου έχει τύχει σε νέα βελόνα.
Υπομονή όλα θα φτιάξουν.....:gamer:

To εχω πεθανει στην γειωση μεχρι και κατω απο το πλατο τραβηξα καλωδιο και ενωσα στην γειωση του phono και αλλο καλωδιο στον προενισχητη...

το Θεμα ειναι οτι και το phono σημερα το πηρα αρα δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται...
Θα βαλω μια αλλη βελονα που εχω και βλεπουμε...

Reaction score
153
EAR 834p

To Θεμα ειναο οτι αλλαξα βελονα και Phono μαζι..
Εκτος απο τον πολυ υψηλο θορυβο και βουητο ο ηχος ειναι σαν να εχεις βαλει EQ και να εχεις κοψει τα πριμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας