Προτασεις για ηχεια ATMOS (Pioneer SP-T22a LR Add-on ??)

Reaction score
577
Kαλησπερα,
Θελω να αγορασω 'ακτινοβολιτες ATMOS' για τα klipsch R15m που τωρα εχω ωστε να δοκιμασω και αυτο το ηχητικο φορμα της dolby.
Τα αντιστοιχα Klipsch Reference Premiere RP-140SA ξεφευγουν πολυ σε τιμη (+450€ amazon.de) και ψαχνοντας επεσα πανω σε αυτα τα Pioneer SP-T22A-LR Add-on Speakers τα οποια φαινονται σε λογικη τιμη (190€).

Ερωτηση 1: Θα κανω δουλεια? (εστω με αρκετο πειραματισμο..)
Υποψιν οτι ηχεια οροφης ΔΕΝ 'παιζουν' σε καμια περιπτωση..

Ερωτηση 2:
Επειδη δεν εχω μεγαλη επαφη με το χωρο και την εδω αγορα, τα φερνει κανεις εδω Ελλαδα?
'Η που μπορω να τα αγορασω απο κανενα αξιοπιστο ηλεκτρονικο καταστημα εντος ΕΕ ωστε να μην εχω μπλεξiματα με τελωνια και δασμους?

Ερωτηση 3:
Ξερετε τιποτα καλυτερο?

Ευχαριστω για το χρονο σας

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να φανταστώ με τα Pioneer είναι οτι δεν θα παίξουν πολύ δυνατά.
Αν αυτό δε σε απασχολεί, δείχνει καλή αισθητικά λύση.

Reaction score
577
Ναι τωρα το διάβασα όλο.
Σε ευχαριστω,..

Ομως τελικα άκρη δεν έβγαλα..
Όσοι δοκίμασαν τις υλοποιήσεις που περιγράφουν τι συμπέρασμα έβγαλαν;
Ποια ηχεία τελικα προτείνονται ως 'ακτινοβολιστες';
Τα συγκεκριμένα pioneer τα πηρε τελικα κανενας να τα δοκιμάσει και να μας πει εντυπωςεις;
Κανένα online αξιόπιστο εντός ΕΕ για αγορά προτείνει κανενας ;
Αυτές οι απορίες μου για αρχή....

Reaction score
2.288
Χωρις να εχω διαβασει το αλλο νημα σαν μεγαλυτερο προβλημα βλεπω το γεγονος οτι οποιαδηποτε λυση Atmos μεσω ανακλασης θα υποχρεωνει τον ηχο των ακτινοβολητων να διανυσει την διπλασια αποσταση μεχρι να φτασει στα αυτια μας και να εχει και επιπλεον απωλειες απο την ανακλαση με αποτελεσμα για να εχουν καποια στοιχειωδη επιδραση στο ακουστικο αποτελεσμα οι ακτινοβολητες θα πρεπει ειτε να εχουν τρελη ευαισθησια η πολυ μεγαλη ικανοτητα προσληψης ισχυος (με τα καταληλλα ενισχυτικα απο πισω) η και τα δυο.
Με κυρια ηχεια Klipsch που ειναι κατα μεσο ορο απο τα πιο ευαισθητα ηχεια της αγορας η τοποθετηση ακτινοβολητων με 4" γουφερ
και ευαισθησια 85dB μου ακουγεται σαν πολυ κακη ιδεα.

Reaction score
2.288
Προσωπικα αν ηθελα να προσθεσω ακτινοβολητες Atmos σε χαμηλο κοστος θα πηγαινα σε DIY λυση ειτε με full range driver ειτε με καποιο κιτ με επαγγελματικα μεγαφωνα.
Διαφορετικα 400ευρωπουλα και Klipsch RP140SA (ακριβα για αυτο που ειναι λογω Atmos σταμπας)

Reaction score
577
"High-quality broadband chassis with-wide transmission characteristics."
Αυτα τα ηχεια ομως οπως καταλαβαινω ειναι ευρειας διασπορας αρα μαλλον δεν κανουν γιαυτο που θελουμε.
Οι περισσοτεροι τονιζουν οτι 'οι ακτινοβολιτες' πρεπει να ειναι κατα το δυνατον κατευθυντικοι ωστε να μην γινεται μεγαλη διασπορα.
Για τα klipsch διαβαζω μονο καλα λογια αλλα ειναι λιγο ακριβα.
Γιαυτο και κοιτω ταpioneer...

Timaras

Reaction score
2.153
Πάντως μην κολλάς μόνο στις τιμές skroutz.
Μπορεί ο εκάστοτε μεταπωλητής να σου κάνει μια καλύτερη τιμή ή και ευκολίες στην εξόφληση αν πας από κοντά και το συζητήσετε το θέμα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Kαλησπερα,
Θελω να αγορασω 'ακτινοβολιτες ATMOS' για τα klipsch R15m που τωρα εχω ωστε να δοκιμασω και αυτο το ηχητικο φορμα της dolby.
Τα αντιστοιχα Klipsch Reference Premiere RP-140SA ξεφευγουν πολυ σε τιμη (+450€ amazon.de) και ψαχνοντας επεσα πανω σε αυτα τα Pioneer SP-T22A-LR Add-on Speakers τα οποια φαινονται σε λογικη τιμη (190€).

Ερωτηση 1: Θα κανω δουλεια? (εστω με αρκετο πειραματισμο..)
Υποψιν οτι ηχεια οροφης ΔΕΝ 'παιζουν' σε καμια περιπτωση..

Ερωτηση 2:
Επειδη δεν εχω μεγαλη επαφη με το χωρο και την εδω αγορα, τα φερνει κανεις εδω Ελλαδα?
'Η που μπορω να τα αγορασω απο κανενα αξιοπιστο ηλεκτρονικο καταστημα εντος ΕΕ ωστε να μην εχω μπλεξiματα με τελωνια και δασμους?

Ερωτηση 3:
Ξερετε τιποτα καλυτερο?

Ευχαριστω για το χρονο σας
Θα έκανα την καρδιά μου πέτρα, θα έκανα υπομονή, θα μάζευα και θα αγόραζα τα klipsch. Τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και χαρακτηριστικών και ταιριάσματος με το υπόλοιπο setup, δεν θα πήγαινα σε κάτι υποδεέστερο. Το μικρόβιο θα με έτρωγε...:D

Reaction score
2.288
"High-quality broadband chassis with-wide transmission characteristics."
Αυτα τα ηχεια ομως οπως καταλαβαινω ειναι ευρειας διασπορας αρα μαλλον δεν κανουν γιαυτο που θελουμε.
Oχι, λαθος καταλαβες. Ισα ισα που ολα τα full range μεγαφωνα εμφανιζουν εντονο beaming απο καποια συχνοτητα και πανω αναλογα την διαμετρο του μεγαφωνου. Δεν ειναι μαγικα, ειναι στη φυση τους.
Καποια καταφερνουν με ενα weezer cone να διευρυνουν ελαφρα την διασπορα αλλα οχι σε σημειο που να μπορουμε να την θεωρησουμε "προβλημα" μια που πρακτικα μιλαμε για βελτιωμενη αποκριση σε +/- 15μοιρες σε σχεση με καποιο αλλο ιδιας διαμετρου χωρις weezer και αυτην την μικρη βελτιωση διαφημιζουν.
Ουσιαστικα σε κανονικη χρηση η μειωμενη διασπορα τους ειναι οντως προβλημα αλλα σε χρηση Atmos αυτο γυριζει σε πλεονεκτημα.
[DOUBLEPOST=1486045413][/DOUBLEPOST]
Αναμφισβητητα ομως ειναι η καλυτερη επιλογη για το συστημα σου.
[DOUBLEPOST=1486045499][/DOUBLEPOST]Η πηγαινε σε κατι πολυ οικονομικο οπως το DIY με τα Visaton για την εμπειρια η ακολουθα αυτη τη συμβουλη:
Θα έκανα την καρδιά μου πέτρα, θα έκανα υπομονή, θα μάζευα και θα αγόραζα τα klipsch. Τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και χαρακτηριστικών και ταιριάσματος με το υπόλοιπο setup, δεν θα πήγαινα σε κάτι υποδεέστερο. Το μικρόβιο θα με έτρωγε...:D

Reaction score
577
Ωχ Χ Χ
Με κάψατε και μου βάζετε φιτίλια... :lolsign:
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφορίες και μαλλον απο οτι βλέπω πρεπει να πάω προς τα klipsch...
Λ7 θέλω...:confused:

Reaction score
2.288
Ωχ Χ Χ
Με κάψατε και μου βάζετε φιτίλια... :lolsign:
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφορίες και μαλλον απο οτι βλέπω πρεπει να πάω προς τα klipsch...
Λ7 θέλω...:confused:
Aν τα λεφτα δεν τρεχουν απο τα μπατζακια σου, αν πιανουν τα χερια σου και εχεις κανενα δικο σου ξυλουργο να σε εξυπηρετησει, με λιγοτερα απο 100ευρω και λιγες ωρες ενασχολησης μπορεις να φτιαξεις ενα ζεγαρι με τα Visaton και να κανεις ετσι μια δοκιμη.
Το σημαντικοτερο απο οτι εχω δει ειναι να κανεις την κατασκευη με τετοιο τροπο που να κοβει οσο γινεται περισσοτερο την απ ευθειας ακτινοβολια. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα τετοιων ηχειων Atmos στο διαδυκτιο.
Πιστευω οτι λογω της απλοτητας της σχεδιασης και του χαμηλου κοστους αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις πριν πας στη (σαφως καλυτερη φυσικα) λυση των Klipsch

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Και αφού τα φτιάξεις, θα πας να πάρεις τα Klipsch επειδή θα τρώγεσαι αν παίζουν καλύτερα. :D

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.767
δεν θα αγοραζα ηχεια αλλης μαρκας αλλα και σειρας για κανενα απο τα ηχεια στο συστημα μου (sub εξαιρεση)

η διαφορα σε ενα απλα διακοσμημενο σπιτι με audyssey η χωρις ακουγεται

Reaction score
577
Εχω μηχανουργιο οποτε και για μενα δεν θα ηταν δυσκολο να τα φτιαξω αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που με ανησυχει και το πως θα κανω τον ηχο εντελως κατευθυντικο (με καποιο ειδους 'κυματοδηγο??).
Απο την αλλη η μονη σιγουρη λυση ειναι αυτη των klipsch οπου βλεπω οτι επεσε και ελαχιστα η τιμη τους...

(Εχω και κατι dali zensor 1 που τα εχω για πισω... Αν τα στρεψω πανω και τους κοψω τις συχνοτητες απο 120HZκαι κατω λετε να παρω αποτελεσμα?)

Reaction score
2.288
Εχω μηχανουργιο οποτε και για μενα δεν θα ηταν δυσκολο να τα φτιαξω αλλα το αποτελεσμα ειναι αυτο που με ανησυχει και το πως θα κανω τον ηχο εντελως κατευθυντικο (με καποιο ειδους 'κυματοδηγο??).
Kατι τετοιο http://www.triadspeakers.com/products/dolby-atmos/ir-bronze-height-module/ η κατι τετοιο http://www.audioholics.com/audio-technologies/5-reasons-dolby-atmos-is-doa/image εννοουσα.
Που δεν το εχει ουτε το Klipsch.
Θα εκοβε σιγουρα αρκετη απο την απ ευθειας ακτινοβολια αν ειναι επενδεδυμενο με ηχοαποροφητικο υλικο περιμετρικα.
Το κοστος παντως ειναι πολυ μικρο και η κατασκευη ευκολη και απλη αφου δεν χρειαζεται κροσοβερ, η αποκριση του ηχειου ειναι ακριβως αυτη που χρειαζεται ενας ακτινοβολητης Atmos και η ευαισθησια/ικανοτητα-προσληψης-ισχυος, επαρκης για να δωσει τις σταθμες που χρειαζεται.

Reaction score
577
Σας ευχαριστω ολους σας που ασχοληθήκατε και δώσατε πολύτιμες συμβουλές !!
Τελικα αποφάσισα να 'παίξω στα σιγουρα'.
Θα παρω τα klipsch στα 410€ συνολικά...
Και για λόγους ομοιογένειας και γιατι δεν θέλω να με τρώει αυτο το...'εαν' o_O

Reaction score
577
Ήρθαν σημερα και παραλαμβάνω αυριο τα klipsch και θα εχω εκτεταμένη περίοδο δοκιμών...
Εχετε κατι να μου προτείνετε να προσέξω; Κάποιο ιδιαίτερο setup;
Ευχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos