Προτασεις για καινουριο DAC

Reaction score
1.815
Θαθελα από τους γνωστες προτασεις για DAC της κατηγοριας των 1000 ευρω με μια μικρη αποκλιση προς τα πανω εάν αξιζει το κοστος.
Να τονισω ότι με ενδιαφερει και μεταχειρισμενο εάν καποιος εχει μια καλη προταση αρκει να είναι σε αριστη κατασταση.
Απαραιτητη προϋπόθεση να είναι USB DAC αλλα να υπαρχει και coaxial είσοδος. Δεν με ενδιαφερει το DSD αλλα θα εκτιμηθεί εάν υπαρχει αλλα με ενδιαφερει να φθανει τουλάχιστον τα 192 αναλυση.
Δεν με ενδιαφερει η εξοδος ακουστικων.
Δεν με ενδιαφερει η δυνατοτητα προενισχυσης.
Δεν γραφω συνοδα γιατι θα παιξει με διαφορα μηχανήματα παντως θελω ηχο ζεστο με μουσικοτητα κιας χανει λιγο σε αναλυση.
Προτιμω τα τσιπακια της ΑΚ της AD ακομα και τα ΒΒ τα sabre παραδόξως δεν είναι πρωτα στην προτιμηση μου.
Καλοδεχούμενα και τα λαμπατα DAC.

Reaction score
53
Θα μπορούσες να σκεφτείς και την περίπτωση του ayazi 1 της ideon audio . Αν και πλέων κυκλοφορεί το mk2 σαφώς ακριβότερο , ίσως να υπάρχει ακόμη στοκ από το παλαιοτερο που είχε λιανική περί του χιλιαρικου.

Reaction score
690
O αγαπητός Amir...που βγάζει τα topping και το behringer ανώτερα απο yggdrasil και mytek.. Καταρχάς είναι πασιφανές και τραγικό το ότι στο μπρούκλυν έκανε μετρήσεις με ανοιχτό το mqa filter και την προενίσχυση ενώ υπάρχει bypass mode στο dac. 'Oταν του το υπέδειξαν βέβαια έκανε αλαφρώς το παγόνι και δεν ξαναμέτρησε. Εκτός αυτών , ο τύπος διατείνεται ότι όλα τα ψηφιακά τρανσπορτ ακούγονται το ίδιο και ότι δεν υπάρχει λόγος ακριβών υλοποιήσεων . No problem by me , ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
ΟAmir απαντησε σχετικα με το προβλημα του Brooklyn στο mqa στο μηνυμα #44. https://www.audiosciencereview.com/...-of-mytek-brooklyn-dac.1828/page-3#post-47017 οπου βεβαια ξαναθετει θεμα mqa χωρις να εχει παρει απαντηση (λεει...)
. Δεν θυμαμαι να εγραψε οτι τα ακριβα ντακ δεν ακουγονται καλυτερα απο τα φθηνα, αλλα μαλλον οτι δεν αξιζει η διαφορα μεταξυ ακριβου/φθηνου ωστε να το πληρωσεις σε πολλαπλασια τιμη. Σχετικα με τις μετρησεις του δεν ειδα να αντιπαρατιθενται αναλογες που να τον διαψευδουν -εκτος κι αν τις εθαψε, αλλα τοτε θα αντιμετωπιζε αλλα μετρα εναντιον του.
Για τα sabre δεν ειναι ο μοναδικος εναντιον τους...

Reaction score
1.815
Ανασκοπηση…. μεχρις στιγμης η καταταξη εχει

M2Tech young III
Mytek Brooklyn
Teac UD503
Hegel HD12
Ayazi mkII
Pro-ject DAC box RS
Cayin iDAC6

Τα Sabre δεν είναι τα αγαπημενα μου αλλα εχουν κυριαρχησει στην αγορα είναι δυσκολο να κανεις λιστα υποψηφιας αγορας χωρις να τα συμπεριλαβεις. Αυτή η λιστα αγορας δεν εχει μονο προσωπικη αξια αλλα πιστευω και για πολλους αλλους που αυτή την εποχη θα κινηθουν σε αυτά τα χρηματα για ένα DAC. Πιστευω ότι η κατηγορια των 1000 ευρω είναι η σημαντικοτερη γιατι είναι ειδος που αλλαζει και απαξιωνεται νωρις το dac...

Επισης θα ηθελα γνωμες για τα εξης
Arcam r-dac 2
Ifi micro DAC 2

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ανισες οικονομικα οι προτασεις - χωρις, ισως, να λεει και κατι πολλες φορες..

T

thanasis tsiroukis

Guest
Δες και το φθηνό της metrum acoustics, https://metrumacoustics.com/product/amethyst-by-metrum-acoustics/
Έχω το pavane και πιστεύω ότι ο ήχος της εταιρείας είναι πολύ καλός, ακόμα και στα φθηνά της μοντέλα.
Αν καταφέρεις να πας και ένα μοντέλο πιο πάνω θα είσαι μια χαρά.
Γνώμη μου, χωρίς να θέλω να επηρεάσω ή να υποδείξω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Θαναση γραψε εντυπωσεις απο pavane, καποιο πουλακι μου ειπε οτι χαμογελας:)

T

thanasis tsiroukis

Guest
Θαναση γραψε εντυπωσεις απο pavane, καποιο πουλακι μου ειπε οτι χαμογελας:)
Τα σπάει φίλε, φυσικότατο, ούτε ψηφιακίλες, σκληράδες, ούτε τίποτα. Ήχος μεγάλος, αναλογικός, σε υψηλές αναλύσεις.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Στα nos dacs ας ληφθεί υπόψη και το λαμπάτο αν και σπαρτιάτικο της Lab12.
Περί τα 1600 ευρώ αλλά φαντάζομαι κάτι θα γίνεται στη δια ζώσης επικοινωνία.

Reaction score
1.815
Δυο νεες είσοδοι στη λιστα από τις Metrum και Lab12

Ετσι η λιστα γινεται ως εξης

Metrum Amethyst
Lab12 dac
M2Tech young III
Mytek Brooklyn
Teac UD503
Hegel HD12
Ayazi mkII
Pro-ject DAC box RS
Cayin iDAC6

Reaction score
1.815
Μαλιστα τροποποιω τη λιστα σε δυο υποκατηγορίες σε καινουρια ως 1000 ευρω και σε μεταχειρισμένα εως 1000/1000+ ευρω

Καινουρια

Metrum Amethyst 1000 ευρω
Teac UD503 850 ευρω
Mytek Liberty 1000 ευρω
Audiolab M-Dac + 850 ευρω
Pro-ject DAC box RS 950 ευρω
Cayin iDAC6 900 ευρω

Μεταχειρισμένα (διπλα οι τιμες καινουριου)

Ayazi mkII 1500 ευρω
Lab12 dac 1600 ευρω
M2Tech young III 1500 ευρω
Mytek Brooklyn 1300 ευρω
Hegel HD12 1200 ευρω

Να σημειωθεί ότι το Mytek Brooklyn εχει αντικατασταθεί από το Brooklyn + με τιμη 2000 ευρω. Η υπαρχουσα τιμη είναι σε b-stock. Επισης να σημειωθεί ότι τα Ayazi mkii και Lab12 σαν ελληνικα προιοντα εχουν οιθανον δυνατοτητα καλυτερης τιμης από την καταλογου.

Last edited by a moderator:

Reaction score
690
'Εχω ακουσει καποια απο αυτα που σε ενδιαφερουν. Ιδου οι "επιφανειακες" μου αποψεις :

Brooklyn mk I : Θεωρώ ότι σίγουρα ανήκει στην ζεστή πλευρά των "σαυρών". Χώνεις ένταση αβέρτα και δεν κουράζει. Κλασικο mytek με πολύ καλό μπάσο και άρτια ρυθμικη περιγραφή ανεξάρτητα μουσικού είδους. Το λιμπερτυ(δε δεν έχει οθόνη , balanced εξόδους και το ρολοι στην είσοδο "μετράει" χειρότερα , κατα τα άλλα δεν φαίνεται να έχει διαφορές με το πρώτο brooklyn. Αμφότερα δέχονται εξ. τροφοδ. και βελτιωνονται αν γίνουν σωστές επιλογές.

M2Tech young III : To έχω ακούσει με το εξ.τροφοδ. της εταιρειας (συνολικά πάνω απο 2χιλ). ¨Εχει σίγουρα ταλέντα πχ πιάνο και εγχορδα , μου φάνηκε όμως και κάπως "λαμπρό" μερικές φορές. Έχω την υποψία ότι θες σοβαρή εξ.τροφοδ. απο day one για να ακουσεις πραγματικα την συσκευή.

Cayin iDAC6 : Σούπερ σαγηνευτικός ήχος χωρίς να υπολλείπεται ιδιαίτερα κάπου. ¨Εχει ένα δικο του χαρακτήρα αλλά αν τον γουστάρεις κολλάς.

Teac 503 & ayazi mk I : Αν και σίγουρα ακούγονται διαφορετικά τα βάζω στην ίδια κατηγορία του "safe" ήχου. Ποτέ δεν μου έκαναν ιδιαίτερο κλικ , "αρεσουν" όμως , και τα ακολουθούν θετικά σχόλια γενικά.

Ifi black label : To θεωρω πολύ καλό για τα λεφτα του και όχι μόνο.

Metrum έχω ακούσει στον αντιπρόσωπο το "μεσαίο" ακριβό των 2500 ευρώ , άριστες εντυπώσεις εκεί αλλά δεν έχω κατ 'ιδιαν εμπειρια όπως τα άλλα.

Άρχισε αν μπορείς να δανειζεσαι συσκευές για ακρόαση πχ ifi και m2tech απο τον ίδιο αντιπρόσωπο

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.556
Members
38.572
Νεότερο μέλος
Bee