Προτασεις για HTPC

Reaction score
0
Καλημέρα.

Μάλλον θα προβω σε αγορα καινουριου pc για προορισμο σε htpc ωστε να παιζει και 1080p.

Ενα δευτερο μηχανημα στην ουσια απο το οποιο θα παιζει η amoi (μαλλον θα την παρω τελικα).

Για προτεινετε τιποτα ειδικα σε θεμα επεξεργαστη και μητρικη.

θα με βγαλει ασπροπροσωπο κανενας amd 3800+ x2 με τιμη γυρω στα 150€ ή να παω σε κανεναν conroe 6300 με τιμη 220€

Για τα αλλα με βλεπω για 2G μνημη εναν-δυο sata 2 250-300G

και καμια καρτα της nvidia της σειρας 7000 μαλλον 7600 gt.

Το ποσο θα ειναι μαλλον στα 1000€

GTX

Reaction score
39
Κοίτα εγώ νομίζω οτι και με τον Athlon καλυμένος θα είσαι. Η κάρτα που θές είναι μια χαρά, κοίτα να πάρεις μια που να έχει και HDCP (αν δε το έχουν όλες 7600 γιατί δεν είμαι σίγουρος) για να είσαι καλυμένος με τα Blu-ray και HD-DVD. Όλα ομως θα κριθούν απο τις τιμές την εποχή που τελικά θα κάνεις την αγορά σου, αν σου βγούνε στο 1000αρικο με conroe δε το συζητάμε πας εκεί :wink:

GTX

Reaction score
39
HDCP είναι άλλη μια πατέντα που έχουν βρεί τα studios κατά της πειρατείας και το έχουν ενσωματώσει στο HDMI και το DVI. Για να δείς απο το pc σου Blu-ray και HD-DVD πρέπει πέρα απο το να τα σηκώνει το Hardware που έχεις (σε ισχύ ενοώ) να υποστηρίζει το HDCP η κάρτα γραφικών σου αλλά και η οθόνη/προβολέας στην οποία θα προβάλεις. Οι οθόνες οπως η Amoi που έχουν HDMI έχουν ενσωματωμένο το HDCP οπότε δεν έχεις πρόβλημα απο κεί. Άρα πρέπει να βρείς και μια κάρτα που να είσαι σίγουρος οτι το έχει οπότε αύριο μεθαύριο που θα πέσουν οι τιμές παίρνεις και ένα blu-ray ή hd-dvd drive και είσαι έτοιμος :wink:

Reaction score
1
zeys13 said:
θα με βγαλει ασπροπροσωπο κανενας amd 3800+ x2 με τιμη γυρω στα 150€ ή να παω σε κανεναν conroe 6300 με τιμη 220€
Το CPU δεν παίζει και μεγάλο ρόλο.
Παρομοίως, η μνήμη 2Gb για WinXP είναι υπερβολική, και 1 αρκετό είναι.

Δώσε τα περισσότερα σε κάρτα γραφικών.....7600GT και πάνω.

http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html

Αντίστοιχα από ATI, x1600 και πάνω.

Δώσε προτεραιότητα στης κάρτες με passive cooling. Δηλ χωρίς ανεμιστήρα.

Reaction score
0
Core 2 Duo E6300
Gigabyte 965 S3 (οχι DS3 !!)
2x1gb Twinmos 667MHz
2x320gb Western Digital KS (16mb cache SATA2)

Αυτα προτεινω για το βασικο μηχανημα, για optical drives, case-PSU δε ξερω αν εχεις αναγκη ή αν θα κρατησεις υπαρχοντα, αλλα δεν αφορουν την αποδοση, που φανταζομαι ειναι ο λογος αναβαθμισης για 1080p.

Μονο καρτα γραφικων δεν εχω βαλει ακριβως επειδη οπως λενε και οι απο πανω πρεπει να υποστηριζει HDCP και δεν εχω ψαξει ποιες τελευταιες το υποστηριζουν 100%. Επισης θα παιξεις καθολου games ή οχι?

GTX

Reaction score
39
AndreasL said:
zeys13 said:

Δε θα πρεπε να μιλάμε για windows XP τις γιορτές βγαίνουν τα Vista :wink:
Αν δε θέλει να παίζει παιχνίδια η 7600GT είναι υπέραρκετή αφού και για παιχνίδια μια χαρά είναι.

Reaction score
0
Να ενα χρησιμο link με τις καρτες που υποστηριζουν HDCP :
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1071342&page=1&pp=20

Προσθηκη τιμων στα παραπανω που σου προτεινα :

Core 2 Duo E6300 190ε
Gigabyte 965 S3 (οχι DS3 !!) 125ε
2x1gb Twinmos 667MHz 175ε
2x320gb Western Digital KS (16mb cache SATA2) 200ε
TOTAL 690ε

Για καρτα γραφικων αν δε θες gaming πας σε Χ1300 απο την παραπανω λιστα...αν θες και games, πες budget για να προτεινω...

Reaction score
0
to cpu paizei kai parapaizei rolo. Conroe oposdipote, me enan 6300 eisai kalymmenos, (egw pira ton 6400).

mnimi 2 gb dual channel, karta grafikwn molis bgike apo ATI 1600 chipset me HDCP K A I HDMI eksodo (tin tsimpisa k aytin!)

mobo yparxei ena therio tis asus me t arxika DH (Digital Home) kai dinei k tilekontrol, pragma poly xrhsimo...

ayta!

Reaction score
1
GTXTC said:
AndreasL said:
zeys13 said:

Δε θα πρεπε να μιλάμε για windows XP τις γιορτές βγαίνουν τα Vista :wink:
Αν δε θέλει να παίζει παιχνίδια η 7600GT είναι υπέραρκετή αφού και για παιχνίδια μια χαρά είναι.
Αν θέλει να βλέπει τίποτα χωρίς κολλήματα κάθε 20 λεπτά κλπ δεν θα πρότεινα τα vista πριν το SP1......

Εκτός και αν η Microsoft έκανε το ακατόρθωτο αυτή την φορά :D

Reaction score
0
Οταν ομως φτιαχνεις καινουριο μηχανηαμ σημερα, δεν αγνοεις και τις απαιτησεις των Vista που ειναι στη γωνια.....2gb δαγκωτο....και ας βαλεις Vista το καλοκαιρι...

Reaction score
0
as afhsoume ta vista gia twra. akoma k an thelei na einai vista ready, 1 GB einai OK symfwna me episima spec analyzers...egw 1 GB exw kai me katatassei stin katigoria twn optimal settings. dynato GPU theloun ta VISTA, oxi perissoteri RAM. Apla ta Vista EKMETALLEYONTAI tin perissoteri RAM. Den tin apaitoun. :D

Reaction score
0
Η λεξει "απαιτησεις" ειναι μια πονεμενη ιστορια.... για ψαξε ποση μνημη απαιτουν τα winXP....αλλα και τα 512mb τα κανουν οριακα ανεκτα...
Αμα βαλει 1gb τωρα θα πρεπει να ειναι 2x512 για να εχει dual channel, και για να το κανει 2gb dual channel αργοτερα, πανε ολες οι θεσεις της μητρικης. Οποτε αφου το budget του χωραει ρε παιδια ανετα τα 90 ευρω που κοστιζει το 1gb παραπανω, γιατι τον μπερδευετε αδικα?

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Επίτρεψέ μου να τονίσω κι εγώ ότι προφανώς ο κετρνικός επεξεργαστής παίζει ρόλο.
Για να μην έχεις πρόβλημα με το 1080p θα πρότεινα οριακά καλύτερο από 3800+, ή Conroe.

Πριν βιαστείτε να ξεγράψετε τους AMD, υπολογίστε ότι και με τις διαφορές στα mainboards, ένα σύστημα AMD από ένα Intel, μπορεί να βγει μέχρι και 200 ευρώ φθηνότερο και να μην έχει ουσιαστική διαφορά στην απόδοση για τη χρήση που θα του γίνεται.
Επίσης το 1 GB RAM είναι πλέον απαραίτητο (κι ας χρησιμοποιείς τα 300ΜΒ :wink:), αλλά αν θέλεις να γλυτώσεις χρήματα, τα 2 είναι πράγματι υπερβολή, ειδικά αν χρησιμοποιείς το PC μόνο για HD playback.
Το HDCP είναι πράγματι απαραίτητο, αλλά φρόντισε να πάρεις και μια κάρτα που να υποστηρίζει H.264 acceleration, απλά για να έχεις την επιλογή να ξεφορτώνεις λίγο τον επεξεργαστή. Όλες οι τελευταίες nvidia και Ati το κάνουν...

Reaction score
0
minas said:
Επίτρεψέ μου να τονίσω κι εγώ ότι προφανώς ο κετρνικός επεξεργαστής παίζει ρόλο.
Για να μην έχεις πρόβλημα με το 1080p θα πρότεινα οριακά καλύτερο από 3800+, ή Conroe.

Πριν βιαστείτε να ξεγράψετε τους AMD, υπολογίστε ότι και με τις διαφορές στα mainboards, ένα σύστημα AMD από ένα Intel, μπορεί να βγει μέχρι και 200 ευρώ φθηνότερο και να μην έχει ουσιαστική διαφορά στην απόδοση για τη χρήση που θα του γίνεται.
Επίσης το 1 GB RAM είναι πλέον απαραίτητο (κι ας χρησιμοποιείς τα 300ΜΒ :wink:), αλλά αν θέλεις να γλυτώσεις χρήματα, τα 2 είναι πράγματι υπερβολή, ειδικά αν χρησιμοποιείς το PC μόνο για HD playback.
Το HDCP είναι πράγματι απαραίτητο, αλλά φρόντισε να πάρεις και μια κάρτα που να υποστηρίζει H.264 acceleration, απλά για να έχεις την επιλογή να ξεφορτώνεις λίγο τον επεξεργαστή. Όλες οι τελευταίες nvidia και Ati το κάνουν...
Καλα τα λες γενικα, αλλα στη διαφορα τιμης AMD-Intel θα διαφωνησω. Ο Conroe E6300 ειναι στα 190 ευρω, και ο Χ2 3800 ειναι στα 150. 40 ευρω διαφορα. Και στις μητρικες, πλεον υπαρχουν αξιολογες μητρικες για Conroe και στα 125 ευρω, οπως η S3 που προτεινα. Μητρικη για AMD αντε να ειναι στα 100 και να γλιτωσει αλλα 25 ευρω.....αρα διαφορα 65 ευρω στην ουσια. Οι 2 επεξεργαστες σε αποδοση ειναι περιποιυ το ιδιο, με μικρο προβαδισμα του Ε6300, τωρα αμα κανεις και overclock εκει ο Ε6300 ειναι μακραν καλυτερος και αξιζει και πανω απο τα 65 ευρω παραπανω που δινεις. Αν παλι δεν κανεις overclock, τοτε υπαρχουν και μητρικες στα 80 ευρω με 945 chipset, και η χρηματικη διαφορα γινεται μηδαμηνη...

Reaction score
0
Καλημερα.Μπηκα το πρωι και τρελες απαντησεις.Ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια για τις απαντησεις.

Τελικα με βλεπω μαλλον για conroe και 2g μνημη (για τον λογο οτι εαν βαλω 1g ποιος μου εγγυαται οτι αργοτερα θα βρω παλι την ιδια μνημη ωστε να συνεργαζονται).

Φιλε vejitto για πες τιμες αν θελεις.

Και παλι ευχαριστω παιδια.

NLS

Reaction score
1
AndreasL said:
αν και με πρόλαβαν (όλοι οι) άλλοι, να πω και εγώ ότι διαφωνώ οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως

ο CPU ΠΑΡΑΠΕΖΕΙ ρόλο όχι απλά παίζει ρόλο για δυο λόγους (βασικά και όχι μόνο):
- τα περισσότερα αν όχι ΟΛΑ τα CODECS εκεί βασίζονται και όχι στη GPU (άλλο τι ΘΑ κάνουν που όλο το λένε και δεν το κάνουν)
- σίγουρα HTPC σημαίνει ότι θα τρέχουν και 4-5 άλλα πράγματα από πίσω που δεν θες να σου τρώνε ούτε cycle που λένε

η μνήμη... αχ πόσο γελασμένοι είστε... εγώ είμαι σε διαδικασία να κάνω ΟΛΑ τα PC 2GB γιατί στο HTPC μου (το πάναργο με τον P4 slot 475 @2.6) είδα μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορά... σαν να έκανα τη σούπερ αναβάθμιση... και μάλιστα με XP SP2... δεν συζητάμε για όταν έρθουν τα Vista (και όοοοοταν αποφασίσω να τα βάλω στο HTPC που θα τα πάρει τελευταίο μάλλον)

για τα άλλα που είπες συμφωνώ οκ

Reaction score
0
asus pw5 DH deluxe: 239 euro
conroe E6400: 235 euro i think
ram 512x2 sta 800 MHz: 179 euro i think

milame gia akriba components, pou exoun polla proterimata. milame panta gia prosopiki mou epilogi. eixa ta lefta ta pira k TA XAIROMAI... :lol:

tespa, yparxoun k pio fthna mobos out there, alla to tilekontrol tis asus pou xamilwnei, thorybo case, k elegxei ola ta video k audio players twn windows, einai mono s ayto to mobo!!

paw na dw H.264 video twra sta 1080p....excuse me... :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.643
Members