Προτασεις ηχειων για λαμπατο ενισχυτη

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Υπάρχουν κάποια, είναι bipolar

Να επισημάνω εδώ πως η σειρά των αγορών θα πρέπει να είναι αντίστροφη:
Πρώτα επιλέγουμε ηχείο για το διαθέσιμο μπατζετ, με βάση την αποστάση ακρόασης, και μετά ψάχνουμε για ενισχυτή που να μπορει να το οδηγήσει σωστά (ή παίρνουμε ενεργό εξαρχής).
Εδώ προσπαθούμε να λύσουμε ενα δύσκολο πρόβλημα που δημιουργήθηκε επειδή έγινε ακριβώς το αντίθετο:
Πρώτα αγοράστηκε ο ενισχυτής, και μάλιστα πολύ χαμηλής ισχύος, και τώρα ψάχνουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Με γνώμονα το παρακάτω διάγραμμα διακύμανσης σε ωμική τιμή και φάση σύνθετης αντίστασης για το μοντέλο 9060 δεν θα συστήνονταν εκείνα ανεπιφύλακτα:
1569780537839.png

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.275
δεν θα συστήνονταν εκείνα ανεπιφύλακτα
Υπάρχει ηχείο στα συγκεκριμένα δεδομένα του αμπαρθ, και χωρίς σαμπ (το έχει αποκλείσει ) που να συστήνεται ανεπιφύλακτα; :prankster:

Reaction score
30.455
Αυτά είναι ακριβά ρε,
Ό,τι πληρώνεις παίρνεις φίλτατε!

πιο φτηνά έρχονται τα Άνταμ του μπουτχια
Άσε μας με τις πλαστικουρες τώρα καημένε...
Κεσκεσε Άνταμ?
Στα ξηγαω ωραία?
Μάθε μπαλίτσα απ' τον άρχοντα... :tongue: :tongue:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Υπάρχουν καί αυτά , γιά 16 τμ , άν σε ενδιαφέρουν .
Δέν θά ειναι υπερβολή από μέρους μου να πώ , πώς θά ακούς πιά μόνο από αυτά τούς ήχους πού αγαπάς .
-
Chartwell ls3/5a

-
s-l1600.jpg

-
s-l1600.jpg

-

Reaction score
3.093
Χρειάζεσαι ηχεία με σταθερή ωμική αντίσταση,δηλαδή να μην πέφτει πολύ χαμηλά

Reaction score
118
Φίλε Abarth70hp καλησπέρα. Ο ενισχυτής σου είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν μικρό χώρο 16 τετραγωνικών και για τις εντάσεις που προτιμάς, κατα την γνώμη μου. Έχω μικρότερο λαμπάτο ενισχυτή του
Τσακιρίδη σε λίγο μεγαλύτερο χώρο και με ηχείο λίγο πιο πάνω απο 90 ντεσιμπελ ευαισθησίας παίζει θαυμάσια στις εντάσεις που αναφέρεις.
Η επιλογή ηχείου έχει κατά την γνώμη μου να κάνει πιο πολύ με τον χώρο παρά με τον ενισχυτή, οπότε επικεντρώσου στον χώρο. Εαν έχεις σκοπό να δαπανήσεις όλα τα χρήματα στην αγορά ηχείου καλύτερα ξανασκέψου το. Στην θέση σου θα επέλεγα τουλάχιστον το 1/4 του κεφαλαίου που διαθέτεις να το δαπανήσω σε ηχοαποροφητικά υλικά και διαχύτες. Είναι αναγκαίο εάν σε απασχολεί πάνω απο όλα η πιστότητα της αναπαραγωγής.

Αφού γίνει αυτό ψάχνεις κατα την γνώμη μου πάντα σε μικρά ηχεία βάσης. Μέχρι 6,5 ίντσες γούφερ. Ο χώρος σου είνocal αι πολύ μικρός για να πάς σε ηχεία μεγαλύτερα και μάλλον προβλήματα θα φέρει αυτή η επιλογή.
Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πολλές επιλογές απο 1000-1500 ευρώ ακόμα και χαμηλότερα. Να ακούσεις το Focal Aria 908 το οπόιο είναι κάτω απο 1000 οπότε αγοράζεις και βάσεις με τα υπόλοιπα.
Εάν πάλι θες το μέγιστο η λύση είναι να φιάξεις ηχείο για τον χώρο σου.
Εκεί τα πράγματα αποκτούν άλλο ενδιαφέρον και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν γίνει απο έμπειρο τεχνικό.
Τέλος ννα έχεισ στο νου σου πως το κυνήγι της πιστότητας στον ήχο είναι μια διαδικασία χωρίς τέλος. Για μένα σημασία έχει να φτάσεις σε επίεδα που αυτό που θα ακούς θα σε ταξιδέυει....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.412
Γιααα περίμενε μάστορα.Ποιες λυχνίες φορά επάνω του ο Theseus και σου αποδίδει υποτίθεται 25 Watt;
Διότι έχω την εντύπωση ότι ξεκινάς από λάθος αφετηρία.Τα ωφέλιμα Watt ισχύος θα είναι όσα αποδίδονται υπό όριο ολικής αρμονικής παραμόρφωσης 1%.
- έψαξα στο site τους και δεν βρήκα τεχν. χαρακτηριστικά , πολύ φοβάμαι πως οι μέγιστη απόδοση μπορεί να είναι & στο 3% ολικής αρμονικής παραμόρφωσης . . . τουλάχιστον πολύ λαμπάτοι σε αυτήν αναφέρονται

- αυτός είναι abarth 70 hp ; . . .

1570106375255.png

Post automatically merged:

- κάτι βρήκα , αλλά για el34

Output Power
THE THESEUS STANDARD VERSION COMES WITH EL34 TUBES
Pentode Operation : 8W to 22W Depending on tubes
Harmonic distortion
1W/40Hz : 0,51%
1w/1kHz : 0,50%
1W/20kHz : 1,20%
10W/40hZ : 1,84%
10W/1kHz : 1,50%
10W/20kHz : 2,30%
Intermodulation (60Hz/7kHz r1/4)
1W : 2,20%
10W : 5,10%

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.412
Γιατί είναι το Autobianchi Abarth.
- θυμάστε το ραδιοκασετόφωνο που έμπαινε συρταρωτά κατακόρυφα στο ταμπλό ; . . . επίσης από την θέση του οδηγού , άνετα κατέβαζες χειροκίνητα το παράθυρο του συνοδηγού :rolleyes:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos