Πρωτογονο home cinema

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

To 1985 εχω επιστρεψει μονιμα απο τις σπουδες μου.
Μαζι εχω φερει μια βιντεοταινια με βιντεακια απο το-τοτε-αγαπημενο μου συγκροτημα.
Εχω ηδη και το ανιστοιχο CD του συγκροτηματος το οποιο εχει ακριβως τα ιδια τραγουδια
στην ιδια σειρα.
Ειναι καλοκαιρι και βρισκομαι στο εξοχικο,στου οποιου τον χωρο συγκεντρωσης της οικογενειας αποφασιζω να κανω τα πρωτα μου πειραματα.

Οπως κοιταζω τον χωρο μπροστα μου υπαρχει μια 32''αρα τηλεοραση(θεορατη για την εποχη)
και κατω απο αυτην το Video player
Στα αριστερα απο την τηλεοραση εχω στησει ενα μικρο ηχητικο συστημα-ουτε θυμαμαι τι ηταν εκτος απο τα ηχεια που ηταν Celestion.

Aκουστε λοιπον τι κανω ο εξυπνος.
Ξεκινω την βιντεοκασετα και συγχρονως ξεκινω και το CD player τα οποια-μην ξεχνιωμαστε-εχουν την ιδια συλλογη μεσα.
Συγχρονιζω τον ηχο και ετσι...26 χρονια πριν εχω ενα υποτυπωδες δικαναλο home cinema.

Το ειπα σε μερικους φιλους και γρηγορα τσακιστηκαν να ερθουν και να μοιραστουν την εμπειρια.
Θυμαμαι την λαμψη στα ματια ολων μας καθως "μπουμπουνιζαμε" στο τερμα και ακουγαμε τοσο πολυ καλυτερα απο οτι στα ηχεια της τηλεορασης.

Τωρα θα με ρωτησετε "μα καλα βρε Χριστιανε μου, γιατι δεν συνεδεσες το video απευθειας στο stereo?"
Αυτο ηταν το επομενο βημα, οπως και η συνδεση της τηλεορασης με το stereo.
Και ετσι ξεκινησαν ολα...:109:

Η δικη σας ιστορια?

Reaction score
11.806
Όταν ήμουν μικρός, περίπου 7-8 χρονών (1987-8), ο πατέρας συνέδεσε για πρώτη φορά το βίντεο με το στερεοφωνικό. Έβλεπα τότε συνέχεια το επεισόδιο Tom&Jerry Hungarian rapsody και ο ήχος ακουγόταν από τα ηχεία του στερεοφωνικού!

Reaction score
2.243
O πατέρας μου αγόρασε το 1987 το πρώτο μας βίντεο, ένα κουκλί Hitachi, με προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο με οθόνη. Το συνέδεσε αμέσως στο στερεοφωνικό, με ραδιοενισχυτή και ηχεία Rotel. Του άρεσε αυτό που άκουσε, για αυτό και πήρε καινούριο ζευγάρι ηχεία, τα συνέδεσε όλα στο ραδιοενισχυτή, αλλά τα παλιά μικρότερα Rotel τα έβαλε πίσω ψηλά,πάνω στο σύνθετο. Έτσι εν έτει 1987 είχαμε και υποτυπώδες surround. Μάλιστα παίζοντας λίγο με το equaliser κατάφερε να υπάρχει και μια ψευδαίσθηση στερεοφωνίας από το μονοφωνικό βίντεο. Η τηλεόραση βέβαια ήταν μια ταπεινή Philips 26" (τεράστια μάλλον για την εποχή, καθώς κανείς από τους γνωστούς μας δεν είχε μεγαλύτερη...)

Θυμάμαι ακόμη που βλέπαμε το αποκάλυψη τώρα ή το top gun, και γινόταν χαμός, έτρεμε όλο το σπίτι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Απάντηση: Πρωτογονο home cinema

Εμένα πάλι ο μπαμπάς μου δεν είχε λεφτά όταν ήμουνα μικρός.

Κάτι έχω διαβάσει για κάτι, λέει, τηλεοράσεις CRT, που όμως δεν ξέρω τι είναι, γιατί ήμουνα αγέννητο τότε.

Τώρα που ενηλικιώθηκα, θα του ζητήσω να μου πάρει δώρο ένα home cinema, και όταν θα μου το πάρει, θα σας πω τί είναι.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

Εγω πηγαινα κινηματογραφο :103:

Reaction score
4.536

sony beta video , sony έγχρωμη με ξύλινη επένδυση και ένα ηχείο!

sk

Reaction score
502

Νομίζω ότι κάποιος συνειδητά παραχαράσσει την ιστορία, αποφεύγοντας την αναφορά στο πραγματικά πρώτο του «Πρωτόγονο Home Cinema» :

Καθώς και στην προσωπική version που αμέσως μετά κόλλημα του μικρόβιου, απέκτησε :

:105:

Reaction score
1

Οκ για μένα ξεκίνησε το όλο πράγμα το 1989 στην Ίο, όταν πήγα για πρώτη φορά cinema, μόνος μου. Είδα το Batman και από τότε κάθε εβδομάδα περίμενα την αφίσα της νέας ταινίας. Tότε οι καλοκαιρινές διακοπές κρατούσαν 3 μήνες και έτσι κόλλησα το μικρόβιο. Για χρόνια με τον αδελφό μου νοικιάζαμε VHS και "στήναμε" προβολές, μέχρι και αφίσες φτιάχναμε. Η τηλεόραση μια 24'' Philips CRT και το video ένα Panasonic με 2 κεφαλές (πολύ μπροστά για την εποχή του). Ήχο παίρναμε από το DJ corner του μπαμπά από ένα ζευγάρι Bose βιβλιοθήκης 2 δρόμων και έναν δικάναλο Denon, αρχικά, μετά πήρε τη θέση του ένας NAD.
Η ιδιαιτερότητα ήταν ότι τον δικάναλο ήχο τον ακούγαμε από εκεί που σήμερα έχουμε τα surround. Δηλαδή πάνω από τα κεφάλια μας.
10 χρόνια αργότερα, ως φαντάρος στην Θεσσαλονίκη είχα λιώσει στο cinema και μόλις απολύθηκα άρχισα να ασχολούμαι με τις προβολές στο σπίτι. Η αρχή έγινε με ένα DVD Player της Panasonic και ένα 5.1 της....Mustek αλλά η tv ίδια! Πλέον φυσικά ούτε που ξέρω που βρίσκονται όλα αυτά αλλά αυτό είναι το παρελθόν μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos