Πρόβλημα ή όχι......;

Reaction score
1.988
2 φορές τις τελευταίες 2 ημέρες ο Yamaha RXV-750 δεν μου ανάβει.

Και τις 2 φορές αντιλήφθηκα ότι στο έπιπλο με τις συσκευές η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή κυρίως λόγο του δορυφορικού δέκτη. Η πόρτα του έπιπλου είναι συνεχώς κλειστή λόγο του μικρού που είναι ικανός να σαρώσει τα πάντα με την πρώτη ευκαιρεία, και το άνοιγμα που έχει στην πίσω πλευρά προφανώς δεν είναι αρκετό ειδικά όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον.
Έχουν δεικλίδα ασφαλείας για υψηλές θερμοκρασίες τα μηχανάκια αυτά;
Αφού άφησα την πόρτα ανοιχτή για αρκετή ώρα το μηχάνημα δούλεψε.....

Αξίζει να αναφέρω ότι ο ενισχυτής είναι σε αυτή την θεση απο το 2006, μαζί με άλλα μηχανήματα αλλά ποτέ δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι τέτοιο....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Μήπως έχει βρώμα στις ψύκτρες, και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας?

Reaction score
1.988
Απάντηση: Re: Πρόβλημα ή όχι......;

δεν ξέρω....θα προσπαθήσω να ρίξω μια γρήγορη ματία και θα σου πώ....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πρόβλημα ή όχι......;

βγαλτον εξω (αν και τσαμπα καιει η λαμπα) και δες αν αναβει.
Ο ενισχυτης για να μην αναβει εχει θεμα.
Εστω θα αναβε και θα εσβηνε,,,,,κανε μια και πες μας

Reaction score
1.988
Απάντηση: Re: Πρόβλημα ή όχι......;

Όχι...οι ψύκτρες είναι πεντακάθαρες..όπως και όλα τα επιμέρους εξαρτήματα....
Πριν 1-1,5 ώρα τον δοκίμασα και άναψε κανονικά....επειδή ο μικρός κοιμάτε άφησα ανοιχτή την πόρτα απο το έπιπλο. Τώρα προσπάθησα να τον ανοίξω αλλα....dead....και η θερμοκρασία είναι μια χαρα..... :402:

Y

Yiannis_B

Guest

A dead Yamaha

http://www.siliconchip.com.au/cms/A_107881/article.html

A dead 2004 Yamaha AV Receiver and 5 x 100W Surround Amplifier (RX-V750 [A] ) was recently brought into the workshop. This is a pretty expensive top-line home-theatre amplifier and uses some up-to-the-minute technology.

The reason it was dead was because the relay which switches the AC line to the main power transformer wasn’t latching. There was, however, +12V and + 5V (derived from the sub-supply) from IC501 to microprocessor IC502 (CPU MC30622MHP-161FP) but no output from pin 69 (PRY) to the relay (RY401).

I was subsequently advised that the microprocessor can give trouble in this unit, which filled me with dread as it is an expensive 100-pin surface-mounted chip. However, as luck would have it, an identical unit came in with a straightforward fuse problem. Having a twin meant that I could swap boards and I was able to replace the FUNCTION (2) board which carries the microprocessor. This made no difference, which saved everyone a small fortune.

I then went on to examine the RESET line in pin 12. I noticed that there appeared to be a hum on this line and it was unstable and down to 2.5V instead of 5V. I followed this line to the SUB TRANS board and began noticing quite a lot of inconsistencies between this unit and the good amplifier, particularly with regard to irregular waveforms.

The SUB TRANS power board is relatively small but still has quite a few components on it. Swapping this board with the good amplifier quickly confirmed that it was indeed the cause of the problem, so I immediately set about testing and replacing some of the more critical parts. I got nowhere until I came to FET Q404 (2SK3850). Although this measured differently from its twin, it didn’t actually measure completely faulty. However, after swapping it, I at last got the amplifier to power up on its own, so it must have been crook.

Unfortunately though, that wasn’t the end of the matter. Much to my frustration, the amplifier was still closing down intermittently and the RESET line and other waveforms were still incorrect.

I subsequently swapped quite a few more parts over without result before turning in desperation to someone who was an expert on this series of amplifiers. Apparently this board has been known to occasionally give strife and the fault is thought to be caused by a diode intermittently breaking down. As the module is only $35 retail, it’s simply easier (and more cost effective) to replace it, so that’s what I ended up doing.

The new module has also apparently been improved and carries several minor modifications. Anyway, it did the trick.

Reaction score
1.988

Μάλιστα.....και που το τρέχουμε για σερβις τώρα το μηχανάκι.....;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σε φιλο μου,
αν θες πριν το πας οπουδηποτε μιλας και με καποιον με κακη εμπειρια απο νακα (φιλο) μετα αποφασιζεις

Reaction score
14

Και εγω εχω ακουσει κακες εμπειριες απο Νακα, αλλα την μια φορα που τον χρειαστηκα ηταν ολα οκ.

Reaction score
1.988

Με τον Νακα δεν έχω τίποτα....όταν έψαχνα για ενισχυτή όμως μου την είχε σπάσει τρομερα η αδιάλακτη θέση τους στο θέμα της εγγύησης ακόμα και αν η αγορά ήταν από Ερωπαϊκή χώρα....
Θα τους κάνω όμως ένα τηλέφωνο τυπικά, για να δώ τί χρεώνουν....
Αργύρη, σε ποιά περιοχή βρίσκεται ο φίλος σου; Σείλε μου κανα πμ με λεπτομέρεις.
Αυτο που με ενδιαφέρει πρωτίστος είναι η σωστή διάγνωση του προβλήματος και μετά φυσικά το κόστος.

Reaction score
1.988

Είχε 2 μέρες να παίξει....τον βγάζω απο το επιπλο για να τον πακεταρο και τον βάζω αλού άσχετα και τον βάζω πάλι στο ρεύμα.....δούλεψε κανονικα....τον κλείνω και μετά απο 5' που τον τσεκαρα ήταν νεκρός παλι....
ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ....

Reaction score
1.988

Πλακέτα του επεξεργαστή λέει είναι οφ....επισκευή μόνο στη αντιπροσωπεία....για τι κόστος μι αξίζει ηόχι;λάμε όμως.

Reaction score
1.173

Πλακέτα του επεξεργαστή λέει είναι οφ....επισκευή μόνο στη αντιπροσωπεία....για τι κόστος μι αξίζει ηόχι;λάμε όμως.
Που βρίσκεται ο ενισχυτής (πόλη); Την πλακέτα την έχεις εσύ; Η διάγνωση από ποιόν έγινε;

Reaction score
1.988

Το μηχάνημα βρίσκεται Αθήνα. Η διάγνωση εγινε απο ηλεκτρονικό. ανταλλακτικό δεν εχω, πρέπει να ψαχτω για κοστος κλπ.

Reaction score
1.988

Και να κανω κ μια διόρθωση που μολις τωρα αντιλήφθηκα. Το μοντέλο ειναι το RX-V757 και οχι το 750 που εχω γράψει στο αρχικό μου μήνυμα.

Reaction score
1.173

Τη χαλασμένη πλακέτα την έχεις; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες της;

Reaction score
1.988

Τη χαλασμένη πλακέτα την έχεις; Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες της;
Όχι φίλε μου δεν την έχω. Δεν έχω παραλάβει ακόμα το μηχάνημα. Απλά εχτές αργά με ενημέρωσε για το πρόβλημα ο φίλος/ηλεκτρονικός που το κοιταξε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas