Πρόβλημα με ηχεία Leak Sandwich 600

Reaction score
3.497
Ξεκολλάμε τα καλώδια και πέρνουμε το μεγάφωνο στο χέρι.
Το στηρίζουμε flat επανω σε ένα τραπεζι και με το χέρι μας μετατοπίζουμε τον κώνο προς τα μέσα για να δούμε αν βρίσκει κάπου.  Η δύναμη πρέπει να εφαρμοστεί κάθετα.

Αν νιώσεις  αντίσταση στην κίνηση , ή ακούσεις κάποιο τρήξιμο, τότε έχει μετατοπιστεί το μοτέρ και βρίσκει το πηνίο φωνής στην περιφέρεια του θαλάμου με αποτέλεσμα το μεγάφωνο να παράγει το θόρυβο που μας περιέγραψες.

Ισως φταίει και η ανάρτηση, με αποτέλεσμα το μεγάφωνο (διάφραγμα) να τερματίζει πολύ εύκολα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει τεχνικός έλεγχος του μεγαφώνου.

Στην Πατησίων & Καποδ/τρίου γωνία υπάρχει κάποια εταιρεία που επισκευάζει όλους τους τύπους μεγαφώνων

Θα βρώ τα πλήρη στοιχεία και θα σε ενημερώσω.

Αν βιάζεσε δοκίμασε το μεγάφωνο από το άλλο ηχείο στη θέση του χαλασμένου για να διαπιστώσουμε αν όντως φταίει το μεγάφωνο.
Αν το πρόβλημα είναι στο crossover .... το τρήξιμο θα ακούγετε και στο καλό μεγάφωνο.

Ελπίζω να κατάλαβες . Λόγω δουλειάς δεν μπορώ να συνεχίσω τώρα.

Reaction score
3.497
Πανταζόπουλος Επισκευές Μεγαφώνων.
Η πρώτη πολυκ/κία επί της Καποδ/ρίου.
1ος όροφος.
Δεν έχω τηλέφωνο αυτή τη στιγμή.

πάρε το 11 8 80 (πληροφορίες)

Reaction score
0
g-kar ekana oti mou eipes, Otan piezetai o kwnos kai metakineitai pros ta mesa akougetai to triksimo pisw kapou konta h mesa ston magniti O magnhtis exei tesseris bides mhpws na ton anoiksw na thw ti ginetai ekei.
Apo empireia eimai asxetos alla me tin kathothigisi sou isws na ta kataferw. 8a prospathisw giati exei alli ikanopoihsh na to kaneis monos sou etsi den einai???
An then ta kataferw h den ftiaxnetai tote 8a paw stin etaireia poy mou eipes.

se eyxaristw etsi ki alliws gia tin voh8eia

Reaction score
3.497
Τα σωστά στοιχεία της εταιρείας που γνωρίζω είναι :
ATHENS SPEAKER CENTER.
Αθανάσιος Πανταζόπουλος
Σολωμού 54 , 1ος οροφος , γραφείο 2.
τηλ 210 3822001 , 210 3843632

Reaction score
3.497
Πιστεύω ότι το μεγάφωνο πρέπει να το δει κανονικά ο ειδικός.

Αλλά, αφού θέλεις να το χαλάσεις ....

Προσπάθησε να ξεβιδώσεις τις βίδες πίσω από τον μαγνήτη και να το κεντράρεις καλύτερα.
Το μαγνητικό πεδίο είναι τόσο ισχυρό που είναι δύσκολο να το κεντράρεις μόνος σου με ακρίβεια.

Κάποτε όταν ήμουν 20 χρόνια νεώτερος , γκάστρωνα γαϊδούρα σε ανήφορο, τώρα όμως ....

Προσπάθησε αν είσαι νέος κι έχεις όρεξη. Οχι τη γαϊδούρα ... το μεγαφωνο.

Reaction score
0
Νέος δεν είμαι αλλά έχω όρεξη να μάθω και να έχω ενα χόμπι να περνάει η ώρα μου (να μου κοστίσει και πιο φτηνά το χομπι του hi fi) Αν όμως μπορεί να το χαλάσω άστο καλύτερα
παρόλο που θα χασω την ευκαιρία να δω τα αντερα του μεγαφώνου και την ικανοποίηση του DIY δεν θ'ελω να το ρισκάρω. Αλλά πάλι αν το τολμήσω υπάρχει περίπτωση, αν κάτι δεν πάει καλά, να βρεθεί τέτοιο μεγάγωνο ?
Μετα τα "κορδονάκια" την πρώτη μου κατασκευή που πολύ την χάρηκα αν φτιάξω και το μεγάφωνο μετά, με την βοήθεια και του φόρουμ σειρά έχει ο Alchemist Kraken για αναβάθμιση (πυκνωτές εξόδου νομίζω για αρχή)
πιστεύω με καταλαβαίνεις το έχεις περάσει το στάδιο.

Reaction score
3.497
Μόνο με τα Alchemist θα πήγαινα στο φεγγάρι.

Δυστυχώς αυτή η εταιρεία έκλεισε ή αγοράστηκε από κάποιον άλλο κατασκευαστή.

Κώστα Κόγια, τι έγινε με την Alchemist ?
Εχεις μάθει τι έγινε ?

Reaction score
3.497
an_kar,

Πάρε το μεγάφωνο και πήγαινε εκεί που σου είπα.
Παρακάλεσε τον τεχνικό να κάτσεις δίπλα του όταν το επισκευάζει.
Ετσι θα μάθεις περισσότερα, όταν κάτσεις δίπλα του να παρακολουθήσεις όλη τη διαδικασία επισκευής.
Προτείνω να πας και το δεύτερο μεγάφωνο για έλεγχο.
Το service είναι πολύ οικονομικό.
Ποσοστά δεν έχω,οπότε μη φοβάσαι.
Η επόμενη συνάντηση στο σπίτι σου, για ακρόαση και πλούσιο DIY μεζέ .

Καλή επιτυχία.

Γράψε μας τα αποτελέσματα .

Reaction score
0
g_kar
σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές Με μεγάλη χαρά οταν είναι έτοιμα τα ηχεία να το κανονίσουμε Αν και σκέφτομαι απο τώρα το επόμενο βήμα Νομίζω οτι πρέπει να βρώ και ένα αξιοπρεπές subwooferaki για να έχουμε τον απόλυτο ήχο.
Κώστα συμφωνείς με την αλλαγή των πυκνωτών εξόδου του Kraken ? έχεις να προτείνεις τύπο πυκνοτων ή κάτι άλλο για την αναβάθμιση
Γνώμες και συμβουλές πάντα καλοδεχούμενες.

Reaction score
3.497
an_kar,
δεν θέλουμε subwooferaki !!!

Tι να το κάνεις  ?  πας να μπλέξεις σε περιπέτειες μου φαίνεται.

Τον kraken μην τον πειράζεις.

Τώρα αν θέλεις να τον πειράξεις, γράψε μας τι πυκνωτές έχει και τι τιμές σε μF και volts.
Σε ποιο σημείο βρίσκονται στο κύκλωμα ?

Reaction score
0
O Kraken που έχω είναι αυτός που φαίνεται στο post του κώστα (σελ 2) αλλα με διπλό τροφοδοτικό
τώρα από "πυκνωτές ......τιμές σε μF και volts" έχω μεσάνυχτα!!! Κάπου διάβασα "THE AMP IS A TWEAKERS HEAVEN" kai "THERE ARE SIX OP,AMPS THEY ARE PHILLIPS, CHANGE FOR BURR BROWN OPA 132P" KAI "CHANGE THE RESISTORS 4 ON EACH SIDE THEY ARE 3WATT 0R47 REPLACE WITH VISHAY NON IN.DUCTIVE RCH25"
Δεν καταλαβαίνω πολλά αλλα θέλω να μάθω. Μήπως υπάρχει κάποιο βιβλίο που να τα λέει απλά για αρχαριους ???

Επί την ευκαιρία πάντα είχα την απορία το hi fi και το DIY είναι σπορ ειδικά για "nλεκτρονικους" Νομίζω ότι ο χώρος κατακλiζεται από αυτή την ειδικότητα και αυτό επηρεάζει και τον τρόπο που ακούνε την μουσική Aλλοι, όπως εγώ που ασχολούμαστε με την μουσική πχ παίζοντας κάποιο όργανο ανεξάρτητα αν είμαστε επαγγελματίες νομίζω έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης τις ποιότητας του ήχου
Νομίζω ότι η σχετική φιλολογία έχει επηρεαστεί πολύ από του ηλεκτρονικούς και λιγότερο από τους μουσικούς και αυτό δεν ξέρω αν είναι τελικά καλο. Νομίζω αυτός είναι ένας λόγος που εκτιμούνται κάποια μηχανήματα που έχουν μερικά εξωτικά χαρακτηριστικά αλλα συχνά χάνουν σε μουσική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο θέμα για ανταλλαγή απόψεων

Reaction score
3.497
Αν οι ενισχυτές σχεδιάζονταν από μουσικούς δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα σήμερα με τον ήχο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Παιδιά, δεν γνωρίζω τι έχει απογίνει η Alchemist, καθώς δεν πήρε κάτι σχετικό το μάτι μου. Ίσως να έχει αγορασθεί κάποια Κινεζική holding και να τη δούμε κάποια στιγμή και πάλι στην αγορά.

Όσον αφορά τον Kraken, θεωρώ ότι είναι από εκείνα τα σπάνια προϊόντα, των οποίων η πολύ «ειδική», προκλητική εμφάνισή τους, τους κόστισε την ευρεία αποδοχή. Προσωπικά, μου αρέσει πάρα πολύ το design αυτής της συσκευής, ειδικά σε αυτό το «άγριο» φινίρισμα, με το «πιτσιλιστό» μεταλλικό χρώμα.

Δεν γνωρίζω το εσωτερικό του, αλλ’ εκ των συμφραζομένων που αναδημοσιεύει ο Άγγελος, προφανώς το τμήμα του προενισχυτή είναι υλοποιημένο με τελεστικούς ενισχυτές, οπότε μπορεί κανείς να «παίξει», αλλάζοντάς τους με άλλους pin to pin compatible. Οι αντιστάσεις των 3W είναι προφανώς αυτές στα τρανζίστορ εξόδου, και δεν είναι άσχημη ιδέα να αντικατασταθούν με άλλες χαμηλής αυτεπαγωγής, εάν βεβαίως οι υπάρχουσες δεν είναι τέτοιες, αλλά συνηθισμένα τουβλάκια. Επίσης, ενδείκνυται η αντικατάσταση των πυκνωτών τροφοδοσίας, καθώς μετά από τόσα χρόνια, αυτοί θα είναι αρκετά γηρασμένοι, ενώ τυχόν αύξηση της χωρητικότητάς τους μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις, που όμως θα είναι ακουστές μόνο σε υψηλές στάθμες, τυπικά με το volume μετά την «ενάτη ώρα». Κάτι τέτοιο είχα κάνει και στον Audiolab 8000A που είχα κάποτε, και καταστράφηκε η γέφυρα ανόρθωσης, αφού δεν «σήκωσε» το ρεύμα φόρτισης κατά την έναυση, οπότε την αντικατέστησα κι αυτή. Όλα αυτά θέλουν βέβαια προσοχή, ειδικά στην αποκόλληση των παλιών εξαρτημάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν από υπερθέρμανση οι πίστες της πλακέτας, ειδικά αυτές που φθάνουν στους τελεστικούς, καθώς θα είναι πολύ στενές.

Όλα αυτά, βέβαια, οδηγούν σε έναν Kraken που δεν θα είναι αυθεντικός, αλλά βελτιωμένος. Προσωπικά, ψηφίζω το δεύτερο.

(Άγγελε, αν υπάρχει δυνατότητα, ανέβασε μια φωτό του εσωτερικού του ενισχυτή και του τροφοδοτικού).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Επί την ευκαιρία πάντα είχα την απορία το hi fi και το DIY είναι σπορ ειδικά για "nλεκτρονικους" Νομίζω ότι ο χώρος κατακλiζεται από αυτή την ειδικότητα και αυτό επηρεάζει και τον τρόπο που ακούνε την μουσική Aλλοι, όπως εγώ που ασχολούμαστε με την μουσική πχ παίζοντας κάποιο όργανο ανεξάρτητα αν είμαστε επαγγελματίες νομίζω έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης τις ποιότητας του ήχου
Νομίζω ότι η σχετική φιλολογία έχει επηρεαστεί πολύ από του ηλεκτρονικούς και λιγότερο από τους μουσικούς και αυτό δεν ξέρω αν είναι τελικά καλο. Νομίζω αυτός είναι ένας λόγος που εκτιμούνται κάποια μηχανήματα που έχουν μερικά εξωτικά χαρακτηριστικά αλλα συχνά χάνουν σε μουσική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο θέμα για ανταλλαγή απόψεων
Τί περιμένεις για να το ξεκινήσεις; :D

Reaction score
0
Κώστα θα ανεβάσω το απογευμα φωτογραφίες του εσωτερικού του Kraken και του τροφοδοτικού Θα τις βγάλω με το κινητό ελπίζω να είναι καθαρές.
Όσο αφορά το θέμα της διαφορετικής οπτικής μεταξύ "τεχνικών" και "μουσικών" και τις κατα καιρούς κριτικές που έχουν υπάρξει νομίζω οτι πρέπει να το ξεκινήσουμε Μόλλις βρώ το χρόνο για να μπεί σε σωστή βάση

Reaction score
0
g.kar προς το παρόν ηρέμησα αφού με βοήθησες να καταλάβω ότι το πρόβλημα του είναι το κεντράρισμα και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη βλάβη Τώρα ακούω μουσική σε κανονικές στάθμες χωρίς προβλήματα. Μόλις βρω χρόνο θα πάω στον τεχνικό που μου σύστησες να το φτιάξω. Ίσως και αύριο

Δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτογραφίες του kraken μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster