Πρόβλημα με Naim Nait 5i-2

Reaction score
134
Καλημερα σας,
Εδω και λιγες μερες εχω στην κατοχη μου εναν Naim Nait 5i-2. Τον ειχα συνδεδεμενο με ενα Dac και ακουγα αποκλειστικα μουσικη χωρις κανενα προβλημα. Χτες ενωνοντας τον με τον av ενισχυτη παρατηρησα ενα προβλημα και σας το αναφερω αν γνωριζετε τι μπορει να φταει γι αυτο. Ενωσα τον ενισχυτη με τα preouts του av και οταν εβαλα καποια ταινια ακουγεται βομβος απο τα μπροστα ηχεια. Δυναμωνοντας τον δικαναλο δυναμωνει και ο βομβος. Επισης οταν χρησιμοποιησα τον Naim σαν τελικο εξακολουθουσε να ακουγεται ο ιδιος βομβος. Αλλαξα καλωδιο(interconnect) χωρις αποτελεσμα.
Εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να φταει ;
Ευχαριστω

Reaction score
134
Ναι , το εχω ενεργοποιησει. Στη συνδεσμολογια ειναι ολα σωστα. Αυτο που υποψιαζομαι σαν προβλημα ειναι θεμα γειωσης ή προβληματικης ηλεκτρολογικης εγκαταστασης του σπιτιου ή καποιας παρεμβολης απο τις ενωμενες συσκευες του AV. Η απορια μου ειναι τι μπορω να κανω για να βρεθει λυση αν ισχυει μια απο τις δυο πρωτες περιπτωσεις.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Κατα πάσα πιθανότητα θα ειναι βρόχος στη γειωση των συσκευών.
Μια δοκιμή που μπορείτε να κάνετε, μιας και κατα πάσα πιθανότητα ο av δεν έχει έξοδο με γειωση όπως οι περισσότεροι, ειναι να δοκιμάσετε το καλώδιο ρεύματος που συνδέετε σε αυτόν να μην έχει γειωση. Με λίγη μονωτικη ταινία στο μεταλλικό έλασμα που ειναι στο μεσο του βυσματος μπορείτε να το δοκιμάσετε αν συνεχίζει να το κάνει η όχι

Reaction score
134
Καλησπερα και παλι, μετα απο δοκιμές διαπίστωσα τελικα οτι και χωρις καμια πηγη πανω στον naim οταν αυξανω την ενταση αυξανεται και ο βομβος. Μετεφερα τον naim και τα ηχεια μακρια απο αλλες συσκευες και εξακολουθουσε να εχει το ιδιο θεμα. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο ηχειων που χρησιμοποιω ( audioquest 5 €/ μετρο) ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
... Υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο ηχειων που χρησιμοποιω ( audioquest 5 €/ μετρο) ?

Όχι.

Ένωσε το μεταλλικό περίβλημα των δύο ενισχυτών με ένα καλωδιάκι.

Reaction score
134
Όχι.

Ένωσε το μεταλλικό περίβλημα των δύο ενισχυτών με ένα καλωδιάκι.
Το θέμα όπως αναφέρω και πιο πάνω είναι οτι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και χωρίς καμία πηγή πάνω. Δηλαδή ο ενισχυτής συνδεδεμένος μόνο με τα ηχεία. Όταν δυναμώνω την ένταση δυναμώνει και ενας βόμβος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON