Πρόβλημα με technics sl1200 MK2 και ηχεία-ενισχυτή

Reaction score
0
Καλησπέρα
Έχω δυο πικάπ μκ2 και όταν τα συνδέω στην phono είσοδο του ενισχυτή yamaha rs300 ακούγεται ήχος μόνο από το ένα ηχείο. Συνδέω ένα άλλο πικάπ ΑΚΑΙ στην phono είσοδο του ενισχυτή και ακούγεται κανονικά και από τα δύο ηχεία. Τα ΜΚ2 παίζουν κανονικά όταν τα συνδέω σε ένα ενισχυτή του 1980. Ξέρει κανείς ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Συμβατότητα των βυσμάτων RCA στον ΥΑΜΑΗΑ.
Στο εσωτερικό του βύσματος έχουν <<ανοίξει>> οι επαφές.
Αν πιέσεις το βύσμα πάνω ή κάτω θα παίξει και το άλλο κανάλι.

Reaction score
0
Συμβατότητα των βυσμάτων RCA στον ΥΑΜΑΗΑ.
Στο εσωτερικό του βύσματος έχουν <<ανοίξει>> οι επαφές.
Αν πιέσεις το βύσμα πάνω ή κάτω θα παίξει και το άλλο κανάλι.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα βύσματα του πικάπ και των δυο μκ2 τα έχω ανοίξει και οι επαφές φαίνονται οκ. Αν είχαν κάποιο πρόβλημα υποθέτω ότι δεν θα έπαιζαν στον παλαιό ενισχυτή. Τα πίεσα πάνω κάτω αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Μήπως πρέπει να αγοράσω καινούρια RCA?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τα βύσματα του πικάπ και των δυο μκ2 τα έχω ανοίξει και οι επαφές φαίνονται οκ. Αν είχαν κάποιο πρόβλημα υποθέτω ότι δεν θα έπαιζαν στον παλαιό ενισχυτή. Τα πίεσα πάνω κάτω αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Μήπως πρέπει να αγοράσω καινούρια RCA?
Πρόσεξε... δεν αναφέρθηκα στα βύσματα των πικάπ σου αλλά στο τι συμβαίνει στο εσωτερικό των βυσμάτων του ενισχυτή σου.
Εκεί, αν για κάποιο λόγο έχουν ανοίξει παραπάνω τα ελάσματα του ενός RCA θα αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα με ορισμένα βύσματα.
Βλέπεις δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο για τη κατασκευή τους. Κάποιες κατασκευές είναι λίγο μεγαλύτερες, ενώ κάποιες άλλες λεπτότερες.

Reaction score
0
Πρόσεξε... δεν αναφέρθηκα στα βύσματα των πικάπ σου αλλά στο τι συμβαίνει στο εσωτερικό των βυσμάτων του ενισχυτή σου.
Εκεί, αν για κάποιο λόγο έχουν ανοίξει παραπάνω τα ελάσματα του ενός RCA θα αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα με ορισμένα βύσματα.
Βλέπεις δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο για τη κατασκευή τους. Κάποιες κατασκευές είναι λίγο μεγαλύτερες, ενώ κάποιες άλλες λεπτότερες.
Νομίζω ότι το ρητό σου του Friedrich Engels τα λέει όλα και είναι η λύση στο πρόβλημα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv