Πρόγραμμα TV - Αξίζει να δείτε !

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Πεμπτη - 8/1/2009

ΝΕΤ 23:00 - 21 γραμμάρια (21 Grams)

Σκηνοθεσία: Alejandro González Iñárritu

Παίζουν: Sean Penn (Paul Rivers), Naomi Watts (Cristina Peck), Carly Nahon (Cathy), Benicio Del Toro (Jack Jordan), Charlotte Gainsbourg (Mary Rivers), Eddie Marsan (Reverend John), Antef A. Harris (Basketball Guy), Melissa Leo (Marianne Jordan), Marc Musso (Freddy (as Marc Thomas Musso))

Σενάριο: Guillermo Arriaga

Λένε ότι 21 γραμμάρια είναι το βάρος που χάνουμε ακριβώς τη στιγμή του θανάτου μας...

Η ταινία εξερευνά τρεις ταλαιπωρημένες υπάρξεις τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, σε μία περίοδο λίγων μηνών.

Ένα ατύχημα θα φέρει απρόσμενα κοντά τις ζωές τους, αλλά και τη μοίρα τους, σε μία ιστορία που θα τους ταξιδέψει στα ύψη της αγάπης, στα βάθη της εκδίκησης και στην υπόσχεση της εξιλέωσης.
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 9/1/2009

STAR 21:00 - Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
(The lord of the rings: The fellowship of the ring) 2001


Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Παίζουν: Alan Howard (The Ring (voice)), Sean Astin (Sam Gamgee), Sala Baker (Sauron), Sean Bean (Boromir), Cate Blanchett (Galadriel), Orlando Bloom (Legolas Greenleaf), Billy Boyd (Peregrin 'Pippin' Took), Marton Csokas (Celeborn), Michael Elsworth (Gondorian Archivist), Ian Holm (Bilbo Baggins), Christopher Lee (Saruman)

Σενάριο: J.R.R. Tolkien, Fran Walsh

Ένα μοναδικό δαχτυλίδι, που κληρονομεί ο χόμπιτ Φρόντο Μπάκινγκς γίνεται η αιτία μιας απίστευτης ιστορίας με πρωταγωνιστές τον νεαρό χόμπιτ και τους συντρόφους του, οι οποίοι ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και εκπλήξεις.


*************


MEGA 00:15 - Το κρησφύγετο 1995

Σκηνοθεσία: Μπρετ Λέοναρντ

Παίζουν: Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Κριστίν Λατί, Αλίσια Σίλβερστοουν, 'Αλφρεντ Μολίνα, Τζέρεμι Σίστο

Ο Χατς Χάρισον, ενώ επιστρέφει από μια εκδρομή με την γυναίκα του και την 15χρονη κόρη του, παθαίνει ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Η οικογένειά του σώζεται, αλλά ο ίδιος μεταφέρεται κλινικά νεκρός στο νοσοκομείο. Για καλή του τύχη, ένας γιατρός, ειδικευμένος σ' ένα πρόγραμμα αναβίωσης, καταφέρνει να τον επαναφέρει στην ζωή. Στη διάρκεια όμως που ο Χατς βρισκόταν σε κώμα, επικοινώνησε με το πνεύμα της δεύτερης κόρης του, που κι αυτή έχασε την ζωή της σε αυτοκινητικό ατύχημα.

Η επάνοδός του στην ζωή ωστόσο, τον φέρνει αντιμέτωπο με μια τρομακτική αλήθεια. Ο Χατς ανακαλύπτει ότι βρίσκεται σε τηλεπαθητικό δεσμό μ' έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος βλέπει μέσα από τα μάτια του τα υποψήφια θύματά του. Τώρα, έχοντας την αίσθηση ότι η οικογένειά του κινδυνεύει, βάζει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου και το κρυσφήγετό του, ελπίζοντας να τον αντιμετωπίσει με την μεταφυσική βοήθεια της νεκρής του κόρης...

Το "Κρυσφήγετο" βασίζεται σε μυθιστόρημα του Ντιν Κουντζ και ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Μπρετ Λέοναρντ, γνωστός από την ταινία "Επαφές μιας ξεχωριστής πραγματικότητας", χρησιμοποιεί και πάλι την μαγική συνταγή δράσης και προτόγνωρων ειδικών εφφέ, μόνο που εδώ περνά στο χώρο του παραψυχολογικού θρίλερ.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΣΑΒΒΑΤΟ - 10/1/2009

ΑLPHA 22:00 - Κόμης δράκουλας (Dracula) 2002

Διάρκεια: 173 λεπτά

Σκηνοθεσία: Roger Young

Παίζουν: Patrick Bergin (Vladislav Tepes / Dracula), Giancarlo Giannini (Dr. Enrico Valenzi), Stefania Rocca (Mina), Kai Wiesinger (Dr. Seward (as Kay Wiesinger)), Conrad Hornby (Arthur Holmwood), Alessia Merz (Fair Woman), István Göz (Male Nurse (as Istvan Goz)), Csaba Pethes (Captain of the Tug)

Σενάριο: Bram Stoker, Roger Young

Στη σύγχρονη Βουδαπέστη ένας νεαρός τραπεζικός υπάλληλος, ο Τζόναθαν, αρραβωνιάζεται την εκλεκτή της καρδιάς του και λίγο αργότερα ταξιδεύει στα Καρπάθια, προκειμένου να εκτιμήσει την περιουσία του κόμη Τέπες, ενός αριστοκράτη που προτίθεται να αγοράσει σπίτι στο Λονδίνο.

Την πρώτη νύχτα στο κάστρο του Τέπες δέχεται επίθεση από τρία θηλυκά βαμπίρ...

Ο Τέπες δεν είναι άλλος από τον Κόμη Δράκουλα, τον άρχοντα της αποπλάνησης και του αισθησιασμού, που γνωρίζει ακριβώς πώς να κάνει τους ανθρώπους να υποκύπτουν στις θελήσεις του...

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ.


ΕΤ1 00:00 - Στο πεδίο της μάχης - In the battlefields»

Παίζουν: Μαριάν Φεγκαλί, Κάρμεν Λεμπός, Ραγουία Έλσαμπ, Αουνί Καβάς, Λοντί Αρμπίμπ

Σκηνοθέτης: Ντανιέλ Αρμπίντ

Η πρώτη ταινία της Ντανιέλ Αρμπίντ, προφανώς, αυτοβιογραφική, ταυτίζεται ουσιαστικά με το βλέμμα της Λίνα, κλεισμένης στο διαμέρισμα της Βηρυτού, εν μέσο πεδίων μάχης.
Δεν βλέπουμε ποτέ τις βόμβες και ούτε καταλαβαίνουμε καλά-καλά ότι υπάρχει πόλεμος (πέρα από τον ήχο των βομβαρδισμών), είναι εκτός πεδίου.

Αυτό που διαδραματίζεται, είναι στην ουσία το δράμα της εφηβείας με τις γνωστές συνιστώσες της: η εξέγερση κατά της οικογένειας, η εφεύρεση της σεξουαλικότητας και η ανακάλυψη της ταυτότητας, της προσωπικότητας της νεαρής ηρωϊδας της Χριστιανικής κοινότητας του Λιβάνου.

Η εφηβική ανία και ο διαλυμένος οικογενειακός ιστός σε μία καθημερινότητα που καθορίζεται από τον πόλεμο.


STAR 01:00 - Αποκάλυψη τώρα - Redux (Apocalypse now - Redux) 1979

Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα

Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Μάρτιν Σιν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Φρέντερικ Φόρεστ, Λόρενς Φίσμπερν, Άλμπερτ Χολ, Σάμιουελ Μπότομς, Ντένις Χόπερ, Χάρισον Φορντ,

Επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη διαδικασία παραγωγής ενός από τα πιο αντιπροσωπευτικά αντιπολεμικά έπη όλων των εποχών καθώς ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αντιμετώπισε απίστευτα εμπόδια μέχρι να ολοκληρώσει αυτό το έργο ζωής του (ο Χάρβεϊ Καϊτέλ αντικαταστάθηκε μέσα σε δυο εβδομάδες από τον Μάρτιν Σιν ενώ ο τελευταίος έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων).

Παράλληλα ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 10.000.000 δολάρια, το τελικό κόστος της ταινίας ξεπέρασε τα 30.000.000 δολάρια και ο Κόπολα κατέληξε στο δωμάτιο του μοντάζ με μια σειρά από διαφορετικά φινάλε προτού επιλέξει την version διάρκειας 153 λεπτών, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1979 και βραβεύτηκε με τα Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας (Βιτόριο Στοράρο) και καλύτερης ηχοληψίας (Ρίτσαρντ Μπεγκς, Γουόλτερ Μερτς, Μαρκ Μπέργκερ, Νατ Μπόξερ) και τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στης Κάννες.

22 χρόνια αργότερα, ο Κόπολα αποφασίζει να ανατρέξει στο αρχειακό υλικό της ταινίας και να την «ανασυνθέσει». Ενώ διατηρεί ατόφιο το φινάλε, προσθέτει σεκάνς συνολικής διάρκειας 53 λεπτών, που είχαν παραλειφθεί από την πρώτη εκδοχή της ταινίας.

Αποτέλεσμα η επανέκδοση αυτού του αλληγορικού, αντιπολεμικού δράματος, βασισμένου στην περίφημη «Καρδιά του Σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Σαιγκόν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ο λοχαγός Μπέντζαμιν Γουίλαρντ αναλαμβάνει την άκρως απόρρητη αποστολή να διεισδύσει στο έδαφος της Καμπότζης, να ανακαλύψει την κρυψώνα του συνταγματάρχη Κουρτζ και να τον «αποσύρει» από την ενεργό δράση.

Το επιτελείο του στρατού ισχυρίζεται πως ο Κουρτζ έχει παρανοήσει και πως τώρα πια βρίσκεται απομονωμένος κάπου στα βάθη της καμποτζιανής ζούγκλας έχοντας δημιουργήσει μια «αποικία» πιστών που τον λατρεύουν ως θεό. Ο Γουίλαρντ επιστρατεύει μια άκατο, με πλήρωμα τον Τσιφ, κυβερνήτη του σκάφους, τον ατίθασο Κλιν, τον γκρινιάρη αλλά συνεσταλμένο Σεφ και τον «φευγάτο» Λανς.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Kυριακη 11/1/2009

ΕΤ1 21:05 - Η φλόγα που τρεμοσβήνει (Le feu follet)

Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ

Παίζουν: Μορίς Ρονέ, Λένα Σκέρλα, Ιβόν Κλε, Ιμπέρ Ντεσάν, Ζαν Πολ Μουλινό, Μόνα Ντολ, Μπερνάρ Τιφέν, Ζαν Μορό, Αλεξάνδρα Στιούαρτ

Ο Αλέν Λερονά έχει μόλις ολοκληρώσει μια θεραπεία αλκοολικής αποτοξίνωσης, σε μια ωραία κλινική της Βερσάιγ, με οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η γυναίκα του Ντόροθι έχει μείνει στην Αμερική και ο Αλέν περνάει την νύχτα με την όμορφη νεαρή Λίντια, που θα ήθελε πολύ να τον σώσει, να τον γιατρέψει. Γιατί ο Αλέν, που έχει περάσει μια χρυσή νεότητα ωραίου και ευκατάστατου νέου κι έχει γνωρίσει όλες τις απολαύσεις, είναι βαθιά κουρασμένος από τη ζωή. Η πρώτη αυτή μέρα του τελειώνει στην κλινική, όπου ανταλλάσσει ανησυχητικές κουβέντες με τον γιατρό.

Την επομένη, φεύγει για το Παρίσι, πηγαίνει στο μπαρ της τρελής του ζωής, επισκέπτεται ένα φίλο του παντρεμένο και αστικοποιημένο, ξαναβρίσκει τυχαία τους παλιούς του «συνενόχους» και ξαναρχίζει να πίνει?

Ο Μαλ μετέφερε στην οθόνη με άπειρη ευαισθησία, εσωτερικότητα και λεπταίσθητο ύφος το μυθιστόρημα του Ντριέ Λα Ροσέλ, που εκφράζει μια γενιά κουρασμένων άλλοτε λαμπερών νέων της αστικής τάξης. Ο Ντριέ αυτοκτόνησε και ο ίδιος προσθέτοντας αναδρομικά μια οδυνηρά αυθεντική διάσταση στο έργο του.

Αλλά και ο Μάλ μας πείθει με την αυθεντικότητα του, να ξεπεράσουμε την αδιαφορία μας για την κατηγορία των αδύναμων μεγαλοαστών γόνων, να δούμε την ταινία σαν ακριβέστατη κοινωνιολογική εικόνα μιας κοινωνίας και μιας εποχής αλλά ακόμη περισσότερο σαν το συνταρακτικό «φυλλορρόημα» ενός ανθρώπου, σαν την πορεία προς τον θάνατο από ακατάσχετη ηθική αιμορραγία, από άρνηση της χυδαίας, μίζερης ζωής.

Η ταινία βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας.

**************

STAR 23:00 - Τα ιπτάμενα στιλέτα (House of Flying Daggers) 2004

Σκηνοθεσία: Yimou Zhang

Παίζουν: Takeshi Kaneshiro (Jin), Ziyi Zhang (Xiao Mei (as Zhang Ziyi)), Hongfei Zhao (Performer), Shu Zhang (Performer), Zhengyong Zhang (Performer), Dong Liu (Performer), Xuedong Qu (Performer)

Κίνα, 859 μ.Χ. Η δυναστεία των Τανγκ βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Σημαντικότερος κίνδυνος η δράση μιας ισχυρής επαναστατικής οργάνωσης, γνωστής ως "Ο οίκος των ιπτάμενων στιλέτων".

Δύο αξιωματικοί, ο Λίο και ο Γιν, καταστρώνουν ένα πανούργο σχέδιο προκειμένου να συλλάβουν την αρχηγό της οργάνωσης.

Βασικό "πιόνι" στο σχέδιό τους μια τυφλή χορεύτρια, η Μέι.


**************

ANT1 23:40 - Pulp fiction 1994

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο

Παίζουν: Τιμ Ροθ, Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Αμάντα Πλάμερ, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν

Ο Βίνσεντ και ο Τζιούλς είναι ένα ανεπανάληπτο δίδυμο με φιλοσοφικές αναζητήσεις σε καθημερινή βάση, ενώ ο Μπουτς είναι ένας ανέντιμος μποξέρ που τα βρίσκει λίγο δύσκολα σε αυτήν τη δυναμική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο.


***************


ET1 00:00 - Old boy

Σκηνοθεσία: Πάρκ Τσάν-γουκ

Παίζουν: Τσόι Μιν -Σικ, Γιού Τζι Τάε, Κάνγκ Χάι -Τζονγκ

Ένας άντρας εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος πίσω του. Η γυναίκα του βρίσκεται δολοφονημένη και όλες οι υποψίες στρέφονται πάνω του. Εκείνος, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο χωρίς να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο και προσπαθεί να καταλάβει ποιος και γιατί τον κρατά όμηρο σ' αυτό το κελί.

Σχεδόν 15 χρόνια μετά, τον αφήνουν να βγει από το κελί του και βρίσκεται στο δρόμο. Με έναν μοναδικό σκοπό. Να εκδι-κηθεί. Η διορία του είναι πέντε μέρες. Για να σκοτώσει ή να πεθάνει...

Μια πορεία εκδίκησης με πολλή βία από τον ταλαντούχο Κορεάτη σκηνοθέτη Πάρκ Τσαν ?Γουκ. Η ιστορία είναι βασισμένη στα ιαπωνικα Manga comic των Μινεγκίσι Νομπουάκι και Τσουτσίγια Γκαρόν και δανείζεται στοιχεία από τον Κάφκα και την αρχαιοελληνική τραγωδία.

Με υπερρεαλιστική γραφή στις σκηνές βίας, και εξαιρετικά στυλιζαρισμένο ύφος, ο κορεάτης σκηνοθέτης κάνει αναφορές στον Χίτσκοκ, στον Ντε Πάλμα και στον Ταραντίνο και παραθέτει μια σκοτεινή ταινία εκδίκησης.

Εξαρχής μάς αποκαλύπτει το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την φυλάκιση του κεντρικού ήρωα, αλλά αυτή η αποκάλυψη σηματοδοτεί μόλις την αρχή του μυστηρίου. Αντί να κάνει τον θεατή μάρτυρα μιας αιματηρής εκδίκησης προτιμά να τον εμπλέξει στον συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο του βασανισμένου θύμα του.

Το τέλος που μας επιφυλάσσει όσο συγκλονιστικό και αν είναι, μας αποκαλύπτει ωστόσο την ανθρώπινη διάσταση της απόλυτης βίας. Με το Sympathy for Mr Vengeance, το Old Boy και το Sympathy for lady Vengeance, ο Πάρκ Τσαν-Γουκ κλείνει την τριλογία της εκδίκησης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την άνθηση της κορεάτικης κινηματογραφίας, κυρίως στα πιο απίθανα κινηματογραφικά είδη.

Η ταινία βραβεύτηκε με το Μέγα βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών 2004.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Δευτερα - 12/1/2009

ΕΤ1 21:00 - Η επόμενη μέρα (The day after) 1983

Σκηνοθεσία: Nicholas Meyer

Παίζουν: Jason Robards (Dr. Russell Oakes), Steve Guttenberg (Stephen Klein (as Steven Guttenberg)), John Cullum (Jim Dahlberg), John Lithgow (Joe Huxley), Lori Lethin (Denise Dahlberg), Amy Madigan (Alison Ransom), Jeff East (Bruce Gallatin), William Allen Young (Airman Billy McCoy), Lin McCarthy (Dr. Austin)

Σενάριο: Edward Hume

Ενώ καταφτάνουν από την Γερμανία πολύ ανησυχητικά νέα για την τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στην Σοβιετική Ένωση και τις Η.Π.Α, ο Ράσελ Όουκς, καθηγητής χειρούργος στο Κάνσας Σίτυ, πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο του Λόουρενς για να παραδώσει το μάθημα του.

Ο στρατιώτης Γουίλλιαμ Μακόυ, από την άλλη, φτάνει στο νέο του πόστο, σε μια βάση εκτόξευσης πυραύλων. Ο Τζιμ Νπάλμπεργκ και η γυναίκα του ετοιμάζονται για το γάμο της κόρης τους με τον φοιτητή Μπρούς. Τα φοβερά νέα που ακούν τους πείθουν να κατασκευάσουν ένα αντιατομικό καταφύγιο.

Κάποια στιγμή, εκτοξεύονται οι πύραυλοι κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Δημιουργείται πανικός παντού. Πέφτει πύραυλος στο Κάνσας Σίτυ. Το Νοσοκομείο σώζεται... Τώρα ήρθε η ώρα της επιβίωσης...


 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


TΡΙΤΗ - 13/1/2009

STAR 23:45 - Παράδεισος (Heaven) 2002

Σκηνοθεσία: Tom Tykwer

Παίζουν: Cate Blanchett (Philippa), Giovanni Ribisi (Filippo), Stefania Rocca (Regina), Mattia Sbragia (Major Pini), Alberto Di Stasio (The Prosecutor), Gianfranco Barra (The Lieutenant), Mauro Marino (Doctor), Fausto Lombardi (Father High Rise)

Σενάριο: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz

Η αγγλίδα δασκάλα Φιλίπα παίρνει την απόφαση να σκοτώσει τον έμπορο, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο του συζύγου της, όμως, έχει ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο τεσσάρων αθώων, τη σύλληψή της και την κατηγορία της για τρομοκρατική ενέργεια.

Στη φυλακή, ο νεαρός αστυνομικός Φίλιπο, που διατελεί χρέη διερμηνέα της, την ερωτεύεται και τη βοηθά να δραπετεύσει.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΤΕΤΑΡΤΗ - 14/1/2009

ALTER 21:00 - Η μούμια επιστρέφει 2001

Σκηνοθεσία: Stephen Sommers

Παίζουν: Brendan Fraser (Richard 'Rick' O'Connell), Rachel Weisz (Evelyn Carnahan O'Connell / Princess Nefertiri), John Hannah (Jonathan Carnahan), Arnold Vosloo (High Priest Imhotep), Oded Fehr (Ardeth Bay), Dwayne Johnson (Mathayus the Scorpion King (as The Rock)), Patricia Velasquez (Meela Nais / Anck Su Namun), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lock-Nah), Bruce Byron (Red), Tom Fisher (Spivey)

Σενάριο: Stephen Sommers

Ο τρόμος και η οργή επανέρχονται στο προσκήνιο όταν η μούμια του Ιμχοτέπ μεταφέρεται σε ένα μουσείο του Λονδίνου και ξυπνά από το λήθαργο, έτοιμη να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της!

Συναρπαστικό σήκουελ της επιτυχημένης ταινίας του 1999 "Η Μούμια", με εντυπωσιακά ειδικά εφέ που χτίζουν τους γρήγορους ρυθμούς της δράσης.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΠΕΜΠΤΗ - 15/1/2009

ΝΕΤ 23:00 - Απίστευτη Παρασκευή (Freaky Friday) 2003

Σκηνοθεσία: Mark Waters

Παίζουν: Jamie Lee Curtis (Tess Coleman), Lindsay Lohan (Anna Coleman), Mark Harmon (Ryan), Harold Gould (Grandpa), Chad Michael Murray (Jake), Stephen Tobolowsky (Mr. Bates), Christina Vidal (Maddie), Ryan Malgarini (Harry Coleman), Haley Hudson (Peg), Lucille Soong (Pei-Pei's Mom), Willie Garson (Evan), Dina Waters (Dottie Robertson)

Η χήρα γιατρός Τες Κόλμαν και η δεκαπεντάχρονη κόρη της 'Αννα δεν συμφωνούν σε τίποτα και κυρίως στους άντρες!

Ένα βράδυ Πέμπτης, η αντιπάθεια της 'Αννας για τον μέλλοντα σύζυγο της Τες, οδηγεί σε έναν ομηρικό καυγά.

Πάνω στο θυμό τους, οι δυο γυναίκες εύχονται να αλλάξουν θέσεις. Ένα μαγικό μπέρδεμα και η ευχή τους πραγματοποιείται: το επόμενο πρωί θα βρει τη μια στο σώμα της άλλης!

Καθώς η Τες πρόκειται να παντρευτεί το Σάββατο, αναζητούν επειγόντως τρόπο να ξαναβρούν τον εαυτό τους!

Μια έξυπνη και διασκεδαστική κωμωδία για τις σχέσεις ανάμεσα σε μάνα και κόρη.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 16/1/2009

STAR 21:00 - Υποβρύχιο Κ-19 (K-19: The Widowmaker) 2002

Σκηνοθεσία: Kathryn Bigelow

Παίζουν: Harrison Ford, Sam Spruell(Dmitri), Peter Stebbings (Kuryshev), Christian Camargo (Pavel), Sam Redford (Vasily), Liam Neeson (Mikhail Polenin), Ravil Isyanov (Suslov), Lex Shrapnel (Kornilov), Shaun Benson (Leonid), Kristen Holden-Ried (Anton), Christopher Redman (Kiklidze)

Σενάριο: Louis Nowra, Christopher Kyle

Ενώ ο Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης κορυφώνεται, το πυρηνικό υποβρύχιο του Σοβιετικού στόλου Κ-19 ξεκινά για την πρώτη του αποστολή παρότι αντιμετωπίζει κάποια μηχανικά προβλήματα.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Σαββατο - 17/1/2009

«Whisky» σε Α' τηλεοπτική μετάδοση

Ο Χάκομπο, ιδιοκτήτης μιας μικρής, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, βιοτεχνίας καλτσών, ζητεί από την πιστή κι ευσυνείδητη υπάλληλό του, Μάρτα, να ξεφύγει από την τρομερή καθημερινή ρουτίνα και να υποδυθεί για μερικές μέρες τη γυναίκα του επειδή στην επέτειο του θανάτου της μητέρας του θα τον επισκεφτεί από το εξωτερικό ο αδερφός του, Χέρμαν.

Θα πάνε για μερικές μέρες σ' ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, θα βγάλουν φωτογραφίες μαζί («πες ουίσκι», τους λέει ο φωτογράφος, δίνοντας τον τίτλο στην ταινία), θα χορέψουν, θα διασκεδάσουν – και η Μάρτα θα ανακαλύψει κρυφές μέχρι τότε πτυχές της προσωπικότητάς της - μέχρι που να φύγει ο Χέρμαν και ο Χάκομπο να επανέλθει στην καθημερινότητα της άχαρης ζωής του.

Το Whisky στρέφεται στη γενιά των πενηντάρηδων στριμωγμένη στην μοναξιά και την απελπισία

Η ταινία κατέκτησε πάνω από 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το βραβείο της Διεθνούς Κριτικής στις Κάνες το 2004, Καλύτερου Σεναρίου και Γυναικείας Ερμηνείας στη Θεσσαλονίκη το 2004 και Καλύτερης Ταινίας στο Τόκιο το 2004.

Διάρκεια: 94'

Παραγωγή:Oυρουγουανής

Παίζουν: Αντρες Πάζος, Μιρέλα Πασκουάλ, Χόρχε Μπολάνι, Αν Κατζ, Ντάνιελ Χέντλερ
Σκηνοθέτης: Χουάν Πάμπλο Ρεμπέλα και Πάμπλο Στολ

Σενάριο: Ρεμπέλα, Στολ & Γκονζάλο Ντελγκάδο Γκαλιάνα.

Φωτογραφία: Μπάρμπαρα Αλβάρεζ

Σήμερα Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στις 24.00, στην ΕΤ1.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Kυριακη - 18/1/2009

MEGA 21:00 - Spiderman 2 (2004)

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Παίζουν: Tobey Maguire (Spider-Man / Peter Parker), Kirsten Dunst (Mary Jane Watson), James Franco (Harry Osborn), Alfred Molina (Doc Ock / Dr. Otto Octavius), Rosemary Harris (May Parker), J.K. Simmons (J. Jonah Jameson), Donna Murphy (Rosalie Octavius), Daniel Gillies (John Jameson), Dylan Baker (Dr. Curt Connors), Bill Nunn (Joseph 'Robbie' Robertson), Vanessa Ferlito (Louise), Aasif Mandvi (Mr. Aziz), Willem Dafoe (Green Goblin / Norman Osborn), Cliff Robertson (Ben Parker)

Σενάριο: Stan Lee, Steve Ditko

Επιστρέφει και απλώνει τον ιστό του σε όλο τον πλανήτη!Mετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 2002, ο θρυλικός ήρωας ξαναζωντανεύει στις οθόνες!

Ο συνεσταλμένος μαθητής, φωτορεπόρτερ και περιστασιακά.... υπερ-ήρωας, Πήτερ Πάρκερ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον σατανικό δόκτορα Οκτάπους και τα φονικά μεταλλικά χέρια του, που σπέρνει τον τρόμο και την καταστροφή...


***************


STAR 23:45 - Underworld: H εξέλιξη (Underworld: Evolution) 2006

Σκηνοθεσία: Λεν Γουάιζμαν

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Σκοτ Σπίντμαν, Τόνι Κούραν, Σέιν Μπρόλι, Ντέρεκ Τζάκομπι,

***************


ET1 00:00 - Η πριγκίπισσα και ο πολεμιστής (The Princess and The warrior )

Σκηνοθεσία: Τομ Τίκβερ

Παίζουν: Φράνκα Ποτέντε, Μπένο Φούρμαν, Γιοακίμ Κρολ, Μαρίτα Μπρόιερ

Η Σίσσι δουλεύει ως νοσοκόμα σε ψυχιατρική κλινική. Είναι τόσο αφοσιωμένη, ώστε οι ασθενείς να αισθάνονται πολύ δεμένοι μαζί της. Σε μια από τις ελάχιστες εξόδους της, θα πάθει ένα ατύχημα: θα βρεθεί κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού, για να δει έναν άγνωστο νεαρό άνδρα, τον Μπόντο, να της σώζει τη ζωή και να εξαφανίζεται. Έστω και αυτό, όμως, είναι αρκετό για να κάνει την Σίσσι να τον ερωτευτεί τρελά και να τον αναζητήσει. Όταν τον βρίσκει, ο Μπόντο δείχνει απρόθυμος να τη συναντήσει. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια για εκείνους: από μια παράξενη σύμπτωση, θα ξανασυναντηθούν στη ληστεία μιας τράπεζας και όταν όλα θα πάνε στραβά, η Σίσσι θα φυγαδεύσει τον Μπόντο στο ίδρυμα. Εκεί, αντιμέτωποι με το παρελθόν τους, θα κληθούν να πάρουν τη μεγαλύτερη ίσως απόφαση της ζωής τους. Η Σίσσι είναι, τελικά, η πριγκίπισσα που θα πάρει από το χέρι τον πολεμιστή, για να περπατήσουν μαζί στο δρόμο της λύτρωσης, της φυγής, της καινούριας ζωής.

Ύστερα από την επιτυχημένη εμπορικά ταινία του «Τρέξε, Λόλα, τρέξε»(1999), ο Γερμανός σκηνοθέτης Τομ Τίκβερ στρέφεται στην δημιουργία του πορτρέτου μιας ακόμα γυναίκας, της νοσοκόμας Σίσσι (Φράνκα Ποτέντε), με τα δικά της ψυχικά τραύματα, που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στον απομονωμένο, κλειστοφοβικό κόσμο της ψυχιατρικής κλινικής όπου εργάζεται. Μια ατελείωτη αλυσίδα συμπτώσεων φέρνει κοντά δύο παράλληλα πεδία αφήγησης. Ο Τίκβερ με σκηνοθετική μαεστρία και γρήγορο μοντάζ, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις τυχαίες συναντήσεις των δυο ηρώων που συντελούνται κάτω από ακραίες συνθήκες συγκλίνοντας αυτά τα δύο αφηγηματικά επίπεδα, με στόχο την απόλυτη συνάντηση τους, Η πριγκίπισσα και ο πολεμιστής είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου όλοι οι ρόλοι ανατρέπονται. Η κάμερα ακροβατεί μαζί με τα δυο παιδιά στην διαδρομή τους από την κόλαση στον παράδεισο, από τον πόνο στη λύτρωση, μέσα από τις περίπλοκες διαδρομές της τύχης και του πεπρωμένου, Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η εκπληκτική ερμηνεία της Φράνκα Ποτέντε.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Δευτερα - 19/1/2009

STAR 21:00 - Επίθεση στο σταθμό 13 (Assault on Precinct 13) 2005

Σκηνοθεσία: Jean-François Richet

Παίζουν: Ethan Hawke (Sgt. Jake Roenick), Laurence Fishburne (Marion Bishop), Gabriel Byrne (Capt. Marcus Duvall), Drea de Matteo (Iris Ferry), John Leguizamo (Beck), Brian Dennehy (Sgt. Jasper O'Shea), Ja Rule (Smiley (as Jeffrey 'Ja Rule' Atkins)), Currie Graham (Mike Kahane), Matt Craven (Officer Kevin Capra), Fulvio Cecere (Ray Portnow), Kim Coates (Officer Rosen), Hugh Dillon (Tony)

Σενάριο: John Carpenter, James DeMonaco

Ντιτρόιτ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο διαβόητος γκάνγκστερ Μάριον Μπίσοπ, που μόλις συλλήφθηκε για την δολοφονία αστυνομικών, μεταφέρεται στη φυλακή.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας, το όχημα που τον μεταφέρει κάνει αναγκαστική στάση στο αστυνομικό τμήμα 13, που σύντομα πρόκειται να κλείσει.

Επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος είναι ο αρχιφύλακας Τζέικ Ρένικ, ένας αστυνομικός που απέχει οικειοθελώς από την ενεργό δράση εδώ και οκτώ μήνες καθώς τον κυνηγούν «φαντάσματα» από το παρελθόν: ο ίδιος αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο δύο συναδέλφων του.

Αμέσως μετά τον εγκλεισμό των κρατουμένων στα κελιά, η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπτεται ξαφνικά και το αστυνομικό τμήμα δέχεται επίθεση!

Άνδρες ντυμένοι στα λευκά σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο απαιτώντας την παράδοση του Μπίσοπ στα χέρια τους. Είναι η στιγμή που ο Τζέικ Ρένικ αποφασίζει να επανέλθει στην ενεργό δράση.

Περικυκλωμένοι από ένοπλους άνδρες με αμείλικτες προθέσεις, χωρίς υποστήριξη και αποκομμένοι από τον κόσμο, οι λιγοστοί αστυνομικοί, οι πολιτικοί υπάλληλοι του τμήματος και οι κρατούμενοι θα συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν την απειλή...

**********

STAR 23:15 - Το φαινόμενο της πεταλούδας (The Butterfly effect) 2004

Σκηνοθεσία: J. Mackye Gruber, Eric Bress

Παίζουν: Ashton Kutcher (Evan), Melora Walters (Andrea), Amy Smart (Kayleigh), Elden Henson (Lenny), William Lee Scott (Tommy), John Patrick Amedori (Evan at 13), Kevin Schmidt (Lenny at 13 (as Kevin G. Schmidt)), Logan Lerman (Evan at 7), Jake Kaese (Lenny at 7), Cameron Bright (Tommy at 7), Eric Stoltz (Mr. Miller), Callum Keith Rennie (Jason)

Ο Αϊβαν Τρέμπορν, στην προσπάθειά του να καταλάβει για ποιο λόγο υπέφερε στην παιδική του ηλικία από αινιγματικές διαλείψεις, αποφασίζει να διαβάσει το ημερολόγιο που κρατούσε εκείνη την εποχή.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ο Αϊβαν βιώνει εκ νέου την ίδια εμπειρία.

Αυτή τη φορά, όμως, διαπιστώνει ότι πρόκειται για την ικανότητα να ταξιδεύει στον χωροχρόνο.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΤΡΙΤΗ - 20/1/2009

STAR 21:00 - Κώδικος: swordfish (Swordfish) 2001

Σκηνοθεσία: Dominic Sena

Παίζουν: John Travolta (Gabriel Shear), Hugh Jackman (Stanley Jobson), Halle Berry (Ginger Knowles), Don Cheadle (Agent J.T. Roberts), Sam Shepard (Senator James Reisman), Vinnie Jones (Marco), Drea de Matteo (Melissa), Rudolf Martin (Axl Torvalds), Zach Grenier (Assistant Director Bill Joy)

O Γκάμπριελ Σίαρ, ένας χαρισματικός κατάσκοπος, σκοπεύει να υπεξαιρέσει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, που προέρχεται από παράνομα κυβερνητικά κονδύλια. Προκειμένου να πετύχει το σχέδιό του, ο Γκάμπριελ χρειάζεται τη βοήθεια και τις ικανότητες ενός χάκερ και αυτόν τον βρίσκει στο πρόσωπο του Στάνλεϊ Τζόμπσον.

Ο τελευταίος μόλις έχει αποφυλακιστεί με αναστολή, αφού είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας του FBI. Παρόλο που τώρα πια ο Στάνλεϊ ζει θεόφτωχος σε ένα τροχόσπιτο, το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί είναι να ξαναποκτήσει τη γονική μέριμνα της κόρης του Χόλι, καθώς η πρώην σύζυγός του έχει παντρευτεί μ’ έναν παραγωγό πορνογραφικών ταινιών.

Ο Γκάμπριελ και η συνάδελφός του Τζίντζερ, προσφέρουν στον Στάνλεϊ μια ευκαιρία να αποκτήσει και την οικονομική ανεξαρτησία του και την κόρη του, όμως στην πορεία ο νεαρός χάκερ ανακαλύπτει ότι αποτελεί πιόνι μιας επιχείρησης, που είναι κάτι περισσότερο από μια υπερσύγχρονη ληστεία τράπεζας.

Εντωμεταξύ, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Ρόμπερτς, που είχε στο παρελθόν συλλάβει τον Στάνλεϊ, προσπαθεί να ξεσκεπάσει την επιχείρηση του Γκάμπριελ...

**********

STAR 23:00 - Seven (Seven) 1995

Σκηνοθεσία: David Fincher

Παίζουν: Brad Pitt (Detective David Mills), Morgan Freeman (Detective Lt. William Somerset), Gwyneth Paltrow (Tracy Mills), R. Lee Ermey (Police Captain), Andrew Kevin Walker (Dead Man (as Andy Walker)), Daniel Zacapa (Detective Taylor), John Cassini (Officer Davis), Bob Mack (Gluttony Victim)

Ο Γoυίλιαμ Σόμερσετ, βετεράvoς αστυνομικός vτετέκτιβ, πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί. Ωστόσo, έξι μέρες πριv απoσυρθεί από τo Σώμα, αναλαμβάνει vα εκπαιδεύσει τov oρμητικό, vεαρό αvτικαταστάτη τoυ, Ντέιβιvτ Μιλς.

Οι δυό αστυvoμικoί πρόκειται vα συvεργαστoύv για την επίλυση μιας υπόθεσης μακάβριων φόνων, πoυ θα τoυς παρασύρει βαθιά στov διεστραμμέvo κόσμo τoυ Τζov Ντo, εvός παvoύργoυ, θρησκόληπτoυ εγκληματία.

Ο Τζον Ντο επιλέγει να δολοφονεί ανθρώπους πoυ έχoυv διαπράξει τα εφτά θαvάσιμα αμαρτήματα (τηv αδηφαγία, τηv απληστία, τηv oκvηρία, τη ζηλoφθovία, τηv oργή, τη φιλαυτία και τη λαγvεία), χρησιμoπoιώvτας κάθε φoρά και μια ανατριχιαστική μέθοδο εκτέλεσης, πoυ συvδέεται με τo συγκεκριμέvo αμάρτημα...

 

Μηνύματα
16.611
Reaction score
4.293
ΤΡΙΤΗ - 20/1/2009

STAR 21:00 - Κώδικος: swordfish (Swordfish) 2001

Σκηνοθεσία: Dominic Sena​

Παίζουν: John Travolta (Gabriel Shear), Hugh Jackman (Stanley Jobson), Halle Berry (Ginger Knowles), Don Cheadle (Agent J.T. Roberts), Sam Shepard (Senator James Reisman), Vinnie Jones (Marco), Drea de Matteo (Melissa), Rudolf Martin (Axl Torvalds), Zach Grenier (Assistant Director Bill Joy)​

O Γκάμπριελ Σίαρ, ένας χαρισματικός κατάσκοπος, σκοπεύει να υπεξαιρέσει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, που προέρχεται από παράνομα κυβερνητικά κονδύλια. Προκειμένου να πετύχει το σχέδιό του, ο Γκάμπριελ χρειάζεται τη βοήθεια και τις ικανότητες ενός χάκερ και αυτόν τον βρίσκει στο πρόσωπο του Στάνλεϊ Τζόμπσον.​

Ο τελευταίος μόλις έχει αποφυλακιστεί με αναστολή, αφού είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας του FBI. Παρόλο που τώρα πια ο Στάνλεϊ ζει θεόφτωχος σε ένα τροχόσπιτο, το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί είναι να ξαναποκτήσει τη γονική μέριμνα της κόρης του Χόλι, καθώς η πρώην σύζυγός του έχει παντρευτεί μ’ έναν παραγωγό πορνογραφικών ταινιών.​

Ο Γκάμπριελ και η συνάδελφός του Τζίντζερ, προσφέρουν στον Στάνλεϊ μια ευκαιρία να αποκτήσει και την οικονομική ανεξαρτησία του και την κόρη του, όμως στην πορεία ο νεαρός χάκερ ανακαλύπτει ότι αποτελεί πιόνι μιας επιχείρησης, που είναι κάτι περισσότερο από μια υπερσύγχρονη ληστεία τράπεζας.​

Εντωμεταξύ, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Ρόμπερτς, που είχε στο παρελθόν συλλάβει τον Στάνλεϊ, προσπαθεί να ξεσκεπάσει την επιχείρηση του Γκάμπριελ...​

**********​

Τι μου θύμησες τη σκηνή με το γκολφ στην αρχή και με πιάνει ρίγος... :409:
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


TΕΤΑΡΤΗ - 21/1/2009

ALTER 21:00 - Οι 12 πίθηκοι (12 Monkeys ) 1995

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam

Παίζουν: Joseph Melito(Young Cole), Bruce Willis (James Cole), Jon Seda (Jose), Vernon Campbell (Tiny), Bob Adrian (Geologist), Simon Jones (Zoologist), Bill Raymond (Microbiologist), Irma St. Paule (Poet), Madeleine Stowe (Kathryn Railly), Joey Perillo (Detective Franki)

Σενάριο: Chris Marker, David Webb Peoples

Στο μέλλον, η ανθρωπότητα ζει κάτω από τη γη εξαιτίας ενός ιού που σκότωσε δισεκατομμύρια ανθρώπων. Οι αρχές αποφασίζουν να στείλουν έναν κατάδικο πίσω στο χρόνο για να αποτρέψει την καταστροφή...

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΠΕΜΠΤΗ - 22/1/2009

STAR 21:00 - 007 Casino Royale 2006

Σκηνοθεσία: Martin Campbell

Παίζουν: Daniel Craig (James Bond), Eva Green (Vesper Lynd), Mads Mikkelsen (Le Chiffre), Judi Dench (M), Jeffrey Wright (Felix Leiter), Giancarlo Giannini (Mathis), Simon Abkarian (Alex Dimitrios), Isaach De Bankolé (Steven Obanno (as Isaach De Bankole)), Jesper Christensen (Mr. White), Ivana Milicevic (Valenka), Tobias Menzies (Villiers), Sebastien Foucan (Mollaka (as Sébastien Foucan))


Ο πράκτορας της βρετανικής αντικατασκοπίας Τζέιμς Μποντ προάγεται στον τομέα "00" αποκτώντας επίσημα την άδεια να σκοτώνει.

Έχοντας πλέον τον κωδικό 007, ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή που θα τον οδηγήσει στα ίχνη του αδίστακτου τραπεζίτη τρομοκρατικών οργανώσεων Λε Σιφρ κι ένα ξεχωριστό τουρνουά πόκερ στο "Casino Royale".

************

NET 00:15 - Περλ Χάρμπορ (Pearl harbor)

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Παίζουν: Μπεν Aφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ


Μια επική ιστορία έρωτα και μίσους ξετυλίγεται με φόντο τα ταραγμένα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, όταν η μοίρα ενώνει για πάντα τις ζωές τριών νεαρών ανθρώπων. Ο Ρέιφ Μακ Κόλεϊ (Μπεν Αφλεκ) και ο Ντάνι Γουόκερ (Τζος Χάρτνετ) είναι δύο παιδικοί φίλοι που μοιράζονται μια μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα.

Μαζί, οι δύο γενναίοι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού, αναλαμβάνουν τις πιο παράτολμες αποστολές. Ο Ρέιφ ζει ένα σύντομο, αλλά δυνατό ειδύλλιο με την όμορφη νοσοκόμα Έβελιν (Κέιτ Μπεκινσέιλ), προτού καταταγεί εθελοντικά στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, λαμβάνοντας μέρος στη Μάχη της Βρετανίας. Η είδηση του θανάτου του συγκλονίζει τον Ντάνι και την Έβελιν που υπηρετούν μακριά από τα τύμπανα του πολέμου, στον επίγειο παράδεισο του Περλ Χάρμπορ.

Στην προσπάθειά τους να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο θα έρθουν πιο κοντά και τελικά θα ερωτευθούν! Όμως ο Ρέιφ επιστρέφει ζωντανός στο Περλ Χάρμπορ! Η αναπόφευκτη σύγκρουση κορυφώνεται, τη στιγμή που ιαπωνικά μαχητικά αεροπλάνα σκορπίζουν το θάνατο, βομβαρδίζοντας τη ναυτική βάση, την 7η Δεκεμβρίου 1941.

Από τον παραγωγό των μεγάλων επιτυχιών Τζέρυ Μπρουκχάιμερ και το σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι (Ο Βράχος, Αρμαγεδών), η ταινία διαφημίστηκε ως η ακριβότερη παραγωγή όλων των εποχών. Η 40λεπτη σκηνή της εναέριας επίθεσης θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς του είδους. Εκτελεσμένη με ακρίβεια και μαεστρία, καταφέρνει να αποτυπώσει το χάος και τη φρίκη του πολέμου σε τεράστια κλίμακα, χωρίς να χάνει ποτέ την αίσθηση του χώρου και της γεωγραφίας.

Οι τέσσερις μοντέρ έκαναν απίστευτη δουλειά και ο διευθυντής φωτογραφίας Τζον Σβάρτζμαν ανακατεύει φιλμ διαφορετικής ταχύτητας, φακούς και φίλτρα φτιάχνοντας ένα κολάζ καταστροφής που αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 23/1/2009

ALPHA 23:00 - Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας (American History x) 1998

Σκηνοθεσία: Tony Kaye

Παίζουν: Edward Norton (Derek Vinyard), Edward Furlong (Danny Vinyard), Beverly D'Angelo (Doris Vinyard), Avery Brooks (Dr. Bob Sweeney), Ethan Suplee (Seth Ryan), Fairuza Balk (Stacey), Elliott Gould (Murray), William Russ (Dennis Vinyard), Joseph Cortese (Rasmussen (as Joe Cortese)), Antonio David Lyons (Lawrence)

Σενάριο: David McKenna

Ένας νεαρός νεο-ναζί σκοτώνει εν ψυχρώ δυο μαύρους που προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητό του.

Όντας στη φυλακή ανακαλύπτει ότι είχε ακολουθήσει λάθος δρόμο και ότι το μίσος δεν οδηγεί πουθενά.

Όταν αποφυλακίζεται μαθαίνει ότι ο μικρότερος αδελφός του έχει ασπαστεί την ίδια ακραία ιδεολογία και έχει γίνει πιο φανατικός από εκείνον.

Ένα συγκλονιστικό δράμα, όπου η βία δίνει μαθήματα ήθους και η οργή καταλύει την ανθρωπιά!

**********************************

STAR 23:15 - Το στοιχειωμένο πλοίο (Ghost Ship) 2002

Σκηνοθεσία: Steve Beck

Παίζουν: Gabriel Byrne (Captain Sean Murphy), Julianna Margulies (Maureen Epps), Ron Eldard (Dodge), Desmond Harrington (Jack Ferriman), Isaiah Washington (Greer), Alex Dimitriades (Santos), Karl Urban (Munder), Emily Browning (Katie Harwood), Francesca Rettondini (Francesca), Bob Ruggiero (Captain (as Robert Ruggiero)), Adam Bieshaar (First Officer)
Σενάριο: Mark Hanlon

Το πλήρωμα ενός πλοίου ανακαλύπτει σε μια περιοχή της Αλάσκα το "Αντόνια Γκράντζα", ένα καράβι το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν 40 χρόνια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίζουν να το ρυμουλκήσουν προκειμένου να εισπράξουν τα εύρετρα.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν , όμως, είναι ότι το πλοίο δεν είναι τόσο έρημο όσο φαίνεται.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Σαββατο - 24/1/2009

«Όνειρο χειμωνιάτικης νυχτας»

Σερβία, χειμώνας του 2004. Ο Λαζάρ γυρνάει στην πόλη του ύστερα από 10 χρόνια απουσίας στο πόλεμο και στη φυλακή. Εκεί ανακαλύπτει ότι στο διαμέρισμα που ζούσε μένει τώρα μια γυναίκα, η Γιάσνα, και η δωδεκάχρονη αυτιστική κόρη της Γιοβάνα.
Είναι Βόσνιοι πρόσφυγες και δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Δοκιμασμένοι από τις δυσκολίες της ζωής και βουτηγμένοι στον αγώνα για επιβίωση, τόσο ο Λαζάρ όσο και η Γιοβάννα προσπαθούν να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν πίσω τους ένα σκοτεινό παρελθόν....

Ο σημαντικός Σέρβος σκηνοθέτης Γκόραν Πασκάλιεβιτς, μας χαρίζει ένα μικρό διαμάντι. Θέλησε, παραφράζοντας τον τίτλο του πασίγνωστου έργου του Σέξπιρ και αλλάζοντας απλά την εποχή, να τονίσει πόσο δύσκολη περίοδο περνά η χώρα του, φτάνοντας στο συμπέρασμα – όπως ο ίδιος το έχει αναφέρει σε συνέντευξη του - ότι ο λαός της Σερβίας έχει γίνει «αυτιστικός».

Ο Γκόραν αναγνωρίζει ότι και οι Σέρβοι έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα και κάνει μια ανάγνωση της ιστορίας του πολέμου μέσα από μια ανθρώπινη, απλή και πέρα για πέρα αληθινή ιστορία.

Παραγωγή:Σερβίας - Μαυροβουνίου

Παίζουν: Λαζάρ Ριστόφσκι, Γιάσνα Τζέλιτσα, Γιοβάνα Μίτιτς, Ντανίκα Ριστόσκι

Σκηνοθέτης: Γκόραν Πασκάλιεβιτς

Σήμερα Σάββατο 24 Ιανουαρίου, στις 24.00, στην ΕΤ1.

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Κυριακη 25/1/2009

ANT1 21:00 - Daredevil 2003

Σκηνοθεσία: Mark Steven Johnson

Παίζουν: Ben Affleck (Matt Murdock / Daredevil), Jennifer Garner (Elektra Natchios), Colin Farrell (Bullseye), Michael Clarke Duncan (Wilson Fisk / The Kingpin), Jon Favreau (Franklin 'Foggy' Nelson), Ellen Pompeo (Karen Page), Joe Pantoliano (Ben Urich)


Τυφλός από παιδί εξαιτίας ενός χημικού ατυχήματος, ο Ματ Μέρντοκ έχει αναπτύξει ιδιαίτερα τις υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις του και ζει διπλή ζωή.

Την ημέρα, υπηρετεί τη δικαιοσύνη από τα έδρανα των δικαστηρίων ενώ τη νύχτα, μεταμορφώνεται σε αδίστακτο τιμωρό του εγκλήματος, αποδίδοντας ο ίδιος δικαιοσύνη εκεί όπου δε φτάνει ο νόμος...


*************

ALPHA 21:45 - Αληθινά ψέματα (True lies) 1994

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Μπιλ Πάξτον, Τσάρλτον Ίστον

Ανακαλύπτοντας ότι η παραμελημένη σύζυγός του είναι έτοιμη να αναζητήσει την περιπέτεια στο πλευρό άλλου άνδρα, ένας μυστικός πράκτορας αποφασίζει να της αναθέσει μια ψεύτικη αποστολή. Όμως, άθελά του, την εμπλέκει με Άραβες τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους μια ατομική βόμβα.

********************

MEGA 23:10 - Domino 2005

Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ

Παίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Κίρα Νάιτλι, Ζακλίν Μπισέ, Μίκι Ρουρκ, Λούσι Λιού

DOMINOΠεριπέτειαΑμερικανική παραγωγή του 2005Σκηνοθεσία: Τόνι ΣκοτΠαίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Κίρα Νάιτλι, Ζακλίν Μπισέ, Μίκι Ρουρκ, Λούσι ΛιούΔιάρκεια: 122 λεπτάΠεριγραφή: Η Ντόμινο Χάρβεϊ, το πρώην μοντέλο που απαρνήθηκε την πασαρέλα για να γίνει κυνηγός επικυρηγμένων βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του σπιτιού της στο Χόλιγουντ, την Δευτέρα το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2005.

Το ομώνυμο φιλμ του Τόνι Σκοτ πραγματεύεται την αληθινή της ιστορία. Η κόρη του μεγάλου θεατρικού και κινηματογραφικού ηθοποιού Λόρενς Χάρβεϊ - που πρωταγωνιστούσε στον 'Ανθρωπο της Ματζουρίας του 1962 - και του μοντέλου Πολίν Στόουν, παράτησε το μόντελινγκ και άφησε πίσω της το λαμπερό lifestyle που της εξασφάλιζε το όνομα και η δουλειά της για να κυνηγήσει εγκληματίες ή φυγάδες που είχαν παραβιάσει την εγγύησή τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφέρει ότι η Ντόμινο βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα της, αν και φήμες αναφέρουν κάτι για πυροβολισμό. Επίσης, διερευνάται το κατά πόσο ο θάνατός της είχε να κάνει με χρήση ναρκωτικών ουσιών...

 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59


Δευτέρα 26/1/2009 στις 21.00 στην ΕΤ1, το ʽO Brother, Where Art Thou?ʽ.




George Clooney, John Turturro & Tim Blake Nelson

Η ωραίοτερη διασκευή της Οδύσσειας με καταπληκτικές ερμηνείες και μουσικές.

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Μηνύματα
3.031.768
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.
Top