Πρόταση 2κάναλου

Reaction score
62
Απάντηση: Πρόταση 2κάναλου

Τα εγκατέστησα, τα άκουσα μου άρεσαν και τώρα πάμε για παρακάτω!!!:116:
Νομίζω πως θα ήταν κρίμα να μην πάρω και τον ασωρτι προενισχυτή του, τον xindak XA8250, που τον άκουσα χθες και ξέρω ότι ματσάρονται πολύ ωραία!! Μερικές απορίες πάνω σ' αυτό:
Από τη στιγμή, που όλο το σύστημα βρίσκεται σε home cinema, θα προβώ έτσι κι αλλιώς στην αγορά και AV receiver, είτε προ, είτε ολοκληρωμένου με preouts, ωστε να συνδεθούν τα fronts με τους 2 μονομπλόκ. Απο τη στιγμή που θα αγοράσω τον AV, έχει νόημα να πάρω και τον προενισχυτή της xindak μόνο για τη μουσική, ή με τον AV μόνο κάνω δουλειά και οι διαφορές θα είναι αμελητέες??
Αν τελικά πάρω μαζί με τον AV ενισχυτή και τον Xindak XA8250, σκέφτηκα τον πρώτο να τον συνδέσω με τις unbalanced εισόδους των μονομπλόκ και τον δεύτερο με τις balanced και με τον selector που έχουν απο πίσω (έχει διακοπτάκι, να να επιλέγω αν παίζει η balanced ή η unbalanced, απομονόνωντας τη μία ή την άλλη αντίστοιχα), να επιλέγω κάθε φορά ποιά είσοδος θα παίζει, ηλαδή ποιος ενισχυτής. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, μ' αυτή τη συνδεσμολογία??

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Μεγειές και καλοάκουστα τα θηρία!!
Aν ο προ της xindak έχει home theatre bypass λειτουργεία απλώς θα του κοτσάρεις πάνω τον όποιο av και θα είσαι άρχοντας.Για την λύση με τα διπλά καλώδια ρώτα καλύτερα εκεί που τον αγόρασες(μιας και δεν ξέρω αν είναι πλήρης η απομόμωση μεταξύ rca και xlr.Αν είναι όντως διαφορική η σχεδίαση και όχι ψευδοbalanced τότε μάλλον μπορεί να παίζει με διπλές συνδέσεις).
Αν αξίζει τώρα να πάς σε αγορά ξεχωριστού προ;
Συνήθως ναι.Αλλά αυτά είναι και θέματα κοστολογικά.
Ο πρό της xindak πόσο έχει και πόσο θα δώσεις για να πάρεις νέο av;
Γιατί αν σκέφτεσαι να πας για κανα 700άρι ευρώ δεν νομίζω ότι αξίζει να τα σπάσεις σε 2 μηχανήματα.Ούτε και στο 1000άρικο μάλλον αξίζει.

900 ευρώ και οι 2;Τι λες τώρα....

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Πρόταση 2κάναλου

Μεγειές και καλοάκουστα τα θηρία!!
Aν ο προ της xindak έχει home theatre bypass λειτουργεία απλώς θα του κοτσάρεις πάνω τον όποιο av και θα είσαι άρχοντας.Για την λύση με τα διπλά καλώδια ρώτα καλύτερα εκεί που τον αγόρασες(μιας και δεν ξέρω αν είναι πλήρης η απομόμωση μεταξύ rca και xlr.Αν είναι όντως διαφορική η σχεδίαση και όχι ψευδοbalanced τότε μάλλον μπορεί να παίζει με διπλές συνδέσεις).
Αν αξίζει τώρα να πάς σε αγορά ξεχωριστού προ;
Συνήθως ναι.Αλλά αυτά είναι και θέματα κοστολογικά.
Ο πρό της xindak πόσο έχει και πόσο θα δώσεις για να πάρεις νέο av;
Γιατί αν σκέφτεσαι να πας για κανα 700άρι ευρώ δεν νομίζω ότι αξίζει να τα σπάσεις σε 2 μηχανήματα.Ούτε και στο 1000άρικο μάλλον αξίζει.

900 ευρώ και οι 2;Τι λες τώρα....
Σ' ευχαριστώ!!

Τον pro της xindak τον έχει προσφορά 500€!!
Παίζει καταπληκτικά, γιατί μ' αυτόν άκουσα τους μονομπλόκ.
Μάλλον βλέπω τη λύση μ' ένα προ και ένα σχετικά φτηνό AV 600-700€!! Απ' ό,τι θυμάμαι ο πωλητής μου είπε πως μπορώ να συνδέσω άφοβα balanced και unbalanced ταυτόχρονα. Βασικά μπορώ να τον ανοίξω και να σηκώσω μια φωτό με το κύκλωμα, αν μπορείς να βγάλεις άκρη να μου πεις, γιατί εγώ δεν γνωρίζω...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Για βάλε..
Δεν ξέρω αν και εγώ θα μπορέσω να καταλάβω αλλά υπάρχουν μερικοί(Κωστάδες κυρίως)που πετάνε την σκούφια τους για κάτι τέτοια:116:
500 ε;
Είναι ψιλοπειρασμός αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα απ το να δώσεις 1200-1300 και να πάρεις έναν καλύτερο av.Θα έχεις και περισσότερη ισχύ για υπόλοιπα κανάλια.
Βέβαια έτσι όπως αρχίζουν και αλλάζουν τα πράγματα στο av κομμάτι πιθανόν να μην χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά σε av ενισχυτή σήμερα.

Reaction score
62

Λοιπόν.....

Ο selector μπροστα...

Και η σύνδεση από πίσω....

Βγάζετε καμιά άκρη οι ειδικοί???

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Πρόταση 2κάναλου

Εεπ,τί βλέπω εδώ? Άριστη επιλογή, όπως βλέπεις τα είχα κι εγώ κάποτε..:126:

χεχεχε!!! Μια καλύτερη φωτογραφία απ' τις δικές μου. ΄σως τότε έχεις απάντηση και στο ερώτημά μου, αν ο selector από πίσω απομονώνει τελείως την balanced ή την unbalanced, ωστέ να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις 2 εισόδους σε 2 διαφορετικούς ενισχυτές!!! :126:

Reaction score
498
Νομίζω πως ένα φεγγάρι είχα χρησιμοποιήσει και τις 2 ταυτόχρονα για να δω διαφορές μεταξύ XLR & RCA συνδεσμολογίας χωρίς πρόβλημα για να κάνω κάτι δοκιμές, αλλά μην σε πάρω στον λαιμό μου,δεν είμαι 100% σίγουρος,πάει και καιρός.Πάρε και μία πιο κοντινή στην πλακέτα πίσω..Πρέπει να φύγω τώρα.Εάν θες κάτι άλλο pm και θα σου απαντήσω αργότερα..:126:

Reaction score
62

Τελικά πήρα και τον ασωρτί τελικό του!!! Πλέω σε πελάγη ευτυχίας από τον ήχο που βγάζει το συστηματάκι!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Άντε καλορίζικος!!

Μάλλον τον πρό θές να πείς αλλά απ την χαρά σου δεν ξέρεις τι να γράψεις;:137:

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση 2κάναλου

Τι "Ω ναι" ρε τρελέ! Από τη χαρά σου έχεις χάσει τη μπάλα! :143:
Διάβασε να δεις τι γράφει επάνω το τσιπάκι. :116:
Καλά, μη μου δίνετε σημασία σήμερα!!!:136: