Πρώτο σύστημα ήχου για αρχάριο

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Η συγκριση fyne audio F500 με τα tannoy gold 5,ειναι τελειως ....αδικη.Συγκρινει ενα παθητικο ηχειο των 700 ευρω,που θα το οδηγησει καποιος με εναν ολοκληρωμενο τουλαχιστον κατηγοριας 500 ευρω,με ενα αυτοενισχυομενο ηχειο των 400 ευρω περιπου (320 το ζευγαρι απο το διαδικτυο και ας βαλουμε αλλα 80 για μεταφορικα ),που ισως να μην χρειαστει προενισχυτη ή εστω μπορει να το κανει με εναν προ-dac των 300 ευρω (και πολλα λεω). Και ομως το μικρο gold 5 στεκεται μια χαρα απεναντι στο (πολυ καλο ειναι η αληθεια) f500.Θα μπορουσε κανεις να βαλει ακομα και το gold 8 απεναντι του και παλι με σημαντικα λιγοτερα χρηματα,σαν συνδυασμος.
 

Μηνύματα
1.296
Reaction score
2.568
Καλησπέρα σας :biggrin:,
ήρθα και εγώ στην παρέα σας μιας και αποφάσισα να αναβαθμιστώ στο ηχητικό κομμάτι από το Marshall Killburn που είναι το μοναδικό ηχείο τώρα στο σπίτι. Έχοντας ψάξει τις τελευταίες μέρες στο νετ για σύστημα ήχου χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και χωρίς ένα καθορισμένο budget, ομολογώ πως ένιωσα κάπως έτσι:

Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από τους γνώστες, τις συμβουλές και τις προτάσεις σας με βάση τα παρακάτω:

1. Ο χώρος είναι 5x3.5m και τα ηχεία θα μπουν στη μία μικρή πλευρά, ενώ η απόσταση ακρόασης θα είναι 2.5-3 μέτρα. Αρχικά τα ηχεία θα τοποθετηθούν σε έπιπλο μήκους 1.6μ, αλλά στο μέλλον σκοπεύω να αγοράσω βάσεις.
2. Σε 2-3 χρόνια θα μετακομίσω, μάλλον σε μεγαλύτερο χώρο αν έρθει στον κόσμο κάποιος μπόμπιρας, άρα θα ήθελα να μπορώ να αναβαθμίσω ή να κάνω προσθήκες στο υπάρχον σύστημα σχετικά εύκολα. Στο παρελθόν είχα τα Harman Kardon Soundstics III και τα Altec Lansing MX5021 αλλά όταν κάτι σε αυτά χαλασε, έπρεπε να πετάξω όλο το σύστημα. Αυτό θα ήθελα να το αποφύγω στο μέλλον και θα προτιμούσα σύστημα που να χτίζεται (και να αναβαθμίζεται) κομμάτι - κομμάτι.
3. Οι πηγές θα είναι:
α. υπολογιστής με τα lossless rips από τα φοιττητικά χρόνια και φυσικά Youtube, spotify κτλ
β. Θα επιθυμούσα και να μπορώ να παίξω ήχο από κινητά, tablet, laptop, άρα θα ήθελα επιλογή για Bluetooth & Airplay.
4. Από τη στιγμή που τα ηχεία θα είναι στο σαλόνι, ο παράγοντας εμφάνισης σίγουρα θα παίξει κάποιο ρόλο στο μέγεθος της παντόφλας που θα πέσει :punish:. Επίσης, είναι πιο εύκολο να δικαιολογηθεί μεγαλύτερο budget για ένα πιο όμορφο ηχείο :biggrin:. Προσωπικά δεν κοιτάω την εμφάνιση , αλλά όπως δίνεις 100-200€ περισσότερα για ένα έπιπλο λόγω της εμφάνισης και όλοι το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό, έτσι και ένα ζεύγος όμορφων ηχείων είναι πιο πιθανό να γίνει δεκτό.
5. Από μουσική θα παίζει: Ροκ, μεταλ, jazz (αν και νομίζω πως ένα καλό ηχοσύστημα θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε όλα)

Επιπλέον, όσο πιο εύκολο είναι για το έτερον ήμισυ να χρησιμοποιεί το ηχοσύστημα τόσο καλύτερο για μια μελλοντική αναβάθμιση ;) (για αυτό και θα ήθελα τόσο BT όσο και Airplay).

Στο budget τώρα: Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα να ψάχνω χωρίς να ξέρω τι χρειάζομαι ή θέλω. Για την ώρα σκέφτομαι κάτι σε 1000-1500 (με περιθώριο για προσθήκες στο μέλλον). Θα ήθελα να αποφύγω κάτι μεταχειρισμένο γιατί δεν είμαι σε θέση να το ελέγξω εάν δουλεύει σωστα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, μέσα στο χαμό πληροφορίας που υπάρχει, σκέφτομαι για τα παρακάτω (τα οποία προφανώς μπορεί να είναι κακές επιλογές - θα ήθελα τη γνώμη σας)
Ηχεία: Κάτι από τα εξής:

1. Focal Chora 806

2. B&W 606 (είτε τα S2 είτε τα πρώτα, καθώς είναι 200€ φτηνότερα)

3. Klipsch RP-600m

4. KEF LS50

Γενικά κάτι κοντά στα 700, το οποίο πιθανώς να πέσει στη Black Friday

1. Receiver Yamaha RN-303: Με καλύπτει στο κομμάτι συνδεσιμότητας και νομίζω (?) οτι μπορεί να οδηγήσει επαρκώς τα παραπάνω.

Ναι, εννοείται πως τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης 'best stereo system under 1000' και συνδυασμός του τι είναι διαθέσιμο στη χώρα που βρίσκομαι :gotcha:.

Ψάχνοντας τις τελευταίες μέρες, αντί να βγάλω άκρη μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο και για αυτό ζητώ τη γνώμη και τις γνώσεις σας. Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί και φυσικά κάτι που ένας το βγάζει καταπληκτικό, ο δίπλα το θάβει, σου λέει οχι στα ίδια χρήματα πάρε κάτι άλλο κτλ.
Ταυτόχρονα μπαίνει και η σκέψη: "Αφού σκοπεύεις να πάρεις βάσεις για τα ηχεία στο μέλλον, γιατί δεν παίρνεις τώρα ηχεία δαπέδου που θα πιάνουν τον ίδιο χώρο, θα σου βγουν περίπου όσο bookshelf speaker + stands και θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα? "
Και μετά βλέπω πως πολλοί προτείνουν ενεργά ηχεία που δε θα έχεις να συνδέεις τίποτα και νιώθω τελείως χαμένος...:help:
Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει όλη αυτή η διαδικασία και τα χρήματα και μήπως απλά να πάρω τα Audioengine A2+ και να τελειώνω - Ναι, από εκεί ξεκίνησα το ψάξιμο αλλά το όλο και λίγο καλύτερο με πήγε σε ένα budget 5x.

Ως n00b λοιπόν θα ζητήσω τα φώτα σας για ένα καλό αποτέλεσμα (και ελπίζω εντός budget). Αν έχετε την υπομονή να μου εξηγήσετε και με λίγες γραμμές γιατί προτείνετε οτι προτείνετε, ωστε να μαθαίνω και γω θα σας ήμουν υπόχρεος...
Θες ομορφιά ,θελεις υψηλή πιστότητα ,εντάσεις ;
Ανέβασε το badget σου κατά 1/4 και πάρε δεύτερο χέρι με εγγύηση τα παρακάτω.
Παρά λίγο να τα πάρω εγώ αλλά δεν με έπαιρνε οικονομικά για 5.2.2 σύστημα με την καμία ,ούτε στο μέλλον
Για στέρεο όμως ....λουκούμι
Τα έχει και ο μοντερέτορας ο zizik να σού πει
 



Μηνύματα
206
Reaction score
221
Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.
Στην αρχή και εγώ για τον 803 σκεφτόμουν, σε σχέση με τον 3600Η που προτάθηκε πιο πάνω είναι καλύτερη επιλογή όσον αφορά το ακουστικό κομμάτι? Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας/streaming φαίνονται ίδιοι.
Να προσθέσω πως ΔΕΝ υπάρχει τηλεόραση στο χώρο, είναι κάτι που προσπαθώ να βγάλω από τη ζωή μου και να προσθέσω πιο πολλή μουσική.
Για τις ελάχιστες ταινίες που βλέπουμε το χρόνο, αρκεί ο η/υ ή στο σινεμά.
Ο denon είναι πολυκαναλος κοστίζει 1200 ευρω(έχει βγει καινούργιο μοντέλο ο 3700). Οσο για την συνδεσιμότητα μια ματιά στην πλάτη του ενισχυτή βλέπεις οτι έχει hdmi, 2 εξόδους για subwoofer και pre out, ο yamaha κοστίζει 780 ευρώ, δεν εχει hdmi ουτε pre out και εχει 1 εξοδο για subwoofer, ποίος παίζει καλύτερα σε δικαναλο δεν το ξέρω.
Οποίος φίλος έχει όρεξη για διάβασμα και έχει τεχνικές γνώσεις να μας πει την γνώμη του.
Yamaha rn803d
Denon avr-x3600h
Yamaha as 701
 

Μηνύματα
11
Reaction score
0
Καλησπέρα και από εμένα. Αυτές τις ημέρες κοιτάω για μία αναβάθμιση στο σύστημα ήχου μου.
Αυτή τη στιγμή έχω τα παρακάτω:
- LG Home cinema 2.1 LG BH7240C
- Πικάπ Audio Technica AT-LP60
Η χρήση είναι μουσική (metal, rock), ταινίες, σειρές και gaming κονσόλες Xbox One X και PS4 Pro.
Για ενισχυτή σκεφτόμουν αρχικά τον Denon AVR-X2600H αλλά μιας και δεν ενδιαφέρομαι για πολυκάναλο έχω καταλήξει στον Denon DRA-800H.
Για ηχεία είμαι μεταξύ των παρακάτω:
- Kef Q150
- Klipsch RP-600M
- Dali Oberon 3
Συνεπώς έχετε μία εντύπωση του budget μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω ηχεία σε σχέση με τις χρήσεις που αναφέρω παραπάνω καθώς και το συνολικό setup.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Καλησπέρα και από εμένα. Αυτές τις ημέρες κοιτάω για μία αναβάθμιση στο σύστημα ήχου μου.
Αυτή τη στιγμή έχω τα παρακάτω:
- LG Home cinema 2.1 LG BH7240C
- Πικάπ Audio Technica AT-LP60
Η χρήση είναι μουσική (metal, rock), ταινίες, σειρές και gaming κονσόλες Xbox One X και PS4 Pro.
Για ενισχυτή σκεφτόμουν αρχικά τον Denon AVR-X2600H αλλά μιας και δεν ενδιαφέρομαι για πολυκάναλο έχω καταλήξει στον Denon DRA-800H.
Για ηχεία είμαι μεταξύ των παρακάτω:
- Kef Q150
- Klipsch RP-600M
- Dali Oberon 3
Συνεπώς έχετε μία εντύπωση του budget μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω ηχεία σε σχέση με τις χρήσεις που αναφέρω παραπάνω καθώς και το συνολικό setup.
Χωρίς sub;
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.181
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top