Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.186
View attachment 220537

View attachment 220538
Η 93 χρονη φιλη μου μου έκανε δώρο ένα μικρο κλωνάρι από το δέντρο του κήπου της και ένα μικρό δεντράκι Ginkgo Biloba λεγοντας με να το φυτέψω στον κήπο μου και πως αυτά τα δέντρα σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν καίγονται.

Έκανα το πείραμα....

Αναδυεται ένα υπέροχο άρωμα ......
Πολύ όμορφο δέντρο το τζινγκο μπιλομπα, είχα ένα το μεγάλωνα, υπέροχο λέμε, αλλά το ρημάδι δε πήγε καλά το περσινό καλοκαίρι, ψόφησε, μες στα νεύρα είμαι ακόμα..

Reaction score
1.121
Στα πολιτικά ασχολούμαι μόνο με ό,τι προκαλεί γέλιο.
Ω μωρεε και μπράβο σου!

Αλλά η ερώτηση μου είναι η εξής,
πως είσαι τόσο κατασταλαγμένος από την στιγμή που δεν ασχολείσαι;
Θυμάμαι και στο θρεντ για τον Θάνο Μικρούτσικο πέταξες κάτι εντελώς άκυρο, μόλις όμως σε ρωτησα σχετικά,
άσε μου λες άσχετος είμαι, πλάκα κάνω.
Η αποψαρα λοιπόν από πού προκύπτει;

Και 2 ακόμα
.. Τον κεντρώο Κυριάκο..
ο Κυριάκος έχει ανοιχτεί τόσο πολύ προς τα αριστερά
Δεν είναι θέμα άποψης λοιπόν.
Μπορεί ο καθένας να έχει άποψη αρκεί να είναι εμπεριστατωμένη.
Άρα, ή παντελώς άσχετος είσαι ή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο επιμένεις να τα παρουσιάζεις στρεβλά..
Με Άδωνι, Βορίδη, Μπογδάνο κ τα ορφανά της χούντας για ποιο ανοιγμα μιλάς;;

Πιο δεξιά δεν έχει.

Φιλικά

gid

Reaction score
10.291
Άντε πάλι οι Ισραηλινοί

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.564
Σε συνέχεια των πολιτικών.

Το ζητούμενο δεν είναι το τι θα θέλαμε αλλά το κατά πόσο είναι εφικτό να υπερισχύσει. Από κόμματα "διαμαρτυρίας" έχουμε να φάνε κι οι κότες. Το πώς θα μπορούσαν να υλοποιήσουν στην πράξη όλα αυτά που υπόσχονται, χωρίς να γίνουμε άνω-κάτω, κανείς τους δεν το ξέρει.

Είναι γνωστό εδώ μέσα ότι η προσωπική μου ιδεολογία ταυτίζεται με ένα πολύ μικρό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας. Θα ήμουν παρανοϊκός αν περίμενα την επικράτησή της.

Το πιο προφανές είναι να επιλέξουμε την παράταξη που ταιριάζει έστω και λίγο με τις θέσεις μας και έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Μέσα σε αυτή θα υπάρχουν σίγουρα στελέχη που βρίσκονται πιο κοντά στη δική μας σκέψη. Αυτά θα υποστηρίξουμε.

Είμαι από τους πρώτους που στραβωσα με τον κεντρώο Κυριάκο και το άνοιγμα προς όσους κορόιδευα, τύπου "Ποτάμι". Δεν είμαι συντηρητικός δεξιός, είμαι αυτό που οι αριστεροί λένε "νεοφιλελεύθερος".

Κι όμως, πιστεύω ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Γιατι υπολογίζω κι έναν άλλο παράγοντα. Αρκετοί θα με καταλάβετε:

Από οικονομικής πλευράς προέχει να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σταθερότητα ώστε να μπορούμε να συντηρούμε το εισόδημά μας που είναι αποτέλεσμα οργάνωσης και προγραμματισμού.

Αυτό απαιτεί σοβαρότητα και λογικές αποφάσεις μέσα στο εγχώριο και διεθνές κατεστημένο. Όποιος πολιτικός θέλει να με κάνει beta tester στο μεγαλεπήβολο όραμά του θα φάει μούτζα ξεγυρισμένη.

Υ.Γ. Ο κύριος λόγος που ο Κυριάκος έχει ανοιχτεί τόσο πολύ προς τα αριστερά είναι οι επερχόμενες εκλογές με το νέο σύστημα, ως άμυνα σε πιθανές συνεργασίες αντιπάλων.
Συμφωνω 100% με ολα οσα λες. Το κακο ειναι οτι ξερουν πως θελουμε τηνσιγουρια και την ασφαλεια και γι' αυτο μας εχουν "πελατες". Πρεπει να τους ταρακουνησουμε λιγο, να κλονισουμε λιγο αυτη τη σιγουρια (χωρις να γινουμε beta testers). Αυτο ειναι kai εφικτο και ακινδυνο.
Για τα στελεχη που λες.............. μακαρι να μπορουσαν να περασουν το το διαφορετικο/καλυτερο για μας........... αλλά τα "τρωει" η κομματικη πειθαρχια.
Για τη ΝΔ (που την ψηφισα πρωτιστως για να μη ξαναβγει ο συριζα).......ειναι αυτο που λεμε ........... στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος.
Να κανω και μια μαντεψια (και μακαρι να βγω λαθος) στις επομενες εκλογες θα υπαρχει συγκυβερνηση ΝΔ, Συριζα, Φωφη, Μερα25.

xfader said:
Δεν εκδικούμαστε όταν ψηφίζουμε, το μέλλον μας καθορίζουμε.

Για μενα ειναι ψηφος διαμαρτυριας, οχι εκδικησης

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.967
Ω μωρεε και μπράβο σου!

Αλλά η ερώτηση μου είναι η εξής,
πως είσαι τόσο κατασταλαγμένος από την στιγμή που δεν ασχολείσαι;
Θυμάμαι και στο θρεντ για τον Θάνο Μικρούτσικο πέταξες κάτι εντελώς άκυρο, μόλις όμως σε ρωτησα σχετικά,
άσε μου λες άσχετος είμαι, πλάκα κάνω.
Η αποψαρα λοιπόν από πού προκύπτει;

Και 2 ακόμα

Δεν είναι θέμα άποψης λοιπόν.
Μπορεί ο καθένας να έχει άποψη αρκεί να είναι εμπεριστατωμένη.
Άρα, ή παντελώς άσχετος είσαι ή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο επιμένεις να τα παρουσιάζεις στρεβλά..
Με Άδωνι, Βορίδη, Μπογδάνο κ τα ορφανά της χούντας για ποιο ανοιγμα μιλάς;;

Πιο δεξιά δεν έχει.

Φιλικά
Συνοπτικά.

Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα καθημερινά πολιτικά για να ξέρεις πού ταιριάζεις περισσότερο. Οι θέσεις των κομμάτων είναι συγκεκριμένες και στην πράξη κινούνται γύρω από αυτές, όσο η κατάσταση τους το επιτρέπει. Αν βγάλεις από την εξίσωση τα αριστερά κουκλοθέατρα δεν μένει μεγάλη ποικιλία.
Από κει και πέρα αρχίζει η άρρωστη αντιπαράθεση τύπου fb, αυτό ακριβώς που ειρωνεύομαι λέγοντας "τι ξέρω εγώ μπροστά σε αυτά τα μυαλά;".

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου για την αριστερή κίνηση του Κυριάκου. Είναι ολοφάνερο ότι έχει πάει πολύ πιο αριστερά στο πολιτικό φάσμα από την κλασική ΝΔ. Μόνο τα στελέχη που διόρισε να δει κανείς, αρκεί για να το καταλάβει.

Άσχετος, για μένα, είναι όποιος δήθεν ασχολείται σθεναρά με τα πολιτικά θέματα και καταλήγει να υποστηρίζει αριστερές παπαριές θαυμάζοντας κατσαπλιάδες του παρελθόντος. Έχει γεμίσει το ίντερνετ με δαύτους.

Η "αποψάρα" μου λοιπόν είναι πλήρως κατασταλαγμένη και ευτυχώς πολύ μακριά από τους μαχητές του κατεστημένου με τα απωθημένα τους.

Υ.Γ. Σιγά, λοιπόν, μην ανοίξω σοβαρή κουβέντα για Μικρούτσικους...

Φιλικά

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.564
Όταν λες "για τα παραπάνω" αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας; Αν ναι, θα ήθελα να δω σε ποιες πηγές βασίζεσαι.

Ή αναπαράγεις (ακόμα) την κλασική παπάτζα που κυκλοφόρησε για τα 1,7 εκατομμύρια;

Να ξέρω δηλαδή να απαντήσω αναλόγως.
Χωρις να το εχω ψαξει..................ναι αυτο διαβασα. Θα ηθελα, αν εχεις καποια επισημα στοιχεια (ή καποιο λινκ) να τα δω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.967
Συμφωνω 100% με ολα οσα λες. Το κακο ειναι οτι ξερουν πως θελουμε τηνσιγουρια και την ασφαλεια και γι' αυτο μας εχουν "πελατες". Πρεπει να τους ταρακουνησουμε λιγο, να κλονισουμε λιγο αυτη τη σιγουρια (χωρις να γινουμε beta testers). Αυτο ειναι kai εφικτο και ακινδυνο.
Για τα στελεχη που λες.............. μακαρι να μπορουσαν να περασουν το το διαφορετικο/καλυτερο για μας........... αλλά τα "τρωει" η κομματικη πειθαρχια.
Για τη ΝΔ (που την ψηφισα πρωτιστως για να μη ξαναβγει ο συριζα).......ειναι αυτο που λεμε ........... στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος.
Να κανω και μια μαντεψια (και μακαρι να βγω λαθος) στις επομενες εκλογες θα υπαρχει συγκυβερνηση ΝΔ, Συριζα, Φωφη, Μερα25.

xfader said:
Δεν εκδικούμαστε όταν ψηφίζουμε, το μέλλον μας καθορίζουμε.

Για μενα ειναι ψηφος διαμαρτυριας, οχι εκδικησης
Ποιο είναι το ταρακούνημα που θα έχει θετικό αποτέλεσμα, όταν ρωτώντας 10 ανθρώπους, θα ακούσεις 10 διαφορετικές απόψεις για τις αλλαγές που επιθυμούν;

Το πρόβλημα των μικρών κρατών στη Δύση είναι ότι προσπαθούν να πλησιάσουν τα ανεπτυγμένα "πηδώντας τάξεις". Οι κοινωνικές ζυμώσεις που αλλού έγιναν σταδιακά, πρέπει να συμπιεστούν χρονικά και οι αντιδράσεις είναι πιο έντονες.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Δε φτουράει μία στον άλλον, τον απλό τον ανθρωπάκο του λαού, που έριξε 2000 δέντρα και έσωσε 120 σπίτια κοκ...

Edit: εκείνος άραγε τι κόμμα να είναι;

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.564
@xfader .
Ποιο είναι το ταρακούνημα που θα έχει θετικό αποτέλεσμα, όταν ρωτώντας 10 ανθρώπους, θα ακούσεις 10 διαφορετικές απόψεις για τις αλλαγές που επιθυμούν;

Το πρόβλημα των μικρών κρατών στη Δύση είναι ότι προσπαθούν να πλησιάσουν τα ανεπτυγμένα "πηδώντας τάξεις". Οι κοινωνικές ζυμώσεις που αλλού έγιναν σταδιακά, πρέπει να συμπιεστούν χρονικά και οι αντιδράσεις είναι πιο έντονες.

(Δεν πατησα Quote)
Δε νομιζω να μη συμφωνησουν ολοι στην καλυτερη οικονομια, εξωτερικη πολιτικη, παιδεια, υγεια, φορολογια, κ.λ.π.
εκτος και αν πιστευουμε οτι ολα ειναι μια χαρα. Το κοινό καλο (και οχι το ατομικο) ειναι ενα για ολους ακομα και αν ακουσεις 10 διαφορετικες αποψεις.

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να γινουμε Βελγιο, Ολλανδια, Δανια, Λουξεμβουργο βρε αδελφε.

Reaction score
6.818
Δε νομιζω να μη συμφωνησουν ολοι στην καλυτερη οικονομια, εξωτερικη πολιτικη, παιδεια, υγεια, φορολογια, κ.λ.π.
εκτος και αν πιστευουμε οτι ολα ειναι μια χαρα. Το κοινό καλο (και οχι το ατομικο) ειναι ενα για ολους ακομα και αν ακουσεις 10 διαφορετικες αποψεις.

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να γινουμε Βελγιο, Ολλανδια, Δανια, Λουξεμβουργο βρε αδελφε.
Κομματάκι δύσκολο...Διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετική οικονομία, διαφορετική ανάπτυξη, διαφορετική παιδεία (σχεδόν σε όλους τους τομείς), διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές αντιδράσεις και βάλε...Είναι αμφίβολο εάν έχουμε κάτι πραγματικά κοινό, πέρα από το ότι ανήκουμε γεωγραφικά στην...Ευρώπη και πολιτικά στην "Ενωμένη" Ευρώπη...
Το χειρότερο έγκειται στο ότι δεν μαθαίνουμε ούτε από τη Γεωγραφία ούτε από την Πολιτική. Πρέπει να γνωρίζουμε καλώς τι είναι εδώ και να γνωρίζουμε ακόμη καλλίτερα ότι..."δεν είναι παίξε-γέλασε".

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.564
O.k. ........αφου δεν υπαρχει ¨σωτηρια¨ ας μη παραπονιομαστε.................καλά μας κανουν.

Reaction score
6.818
O.k. ........αφου δεν υπαρχει ¨σωτηρια¨ ας μη παραπονιομαστε.................καλά μας κανουν.
Σωτηρία μπορεί να υπάρξει, αλλά αυτή η καταραμένη συνήθεια, αυτό το "βολικό" (για όλους ή τους περισσότερους) status quo δεν αφήνει καμία πολιτική μετριότητα να μπει στον κόπο...να αλλάξει κάτι πέρα από τα σίγουρα και...διαρκή...(Στην Πολιτική Επιστήμη μαθαίνουμε ότι η μεγαλύτερη αρετή ενός Πολιτικού Συστήματος είναι η διάρκειά του. Αλίμονο εάν το Σύστημα είναι μέτριο...).

Reaction score
3.181
Όλα καλά, όλα ωραία αρκεί να μην ξανά έχουμε αριστερή κυβέρνηση.. δε θα το αντέξουμε. Πιο πο@τανα δεν μπορούν να τα κάνουν οι αριστεροί.. Ή μπορουν;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.252
Πάμε να φτιάξουμε ένα κόμμα ?
Υπουργείο Ήχου και Εικόνας, υπουργείο Τηλεοπτικών Σειρών, υπουργείο δικάναλης και πολυκάναλης Μουσικής :D

Πέραν της πλάκας, δεν υπάρχει στο ψηφοδέλτιο ο παραμικρός μη γκασμάς, μη λαμόγιο, με καραγκιόζης για ψήφο.
Να ψηφίσεις τους άλλους που έλεγαν η Μακεδονία έχει δίκιο είναι των... Κοτσιφοπεδιανών ?
Τους άλλους που πιστεύουν στα 600 δις € του Σώρρα ?
Τους άλλους που λένε για Μασώνους και ας μην γνωρίζουν καν τι είναι αυτό ?
Το πρώην ΠΑΣΟΚ ?
Την ΝΔ που χρωστά 300 ζεστά εκατομμυριάκια στις τράπεζες για την πάρτη τους ?
Τον Αλέξη με κάτι Polάκιδες κλπ που είναι η πολιτική αντιστοιχία του Ταμτάκου και του Mr Bean ?
Τον Eye Owe You ? που το πτυχίο στα οικονομικά πρέπει να το πήρε με κονέ ?
Το ποτάμι που τον πήρε.... και δεν τον ξεπλένει με τίποτα ?

Τον λιγότερο καραγκιόζη από όλους τους ? Δεν υπάρχει, είναι όλοι τους τουλάχιστον λίγο και ενίοτε έχουν παρέα αρκετούς καραγκιόζηδες για να γεμίσουν το κενό του αρχηγού.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.252
On topic, μια μικρή αποτύπωση μικρού μέρους της καταστροφής από μια γρήγορη χθεσινή βόλτα.

εδώ το σημείο μάχης για να μην περάσει σε Σταμάτα/Άγιο Στέφανο/Προκόνησο/Εύξεινο Πόντο/Άνοιξη:

Amygdaleza-Fire-Panorama-2K.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος