Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-END?

Reaction score
7
Δεν ανήκω σε καμμία δυστυχώς απο τις δύο κατηγορίες, αλλά σκέφτομαι ότι μέχρι τώρα είχα τουλάχιστον το δικαίωμα να κάνω όνειρο για Hi-End, αλλά τώρα απο ότι βλέπω μάλλον και αυτό δεν , γιαυτό ρωτάω τον Κο Συστεμντέκη.

sk

Reaction score
499
Κυρίτσης Ευάγγελος said:
........Θέλω να γίνω HiEnd-άς ή κάτοχος HiEnd Συστήματος .......
Ποιός μπορεί να μου εξηγήσει με ποιους απο τους δύο τα έχει ο Κος Ράμμογλου;
IMHO - και αν έχω καταλάβει καλά - ο Κ.Κ. τα «έχει» με όσους κατέχοντας το δεύτερο (*), θεωρούν αυτόματη την κατάκτηση και του πρώτου.

(*) Απόδειξη της κατάκτησης = το υψηλότατο κόστος κτήσης.
Είναι το μόνο κοινά παραδεκτό κριτήριο διάκρισης των κατηγοριών HiFi / Hi End, απ’ όλα τα «στρατόπεδα».

Κυρίτσης Ευάγγελος said:
Δεν ανήκω σε καμμία δυστυχώς απο τις δύο κατηγορίες, αλλά σκέφτομαι ότι μέχρι τώρα είχα τουλάχιστον το δικαίωμα να κάνω όνειρο για Hi-End, αλλά τώρα απο ότι βλέπω μάλλον και αυτό δεν , γιαυτό ρωτάω τον Κο Συστεμντέκη.
Μην το ‘χεις και δεδομένο.... 8)
Απ’ τα λίγα που καταλαβαίνω, η πρώτη (ο HiEnd-άς), αν δεχθούμε ότι αφορά στο κυνήγι του «απόλυτου» υπό προϋποθέσεις, μάλλον αποτελεί μια ιδιαίτερη φιλοσοφία ή - αν θες – μια ιδιαίτερη θεώρηση των πραγμάτων.
Κρίνοντας δε απ’ ότι έχει κάνει ο CostasEAR π.χ με το αυτοκίνητο του, η εφαρμογή της δεν περιορίζεται μόνο στα του ήχου, αλλά αποτελεί στάση ζωής.

Υπό αυτό το πρίσμα, μήπως δικαιούσαι ονείρων και πάλι :?: :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.110
Βαγγέλη όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο του Hi-End, αρκεί να συνειδητοποιήσουν τι θέλουν να πετύχουν, να αναζητήσουν λύσεις μόνο προς αυτή την κατεύθυνση, να μάθουν τα απαραίτητα και ...να βρέξουν και τον κώλο τους! Έχει παίδεμα η ιστορία, δε τελειώνει με την αγορά ενός συνόλου μηχανημάτων - αρχίζει έτσι!

Ο sk είπε μια γεγάλη (δυστυχώς) αλήθεια "το υψηλότατο κόστος κτήσης είναι το μόνο κοινά παραδεκτό κριτήριο διάκρισης των κατηγοριών HiFi / Hi End, απ’ όλα τα «στρατόπεδα».".

Άσχετα αν αυτή η παραδοχή είναι απ'άκρη σ'άκρη λάθος! 8)

Η σημασία στην λεπτομέρεια και η προσοχή στα σημεία, παράλληλα με το fine-tuning του ηχοσυστήματος-χώρου, σε συνδυασμό με συνειδητή αγορά επιλεγμένων (για συγκεκριμένους - απόλυτα ξεκάθαρους λόγους και με σαφή γνώση των δυνατοτήτων τους αλλά και των αδυναμιών τους) χαμηλής τιμής μηχανημάτων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα Hi-End αποτέλεσμα.

πχ ένα T-amp των 50 ευρώ με τα μεταφορικά, μαζί με μια μπαταρία από UPS των 70 ευρώ για τροφοδοτικό και με 2 φουλ ρέιντζ της fostex των 70 ευρώ, σε μια καμπίνα κόρνας και με ένα PS ή Taskam για πηγή, με fine tuning (χώρος, καλώδια, υλικά της πλακέτας του Tripath, βάσεις, ισοστάθμιση χώρου κλπ κλπ κλπ) φτιάχνουν ένα σύστημα που θα ανατριχιάσει οποιοσδήποτε το ακούσει σε μικρά σύνολα πνευστών - έγχορδων ή και σε φωνές. Τα άκρα του φάσματος θα έχουν περιορισμούς, όπως και οι μέγιστες SPL στάθμες, αλλά αν ο κάτοχος ξέρει τι θέλει, τότε αυτά είναι αποδεκτά.

Αντίθετα, πανάκριβα Hi-End μηχανήματα, λάθος ταιριασμένα μεταξύ τους, ή για λάθος λόγους επιλεγμένα από τον κάτοχο, ή σε λάθος χώρο τοποθετημένα, ή χωρίς το απαραίτητο fine-tuning συστήματος-χώρου, αδυνατούν να οδηγήσουν σε Hi-End αποτέλεσμα.

πχ ...δε χρειάζεται, έτσι? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Με λίγα λόγια, τα ράσα δε κάνουν τον παπά! 8)

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
3
Ακριβώς,οι έξυπνα ταιριασμένες συσκευές,ανεξαρτήτως κόστους κάνουν την διαφορά,όχι τα ράσα?!!! :)
Οταν όμως θέλεις το καλύτερο,για μικρο διαφορές,πληρώνεις πολλά. :( :)

Reaction score
7
Κώστα δεν διαφωνώ, και εγώ ξεκίνησα να φτιάξω το χώρο μου, πριν δύο χρόνια, γιατί κάποιος ειδικός μου είπε ότι είναι κουτί παπουτσιών. Απο τότε έχω ενδιατρίψει στην ακουστική (μέχρι και γερμανικά άρχισα να μαθαίνω), πολύ διάβασμα, πολύ πίκρα, πολύ σκοτάδι και το αποτέλεσμα έρχεται ένας τύπος και λέει ξέρεις κάνε την μακρύά να είναι το 1,65 της στενής.
Οπότε λές καλό το hobby, αλλά θέλει πολύ δουλειά. Φυσικά το αποτέλεσμα ανταμοίβει αλλά μέχρι ..............(και αν σου κάτσει).
Εν τω μεταξύ στην πορεία έχεις αμφισβητήσει χίλιες φορές το "η πορεία προς στην Ιθάκη αξίζει". Το ματσάρισμα δεν είναι κάτι που το αγοράζεις πρέπει αφενός να βρέξεις κώλο αφετέρου δε να έχεις την ευχέρεια της δοκιμής συσκευών αλλοιώς αν αγοράζεις και πουλάς την έκατσες την βάρκα και ακόμα χειρότερα αν είσαι στην επαρχία.

Reaction score
3
Τι μας είπες τώρα βρε Βαγγέλη. :)
Τι ξενύχτια,τι διάβασμα,τι δοκιμές έχω κάνει,ούτε εγώ δεν θυμάμαι πλέον.
Η αμφισβήτιση και η επαλήθευση,είναι μέρος της διαδικασίας.
Η διαδρομή αξίζει περισσότερο απο τον ίδιο τον σκοπό. :)
Ο δρόμος για την Ιθάκη,δεν είναι μόνο μακρύς,αλλά συνήθως ατελείωτος... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1.173
Απάντηση: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI

Συγχαρητήρια costas EAR για το συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο…:607:….. συνέχισε να γράφεις, πραγματικά το απολαμβάνω. (Να πω και το άλλο, ΚΑΤΑΛΑΒAIΝΩ, όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου)

Προσωπικά θεωρό εγχειρίδιο "ιερή έναρξη" το θέμα αυτό και με μία τεράστια απορία, πώς γίνεται να λέμε πιστότητα ήχου εφόσον έχουμε χάλια χώρο, με πανάκριβα μηχανήματα υψηλής πιστότητας, όταν και ο παραμικρός παράγοντας μπορεί να επηρεάσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.:610:

Να πω ότι δεν είμαι HIENDας διότι για τον απλό λόγο ούτε τον χώρο έχω ούτε και τα μηχανήματα, αλλά έχω ταυτιστεί όσο γίνεται με τα παραπάνω για βελτίωση είτε χώρου είτε οποιουδήποτε παράγοντα θα βοηθήσει στην βελτίωση του φτωχού μου HIFI.

Για άλλη μια φορά ευχαριστώ τον κόσμο του avsite που βοηθά με πολύ χρήσιμα θέματα ανθρώπους σαν και εμένα.:615:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.110
Απάντηση: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI

ξέθαψες ένα θέμα που άνοιξα 6 χρόνια πριν! χαχαχαχαχα

τέλος πάντων, οι "βασικές αρχές" δεν αλλάζουν. Τα "εργαλεία" αλλάζουν και μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" το

Ε δεν μπορει μονσιε Kostas, τα κειμενα σου ειναι πλεον αναχρονιστικα, κατι θα πρεπει να κανεις επ αυτου. Εστω λιγη μουσταρδα να βαλεις.:116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Οχι αναχρονιστικά.......old time classic είναι.
Κάτι σαν Παρθενώνας ένα πράγμα.
Με κάποιο δικό του τσίμπησα το δόλωμα
AVsite member

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi