Πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από το σύστημα μας?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.326
Πάθος για το hifi από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Κοντά στα 17 μου είχα το πρώτο αξιόλογο σύστημα. Όλα της Pioneer, δηλαδή πικαπ, ραδιοενισχυτής, κασετόφωνο, ηχεία.
Πανάκριβο για την εποχή του, όμως δεν με κάλυψε πλήρως με τον ήχο του. Φίλοι μου με infinity, Ariston, Yamaha, κλπ μου έριχναν και τους ζήλευα...
Από τότε δεν πέρασε εποχή που να μην έχω αλλαγές. Πάντα όμως κάτι έλειπε στον ήχο!
Αισίως έφτασα κοντά στα 70 για να πω: Ναι είμαι επί τέλους OK. Απολαμβάνω την μουσική όπως μου αρέσει!!!!
Υπεύθυνα για αυτό είναι κυρίως τα Ηχεία! Ο Βασικός για μένα παράγων - ταυτότητα του συστήματος!
Τώρα που πια δεν με βοηθά ο εαυτός μου, το σύστημα επί τέλους με ευχαριστεί!

Reaction score
5.751
Νέος φοιτητής, 1982, αγόρασα από έναν συμφοιτητή μου ένα σύστημα με προ-τελικό και ηχεία ιδιοκατασκευές + ένα πλαστικό πικάπ Philips. 40.000 δραχμές το θυμάμαι (έδινα όποτε περίσσευαν...)
Λίγα χρήματα, λιγοστοί δίσκοι πολύ επιλεγμένοι (προσπαθούσα να πέρνω τους καλύτερους για μένα). Ακούγαμε με τις ώρες, πάρτι αυτοσχέδια με ό,τι αλκοόλ βρίσκαμε, χορός κ.λ.π
Η ανάμνηση που έχω είναι ότι ένιωθα μεγάλη ευχαρίστηση με το άκουσμα εκείνου του ηχοσυστήματος. Χωρίς να το ψάχνω τόσο πολύ. Η μουσική μέτραγε κυρίως και η παρέα.
Σιγά σιγά με την ενασχόληση, τα περιοδικά και μετά με τα διαβολο-forum άρχισα να ψάχνομαι, να αλλάζω, να "αναβαθμίζω" μέχρι τώρα που άρχισα να ψιλοβαριέμαι και να προσπαθώ να κάτσω στα "αυγά" μου!
Η ευχαρίστηση όμως εκείνη των ακουσμάτων της φοιτητικής ζωής, μπορεί τεχνικά να έχει ξεπεραστεί από το παρόν ηχοσύστημα, αλλά παραμένει ανεξίτηλη...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.326
Νέος φοιτητής, 1982, αγόρασα από έναν συμφοιτητή μου ένα σύστημα με προ-τελικό και ηχεία ιδιοκατασκευές + ένα πλαστικό πικάπ Philips. 40.000 δραχμές το θυμάμαι (έδινα όποτε περίσσευαν...)
Λίγα χρήματα, λιγοστοί δίσκοι πολύ επιλεγμένοι (προσπαθούσα να πέρνω τους καλύτερους για μένα). Ακούγαμε με τις ώρες, πάρτι αυτοσχέδια με ό,τι αλκοόλ βρίσκαμε, χορός κ.λ.π
Η ανάμνηση που έχω είναι ότι ένιωθα μεγάλη ευχαρίστηση με το άκουσμα εκείνου του ηχοσυστήματος. Χωρίς να το ψάχνω τόσο πολύ. Η μουσική μέτραγε κυρίως και η παρέα.
Σιγά σιγά με την ενασχόληση, τα περιοδικά και μετά με τα διαβολο-forum άρχισα να ψάχνομαι, να αλλάζω, να "αναβαθμίζω" μέχρι τώρα που άρχισα να ψιλοβαριέμαι και να προσπαθώ να κάτσω στα "αυγά" μου!
Η ευχαρίστηση όμως εκείνη των ακουσμάτων της φοιτητικής ζωής, μπορεί τεχνικά να έχει ξεπεραστεί από το παρόν ηχοσύστημα, αλλά παραμένει ανεξίτηλη...
Κάτι σαν τον αδελφό μου δηλαδή. Ακούει Μουσική και όχι σύστημα.
Εγώ ανάποδα. Ευτυχώς τώρα είμαι ok!

Reaction score
996
ξεκινησα μετα απο αποχη ετων να ξαναασχολουμαι το 2018 αν θυμαμαι καλα...πρωτο συστημα στο παλιο διαμερισμα ενας λαμπατος dynavox με ενα ζευγαρι duevel planets και ενα μικρο στριμερ. Μετα απο 3 χρονια προεβη σε αλλαγη. ολου του συστηματος στα χρονια της καραντινας .αφου αγορασα εναν ενισχυτη advance asoustic ενα ζευγραρι triangle borea 08 και αν streamer coctail audio. Ta ηχεια αν και καλα εντελως ακαταλληλα για τον μικρο μου χωρο μπουμαρανε...τελικα τα εκανα τραμπα με ενα ζευγαρι focal aria 906 που ταιριαξαν με τον χωρο σωστα. εν καιρο πουληθηκαν ενισχυτης και στριμερ και αντικατασταθηκαν
Πλεον με την αλαγη σπιτιου σε μεγαλυτερο αλλαχτηκαν μονο τα ηχεια
Πλεον ειμαι ευχαριστημενος με το συστημα μου και αν και ενημερωνομαι μπορω να πω οτι δεν ειμαι σε mood αλλαγης κανενος κοματιου της αλυσιδας που εχω
Το συστημα παιζει πολυ καλα και το μονο που θα ηθελα καποια στιγμη ειναι καποιος να με βοηθησει στο να φροντισω το χωρο ωστε να λαβω ακομα καλυτερο αποτελεσμα

Reaction score
682
Ευχαριστημένος είναι μόνο αυτός, ο οποίος έχει για καιρο σκονισμένο το έπιπλο του , ακούει μουσική και όχι τα μηχανήματα.
Το εχω πει άπειρες φορές …..αλλά πάντα κάτι με τρώει και όλο πειράζω.
Και με δεδομένο πως ακόμη παρακολουθώ αγγελίες , αυτό δείχνει πως ίσως ψάχνω το καλύτερο.
Γενικά όμως , ναι είμαι καλά.

Sphinx progect ten
Epos m22i
Pionner N50A
Denon tu 1500ae
Sony Dvp ns 900v
Ludic kratos και όλη η καλωδιωση μου , είτε ρεύματος , είτε ηχείων οι σχετικά φτηνές σειρές της supra .

υ.γ ωραίο θέμα ανοίξατε.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.910
Η άγνοια είναι... οικονομία.
Αν δεν ακούσετε σωστό και καλό, γλιτώνετε χρήματα (φιλικό tip #1).

Αν την... πατήσετε και ακούσετε σωστό σύστημα, ότι budget και να έχετε, θα πρέπει να κάνετε πίσω τον εγωισμό σας και να απευθυνθείτε σε ειδικό για να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές, η σωστή τοποθέτηση, ρύθμιση και περιποίηση του χώρου.
Μόνο έτσι δεν θα ξοδέψετε 3 περιουσίες για να κάνετε στην καλύτερη... μια βελτίωση στον ήχο στο 20% αυτού που θα παίρνατε εξαρχής με την από πάνω συμβουλή.
Στις περισσότερες φορές επί της πράξης αυτό που γίνεται είναι ένας φαύλος κύκλος κυνηγήματος της ουράς... όπου λεφτά σπαταλώνται, και ουσιαστικές διαφορές και βελτίωση προς το καλύτερο λάμπουν δια της απουσίας τους.

Έχουν δει και ακούσει πολλά τα μάτια και τα αυτάκια μου.
Μέχρι και σύστημα με ηχεία των 100.000€ το ζεύγος όπου το ένα ηχείο ήταν στην ανατολή στα 5μ από την θέση ακρόασης και το άλλο νοτιοδυτικά στα 8.5μ... μέχρι και σύστημα όπου ο χρυσοαυτιάς τα άκουγε όλα πολύ ωραία (παρόλα αυτά αναζητούσε βελτίωση στον ήχο του) ενώ στην θέση ακρόασης το ένα ηχείο έβγαζε 80dB και το άλλο 72dB :D (κατά την γνώμη του είχε και... κεντρικό είδωλο σωστά) :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.643
Ήταν το πιο απολαυστικό παρκάρισμα. Τέλος πάντων, το έβαλα, έκανα μπροστά, το ίσιωσα κι έσβησα το μοτέρ. Μ' άρεζε τόσο εκείνες τις στιγμές, που περίμενα μέσα, μέχρι να τελειώσει το κομμάτι (ο "Γιαννάκης" του Ζαμπέτα). Μετά έσβησα το ραδιοσιντοτέτχοιο, κλείδωσα κι έφυγα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.326
Δύο πράγματα με παίδεψαν ψυχολογικά .
Το σύστημα ήχου και το αυτοκίνητο. Πάντα κάτι μου έλειπε και από τα δύο.
Εργασιακά και γυναίκες ήταν λόγος επιβίωσης. Βολευόμουν με ότι μου τύχαινε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.579
Members
38.463