Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Reaction score
460
Απάντηση: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Δεν ξέρω τίποτα, αυτό που ξέρω καλά είναι η εμπειρία μου όταν έτυχε να ακούσω το σύστημα του φιλόξενου Αντώνη. Ήταν μοναδική. Μάλιστα ότι κομμάτι ζήτησα το είχε και το απόλαυσα αναπαυτικά στον καναπέ των 5-6 μέτρων απόστασης από τα εν λόγω ηχεία. Δεν έχω σχόλια, το χαμηλό ήταν τεράστιο ποσοτικά και ποιοτικά, η δε ένταση έφτασε σχεδόν στο τέρμα, πράγμα που είχα ζητήσει να μην το κάνει, αλλά τελικά εγώ ήμουν αυτός που ρώτησα τον Αντώνη ""έχει άλλο""?. Η απάντηση του ήταν έχει λίγο ακόμη!!!!.

Αντώνη σε ευχαριστώ για το απολαυστικό απόγευμα :446:. Υποψιάζομαι τι θα επικρατεί στο χώρο όταν θα παίζει ταινία θρίλερ. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να τη δω. :402:
Σε ευχαριστω πολυ Νικο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αφου δεν εχεις σκηνη ....τι το ψαχνεις:143:
καθε φορα που κοκινιζουν οι βριστονες παει η καρδια σου στην κουλουρη.........:136:
με το ριμουτ στο χερι εισαι , να <κοψεις> ρευμα...........

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Λίγα πράματα είπα, πάρα πολύ λίγα και για την φιλοξενία και για την ακρόαση. Μακάρι να μπορούσε ο κόσμος να ακούσει τέτοια συστήματα που "προδίδουν" τι σημαίνει live.

Reaction score
15.548

οντως ωραιο το set του Αντουαν μεχρι καποιες σταθμες....

Reaction score
460

Νικ εαν εχεις διαθεση και χρονο γραψε στην γωνια του αντκοτσ.

Ειναι καλο να ακους αποψεις απο ανθρωπους με την δικη σου ηχητικη εμπειρια να αναφερονται σε διαφορες ηχητικες προκλησεις!!

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

O χαλκός δεν ζεσταiνεται σε χρόνο μηδέν, αν η μέση τιμή της τάσης στο χρόνο είναι κάτω από το όριο υπερθέρμανσης του τυλίγματος, η μόνωση του πηνίου δεν θα αλλοιωθεί λόγω θερμοκρασίας. Η μέση (ενεργός) τιμή του ρεύματος (RMS) είναι ισοδύναμη με την αντίστοιχη σταθερή DC τιμή του ρεύματος που θα είχε στο πηνίο / αντίσταση το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα. Σκέψου ότι αν έδεινες εναλλασόμενο AC (50Hz) ρεύμα στο πηνίο Irms= 10 A, τότε οι κορυφές του ρεύματος θα είχαν τιμή 10Α Χ SQRT(2) = 10 X 1,414 = 14,14 A, παρόλα αυτά, το πηνίο θα ζεσταινόταν το ίδιο με του να του έδινες συνεχές DC σταθερό ρεύμα 10 Α.

"So, the RMS value,
, of the function
is the constant signal that yields the same power dissipation as the time-averaged power dissipation of the current
."
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square

Τώρα το μουσικό σήμα δεν είναι περιοδικό και έχει πολύ μεγαλύτερο Crest Factor....http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor

που σημαίνει ότι ένα μουσικό πρόγραμμα μπορεί να έχει κορυφές Xpeak πάρα πολύ μεγαλύτερες από την μέση τιμη Xrms.
Ναι αλλά εδώ μιλάμε για 3 φορές επάνω τάση!

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

αν θες εχω φιλο καθηγητη με φουλ εξοπλισμο
πας 2 ηχειακια βασης μαζι σου,
και σου μετρα τι ρευμα φτανει στο καθε γουφερ, (και πριν αν θες) εκει και μετα .....................οσα ξερει καθενας λεει.....
Εννοείς ότι έχουμε αρκετή πτώση τάσης στο crossover υποθέτω έτσι?
Και με ένα απλό πολύμετρο θα δεις διαφορές φαντάζομαι έτσι όπως τα λες.
Θα κάνω μια δοκιμή στα δικά μου ίσως αύριο αν βρω χρόνο.Σήμερα που μέτρησα στις μπόρνες των ηχείων,ο rx-v663 στα 0db
έδινε έως και 18v (ανάλογα τα δυναμικά του Καρρά :138:).Αλήθεια,σε τι ισχύ μεταφράζεται αυτό?Το ρεύμα θα πρέπει να το μετρήσω πάλι με
το πολύμετρο για να βρω την ισχύ που τρώει το ηχείο?

Reaction score
29.564
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Εννοείς ότι έχουμε αρκετή πτώση τάσης στο crossover υποθέτω έτσι?
Και με ένα απλό πολύμετρο θα δεις διαφορές φαντάζομαι έτσι όπως τα λες.
Θα κάνω μια δοκιμή στα δικά μου ίσως αύριο αν βρω χρόνο.Σήμερα που μέτρησα στις μπόρνες των ηχείων,ο rx-v663 στα 0db
έδινε έως και 18v (ανάλογα τα δυναμικά του Καρρά :138:).Αλήθεια,σε τι ισχύ μεταφράζεται αυτό?Το ρεύμα θα πρέπει να το μετρήσω πάλι με
το πολύμετρο για να βρω την ισχύ που τρώει το ηχείο?

P=v*i, p=i2*r, νόμος του ohm.

Οσο για την ισχύ που καταναλώνει το xo, είναι αστεία.
Ομως
Η πτώση τάσης στο xo συχνά είναι ζητούμενη ιδιαίτερα σε διαιρέτες τάσης στα πιο ευαίσθητα μεγάφωνα, για να έρθει η ευαισθησία τους στα ίδια επίπεδα με τα πιο αναίσθητα.

Reaction score
29.564

O χαλκός δεν ζεσταiνεται σε χρόνο μηδέν, αν η μέση τιμή της τάσης στο χρόνο είναι κάτω από το όριο υπερθέρμανσης του τυλίγματος, η μόνωση του πηνίου δεν θα αλλοιωθεί λόγω θερμοκρασίας. Η μέση (ενεργός) τιμή του ρεύματος (RMS) είναι ισοδύναμη με την αντίστοιχη σταθερή DC τιμή του ρεύματος που θα είχε στο πηνίο / αντίσταση το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα. Σκέψου ότι αν έδεινες εναλλασόμενο AC (50Hz) ρεύμα στο πηνίο Irms= 10 A, τότε οι κορυφές του ρεύματος θα είχαν τιμή 10Α Χ SQRT(2) = 10 X 1,414 = 14,14 A, παρόλα αυτά, το πηνίο θα ζεσταινόταν το ίδιο με του να του έδινες συνεχές DC σταθερό ρεύμα 10 Α.

"So, the RMS value,
, of the function
is the constant signal that yields the same power dissipation as the time-averaged power dissipation of the current
."
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square

Τώρα το μουσικό σήμα δεν είναι περιοδικό και έχει πολύ μεγαλύτερο Crest Factor....http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor

που σημαίνει ότι ένα μουσικό πρόγραμμα μπορεί να έχει κορυφές Xpeak πάρα πολύ μεγαλύτερες από την μέση τιμη Xrms.

Ο χαλκός Γιάννη μου είναι απο τους καλύτερους , αν οχι ο καλύτερος αγωγός της θερμότητας. Το πηνίο με την εφαρμογή ac τάσης κινείται και σε μερικές περιπτώσεις ψύχεται ,αλλά ταυτόχρονα συσωρεύει θερμότητα που δεν μπορεί να απάξει. Ιδίως σε μεγάλες τάσεις.Οσο για την ισοδύναμο σταθερή τάση dc, ρίξε σε ενα μεγάφωνο dc να δείς για πότε θα καεί. Αν δεν το έχεις κάνει , δοκίμασέ το , σε ενα woofer , ρίξε του κανά δυο βολτς dc , να δείς πόσο ωραία θα κολλήσει μέσα η έξω ο κώνος και θα παραμείνει εκεί.
Αν συνεχίσεις να εφαρμόζεις αυτά τα λίγα δυο βολτς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρεις το πηνίο στο χέρι.
Τα υπόλοιπα περί εναλλασόμενου 50hz 10Α δεν τα συζητώ καν . Ο μόνος εγγυημένος τρόπος να ξεσκίσεις ενα πηνίο φωνής είναι να του ρίξεις μια συχνότητα με μεγάλα ρεύματα.
Ενας άλλος παράγοντας καταστροφής πηνίων είναι το κόψιμό τους. Κόβεται το πηνιόσυρμα λόγω υπερβολικών διαδρομών απο υπέρταση , η απο στιγμιαίο dc (ακόμα χειρότερα), η ακόμα και το εύκαμπτο μπορεί να κοπεί. Να μην συζητήσουμε για παραμορφωμένα formers απο την υψηλή θερμοκρασία. Ιδίως τα απλά τα χάρτινα.
Αυτά τα ολίγα περί ισχύος, για να μην γκρινιάζει και ο τράκης .

Y

Yiannis_B

Guest

Ο χαλκός Γιάννη μου είναι από τους καλύτερους , αν οχι ο καλύτερος αγωγός της θερμότητας. Το πηνίο με την εφαρμογή ac τάσης κινείται και σε μερικές περιπτώσεις ψύχεται ,αλλά ταυτόχρονα συσσωρεύει θερμότητα που δεν μπορεί να απάξει. Ιδίως σε μεγάλες τάσεις. .
Γιάννη μιλάω για την αυξημένη θερμοχωρητικότητα του χαλκού στο πηνίο σε σχέση με την θερμοχωρητικότητα των ημιαγωγών εξόδου.

«Η Θερμοχωρητικότητα είναι όρος της Φυσικής και ιδιαίτερα της Θερμοδυναμικής, που σε απλή απόδοση, πρόκειται για την ενέργεια που χρειάζεται για να θερμανθεί ή να ψυχθεί ένα σώμα.
Συγκεκριμένα με τον όρο αυτό ορίζεται η ποσότητα της θερμότητας που παράγεται ή απορροφάται από κάποιο σώμα όταν η θερμοκρασία του μεταβληθεί κατά ένα βαθμό Κελσίου. Έτσι η θερμοχωρητικότητα ενός σώματος βρίσκεται αν πολλαπλασιασθεί η μάζα του επί της ειδικής του θερμότητας
http://el.wikipedia.org/wiki/Θερμοχωρητικότητα

Με απλά λόγια επειδή η μάζα του χαλκού στο πηνίο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του ημιαγωγού, σε στιγμιαία μεγάλα ρεύματα, οι ημιαγωγοί κινδυνεύουν και όχι τα πηνία.

Για να σου φέρω ένα παράδειγμα από την δουλειά μου, αντίστοιχο με το ζεύγος ενισχυτής – ηχεία, είναι το ζεύγος ρυθμιστής στροφών (VSD-Variable Speed Drive) – κινητήρας.

Σε πολλές εφαρμογές, π.χ εκκίνηση περιστροφικών κλιβάνων, η απαίτηση του μηχανολόγου σχεδιαστή του συστήματος είναι 200% ροπή εκκίνησης για 2 λεπτά. Ξέρεις σε τι ζεύγος VSD – καταλήγουμε? Σε VSD υπερδιπλάσιας ισχύος από τον κινητήρα.

Δηλαδή για κινητήρα 1 ΜW, το αντίστοιχο VSD είναι 2,5 ΜW!

Αυτό συμβαίνει γιατί για τους τόνους χαλκού που έχει ο κινητήρας, για να αυξηθεί η θερμοκρασία των τυλιγμάτων κατά 5-10 βαθμούς Κελσίου, χρειάζεται πάνω από τρίλεπτο. Αντίθετα οι ημιαγωγοί (IGBTs) του VSD φτάνουν την μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία (120-130 C) σε κάτι δευτερόλεπτα.

Πάμε τώρα σε αυτό:

Οσο για την ισοδύναμο σταθερή τάση dc, ρίξε σε ενα μεγάφωνο dc να δείς για πότε θα καεί. Αν δεν το έχεις κάνει , δοκίμασέ το , σε ενα woofer , ρίξε του κανά δυο βολτς dc , να δείς πόσο ωραία θα κολλήσει μέσα η έξω ο κώνος και θα παραμείνει εκεί.
Αν συνεχίσεις να εφαρμόζεις αυτά τα λίγα δυο βολτς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρεις το πηνίο στο χέρι.
.
Kαλά τα λες, αλλά για να το κάνω πιο κατανοητό μίλησα για πηγή ρεύματος και όχι τάσης στο παράδειγμά μου,…..για να μην βάλουμε στην εξίσωση την αντίσταση του πηνίου που είναι ανάλογη της συχνότητας….ΧL = 2πf*L

Η μέση (ενεργός) τιμή του ρεύματος (RMS) είναι ισοδύναμη με την αντίστοιχη σταθερή DC τιμή του ρεύματος που θα είχε στο πηνίο / αντίσταση το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα.
…. δεν με παρακολουθείς…..:116:

Reaction score
29.564

Σε παρακολουθώ , αλλά , αυτά για τα οποία μιλάς είναι άλλα πράγματα.
Τα ισχύος έχουν και κάποια ψύκτρα κολλημένη επάνω τους νααα , ενω το ταλαίπωρο το πηνίο φωνής συνήθως δεν εχει τίποτα.
Ασε που σε οτι κορυφές και αν συζητήσουμε τα ισχύος είναι πάντα πολύ πιο ψυχρά απο τα πηνία φωνής.
Η θερμοχωρητικότητα είναι παράγοντας που μειούται πολύ εύκολα με το χρόνο.
Αντίθετα τα τρανζίστορς ισχύος δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα . Ακόμα και στα όριά τους. Σκέψου το.
Τα toshiba a 1302, που τα ξέρω καλά. Εχουν μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας κάπου στους 90 κελσίου , αν θυμάμαι καλά. Και κάπου στους 95 , κάνουν παφ.
Ομως είναι πολύ εύκολο να έχεις ενα 1302 στους 85 σου λεω εγω , επάνω σε ψύκτρα και να δουλεύει συνεχώς ετσι. Δεν θα πάθει κάτι αν δεν ξεπεράσει το όριο των 90.
Αντίθετα ενα πηνίο φωνής συσωρεύει συνεχώς θερμοκρασία , μιας και η απαγωγή της γίνεται πολύ πιο αργά , απουσία ψύκτρας.Αν είναι τυχερό (το πηνίο ) μπορεί να υπάρχει τρύπα στο πίσω μέρος του πόλου και να αερίζεται λίγο.
Κάποτε άνοιξα τα jbl tlx 20 που είχα τότε μετά απο πολύωρη δυνατή ακρόαση . Το ηχείο μέσα είχε 70 βαθμούς. Η καμπίνα εννοώ. Κλειστή γαρ . Το μέτρησα με θερμόμετρο γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η λάβρα που βγήκε απο κει μέσα.
Τεσπά.

Reaction score
1.772

τα περισσοτερα σοβαρα ηχεια αντεχουν περιπου τι διπλασια ισχυ ενισχυτη απο αυτη που δηλωνουν και ο ο λογος ειναι οτι η μουσικη εχει πολυ μεγαλες διακυμανσεις και η συνεχωμενη ισχυ πολυ χαμηλοτερη στην πραγματικοτητα.ωστοσο αν παρατηρησετε το τι δηλωνουν στις μετρησεις τους οι επαγγελαμτικες εταιριες θα δειτε θα δειτε μια μετρηση που λεγεται ΑΕS.αυτη σε μερικες εταιριες προχωραη ακομα περισσοτερο και μεχρι και ωρες.

π.χ επαγγελματικο 18ιντσο jbl.

1200w aes max peak 4800w 2hours
800w aes max peak 3200w 100hours.

ποσο ισχυρο ενισχυτη πιστευεται οτι χρειαζεται για να καταστεψετε αυτο το μεγαφωνο με μια απλη στιγμιαια αυξηση της εντασης η εστω με παιζοντας δυνατα για μερικα λεπτα;μαλλον δυσκολο να βρεθη τετοιος ενισχυτης ακομα και επαγγελματικος.

για αυτο μην συγκρινεται τα watt αφου η Jbl ειναι αμιγως επαγγελματικη και παρολο που δεν δηλωνη στο Manual του 9800 τον τροπο μετρησης και η δικη μου εμπειρια σε οσα jbl ειχα ειναι οτι το 3χ που ειπε ο αντωνης ειναι το ελαχιστο που μπορουν να αντεξουν τα ηχεια της αφου ειναι πολυ αυστηρη στις μετρησεις της.

Reaction score
19
Δεν ειναι θεμα αυστηροτητας ειναι θεμα αναξιοπιστιας. Δεν μπορει να αγοραζω ενα ηχειο να βλεπω τις προδιαγραφες του να τις ακολουθω και στο τελος ο ενισχυτης μου να μη μπορει να τα "γαργαλησει"!!!!!!!!!!

Την εξηγηση για αυτο ισως την εδωσε ο Αργυρης στο τεταρτο post του τρεχοντος νηματος...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Δεν ειναι θεμα αυστηροτητας ειναι θεμα αναξιοπιστιας. Δεν μπορει να αγοραζω ενα ηχειο να βλεπω τις προδιαγραφες του να τις ακολουθω και στο τελος ο ενισχυτης μου να μη μπορει να τα "γαργαλησει"!!!!!!!!!!

Την εξηγηση για αυτο ισως την εδωσε ο Αργυρης στο τεταρτο post του τρεχοντος νηματος...
δεν ειναι ετσι για τα συγκεκριμενα ηχεια αφου με 94db ευαισθσησια παιζουν πολυ δυνατα ακομα και με εναν 2χ100 ενισχυτη αλλα εδω μιλαμε για μεγιστο που μπορουν βγαλουν.

τι να πουν αλλοι με ηχεια που δεν παιζουν με τιποτα αν δεν φανε kw και χωρις να παιζουν δυνατα.δυστυχως σε αυτο το χομπι δεν υπαρχουν κανονες αποδεκτοι απο ολους με αποτελεσμα να την πατανε ακομα και εμπειροι.

Reaction score
15.548

για αυτο μην συγκρινεται τα watt αφου η Jbl ειναι αμιγως επαγγελματικη και παρολο που δεν δηλωνη στο Manual του 9800 τον τροπο μετρησης και η δικη μου εμπειρια σε οσα jbl ειχα ειναι οτι το 3χ που ειπε ο αντωνης ειναι το ελαχιστο που μπορουν να αντεξουν τα ηχεια της αφου ειναι πολυ αυστηρη στις μετρησεις της.

Max Amp Power 400 Watts*

WARRANTY:
*Refer to Warranty Statement packed with each product.
* The maximum recommended amplifier power rating will ensure
proper system headroom to allow for occasional peaks. We do not
recommend sustained operation at these maximum power levels.

με τα 1000αρια ειναι μια χαρα και μεσα τα περιθωρια του ηχειου.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη αντι για ευχαριστω , επρεπε να κλικαρεις το δυασαρεστω
να σου βαλουν τωρα τιποτα ιδεες για 2ενισχυση του ηχειου
και να μην εχεις που να βαλεις αλλα 2 μπλοκια τεραστιων δαιστασεων

Y

Yiannis_B

Guest

Τα 50ρια μου τον κλιπάρουν σχετικά εύκολα τον 4ΒSST². Tα 20ρια ακόμη πιο εύκολα....

2 28BSST² παρακαλώ....ή έστω άλλον ένα 4ΒSST²...και τον λογαριασμό στον Αι Βασίλη.......:145:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

δεν ειναι ετσι για τα συγκεκριμενα ηχεια αφου με 94db ευαισθσησια παιζουν πολυ δυνατα ακομα και με εναν 2χ100 ενισχυτη αλλα εδω μιλαμε για μεγιστο που μπορουν βγαλουν.

τι να πουν αλλοι με ηχεια που δεν παιζουν με τιποτα αν δεν φανε kw και χωρις να παιζουν δυνατα.δυστυχως σε αυτο το χομπι δεν υπαρχουν κανονες αποδεκτοι απο ολους με αποτελεσμα να την πατανε ακομα και εμπειροι.
Τελικα πρεπει να συμφωνησετε στο αυτονοητο, με τα 400w παιζουν ή "γαργαλιουνται"; Εγω δεν εχω γνωση αλλα δεν μπορω να διαφωνησω με αποψη κατοχων, οπως του Αντωνη, ο οποιος μαλλον κατι θα ξερει περισσοτερο ο ανθρωπος... Σε τελευταια αναλυση ολοι πρεπει να αποδεχτουμε οτι ο ορθοδοξος τροπος πληροφορησης ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ να ειναι ο κατασκευαστης του προϊοντος και οχι οποιαδηποτε αλλη πηγη πληροφορησης (χρηστες, forum, πωλητες κλπ). Σε αυτο το σημειο ο συγκεκριμενος κατασκευαστης μαλλον εχει αποτυχει.

Δεν ασκω κριτικη στις δυνατοτητες του ηχειου, οι οποιες κατα τις μαρτυριες ειναι εξαιρετικες, αλλα στην παραπλανητικη πληροφορηση του κατασκευαστη του, η οποια οταν αποκλινει σε τοσο υψηλο βαθμο (200%), ειτε προς τα κατω ή προς τα πανω, ειναι αναξιοπιστη πληροφορηση. Μην αναγουμε λοιπον την αναξιοπιστια σε πλεονεκτημα!!!

ΥΓ. Αν εχω καταλαβει σωστα ο Αντωνης δεν μιλησε για το αν παιζει το ηχειο αλλα κατω απο ποιες συνθηκες το ηχειο μπορει να αναδειξει τις αρετες του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στελιο
η καχυποψια πολλες φορες βρισκετε πριν και μετα την σκεψη μας
Αν πας σε ενα αντιπροσωπο και σου πει το ηχειο που πηρατε δεν τελικιαζει με τον τελικακο σας αλλα θελει κατι πολλες φορες πιο ισχυρο,
θα νομιζεις οτι θελει να σου πουλησει και τελικο εκτος απο ηχεια.
Αν σου πει κατι για τα καλωδιακια σου ,
παρε και ακου αυτα , και απο βδομαδα μου τα φερνεις πισω.
Θα σε κανει πικραμενο,ή με αδειο πορτοφολι,και αναρωτιεσαι, ποτε θα σταματησεις να κανεις δοκιμες- αδειαζες την τσεπη σου,
Γιατι αν το σημερινο καλωδιο (πχ) ηταν αδιαφορο για σενα, δεν σημαινει οτι και το επεμενο θα ειναι ιδιο.
Αν αγοραζες ενα ηχειο 2-3 χιλιαρικα , με την ιδεα οτι εισαι καλυμενος βατικα, θα ειναι θεμα χρονου , ποτε θα θες και αλλο ρευμα.
Αν βεβαια εισαι ψαχουλας, αν εισαι ικανοποιημενος με αυτο που εχεις , και δεν ψαχτεις παραπανω,
θα εισαι και ευτυχισμενος, και δε θα ζεις στην σκια την μηχανολατρειας.
Εδω ελεγα και κατι για καλωδια, αλλα δεν ειναι η ωρα ........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης