Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

Reaction score
1.844
Το πόσο μακριά νυχτωμένος είσαι φαίνεται από το ότι πιστεύεις ότι στηρίζω το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλο από αυτά τα σκύβαλα.

Για ηθική μίλησα, για την ανεπάρκειά της σε ορισμένους "καλούς χριστιανούς" και "πατριώτες".

Reaction score
14.860
Το πόσο μακριά νυχτωμένος είσαι φαίνεται από το ότι πιστεύεις ότι στηρίζω το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλο από αυτά τα σκύβαλα.

Για ηθική μίλησα, για την ανεπάρκειά της σε ορισμένους "καλούς χριστιανούς" και "πατριώτες".
φιλε μου δεν απαντησα σε εσενα και συγκεκριμενα σε ενα ατομο..ετυχε να ποσταρουμε σχεδον μαζι..

Reaction score
14.860
και μην εξαπτεσε δικε μου ευκαιρια ειναι να διδαξεις στον κοσμο ηθικη ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Δικός του δεν είσαι σίγουρα
Διαθέτει χαρίσματα των οποίων την ύπαρξη μάλλον δεν γνωρίζεις :sneaky:

Last edited:

Reaction score
14.860
Δικός του δεν είσαι σίγουρα
Διαθέτει χαρίσματα των οποίων την ύπαρξη μάλλον δεν γνωρίζεις :sneaky:
μακαρι να εχει και υπερφυσικες ικανοτητες μαζι με τα χαρισματα...δεν ειναι κατι που με απασχολη αυτην την στιγμη πσστεψε με...ο ανθρωπος εχει την γνωμη του και εγω την δικη μου..η μελισσα αντιλαμβανεται το μελι για φαγητο και η μυγα το σκατο..εμεις δεν μπορουμε να πουμε τιποτα, οπως τα αντιλαμβανεται ειναι τα πραγματα ο καθενας ειναι..

Reaction score
14.860
τωρα με τους χαρακτηρισμους φασιστας επιδη κανεις τον σταυρο σου και πιστευεις στην πατριδα σου απλα κανω νεφρο απο τα γελια..και ηθικος και ανηθικος μια απο τα ιδια..εξαλου γνωστο στους κυκλους μου ειναι οτι ειμαι ανιθηκο και προστυχο αγορι:D...και ναι το λεω ευθαρσως γουσταρω που ο Κολοκοτρωνης ο φασιστας εδιωξε τους τουρκους απο την Ελλαδα....ωχχχχχ την ειπα την αμαρτια μου και ησυχασε η ψυχουλα μου:angel:

Reaction score
1.844
Για τα Δάνεια της Αγγλίας μούγκα στη στρούγκα. Δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά σε γνωστούς και μη εξαιρετέους δυτικομάχους. που δεν τολμάνε να αρθρώσουν λεξούλα για το θεματάκι. Γιατί η αναπόφευκτη κατάληξη θα είναι να αποδεχτούν ότι οι "σύμμαχοι" ήταν, είναι και θα είναι κ@ριόλες. Εκεί βλέπεις συμμετέχει η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών και δεν μπορείς να βλέπεις το φαγητό σαν μέλισσα ή σαν μύγα. Όσο και πρόστυχο αγόρι να είναι κανείς. :D

melina

Cargo 200
Reaction score
45.537
Για τα Δάνεια της Αγγλίας μούγκα στη στρούγκα. Δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά σε γνωστούς και μη εξαιρετέους δυτικομάχους. που δεν τολμάνε να αρθρώσουν λεξούλα για το θεματάκι. Γιατί η αναπόφευκτη κατάληξη θα είναι να αποδεχτούν ότι οι "σύμμαχοι" ήταν, είναι και θα είναι κ@ριόλες. Εκεί βλέπεις συμμετέχει η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών και δεν μπορείς να βλέπεις το φαγητό σαν μέλισσα ή σαν μύγα. Όσο και πρόστυχο αγόρι να είναι κανείς. :D
Αχ, βρε κόουτς, για να μη σου μείνει μπωθημένο θα τσιμπήσω εγώ λοιπόν, άντε πάμε παρέα να δούμε τι ψάρια θα βγάλουμε.

1. Ποιο ήταν το ποσό του δανείου;
2. Πόσο ήταν το επιτόκιο δανεισμού;
3. Ποια η διάρκεια αποπληρωμής; (και πότε δόθηκε)
4. Ποιος/οι το έδωσαν;
5. Σε τι νόμισμα;
6. Σε τι νόμισμα θα γινόταν η αποπληρωμή;
7. Τι εγγυήσεις μπήκαν για το δάνειο και από ποιον;

Φαντάζομαι θα έχεις πρόχειρες τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αφού το έχεις μελετήσει το θέμα. Ας ξεκινήσουμε με αυτές και βλέπουμε. Εγώ δεν το ξέρω καθόλου το θέμα, ευκαιρία να μάθω κατιτίς ακόμη. Αλλά για να βγάλουμε άκρη παρακαλώ exact απαντήσεις σε ένα προς ένα τα ερωτήματα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.537
Η κακοδαιμονία αυτής της χώρας, που ξεκινάει από το 1824, με τα πρώτα ληστρικά δάνεια, τα λεγόμενα δάνεια της «ανεξαρτησίας» (!), συνδέεται άρρηκτα με την αδίστακτη τοκογλυφική εκμετάλλευση του τόπου από το ξένο χρηματιστικό κεφάλαιο, εκμετάλλευση η οποία, παρά τις διαφορετικές μορφές που προσλαμβάνει σε κάθε ιστορική περίοδο, όχι μόνο συνεχίζεται αμείωτα μέχρι τις μέρες μας αλλά και έχει τραγικά επιδεινωθεί με τη σημερινή βαθύτατη κρίση (και χρέους!) που βιώνουμε!
Οι σελίδες του βιβλίου του Δημ. Φωτιάδη, που ακολουθούν για το ελληνικό δάνειο του 1832-3, το οποίο, μαζί με σειρά άλλους παράγοντες, οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία του 1843, όχι μόνο είναι πολύαποκαλυπτικές αλλά και άκρως επίκαιρες.
Επίκαιρες, επίσης, γιατί διδάσκουν και παροτρύνουν στο σήμερα για ένα νέο αναγεννητικό λαϊκό κίνημαπου θα απαιτεί τη μη αναγνώριση του χρέους και θα έχει ως σύνθημα και αίτημα το «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω»!
Αυτός ο λαός πλήρωσε πολλά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και απ' αυτά επωφελήθηκαν τραπεζίτες, τοκογλύφοι, μεγάλοι ομολογιούχοι και μια αδίστακτη οικονομική και πολιτική ελίτ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Παν. Λαφαζάνης,
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Θα με συγχωρέσετε αλλά δεν θα πάρω στα σοβαρά την ανάλυση του παραπάνω κυρίου που ανάθεμα και αν μπορεί να λύσει το α+β=0.
Περιμένω απλές και σύντομες απαντήσεις στα ερωτήματα όπως τέθηκαν προκειμένου να ξετυλίξουμε την κλωστή, αν τώρα θέλουμε απλά να αναμασήσουμε του Λαφαζάνη τη ρητορική που βασίζεται στον λογοτέχνη ιστοριογράφο, στέλεχος της ΕΔΑ, τότε μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας αλλά σε παρακαλώ κόουτς άσε το κράξιμο κατά μέρος αν δεν σχολιάζω συμπεράσματα σε τέτοιο επίπεδο. Υπόψη, γιατί θα γίνει η παρανόηση είμαι σίγουρος, εγώ δεν έχω εκφράσει ακόμη άποψη στο θέμα.

D

Deleted member 23222

Guest
Ως συνήθως του ....γαρύφαλλο την μάνα κατά τα συνήθη .
Δεν νομίζω οτι ο Κος Δήμου γράφοντας όσα έγραψε εννοούσε σε παιδιά του Δημοτικού να πούμε οτι ο Κολοκοτρώνης ήταν αρχισφαγέας αμάχων .Αλλά το λαός και κλήρος (απλοί παπάδες) επαναστάτησαν από τον μύθο του Λάβαρου και τον Π.Π.Γερμανό απέχουν πολύ .
Η διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας μας θα βοηθούσε να καταλάβουμε τα λάθη μας και ίσως να μην τα ξανακάναμε .
Αντιθέτως πορευόμαστε με συνθήματα αδυνατώντας να συνεννοηθούμε μέχρι σήμερα.
Και τα αποτελέσματα της άγνοιας και της άρνησης τα ζούμε για μίαν ακόμα φορά.
Επειδή είμαι τακτικός θαμώνας της κατηγορίας παρατήρησα οτι το Ελλας Ελλήνων Χριστιανών είναι βαθύτατα ριζωμένο σε πολλούς ασχέτως αν δηλώνουν δημοκράτες η εκσυγχρονισμένοι .Εξηγεί δε επαρκώς τα ποσοστά της Χ.Α. και της απλοϊκής ρητορίας της .
Εικάζω δε οτι αν ετίθετο δίλημμα ΧΑ η ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά της θα πολλαπλασιάζονταν .
Ρίχνουμε λοιπόν στην πυρά κάθε αντίθετη γνώμη στο όνομα της καθαρότητας ,αδυνατούμε να συνθέσουμε ,αρνούμαστε την αυτοκριτική και πορευόμαστε μοιραίοι .

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 25ηΜΑΡΤΙΟΥ
Με συγχωρείς όμως,αλλά τσάμπα ντόρος γίνεται.
Ο κάθε Δήμου,δεν ανακάλυψε κάποιο σύγγραμα στο κελάρι του σπιτιού του,αυτά που γνωρίζουμε όλοι διάβασε,δεν νομίζω να είναι και απόρρητα.

Απλά η συνηθισμένη του τακτική,το να πουλά δηλ. πομπώδεις εξυπνάδες με τα αυτονόητα ως να ανακάλυψε την Αμερική,καθώς και η με κάθε ευκαιρία (διαμέσου των δεκαετιών που ταλαιπωρεί τον κόσμο),επίθεση στην Εκκλησία επειδή του την κάρφωσε να είναι άθεος,δείχνουν τουλάχιστον ανέμπνευστη συγγραφή,αλλά και περίεργη εμμονή...

Δεν συμφωνώ και με το παράδειγμα σου μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ...διότι με το πιστόλι στον κρόταφο... ούτε εγώ είμαι κομμουνιστής,ούτε ο απλός άνεργος φασίστας...
Και αν θέλεις να το προχωρήσουμε,ε, με το πιστόλι στον κρόταφο, θα κατέπιπτε και η περίφημη θεωρία του 10%...

Reaction score
1.844
Αχ, βρε κόουτς, για να μη σου μείνει απωθημένο θα τσιμπήσω εγώ λοιπόν, άντε πάμε παρέα να δούμε τι ψάρια θα βγάλουμε.

...5. Σε τι νόμισμα;
...
Πάλι καλά που δεν ρωτάς σε τι χαρτονομίσματα, τόσα των χιλίων, τόσα των πεντακοσίων κ.λ.π. :rolleyes:

Λάθος κατάλαβες ότι έχω απωθημένο να συζητήσω το θέμα. Αν είχα θα άνοιγα ολομόναχος - γιατί ξέρω και μπορώ :p - ένα καινούργιο νήμα. Γιατί το καλό σεξ θέλει καθαρά σεντόνια ... :D Δεν θα ζητούσα ... εγγυήσεις. Ύστερα ξεκαθάρισα ότι στοχεύω σε δυτικομάχους. Είσαι εσύ τέτοιο πράγμα;

Αυτοί πάντως ξέρουν, σαν να ανέφερα τα nicknames τους, γι' αυτό κάνουν την κορόιδα, το παγώνι και τον κινέζο ταυτόχρονα. Και τι να τους πω για το θεματάκι, τα ξέρουν καλύτερα από μένα, αλλά δεν επιθυμούν να τα παραδεχτούν δημόσια. ;)

Πάρε απλά μια ιδέα.
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος. Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.537
Δεν ξέρω τι σκατά είμαι αλλά όπως έχω ξαναγράψει δεν μου αρέσει να γράφει κάποιος γενικά και αόριστα για... 'κάποιους εδώ μέσα', όταν φεύγει η λάσπη στον ανεμιστήρα με παίρνει και μένα η μπόχα και κάπως..δυσανασχετώ.

Η 7 Φεβρουαρίου 1825 είναι εν μέσω εμφυλίου ή όχι; γιατί δεν τα ξεύρω και πολύ καλά.

Υπόθεση κάνω τώρα, σα να λέμε δηλαδής, πας να δώσεις δάνειο σε κράτος... μαααα στάσου δεν υπάρχει κράτος και δεν ξέρεις αν τελικά θα υπάρξει κράτος και πως θα διοικηθεί και από ποιόν και τι νόμισμα θα έχει και τι θα παράγει και τι θα εισπράττει και χίλια μύρια άλλα τι, και τελικά δίνεις εθνικό δάνειο που; σε κάποιους τύπους να φανταστώ που είχαν πάει και είχαν ζητήσει εξ ονόματος του έθνους για τη συνέχιση του απελευθερωτικού αγώνος το δάνειο και οι οποίοι πρέπει να ήταν και πολύ μόρτες και άτομα εμπιστοσύνης που τελικά δέχθηκαν αυτοί που είχαν τα λεφτά να τα δώκουν (εγώ προσωπικά δεν θα έδινα ούτε και στο 20% της ονομαστικής αξίας) και αντ' αυτού είπαν γράψτε τόσα αλλά θα πάρετε το 55% για να καλύψουμε και εμείς τα ρίσκα μας και για να έχει ένα ενδιαφέρον να τζογάρουμε αλλιώς τα βάζουμε ρουλέτα και έχουμε και καλύτερες πιθανότητες και άμα θέτε ειδάλλως παγαίνετε στον ξανθό βορειοανατολικά σας να σας δώκει...άραγε έγιναν κάπως έτσι τα πράγματα; δεν ξεύρω, ρωτώ...οι δικοί μας γιατί δεν πήγανε αλλού να τα πάρουν φθηνότερα;

Reaction score
777
Έχει πολύ πλάκα πάντως. Εδώ και μερικά χρόνια έχει αρχίσει αυτή η "ιστορία". Και έχουμε να φανταστώ πέσει όλοι μας απο τα σύννεφα τί πράμα είναι αυτό.
Μα αν είναι δυνατόν να είχε η Ελλάδα εξάρτηση απο τις μεγάλες δυνάμεις. Μα αν είναι δυνατόν να συμμετείχαν σε σφαγές. Μα αν είναι δυνατόν η χώρα να ήταν χωρισμένη σε δοβλέτια με μεγαλογαιοκτήμονες οι οποίοι αντέδρασαν. Μα αν είναι δυνατόν πέντε οικογένειες να ήλεγχαν την χώρα. Και φυσικά είναι εντελώς παράλογο ένας οπλαρχηγός (κοινώς ένας επαναστάτης - απέναντι στην εξουσία της εποχής) να θέλει να διεκδικήσει μετά την εξουσία.

Πιστεύω ακράδαντα οτι όποιος θέλει να αναλύσει την Ελληνική ιστορία απλά ας δεί το "σήμερα". Το "σήμερα" ούτε την τελευταία δεκαετία γεννήθηκε ούτε το έφερε η κακή Ευρώπη.

Όποιος θέλει να ψαχτεί παραπάνω ας ανοίξει καμια ιστορία (π.χ. Παπαρηγόπουλου ή ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Ακαδημίας Αθηνών) και θα λύσει τις όποιες απορίες του. Αλλα να την ανοίξει. Να διαβάσει όχι να βλέπει λίνκ με γελοίους τύπους στα όρια του εγκεφαλικού να σταυροκοπιούνται για τους διαστρεβλωτές της "κοινής αλήθειας" και τους "εχθρούς του Ελληνισμού".

Reaction score
420
ειναι τουλαχιστον εκνευριστικο το γεγονος οτι για να μπορεσει να βγαλει καποιος ακρη με την ιστορια πρεπει να γινει σχεδον ιστορικος ο ιδιος. εγω εχω αρχισει να κραταω μικρο καλαθι, ακομη και για τα του δευτερου παγκοσμιου πολεμου...

ο καθενας οτι θελει λεει απ την πλευρα του κι αντε τωρα βγαλε ακρη. ολοι πανεπιστημιακοι με περγαμηνες φυσικα...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699
Όποιος θέλει να ψαχτεί παραπάνω ας ανοίξει καμια ιστορία (π.χ. Παπαρηγόπουλου ή ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Ακαδημίας Αθηνών) και θα λύσει τις όποιες απορίες του. Αλλα να την ανοίξει. Να διαβάσει όχι να βλέπει λίνκ με γελοίους τύπους στα όρια του εγκεφαλικού να σταυροκοπιούνται για τους διαστρεβλωτές της "κοινής αλήθειας" και τους "εχθρούς του Ελληνισμού".
Έτσι ακριβώς. Γιατί είναι διαπιστωμένο ότι πχ από το κείμενο του καθηγητή Τάσου Λιγνάδη στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ένα κολλημένο μυαλό θα καταλήξει πάντα σε εκτρώματα αυτού του τύπου.

D

Deleted member 23222

Guest
Διατηρώ την αίσθηση πως οι έλληνες θα εισέλθουν στην τρίτη περίοδο ακμής τους, όταν παύσουν να σταυροκοπιούνται. Θεούσος και ακμάζων δεν γίνεται.
Η Θρησκεία είναι η αρχέγονη νομική,η αρχέγονη κοινωνιολογία.
Η Θρησκεία είναι η μοναδική αληθινή σύνδεση με αξίες πανανθρώπινες,η φιλοσοφία των φτωχών και των μη προνομιούχων του κόσμου,η εκπληκτική ερμηνεία της επιστήμης που ακολούθησε,αλλά πάντα θα έπεται.
Χωρίς θρησκεία το είδος δεν θα υπήρχε σήμερα.
Το τι είναι θρησκεία για τον καθένα είναι άλλο θέμα,αλλά η έλλειψη της είναι συμφορά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos