Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;

Reaction score
593
μια φωτό σαν απάντηση στον Δήμου (πηγή το http://infognomonpolitics.blogspot.gr/)

κάποιοι θα μάθουν την ιστορία λίγο λάθος (χωρίς τις κακές λεπτομέρειες),τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθούν, αλλά θα έιναι καλύτεροι Ελληνες από τους κουλτουροαριστερούς-μοδάτους-αποεθνίκ διανοούμενους.

View attachment 33216
Ποσο καιρο λες να παρει μεχρι να πουν "φασιστες" αυτους που ντυνουν τα παιδια τους με τετοιες φορεσιες?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.545
μια φωτό σαν απάντηση στον Δήμου (πηγή το http://infognomonpolitics.blogspot.gr/)

View attachment 33216
τι μας λέει (ή γαβγίζει καλύτερα) δηλαδή το 'θυμωμένο παιδί';
Ότι Αρβανίτες = Έλληνες και επιβεβαιώνει το ιστορικό γεγονός της σφαγής στη Τρίπολη από τον Κολοκοτρώνη και μας λέει ότι οφείλεται στο ψυχολογικό μένος του πολέμαρχου και των πολεμιστών μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς ενώ ο Δήμου κατά τα δικά του τα στοιχεία παρατείνει ότι ήταν συνειδητή απόφαση για σφαγή με σκοπό το γενικότερο πλιάτσικο. Επίσης η παρέμβαση των ξένων δεν αμφισβητείται, ο ένας την προκάλεσε το αίμα το δικό μας και έσπευσαν για ανθρωπιστική βοήθεια ενώ ο άλλος αναφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια και δεν αναλύει το κίνητρο καθώς το κέντρο βάρους της παραβολής αυτής ήταν αλλού, στην εμφύλια διαμάχη που ουσιαστικά βούλιαξε την επανάσταση και στη σωτήρια επέμβαση των ξέων δυνάμεων, κουβέντα πάντως από το Φαήλο για το ένδοξο έθνος μας και για την εμφύλια διαμάχη (τον Κολοκοτρώνη ποιος τον έβαλε φυλακή;).
Δηλαδή διαφωνούν στην αιτιολογική ερμηνεία και όχι στα γεγονότα αυτά καθεαυτά.

Βέβαια ο δεύτερος έρχεται ως καλό pet και ρίχνει νερό στο κομματικό του μύλο αρπάζοντας την ευκαιρία για να ρίξει κάμποσο αντιπατριωτικό και ανθελληνικό δήθεν ύφος στο ποτάμι...ενόψει εκλογών πρέπει να παραχθεί και το ανάλογο έργο!

Πάντως και κάνα δυο άλλα κειμενάκια που έπεσαν στην αντίληψη μου ως αντίδραση στο άρθρο του Δήμου (που δεν τα λέει πρώτη φορά και δεν κώλωσε να τα πει δυο μήνες προς τις εκλογές) δεν λέγανε απολύτως τίποτα με αποκορύφωμα να κυκλοφορεί στο fb δήθεν απάντηση ακαδημαϊκού ιστορικού στο άρθρο του Δήμου...με κείμενο από το 2011

και το πόπολο παρακολουθούσε ένθεν και ένθεν και μαζί και εγώ...μόνο που εγώ είχα την τύχη να διαβάσω και την καταπληκτική σύνοψη του Headroom στο avsite.gr :dance2::dance2::dance2:

Reaction score
14.883
Η καθε πικραμενη αδερφη και η καθε πατσαβουρα..που δεν ειπε ποτε του τιποτα αξιολογο, πεταει μια μακακια για να κανει εντυπωση μπας και του δωσουν σημασια..εχουν και κατι αριστεροκουλτουριαριδες παρατρεχαμενους που αναπολουν το οθωμανικο δικαιο και υγραινονται με τετοιες ιστοριες και η ζωη συνεχιζεται..ο.κ το εμπεδωσαμε ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν αδερφη οι ποντιοι κοπηκαν στο ξυρισμα οι μικρασιατες πνιγηκαν απο συνωστισμο κ.τ.λ.π κ.τ.λ.π κ.τ.λ.π..δυστυχως η ευτυχως τουρκολαγνοι μου και γιουσουφακια μου ο πασας σας την εκανε με ελαφρια..( γιοκ τσουτσου ) τι να κανουμε αυτα εχει η ρημαδα η ζωη...

D

Deleted member 23222

Guest
τωρα εχουμε και εκδοση της Ρεπουση με @ρχιδια
Πες τα βρε φίλε...
Βγήκε πάλι ο Δήμου να πουλήσει εξυπνάδα...να πρωτοτυπήσει με κοινότυπες βλακείες.

Διότι φυσικά η αποδόμηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας,εκείνη την εποχή,από αυτούς τους ανθρώπους,με την χαλαρή Εθνική συνείδηση,αλλά την σαφώς ισχυρή θρησκευτική συνείδηση,ήταν άθλος και επανάσταση.Διόλου σημασία δεν έχει η βοήθεια των Ευρωπαίων,διότι πλέον μια νέα επανάσταση θα ξεσπούσε,όπως και το 21 μετά τα Ορλωφικά.
Αλήθεια Νίκο Δήμου,ποιός παράγοντας συνέβαλε στην επανάσταση του 21, 50 περίπου χρόνια μετά τα Ορλωφικά?

Τελικά μόνο η Ζαν ντ Αρκ ήταν παρθένα...

Reaction score
1.844
Πολύ μπλέκεστε και χάνετε την ουσία. Δεν έχει στο προκείμενο σημασία τι είναι ο Δήμου, αλλά αν είναι σωστά αυτά που περιγράφει στο συγκεκριμένο άρθρο. Και πως οι περισσότεροι Έλληνες - ειδικά οι "πατριώτες" - πιστεύουν διαφορετικά πράγματα. Μερικά εκ των οποίων έχει τεχνηέντως περάσει το παπαδαριό. Και τα υπόλοιπα ψέματα τα άλλα λαμόγια.

Σαν αυτό που λέει στο άρθρο για την ανθρωπιστική δράση - μη χέσω - των συμμάχων, που πέτυχαν από τότε το ελληνικό κράτος να βουλιάζει στα χρέη. Βάζοντας τις μαριονέτες του Κωλλέτη και Μαυροκορδάτο στην εξουσία και δίνοντας "δάνειο" με αισχρότερο από τοκογλυφικό τόκο. Γεγονός που κανείς από σας δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την επιθυμία να σχολιάσει. Έστω να διαφωνήσει μαζί μου ρε αδερφέ. Κανείς!

Πράγμα - το κανείς - που μου δημιουργεί εύλογα απορίες ... :devilish:

D

Deleted member 23222

Guest

"Οι Αρβανίτες είναι στην πλειονότητα τους Χριστιανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα και ανέκαθεν ήταν δίγλωσσοι. Η γλώσσα τους, τα Αρβανίτικα, έχει κοινή προέλευση με την επίσημη Αλβανική και έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την Ελληνική γλώσσα με την οποία έχει έρθει σε επαφή, από τα Λατινικά και από τα Σλαβικά. Η γλώσσα πλέον βρίσκεται σε παρακμή, εν μέρει εξαιτίας της μετακίνησης των Αρβανιτών από τα χωριά τους στις ελληνόφωνες πόλεις και εν μέρει λόγω της πλήρους πολιτιστικής ενσωμάτωσης των Αρβανιτών από το ελληνικό περιβάλλον...."

Πηγή

melina

Cargo 200
Reaction score
45.545

Reaction score
1.844
Διάβασα μόνο το 1ο, διαφωνώ με τον Δήμου. Πρόκειται για ένα σιχαμερό και κατάπτυστο κείμενο, όπου ο προπαγανδιστής δημιουργός του μας προτρέπει να παραμυθιάζουμε τα παιδιά. Να τους λέμε ότι υπάρχει ο Άη Βασίλης, η μετά θάνατο ζωή. Ότι η γυναίκα όταν έχει ορμές πρέπει να νιώθει ένοχη, ενώ ο άντρας είναι αρσενικός. Και όταν ικανοποιήσει τις ορμές του με μια περαστική είναι μπήχτης και πηδηχταράς, ενώ αν τις ικανοποιήσει η γυναίκα με ένα περαστικό είναι τσουλ@ρα.

Αν μάλιστα τις πιστεύουμε κιόλας αυτές τις μλκ ακόμα καλύτερα γιατί είμαστε πιο πειστικοί.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.398
Εγώ διάβασα και τα 3. Και κατάλαβα, για άλλη μία φορά, πως αν δεν μπορούμε να τα βρούμε για τη σχετικά σύγχρονη ιστορία που έχουμε πολλά αντικειμενικά στοιχεία, πώς γίνεται να συμφωνήσουμε σε άλλα θέματα που βασίζονται σε μονόπλευρα επιχειρήματα;

Διάβασα μόνο το 1ο, διαφωνώ με τον Δήμου. Πρόκειται για ένα σιχαμερό και κατάπτυστο κείμενο, όπου ο προπαγανδιστής δημιουργός του μας προτρέπει να παραμυθιάζουμε τα παιδιά.
Συμφωνώ κι εγώ ότι η μέθοδος που προτείνεται σε αυτό το άρθρο είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Είναι ένας από τους λόγους που έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Πάντα νικητές και πάντα το δίκιο με το μέρος μας...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Ο κήπος είναι ανθηρός.
Ο κήπος ανθηρός είναι.
Είναι ανθηρός ο κήπος.
Είναι ο κήπος ανθηρός.
Ανθηρός ο κήπος είναι.
Ανθηρός είναι ο κήπος.

...

Reaction score
620
Αυτά είναι τα ιστορικά γεγονότα, και όποιος αμφισβητεί τη σημασία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου για την ίδια την ύπαρξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, απλά δεν ξέρει τι του γίνεται...
Όπως επίσης όποιος αγνοεί ότι οι Έλληνες έχουν επιλέξει να εορτάζουν ως Εθνικές τους Εορτές τις ενάρξεις των αγώνων τους και όχι την έκβαση τους απλά δεν ξέρει τι του γίνεται.

Για τους ξυπνιτζήδες Ζαμπούκες το σχόλιο...

Επίσης όπως στην Ευρώπη υπήρχαν φιλελεύθεροι εμπνευσμένοι από την Γαλλική Επανάσταση την ώρα που οι ΜΟΝΑΡΧΕΣ έφτιαχναν την ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έτσι και στην Εκκλησία υπήρχαν παπάδες επαναστάτες την ώρα που η ΗΓΕΣΙΑ της ποιούσε την νήσσα.

Για τις αρθρογραφίες των Φαήλων δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Τους κάθε λογής Δήμου Ρεπούσηδες Φαήλους και οι Αδώνιδες τους θεωρώ μαιντανούς που προκαλώντας παραμένουν στην επικαιρότητα. Κατά τα λοιπά δεν προσέφεραν και δεν θα προσφέρουν τίποτα παρά μόνο μεγαλοστομίες και θα ρίχνουν νερό στο μύλο της γκετοποίησης των followers τους..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Ως συνήθως του ....γαρύφαλλο την μάνα κατά τα συνήθη .
Δεν νομίζω οτι ο Κος Δήμου γράφοντας όσα έγραψε εννοούσε σε παιδιά του Δημοτικού να πούμε οτι ο Κολοκοτρώνης ήταν αρχισφαγέας αμάχων .Αλλά το λαός και κλήρος (απλοί παπάδες) επαναστάτησαν από τον μύθο του Λάβαρου και τον Π.Π.Γερμανό απέχουν πολύ .
Η διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας μας θα βοηθούσε να καταλάβουμε τα λάθη μας και ίσως να μην τα ξανακάναμε .
Αντιθέτως πορευόμαστε με συνθήματα αδυνατώντας να συνεννοηθούμε μέχρι σήμερα.
Και τα αποτελέσματα της άγνοιας και της άρνησης τα ζούμε για μίαν ακόμα φορά.
Επειδή είμαι τακτικός θαμώνας της κατηγορίας παρατήρησα οτι το Ελλας Ελλήνων Χριστιανών είναι βαθύτατα ριζωμένο σε πολλούς ασχέτως αν δηλώνουν δημοκράτες η εκσυγχρονισμένοι .Εξηγεί δε επαρκώς τα ποσοστά της Χ.Α. και της απλοϊκής ρητορίας της .
Εικάζω δε οτι αν ετίθετο δίλημμα ΧΑ η ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά της θα πολλαπλασιάζονταν .
Ρίχνουμε λοιπόν στην πυρά κάθε αντίθετη γνώμη στο όνομα της καθαρότητας ,αδυνατούμε να συνθέσουμε ,αρνούμαστε την αυτοκριτική και πορευόμαστε μοιραίοι .

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 25ηΜΑΡΤΙΟΥ

Reaction score
620
Επειδή είμαι τακτικός θαμώνας της κατηγορίας παρατήρησα οτι το Ελλας Ελλήνων Χριστιανών είναι βαθύτατα ριζωμένο σε πολλούς ασχέτως αν δηλώνουν δημοκράτες η εκσυγχρονισμένοι .Εξηγεί δε επαρκώς τα ποσοστά της Χ.Α. και της απλοϊκής ρητορίας της .
Εικάζω δε οτι αν ετίθετο δίλημμα ΧΑ η ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά της θα πολλαπλασιάζονταν

Φτάσαμε στο κλασσικό συμπέρασμα.

Είμαστε όλοι κρυφοφασίστες πλην των πεφωτισμένων "εκσυγχρονιστών" και "μεταρρυθμιστών" αυτής της χώρας που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Είναι adynaton να συνεννοηθούμε .
Το συμπέρασμα που βγάζεις πάντως επιβεβαιώνει την υπόθεση μου .:sneaky:

ΥΓ διέγραψε το κρυπτοφασίστες και βάλε απολυταρχικοί .Κοντοξάδερφα είναι

Reaction score
14.883
τελικα ηταν η δεν ηταν φασιστες ο κολοκοτρωνης ο Διακος ο Καραισκακις και τα αλλα παιδια που σφαζανε τους αμοιρους τους τουρκους?..μηπως ο μονος δημοκρατης αγωνιστης ο σουπερ ηρωας ο τελειος αυτου του κοσμου ηταν μονο ο Αρης η Σουλτανα η μιζεριας? μηπως να γιορταζουμε μονο για την σουλτανα και οχι για την Μπουμπουλινα? η γιαγια που παει στην εκκλησια και κανει τον σταυρο τις ειναι φασισταριο? οποιος εχει Ελληνικη σημαια στο σπιτι του ειναι απογονος του χιτλερ? τι γινεται για πες τε μου και εμενα τον ασχετο να ξερω?

Reaction score
620
Είναι adynaton να συνεννοηθούμε .
Το συμπέρασμα που βγάζεις πάντως επιβεβαιώνει την υπόθεση μου .:sneaky:

ΥΓ διέγραψε το κρυπτοφασίστες και βάλε απολυταρχικοί .Κοντοξάδερφα είναι
Προσωπικά δεν δαιμονοποιώ ποτέ έννοιες επειδή τις οικιοποιήθηκε μια ΧΟΥΝΤΑ ή ένα φασιστικό καθεστώς.

Η Ελλάδα κατοικείται από Έλληνες (μετά την ανταλλαγή πληθυσμών) που είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους Χριστιανοί.

Επειδή κάποιοι καραγκιόζηδες πρώην συνεργάτες των ΝΑΖΙ έκαναν σύνθημα το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών πρέπει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και βαφτίστηκα από τους γονείς μου Χριστιανός Ορθόδοξος? (σημ. δεν είμαι της Εκκλησίας, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά έχω εντυπωσιαστεί από τους παπάδες στο εξωτερικό όπου βάζουν κάτω 10 πρέσβεις)

Επειδή κάποιοι φόρεσαν την στολή του Τσολιά και υπηρέτησαν τον κατακτητή πρέπει να αποστρέφω το βλέμμα με σιχασιά από τους Τσολιάδες στο Σύνταγμα?

Να μιλάμε για απολυταρχισμό την εποχή του There Is No Alternative μου φαίνεται ολίγον παράδοξο. Εσύ τι λές?

Reaction score
1.844
Η "επίσημη" περιγραφή των γεγονότων για την εξέγερση του 1821 απέναντι στους κατακτητές βρίθει από ψέμματα, αρκετά εξ αυτών χοντροκομμένα. Αυτό και μόνο για κάποιο άνθρωπο που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του σωστό και ηθικό - όπως πρεσβεύει η θρησκεία εξάλλου - πρέπει να είναι απόλυτα μη αποδεκτό και στόχος διαπόμπευσης.

Όλα τα ρέστα είναι rxidia χαρτοπόλεμος. Φτιάξτε πρώτα τους χαρακτήρες σας σαν άνθρωποι γιατί η ελαστική ηθική που διακατέχει ορισμένους τους κατατάσσει σε ντροπιαστικές κατηγορίες ανθρώπων.

Τότε και μόνο τότε θα βρείτε το κουράγιο να μιλήσουμε για τα Δάνεια της Αγγλίας. Τώρα δεν έχετε νεφρό.

Reaction score
14.883
δυστυχως παιδια ο πατερουλης πεθανε ο μιζεριας αφησε τα κοκαλακια του σε μια χαραρδα και η παπαρηγα την εκανε με αλαφρια..η ρωσια δεν ειναι κουμουνιστικη εδω και πολλα χρονια..δυστυχως για εσας στην Ελλαδα ακομα κανουν τον σταυρο τους και τιμουνε τους ηρωες τους..δυστυχως ακομα εχουν την εικονα τις Παναγιας στα σπιτια τους και οχι τις εικονες του πατερουλη τις σουλτανας και τις παπατριχας και δυστυχως γουσταρουν την γαλανολευκη με τον σταυρο και οχι το σφυροδρεπανο...και δυστυχως δεν επιασε τοπο η κασετααααααα στο 4% σας εστειλε ο κοσμος..και παλι καλα να λετε δοξα το θεο ωχχχχχχχ γραψε λαθος δοξα τον πατερουλη..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp