ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ EPSON TW 600

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ EPSON TW 600 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ,
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ -
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΘΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΠΡΑ - :cry:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ TUNER TIS AVERMEDIA 9 ( ΣΥΝΔΕΣΗ VGA OUT)
ΤΟΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 4 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ .
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ.,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ?
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ....

Reaction score
0
εγω νομιζω οτι ειμαι εντελως αναρμοδιος για νακρινω αυτο το μηχανημα γιατι δν εχω δει και αλλο-ψεματα εχω δει ενα αλλο acer κοντα εκει που προβαλω και μου επεσαν τα μουτρα ....παντος
δεν νομιζω οτι εχουμε πεσει τοσο εξω και αγορασαμε λαθος μηχανημα μαλλον δεν γνωριζουμε να το χειριστουμε...
αυτος ειναι ο λογος που ζητω απο τους πιο ειδικους να μας γραψουν καποιες ρυθμισεις που πρεπει να εχει ο προτζεκτορας για να βγαλουμε μια ακρη -και να δουμε τελοσπαντωνλιγο καθαρα -τωρα οσο για τις συνθηκες προβολης ενταξει δεν ειναι σκοταδι..αλλα και σε σκοταδι που τον δοκιμασα παλι δεν μπορω να πω οτι παιζει καλα δηλ το προβλημα δεν ειναι οτι ειναι σκοτεινος αλλα οτι ειναι θολος ...αν μπορω κιολας να περιγραψω την εικονα αυτη....
ειδικοι βοηθηστε....
ps1:εχω την στεναχωρια μου που δεν μπορω να τον ρυθμισω εχω και κατι πιο ασχετους απο μενα που με κατηγορουν γιατι δεν πηρα πλασμα η καποια αλλη τηλεοραση και μου πριζουν τα....

ευχαριστω και συγνωμη ..

Reaction score
164
Μην ανησυχείς... Τα παιχνίδια του μουντιάλ από τη ΝΕΤ φαίνονται άθλια σε 29ρα, περιμένεις να δεις καλά στον προτζέκτορα;
Ταινίες βλέπεις κανονικά;
Καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν είναι δυνατόν να δωθούν ρυθμίσεις που να κάνουν για όλους. Κάθε προβολέας έχει διαφορετική απόδοση από έναν άλλο ίδιο. Ακόμα, κάθε ένας προβάλει σε διαφορετικό πανί, σε διαφορετικό περιβάλλον, σε διαφορετική απόσταση και μέγεθος οθόνης. Ακόμα και το χρώμα των τοίχων παίζει ρόλο. Αυτό που έκανα εγώ, και θα συμβούλευα να κάνουν όσοι αγοράζουν προβολέα, είναι μέσα στο budget της αγοράς να υπολογίσουν το κόστος της ρύθμισης από έναν ειδικό. Αξίζει τα χρήματά του.

Reaction score
6
Ισως ο φιλος να εχει δικιο η ΝΕΤ πρεπει να ειναι λιγο απαραδεκτη , βεβαια η TV καρτα(Avermedia) που εχω στο PC μου λαμβανει και τα ψηφιακα και στο SPORT ειδα οτι και εκει η ποιοτητα σε full screen ειναι χαλια, καθόλου λεπτομερεια όπως επίσης και η κινηση γενικα των παιχτων και της μπαλας ειδικα σε σεντρες , σπριντ , σουτ , ειναι λες και τρεχει ο superman και η καμερα δεν τον προλαβαινει .

Reaction score
6
Το πρόβλιμα που αναφερω τελευταίο νομιζω οτι ονομάζεται «ghosting» και εχει σχεση με τον χρόνο απόκρισης , συνηθως στις LCD, 12ms και κάτω ειναι αποδεκτο .Με τον TW 600 δεν ξερω τι παιζει .

Reaction score
182
Τα υπόλοιπα κανάλια ή και κάποια δορυφορικά που θεωρητικά έχουν καλύτερο σήμα παίζουν το ίδιο "ξεθωριασμένα" ή καλύτερα? Και σε μένα γενικά το τηλεοπτικό σήμα είναι χάλια από την άποψη ότι τα χρώματα είναι ξεθωριασμένα ακόμα και στο living room mode. Νομίζω είναι γενικότερο κακό του τηλεοπτικού (ελληνικού περισσότερο) σήματος. Κάποια κανάλια φαίνονται καλύτερα από άλλα, η ρύθμιση σίγουρα βελτιώνει τα πραγματα αλλά καμμία σχέση με dvd όπου εκεί ο προβολέας απλά ....ζωγραφίζει.

Reaction score
6
Ξεχασα να πω , οτι εβαλα να παιξει DVD με αγωνες ποδοσφαιρου (DVD player samsung 950 ) μεσω της συνδεσης HDMI και η ποιοτητα ηταν και παλι σαν της TV .

Reaction score
182
dmeint said:
Ξεχασα να πω , οτι εβαλα να παιξει DVD  με αγωνες ποδοσφαιρου (DVD player samsung 950 ) μεσω της συνδεσης HDMI και η ποιοτητα ηταν και παλι σαν της TV .
αν ήταν γραμμένο από την τηλεόραση φυσικό να μην έχει διαφορά, αν πάλι ήταν από εφημερίδα μπορεί να μην ήταν καν dvd αλλά cd, vcd ¨η ότι τους ήρθε πιο φτηνό. εδώ οι ταινίες από τις εφημερίδες δεν βλέπονται καλά καλά το ποδόσφαιρο θα γλίτωνε... παντως σίγουρα η ποιότητα τηλεοπτικης εικόνας υπολείπεται του dvd.

Reaction score
0
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ???Εγω με τον EPSON TW 10h και με απλο σήμα κεραίας απο video και > component βλέπω τέλεια!

Reaction score
6
shadow_gp said:
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ???Εγω με τον EPSON TW 10h και με απλο σήμα κεραίας απο video και > component βλέπω τέλεια!

Τι μηκος ποιοτητα ειναι το καλωδιο σου , απο το video μεχρι τον Projector ??

Reaction score
0
5 μέτρα (component) ... τα μηχανηματα τα εχω στην πισω πλευρα του δωματιου για αυτο τον λογο.

Reaction score
0
εγω νομιζω οτι φταιει η νετ με το τηλεοπτικο σημα αλλα και οτι εγω δεν μπορω να κανω ρυθμισεις
προβλημα στη φωτεινοτητα δεν εχω ουτε στα χρωματα αλλα βλεπω θολα πρεπει μαλλον να παιξω με καποιες ρυθμισεις, το πανι μου ειναι gain 1.2 9 (κρυσταλιζει )μηπως πρεπει να χαμηλωσω φως?
ολα ειναι σχετικα το ξερω.....
αποσταση απο το πανι 4 μετρα χωρος,
σχετικα φωτεινος οχι ομως κανονικο φως-δεν ξερω .... το βραδυ θα τον συνδεσω με ενα dvd (μεχρι τωρα μονο τηλεοπτικο σημα εχω δει)
θα προσπαθησω παλι να παιξω με τις ρυθμισεις
αν υποθεσουμε οτι φταιει το σημα της νετ με τι διορθωνεται?

Reaction score
0
Για το θέμα της θολούρας που λες μήπως παίζει ο προβολέας σου out of focus?

Πρόβλημα κίνησης σίγουρα δεν έπερεπε να έχεις. Δοκίμασε να αλλάξεις το Aspect σε normal μήπως το έχεις σε wide και σου δημιουργεί αυτό τις παραμορφώσεις.

Για το τηλεοπτικό σήμα διστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.

Reaction score
3
πάτα κάποιο κουμπί από το πληκτρολόγιο,π.χ. το "menu".
Αν αυτά που σου εμφανίζει είναι θολά (out of focus),περίστρεψε την μουτσούνα του φακού.
Voila`! 8)

Reaction score
0
οχι δεν ειναι out of focus αυτο το διαπιστωσα τα γραματα του μενου ειναι πεντακαθαρα-
λοιπον εγω νομιζω οτι ειναι θεμα ρυθμισεων
οσο πιο καλα ξερει καποιοσ να συνδιαζει τις διαφορες λειτουργιες-contrast φωτεινοτητα κλπ
τοσο πιο καλο ειναι το αποτελεσμα,επισις νομιζω παιζει ρολο και το ματι του καθενος απο εμας
οσο περναει ο καιρος το ματι αποκτα μια εμπειρια και μπορει και αξιολογει αυτο που βλεπει και ρυθμιζει αναλογα-
εγω τωρα τι να ρυθμισω που δεν ξερω τι ειναι και τι κανει το white kai to black level ..to skin tone ..πως το λενε δεν θυμαμαι και τοσα αλλα ...
για αυτο ζητησα στην αρχη καποια βοηθεια για τισ ρυθμισεις....

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.587
Agian73 το σημα της ΝΕΤ (και της ψηφιακης) ειναι αθλιο.
Οτι προβολεα να βαλεις και οτι ρυθμισεις να κανεις παλι αθλιο θα μεινει .

Μονο  δορυφορικο απλης αναλυσης σημα μπορεις να βρεις αξιοπρεπες .............

Φυσικα ομως με υψηλης αναλυσης σημα θα δεις τις δυνατοτητες του προβολεα σου που δεν ειναι και λιγες....

Reaction score
6
spylab said:
Agian73 το σημα της ΝΕΤ (και της ψηφιακης) ειναι αθλιο.
Οτι προβολεα να βαλεις και οτι ρυθμισεις να κανεις παλι αθλιο θα μεινει .

Μονο δορυφορικο απλης αναλυσης σημα μπορεις να βρεις αξιοπρεπες .............

Φυσικα ομως με υψηλης αναλυσης σημα θα δεις τις δυνατοτητες του προβολεα σου που δεν ειναι και λιγες....
Συμφωνω απολυτος για το σημα της ΝΕΤ και της ψηφιακης , δεν βλεπετε με τιποτα. Οποτε απ'οτι καταλαβαίνω για την σωστη παρακολούθηση του Μουντιαλ η μονη λυση ειναι , δορυφορικος δεκτης (είτε καποιος απλος , είτε πχ. ο HD Humax 2000).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.371
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos