Ρεύμα Δικτύου Δεη...

Reaction score
5
Μιας και βλέπω να υπάρχει εμπειρία, να ρωτήσω και εγώ...
Αν πάμε σε line interactive, κάτι σε APC και Merlin, είμαστε καλά;

Reaction score
14
Μιας και βλέπω να υπάρχει εμπειρία, να ρωτήσω και εγώ...
Αν πάμε σε line interactive, κάτι σε APC και Merlin, είμαστε καλά;
Καλά είναι τα Merlin Gerin, τα APC ακόμα καλίτερα.

Σε εναλλακτικές μάρκες ταπεινές είναι η Mustek, εχω ενα 1400βολταμπέρ Line Interactive και δουλευει μαζί με 650Watt Τροφοδοτικό και μία 22άρα CRT Philips, για 15 λεπτά άμα η ΔΕΗ μας αφήσει.

Reaction score
3.525
Τα Merlin Gerin και τα APC είναι πολύ καλά.

Για ήχο να προσέξετε τα χαρακτηριστικά του θορύβου που παράγουν τα ίδια τα UPS κατά την λειτουργία τους.

Reaction score
0
Eίδα μόλις τώρα το τί σου είχε δείξει ο παλμογράφος. Η παραμόρφωση στο ρεύμα δείχνει φυσιολογική εφόσον υπήρξε κάποιος κορεσμός λόγω φορτίου και μάλλον αυτό γινόταν. Σημασία περισσότερη θα είχε αν ταυτόχρονα είχες και τη καμπύλη της AC τάσης για να την συγκρίναμε φασικά με αυτή του ρεύματος. Το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί υπάρχει , όταν υπάρχει διαφορά φάσης με την τάση, οπότε το power factor πέφτει κάτω απο το 1. Αυτό που πρέπει να ελέγξει κάποιος είναι ακριβώς το power factor διότι σε τελικά ανάλυση πληρώνει ...αέρα στη ΔΕΗ και φυσικά η τελευταία κάνει το βλάκα. Ενας, απλός πυκνωτής θα διόρθωνε το πρόβλημα. Μπορεί να ζητήσετε 3ήμερο καταγραφικό και αν παρουσιαστεί πρόβλημα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να τον βάλουν. Το power factor όταν πέφτει -συνήθως απο επαγωγικά φορτία- εκτός του αδειάσματος στη τσέπη ζορίζει και τα τροφοδοτικά των ενισχυτικών διατάξεων. Οταν ακούτε απο κάποιο μηχάνημα θόρυβο-βούισμα απο τους μετασχηματιστές τη στιγμή που στο δίπλα δωμάτιο η γυναίκα έχει βάλει το πιστολάκι για τα μαλλιά, το power factor της τροφοδοσίας έχει πάρει τη κατιούσα. Οταν αυτό είναι σύνηθες και όχι η εξαίρεση, έχουμε πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί. Σε σχέση με τη τάση η ΔΕΗ είναι κατοχυρωμένη με το 10% πάνω κάτω απο τα 230 VAC, έτσι, από 207΄ως τα 253 είναι νόμιμη! Τα ενισχυτικά είναι υποχρεωμένα να παίζουν τέλεια σε αυτό το φάσμα, αν δεν πάιζουν είναι αυτά που έχουν πρόβλημα και όχι η ΔΕΗ. Και εκεί φαίνεται ο καλός σχεδιαστής. Δεν είναι δυνατόν πχ κάποιος να τα έχει οριακά ( 2-3 V dc να πέσει η ανορθωμένη τάση και η σταθεροποίηση να υπολειτουργεί!) και να του φταίει το δίκτυο...Οσο για τη συχνότητα , πράγματι απορώ και μάλιστα έχω επισκευτεί λόγω κάποιας ενασχόλησης μου με το αντικείμενο τέσσερις σταθμούς παραγωγής ( Κοζάνη -Πτολεμαίδα-Φλώρινα) και έχω δει απο κοντά ότι τη συχνότητα τη τηρούν με ευλάβεια. Η συχνότητα χρειάζεται πρώτιστα για το συντονισμό των μονάδων παραγωγής, ειδικά αν συνδέεται κάποια μετά απο συντήρηση. Στην Ελλάδα, αναφορά πέρνουν απο τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Τη στιγμή που μπάινει μία μονάδα παραγωγής στο δίκτυο , υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει μία διατάραξη στη συχνότητα αλλά αυτό είναι μάλλον παροδικό φαινόμενο.
Θα έλεγα να αποφεύγετε όσο είναι δυνατόν τα πέρίεργα φίλτρα που κυκλοφορούν και υπόσχονται διάφορα, ειδικά για μεγάλα ενισχυτικά.
Β.Λ

Reaction score
3.525
Βαγγέλη, θα μπορούσες σε παρακαλώ να γίνεις ποιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά την κατασκευή ενός διορθωτή Power Factor για τα συστήματά μας ?

Reaction score
3.525
Βαγγέλη, χρόνια πολλά και για την ονομαστική σου εορτή. Να είσαι καλά.

Reaction score
0
μιλαμε για πολυ .........................................................................................
και ακομα πιο πολυ...............................................................................................
μεχρι τελους..............................................................................................................

Reaction score
7
argiris said:
...............
Δε μπορω παρα να συμφωνησω!!!!

g.kar said:
.....
Το UPS πάντα κόβει δυναμικά από ένα ηχητικό σύστημα. .....
Πανω σε αυτο... Ισχυει ακομα και αν το UPS ειναι standby; Αν παιρνει μπροστα μονο κατα τη στιγμη της διακοπης και την αλλη ωρα τα μηχανηματα τροφοδοτουνται απο το δικτυο, παλι εχει επιπτωση; (εχω ξαναρωτησει αλλα δε θυμαμαι...)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιώργο ισχύει σε κάθε περίπτωση που με το UPS σου η ΔΕΗ εξακολουθεί (με διάφορα κόλπα) να "βλέπει" το φορτίο σου. Δηλαδή δεν ισχύει μόνον στα on line, στα οποία βλέπει μπαταρίες only.

Reaction score
7
Με μπερζεψες. Αφου λεμε οτι το UPS κοβει τα δυναμικα, εγω καταλαβαινω οτι τα κοβει οταν λειτουργει με τις μπαταριες.
Αν το ρευμα του δικτυου περναει απο μεσα και το UPS λειτουργει ως bypass, πως επηρεαζει τοτε;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι μπαταρίες ρε συ είναι ο καλύτερος τρόπος να τροφοδοτήσεις με ρεύμα τα μηχανάκια σου. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. Δοκίμασέ το, αφού μπορείς...

Reaction score
3.525
Νίκος Τσαρουχάς said:
Οι μπαταρίες ρε συ είναι ο καλύτερος τρόπος να τροφοδοτήσεις με ρεύμα τα μηχανάκια σου. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. Δοκίμασέ το, αφού μπορείς...
Οι περισσότερες μπαταρίες παρουσιάζουν υψηλή αντίσταση εξόδου και σε κάποιες εφαρμογές δεν παίζουν καλά. Κόβουν δυναμικά. Μετά την μπαταρία κανονικά πρέπει να προστεθεί ειδικό ενεργό κύκλωμα απομονωτη buffer. Κάποιες μπαταρίες αυτοκινήτουν όμως παίζουν μια χαρά αλλά ..... είναι τεράστιες και φαίνονται.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στον ορίζοντα. Κάποιοι αποφάσισαν να υπάρχουν αναγκαστικά σε όλα τα σπίτια γειώσεις στα θεμέλια, αλλά και ρελέδες στις εγκαταστάσεις.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=731022&lngDtrID=252

Reaction score
3.525
Μακάρι να εφαρμοστεί παντού.
Η θεμελιακή γείωση κοστίζει ακριβά και δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει σωστά εκ των υστέρων δηλαδή σε παλαιά κτίρια. Οι ηλεκτρολόγοι πάντως θα έχουν ερκετή δουλειά. Την πιστοποίηση ποιος θα την κάνει ? Θα ασχοληθεί καθόλου το ΥΠΕΧΩΔΕ ?

.

Reaction score
3.525
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Με μπερζεψες. Αφου λεμε οτι το UPS κοβει τα δυναμικα, εγω καταλαβαινω οτι τα κοβει οταν λειτουργει με τις μπαταριες.
Αν το ρευμα του δικτυου περναει απο μεσα και το UPS λειτουργει ως bypass, πως επηρεαζει τοτε;
Λένε ότι γενικώς κόβουν δυναμικά από αυτούς που τα έχουν. Οταν δεν έχεις δεν φοβάσαι.

Τα δυναμικά κόβονται από τα παθητικά φίλτρα εισόδου/εξόδου κι όχι τόσο από τις ίδιες τις μπαταρίες ή το κύκλωμα αναγέννησης της τάσης των 220V / 50Hz.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll