Ροκάδες vs Καρεκλάδες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- το θυμόσαστε ;

- εννοείται πως ήμουν ροκάς ( καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερος ροκάς , παρά 40 χρόνια ''σαβούρα'' , καρεκλάς )

- τρομάρα μου , τότε ακόμα δεν το είχα ψάξει , πως δηλαδή : το ροκ προέρχεται , από το rock end roll , το οποίο με την σειρά του προέρχεται από : rhythm and blues , swing , & country ( χονδρικά ) , οπότε είναι βασικά μαύρη μουσική

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Πως δε το θυμόμαστε!
Μάλιστα υπήρχε μεγάλη έχθρα μεταξύ των δύο διαφορετικών σχολών.

Οι δε "καρεκλάδες" ξεχώριζαν, από τα ψιλά τακούνια (ναι κάποτε οι αρσενικοί φορούσαν τακούνι γύρω στα 5cm και βάλε), καθώς και από τα στενά ανοικτά ΥΠΟκάμισα, και τις καμπάνες.

Έρε πλάκες....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Καρεκλάς, εκ τις "καρέκλας". Καρέκλες ονομάζαμε τα κομμάτια disco τύπου donna summer, boney m κλπ

Κλασικός καρεκλάς, ο τύπος στο video. Έτσι κυκλοφορούσαν και εδώ οι φανατικοί.

Αυτά φυσικά για τους νεότερους εδώ μέσα!

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.276
'80s-90s goths vs wavers (πχ rebound κτλ)
'90s δεν θυμαμαι κατι .. ηταν ολα (μετα)πανκ ..οποτε ολοι εναντιων ολων?!
'00s emo - goths (αλλα δεν επεφτε ξυλο, ηταν διαδικτιακο γαρ το ξεκατινιασμα..)
'10s+ hiψters vs the world ..χαχα..
..και τα υπολοιπα ερχονταιιιιι..
πανω στο Τοπικ καρεκλαδες vs δισκοβιους (αλλα ειπηρχαν και οι rockers-ειπαρχει σχετικη αναφορα) ειπαρχει το προσφατο σχετικο αφιερωμα με τους προταγωνιστες
στο Mods vs rockers (70s) : Quadrophrenia η ταινια και δεν θυμαμαι ποια αλλη ηταν μεταξη ροκαμπιλαδων με μονταδες ..

Μεγαλονωντας προσωπικα το αντιλαμβανωμαι σαν μια "φαρσα" ολη αυτη τη διαμαχη. Πλεον δεν ειπαρχει τοσο πολυ ενταση , διοτι ολα εχουν μπλεχτει και ολοι τα ακουνε ολα...
Παρακαλω , συμπληρωστε..προσθεστε .. διορθωστε ..

Reaction score
27.104
ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΝΤΩΣ....

Μ ΑΡΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΡΣ, ΖΕΠΕΛΙΝ, ΠΙΝΚΦΛΟΥΝΤ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑ ΜΠΟΝΕΥ Μ,
ΝΤΟΝΑ ΣΑΜΕΡ, ΜΠΗΤΖΗΖ ΚΑΙ ΣΑΝΤΑΕΣΜΕΡΑΛΔΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ.

ΣΤΑ 15 ΜΟΥ ΤΟ 77 ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠ...

ΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΥΡΑΔΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΔΙΧΡΟΝΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΡΗΤΑΔΙΚΕΣ
ΜΕ ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΕΛΑ, 4 ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.....
ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ 750 Κ4..........
ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ "ΔΑΝΕΙΚΗ" ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΗ......
[DOUBLEPOST=1458568079][/DOUBLEPOST]
Αυτά ξεκίνησαν πολύ παλιά , το 1964 στην Αγγλία.

Μods v Rockers
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΙΤΟΝ.....

http://margaretcruzemark.blogspot.com/2011/11/mod-subculture.html

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
γενικα..ωραια περνουσαμε ...
όντως , γιατί πιστεύαμε και το ψάχναμε , αλλά κάναμε και εποικοδομητικές συζητήσεις ,

ευτυχώς μέσω του forum , μπορούμε να τις συνεχίσουμε

Reaction score
27.104
- το θυμόσαστε ;

- εννοείται πως ήμουν ροκάς ( καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερος ροκάς , παρά 40 χρόνια ''σαβούρα'' , καρεκλάς )

- τρομάρα μου , τότε ακόμα δεν το είχα ψάξει , πως δηλαδή : το ροκ προέρχεται , από το rock end roll , το οποίο με την σειρά του προέρχεται από : rhythm and blues , swing , & country ( χονδρικά ) , οπότε είναι βασικά μαύρη μουσική

ΚΑΙ Η ΝΤΙΣΚΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.....

Reaction score
33
Πραγματι το Trip εξ ου και η φωτογραφιση το εξωφυλου των Socrates και το αλλο στεκι το ΑΤ Πλακας για εξακριβωση, επίσης το Alamo στην παραλιακη.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.276
..αν και μικροτερος (γεννημενος καπου στην αρχη των 80s) το επιασα λιγο στο ξεθωριασμα ή στον αποηχο,ανεκαθεν ειπηρχε διαμαχη παντου (δηλ. απο ποδοσφαιρο και γειτονιες/περιοχες, μεχρι και μουσικη (οκ και πολιτικη)) .. ακομα και στην ιδια μουσικη , λογου χαρη κατι απλο στο metal ηταν οι Metallica vs Maiden, αυτο το θυμαμαι απο τα παιδικα/εφηβικα μου χρονια..μεγαλητερος θυμαμαι το Bauhaus vs Joy division / Cure vs Depeche Mode vs Siouxsie . αρα αντιλαμβανομαι οτι ειπηρχε το the who vs rolling stones vs doors ?
...αλλα παντα ειπηρχε και θα ειπαρχει το ενα σύνθημα που όλους μας ενώνει (....)

Reaction score
15.469
"
Παρακλάδια της ροκ [επεξεργασία]

H ροκ διατίθεται σε μια ποικιλία ειδών, ώστε να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει στο χαρακτήρα σας. Αν είστε προοδευτικοί, διαλέγετε progressive rock. Αν θέλετε να ξεχωρίζετε από τους άλλους και θέλετε να ακούτε ό,τι ΔΕΝ ακούει κανένας, επιλέγετε alternative rock. Αν δουλεύετε σε εργοστάσιο παραγωγής γομολάστιχας, ακούτε industrial rock και νιώθετε στο πετσί του ρόλου σας! Αν νιώθετε μια γκοθίλα και μαυρίλα και σκέφτεστε ότι μια χαζοχαρούμενη ζωή δεν σας ταιριάζει, ακούτε goth rock.
Με την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, ανακαλύφθηκαν ο σίδηρος, ο χαλκός και άλλα μέταλλα. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να εμφανιστούν οι πρώτοι άνθρωποι που να μην γράφουν τραγούδια για πέτρες, αλλά για βαριά σίδερα. Αυτή ήταν και η πρώτη εμφάνιση της μέταλ, η οποία είναι ουσιαστικά ροκ, αλλά με ΠΙΟ άγριες φωνές, ΠΙΟ δυνατές κιθαριές, ΠΙΟ βαρυνταλκάδικα ντραμς, ΠΙΟ ανυπόφορο μπάσο κ.λπ., κ.λπ. (δείτε: Μέταλ μουσική)"

απο εδω .:drinks:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members