Ροκιές, ναι, την βρίσκω μαζί τους






Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.136
Reaction score
26.695
Το "αλίευσα" σε ομάδα παλαιοροκάδων στο φμπ. Από κάτω παραθέτω μέρος απ' το συνοδευτικό σχόλιο.
[...] Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου μας αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το γνωστό τραγούδι της Λίνας Νικολακοπούλου και του Goran Bregivic.

«Ήταν μια εποχή όπου εμφανιζόμασταν σε μεγάλο κλαμπ της Γλυφάδας και ο επιχειρηματίας μας ζητούσε να βάλουμε το «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» στο πρόγραμμα μας . Με τον επιχειρηματία είχαμε πολύ καλές σχέσεις και θέλαμε να του κάνουμε το χατίρι αλλά το τραγούδι ήταν έξω από τον ήχο μας και το στυλ μας. Σε μια πρόβα λοιπόν το συζητήσαμε με τα παιδιά και σκεφτήκαμε πως θα μπορούσε να γίνει , οπότε μου ήρθε η ιδέα να του αλλάξουμε τελείως τον ρυθμό (από 2/4 που είναι σαν χασάπικο ας πούμε ,σε 4/4 ροκ και να ακολουθήσουμε την ρυθμική αγωγή του Kashmir των Led Zeppelin με τον σκληρό ήχο της κιθάρας των 1550 που παραπέμπει σε Metallica και Rammstein . Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Τάσου (ιδρυτικό μέλλος των 1550) που με τις ιδέες του στα πλήκτρα έδωσε μια διαφορετική πινελιά στο ηχόχρωμα του τολμήματος. Από την πρώτη φορά που το παίξαμε νιώσαμε λες και το τραγούδι αυτό ήταν δικό μας από πάντα αλλά μας αρκεί που είμαστε ένα κομμάτι της ιστορίας του» εξηγεί ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της ροκ μπάντας και συνεχίζει:

«Όταν είδαμε και πως το αντιμετώπισε ο κόσμος στις συναυλίες μας και στις εμφανίσεις μας αποφασίσαμε να το οπτικοποιήσουμε . Λίγο καιρό αργότερα μας έγινε η πρόταση να το πούμε μαζί με την Πάολα στα Mad awards ,από την δίκη μας ενορχήστρωση ,πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε. Από τότε που το ηχογραφήσαμε έχουν περάσει 8 περίπου χρόνια και το «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» δεν έχει λείψει ποτέ από το σετ λιστ της μπάντας και δεν θα λείψει ποτέ. Κάθε φορά που ξεκινάνε τα πρώτα λόγια και ακούω την βραχνή φωνή του Μηνά Τσίγκου του τραγουδιστή μας νιώθω ακριβώς τα ίδια συναισθήματα , την ίδια ανατριχίλα ιδίως στον στίχο που σπαράζει και λέει Μονάχα εμένα χάσκει ακόμη ,χωρίς μια στέγη ετούτη η αλήθεια......Ευχαριστούμε Κα Λίνα Νικολακοπούλου !!!» [...]
 













Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Για πολλούς ο Ύμνος της rock! Lynyrd Skynyrd - Free Bird και ειδικά αυτή η έκδοση. Μετά τα 6min περίπου γίνεται ο χαμός!
Καταστρέφονται ...... ηχεία!!!

Φίλε Wnet, :drinks:, το avatar σου το τίμησα και εγώ στην αρχή περίπου του άρθρου! Κορυφαία η συνδρομή τους, στην Ιστορία της Rock μουσικής!
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.278
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top