ΣΥΛΛΟΓΗ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ "Κλασική compact δισκοθήκη" στο AVsite!!!

Πόσο συχνά ακούτε Κλασική Μουσική???

• Total voters
    41
Reaction score
3
Re: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ "Κλασική compact δισκοθήκη" στο AVsite!!!

Πότε με το καλό θα είναι έτοιμη η συλλογή;

Reaction score
14

Ωχ τώρα το είδα!   :shock:

Με ενδιαφέρει και εμένα  η συλλογή. Πάρα πολύ!

Παρακαλώ αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός να με συμπεριλάβετε και εμένα στους αποδέκτες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.   :)

Επίσης, θα μπορούσα να συμβάλλω στις όποιες αναπαραγωγές χρειαστούν.

Reaction score
1

Έφτιαξα ένα DVD case cover και ένα label, έτσι για να ζεσταινόμαστε:
flenik.com/CMC.jpg

Αν ενδιαφέρει, ας μου πει ο διαχειριστής πως να τα ανεβάσω. Είναι γύρω στα 4ΜΒ τα 2 tiff. Αν θέλετε, σας δίνω και τα PSD (16ΜΒ) για να κάνετε τις αλλαγές σας, ή μου λέτε και τις κάνω εγώ.

Αν έχετε ήδη επιμεληθεί του θέματος, τότε sorry για την παρέμβαση.

Υ.Γ.: Ζητώ συγγνώμη για το link, αλλά δεν βρήκα πως να ενσωματώσω το preview στο μήνυμα!

Reaction score
73

N Kanellopoulos said:
Συμφωνώ απολύτως. Και κάτι ακόμα.
Άλλο σημαίνει "είναι καλό" και άλλο "μου αρέσει". Ένα παράδειγμα: Αναμφισβήτητα η μουσική του Βάγκνερ είναι σπουδαία και σημαντική, αλλά δεν μου αρέσει, μπορεί να πει κάποιος.

Κυριε Κανελλόπουλε επιτρεψτε μου να κανω μια ερωτηση λίγο άσχετη με το τοπικ... μαλλον ειστε απο τους αρμόδιους να εχετε την απαντηση.
Με αφορμή ενα εργο που ειδα χθες σε DVD : Το μηλο της αμαρτίας ... που διαπραγματευονταν την τυχη μιας ομαδας - αιρεσης μοναχων που
τραγουδουσαν τους υμνους και γιαυτό του αφόρισαν.... θα ήθελα να σας ρωτησω, αν γνωρίζετε, αν πραγματι υπήρξαν αυτοι οι Μοναχοι
με το ταγμα τους να ονομαζεται ΚΑΝΤΟΡΙΑΝΟ ΤΑΓΜΑ.... ή απλώς ειναι οντως μια φανταστικη ιστορια του Κινηματογραφου...?

Το ρωτω γιατι η αρμονια της μουσικης του εργου και των υμνων που τραγουδουσαν ηταν απλά υπέροχη... οπότε αν οντως υπάρχουν τετοιες
εκτελεσεις δικων τους μουσικων κομματιών θα ηθελα να το ψαξω... Εσεις πιθανως να γνωρίζεται...

Reaction score
51

zoglair said:
flenik.com/CMC.jpg

Αν ενδιαφέρει, ας μου πει ο διαχειριστής πως να τα ανεβάσω. Είναι γύρω στα 4ΜΒ τα 2 tiff. Αν θέλετε, σας δίνω και τα PSD (16ΜΒ) για να κάνετε τις αλλαγές σας, ή μου λέτε και τις κάνω εγώ.

Υ.Γ.: Ζητώ συγγνώμη για το link, αλλά δεν βρήκα πως να ενσωματώσω το preview στο μήνυμα!
Το link δεν δουλεύει με ftp!!
Δουλεύει με img!!

Reaction score
5

Δυστυχώς το img tag δεν δέχεται διευθύνσεις σε ftp, οπότε φίλε zoglair αν μπορούσες να βάλεις την εικόνα κάπου σε http, θα μπορούσες μετά να την δηλώσεις εδώ ως [i m g]h t t p : / / .... [ / i m g] (τα κενά είναι για να ξεγελάσω το σύστημα, εσύ θα γράψεις χωρίς κενά), και να φαίνεται μέσα στην σελίδα μας κανονικά.

Reaction score
77

Σήμερα παραδίδω στον Sambalis και από αύριο αρχίζει η διανομή.
Για την καλύτερη ακρόαση θεωρώ ότι χρειάζονται οι παρακάτω διευκρινίσεις, μερικές από τις οποίες έδωσε νωρίτερα. Συγκεντρωτικά, λοιπόν, σημειώστε:

1. Στο δίσκο περιλαμβάνονται 172 έργα ή ολοκληρωμένα μέρη έργων, σε μορφή mp3 υψηλής ανάλυσης (320 kbps, best quality), αφού τα ασυμπίεστα wav φτάνουν περ. τα 11 GB.
2. Ακόμη, περιλαμβάνεται μία κατάσταση σε XLS, με αλφαβητική σειρά συνθετών και των έργων που προτείνω. Σε κάθε συνθέτη έβαλα και την προφορά του ονόματός του για διευκόλυνση των νέων φίλων της κλασικής μουσικής.
3. Στην 3η στήλη είναι ο τίτλος του έργου με τη μετάφρασή του. Όπου το έργο αυτό έχει πάνω από ένα μέρος, σε παρένθεση αναφέρεται πόσα είναι στο σύνολό τους. Π.χ. «Slavonic dances/Σλαβικοί χοροί op.72» σημαίνει ότι οι χοροί με opus 72 (αριθμό καταλόγου) είναι συνολικά 8. Στην επόμενη στήλη φαίνεται ποιο μέρος επέλεξα (π.χ τον αριθμό 1 και 7).
4. Όπου συμπεριέλαβα όπερα, στην 4η στήλη "Μέρος" αναφέρεται η πράξη της όπερας από όπου το απόσπασμα. Π.χ: Norma-1/Casta Diva, σημαίνει ότι η άρια Casta Diva είναι στην 1η Πράξη. Ομοίως, ο λατινικός αριθμός της 4ης στήλης δηλώνει το μέρος της Συμφωνίας. Π.χ. Συμφωνία αρ.9/IV.
5. Στο τέλος του καταλόγου περιέλαβα, εκτός αλφαβητικής σειράς, δύο έργα του Μίκη Θεοδωράκη (Μπαλέτο Ζορμπάς και Canto Olympico).
6. Μέσα στο δίσκο DVD θα βρείτε και το εξώφυλλο σε μορφή jpg.
7. Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε τα περιεχόμενα του DVD σε CD, θα χρειαστείτε 4 CD.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς των έργων και τους αριθμούς καταλόγων.
1. Τα περισσότερα έργα συνοδεύονται με το χαρακτηριστικό op. (opus), που στα λατινικά σημαίνει "έργο". Πληθυντικός=opera, αυτό που ως σήμερα χαρακτηρίζει το λυρικό θέατρο. Πολλές φορές ένα opus περιλαμβάνει πολλά έργα, π.χ το op.6 ενός συνθέτη, όπως ο Σοπέν, μπορεί να περιλαμβάνει 5 ή 6 έργα, οπότε λέμε: op.6/αρ.4/IV
2. Πολλά έργα έχουν το χαρακτηριστικό o.op. (ohne opus)=χωρίς αριθμό καταλόγου. Το ίδιο σημαίνει και το WoO=Werke ohne opus (όπως πολλά έργα του Μπετόβεν).
3. Τα έργα του Μότσαρτ συνοδεύονται από το Κ=Koechel, από τον Λούντβιχ φον Κέχελ που συνέταξε τον μέχρι σήμερα εγκυρότερο κατάλογο έργων του.
4. Τα έργα του Μπαχ έχουν το BWV (Bach Werke Verzeichnis=Κατάλογος Έργων του Μπαχ).
5. Τα έργα του Βιβάλντι έχουν RV (Ryoms Verzeichnis=Κατάλογος του Ρυόμς) από τον καταλογογράφο των έργων του.
6. Τα έργα Σούμπερτ έχουν D, από τον Otto Deutsch, καταλογογράφο του.
7. Τα έργα Χάιντν με Hob, από τον Anthony van Hoboken.

Τέτοια χαρακτηριστικά συναντάμε και σε άλλους συνθέτες, αλλά εδώ ανέφερα τα πιο συνηθισμένα.
Εάν τυχόν υπάρχουν άλλες απορίες μη διστάσετε να υποβάλλετε το ερώτημα και θα απαντήσω αμέσως.

Καλή ακρόαση!!!

Reaction score
77

Κυριε Κανελλόπουλε επιτρεψτε μου να κανω μια ερωτηση λίγο άσχετη με το τοπικ... μαλλον ειστε απο τους αρμόδιους να εχετε την απαντηση.
Με αφορμή ενα εργο που ειδα χθες σε DVD  :  Το μηλο της αμαρτίας ...  που διαπραγματευονταν την τυχη μιας ομαδας - αιρεσης μοναχων που
τραγουδουσαν τους υμνους και γιαυτό του αφόρισαν.... θα ήθελα να σας ρωτησω, αν γνωρίζετε, αν πραγματι υπήρξαν αυτοι οι Μοναχοι
με το ταγμα τους να ονομαζεται ΚΑΝΤΟΡΙΑΝΟ ΤΑΓΜΑ.... ή απλώς ειναι οντως μια φανταστικη ιστορια του Κινηματογραφου...?

Το ρωτω γιατι η αρμονια της μουσικης του εργου και των υμνων που τραγουδουσαν ηταν απλά υπέροχη... οπότε αν οντως υπάρχουν τετοιες
εκτελεσεις δικων τους μουσικων κομματιών θα ηθελα να το ψαξω... Εσεις πιθανως να γνωρίζεται...
Δεν γνωρίζω την ταινία, αλλά πιθανώς να είναι αυτή του link: http://german.about.com/library/blfilm_vayacond.htm
Αν και δεν είμαι καλός στα θρησκευτικά, πράγματι υπήρχε μια τέτοια ομάδα μοναχών. Αλλά για τέτοιες περιπτώσεις ο μύθος μπλέκεται με την ιστορική πραγματικότητα, με δυσδιάκριτα όρια. Η μουσική εκείνες τις περιόδους που διαδιδότηταν με σύστημα ήταν κυρίως το "Γρηγοριανό Μέλος", αλλά υπήρχαν τέτοιες ομάδες μοναχών, που άλλοι ήταν νόμιμοι και άλλοι παράνομοι.
Για παράδειγμα, τα ποιήματα που έγιναν βάση για τα Carmina Burana του Orff (σημ. Carmina=τραγούδια, Burana=που βρέθηκαν στο Μπόυρεν) λένε πως τα τραγουδούσαν οι Goliardi ή Galiardi, περιπλανώμενοι, παράτυποι μοναχοί και μιλούσαν για οινοποσία και γλέντια με γυναίκες σε ταβέρνες...

Όσο για σχετική δισκογραφία, δυστυχώς δεν έχω κάτι υπόψη μου.

Reaction score
73

Eυχαριστώ παρα πολύ .... ηδη βοηθησατε σημαντικά..... 8)

link: http://german.about.com/library/blfilm_vayacond.htm

Ναι αυτό ειναι το εργο.... σας συνιστώ να το δειτε... ειναι πολυ ευχαριστο
και απο κοινωνικής διάστασης (προσωπικη πάλη μοναχών αναμεσα στο μοναχισμο
και στην πραγματική ζωή και τις προκλησεις της) αλλα και η μουσική του κατ' εμε
με υπέροχα ακουσματα.... ενα εργο που σε ηρεμει και σου αφηνει μια γλυκια αίσθηση
ανθρωπινης υπόστασης μακριά απο τη βία των πιστολιών του HOLLYWOOD.

Nομιζω οτι τωρα βγηκε στα VIDEO-CLUB σε DVD.... καλη θεαση και απόλαυση
μουσικής αν σας αρεσουν τα Γρηγοριανά ακουσματα.

Reaction score
51

zoglair said:
flenik.com/CMC.jpg

To μετέφερα για να το δούνκαι τα μέλη!

Οποιος θέλει μπορεί να τα χρησιμοποιήσει! :lol:

Reaction score
1

Thanks, sambalis!

Βέβαια, τα preview δεν είναι για εκτύπωση. Γι΄αυτό τα ανέβασα στο imageshack.us, στην κανονική τους διάσταση:

Reaction score
5

Φίλε zoglair είναι πολύ καλή δουλειά, μπράβο. Ευχαριστούμε πολύ.

Και φυσικά τα σέβη μας στον Νίκο Κανελλόπουλο.

Reaction score
77

Συγχαρητήρια και από μένα. Θα κρατήσω αυτό το εξώφυλλο , γιατί το δικό μου παραείναι απλοϊκό.
Δεν έχω δυστυχώς ούτε το χρόνο ούτε τις δυνατότητες. Ευχαριστώ zoglair.

Reaction score
7

Χωράω και εγώ???Θέλω και εγώ δισκάκι...

Reaction score
51

Μάριος Λαζάρου said:
Χωράω και εγώ???Θέλω και εγώ δισκάκι...
Εννοείται!!!!
(Αν απαντήσεις σωστά για τους Purple)!! 8)

Reaction score
3

Δεν ξέρω αν έχασα κάτι κε Διαχειριστά, υπάρχει ειδοποίηση για το πως/πότε θα μπορούσαμε να παραλάβουμε;

Reaction score
51

ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΑ dvd ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ!!!!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει οι:

1.ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
2.LM
3.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ
4.giotamike
5.ak1s
6.Nick Greek
7.Gregory
8.Σπύρος Μπλιάτσιος
9.sothoms
10.Giota
11.Kaizen
12.NikosR
13.n_olympios
14.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
15.johnywh
16.Γιώργος Αναμουρλίδης
17.cospan
18.VIDEOMIX
19.iannos
20.DoctorX
21.ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
22.Θοδωρής Ραδιώτης
23.MAD
24.Stelios
25.hal9000
26.Σταύρος Μπαρτζόκας
27.zoglair
28.NICK D
29.ezervoud
30.KELLER HRISTINA
31.tipoliani
32.preve
33.Μάριος Λαζάρου

Είχα blackout 2 ημέρες λόγω "εγκαύματος" της motherboard στο γραφείο μου , και από σήμερα έχω νέο Pc!!!
Συντόμως θα αρχίσει η διανομή, αφού πρώτα ξεκαθαρίσω ποιών μελών τις διευθύνσεις έχουμε και ποιών όχι!!!
ΕΠίσης θα δούμε ποιά μέλη θα μπορούσαν να μας εξυπηρετήσουν αυτή την φορά στο θέμα αυτό!!!
Stay Close!!!!

Reaction score
51

ezervoud said:
Δεν ξέρω αν έχασα κάτι κε Διαχειριστά, υπάρχει ειδοποίηση για το πως/πότε θα μπορούσαμε να παραλάβουμε;
Οχι!!!
Πρέπει να μου στείλεις σε PM τα στοιχεία σου..."διεύθυνση ονοματεπώνυμο κλπ...)!!!

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.048

Παρακαλω μια και για εμενα

Ευχαριστω

Μπορω επισης να βοηθησω.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas