ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Σ ΕΝΑΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287
Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Σ ΕΝΑΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ

Οι μετρήσεις του 1070 από το projector reviews:

Lumen Output and Color Temp at 100 IRE (mid zoom):
Dynamic= 1786 @ 7754
Standard= 1730 @ 6912
Cinema= 1711 @ 6913, 1109 @ 7359 with Eco lamp, 1335 @ 6566 with Normal lamp and Brilliant Color off.
User 1= 1730 @ 6897
User 2= 1730 @ 6904

Reaction score
767

παιδιά είναι θέμα νομίζω, πώς θέλει να βλέπει o καθένας...

αν είναι "απόλυτος" και θέλει να βλέπει "by the book", τότε χρειάζεται να σεβαστεί τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και που ορίζουν πώς πρέπει να είναι η σωστή προβολή...

ορίζουμε κανόνες γενικά στα πάντα (IMHO), για να υπάρχει ένας μπούσουλας ρε παιδί μου... αλλιώς θα έκανε ο καθένας οτι γουστάρει και όπως το γουστάρει...και πάλι βέβαια, δικαίωμά του είναι...

εγώ που θέλω πχ να βλέπω σε απόλυτο σκότος και να με ρουφάει η ταινία, πες απο βιασύνη να έχω μεγάλη εικόνα, πες απο έλλειψη εμπειρίας, πες το όπως θες, έκανα μια κίνηση που τελικά δε με ικανοποίησε...όχι οτι τα μηχανήματα ήταν κακά σε απόδοση...απλά το αποτέλεσμα, αν και πολύ ικανοποιητικό, δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου...

δες εδώ στις φώτο...απόσταση θέασης 3,1m απο τον καναπέ και ο προβολέας στα 3,6m αν θυμάμαι καλά...
με καλιμπραρισμένο προβολέα (η λάμπα στο eco) και οθονη με γκρι επίστρωση (92") για έλεγχο του φωτός... αλλά δεν τιθασευόταν το φως του και φυσικά δε βοηθούσε ΚΑΘΟΛΟΥ το δωμάτιο...και τελικά με αποσπούσε απο την ταινία...δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου...και γι αυτό πάω γι άλλα...

άλλοι βάζουν νερό στο κρασί τους και άλλοι όχι...και βέβαια αυτό "πληρώνεται"..:biggrin:

Attachments

Reaction score
22
Κι εμένα με ενοχλούν τα 500! :smile:
είπαμε μεταχειρισμένο με 1500 ώρες, μια χαρά!
τι θα γίνουν οι μικρές αγγελίες δλδ? να κλείσουν; :sneaky:

στα σοβαρά πάντως, όλη η συζήτηση περί φωτεινότητας του W1070
γίνεται θεωρητικά και ΠΡΟ της αγοράς του,
βλέπω συστάσεις για φίλτρα, γκρι πανιά και το κακό συναπάντημα,
πάντα απο γνώστες που με βάση τη θεωρία λένε πως είναι απαραίτητα.

από κατόχους δεν θυμάμαι αντίστοιχη συζήτηση,
παρα ίσως για να πετύχουν λίγο καλύτερο επίπεδο μαύρου,
που κατα γενική παραδοχή είναι το μόνο μέτριο χαρακτηριστικό του W1070,
και μιλάμε για κατόχους πεπειραμένους, όχι newbies που τους πέφτει το σαγόνι (όπως είναι φυσιολογικό)

Reaction score
0

Λοιπόν τα σημερινά δεδομένα μου είναι τα εξής:
Έρχεται φίλος μου απο Γερμανία και μπορεί να μου φέρει

EPSON EH-TW5910 1000 Εuro
EPSON EH-TW6100 1150 Euro
BENQ W1070 849 Euro
Βάση των Calculators οι EPSON ανταποκρίνονται στα Standards απόστασης - Πλάτος Οθόνης σε 16:9!!!

Και οι τρείς είναι οικονομικά εφικτές επιλογές (με 3η φυσικά τον 6100 λόγω οικονομικής απόκλισης)
Η καλύτερη απόσταση (για να κρύψω οποιοδήποτε καλώδιο) είναι τα 490 cm !!!
Το ύψος της οροφής μου είναι 270 cm κι επιθυμητά ο Projector θα πάει τέρμα ψηλά!!!
Παρακαλώ θερμά την επιλογή σας
Σας ευχαριστώ

Reaction score
15.548

στα σοβαρά πάντως, όλη η συζήτηση περί φωτεινότητας του W1070
γίνεται θεωρητικά και ΠΡΟ της αγοράς του,
βλέπω συστάσεις για φίλτρα, γκρι πανιά και το κακό συναπάντημα,
πάντα απο γνώστες που με βάση τη θεωρία λένε πως είναι απαραίτητα.
Να ξεκαθαρισουμε κατι.......

μπορει να βλεπει ο καθενας οπως γουσταρει.....

εαν ομως θελουμε να δουμε σωστα αυτο που ειναι αποθηκευμενο στο δισκακι dvd-br τοτε πρεπει να ακολουθησουμε καποιους κανονες που εχουν μπει......

Οι κανονες αυτοι μην νομιζεις οτι ειναι τυχαιοι....δλδ ετσι γουσταραν και τους εβαλαν....

ενα απλο παραδειγμα ειναι το 100% λευκο.....εχει συγκεκριμενη θερμοκρασια και φωτεινοτητα....

εαν π.χ. εχει σωστη θερμοκρασια κσι λαθος φωτεινοτητα δινει λαθος ενταση του αντικειμενου και αντιθεση σε οτι ειναι διπλα απο αυτο ....δλδ η ενταση του πρεπει να ειναι τοση ωστε να δωσει σωστη απεκονιση του αντικειμενου και οτι το περιβαλει.....οποτε τα 12-16fl που εχουν δωσει σαν στανταρ ειναι αυτο που πρεπει να εχεις για να δεις σωστα ...που στην πραγματικοτητα ειναι 10-16fl σαν στανταρ για φωτεινοτητα.....με το καλυτερο αποτελεσμα τα 13-14fl

απο μονο του βεβαια αυτο δεν κανει τιποτα αν δεν ακολουθεις και τις υπολοιπες παραμετρους εικονας κατα γραμμα.

οπως καταλαβαινεις η φωτεινοτητα στο 100% της ειναι απο τις βασικες παραμετρους εικονας ωστε να δεις σωστα αυτο που ειναι αποθηκευμενο στα διασκακια .....μιας και απο αυτο βγαινει το gamma και η ενταση των χρωματων.

και ολα αυτα δεν ειναι μονο στα χαρτια(θεωρια).... ισχυουν και στην πραξη.

Reaction score
15.548

BENQ W1070 849 Euro
Βάση των Calculators οι EPSON ανταποκρίνονται στα Standards απόστασης - Πλάτος Οθόνης σε 16:9!!!

Και οι τρείς είναι οικονομικά εφικτές επιλογές (με 3η φυσικά τον 6100 λόγω οικονομικής απόκλισης)
Το ύψος της οροφής μου είναι 270 cm κι επιθυμητά ο Projector θα πάει τέρμα ψηλά!!!
Σας ευχαριστώ
στα χρηματα που διαθετης η καλυτερη αγορα ειναι τεχνολογιας dlp

Reaction score
0

στα χρηματα που διαθέτεις η καλυτερη αγορα ειναι τεχνολογιας dlp
Κωστή μου δυστυχώς δε γνωρίζω την τεχνολογία DLP....μπορείς σε παρακαλώ πολύ, βάση της εμπειρίας σου, να μου πείς πόσα χρήματα πρέπει να δώσω για να πάρω έναν Projector κι εγώ???
(Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω)
Thanks

Reaction score
15.548

το να δεις εικονα δεν λεει κατι,βλεπεις και με 300ε.....αναλογα τι ψαχνεις....εσυ χρειαζεσαι 2000ε με τις συνθηκες που εχεις.

........να πας σε ενα μαγαζι οπως αυτο και να δεις τι σου αρεσει στα χρηματα που διαθετης

Reaction score
22
Re: Απάντηση: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Σ ΕΝΑΝ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟ

BENQ W1070 849 Euro

Σας ευχαριστώ
οι προβολείς είναι της ίδιας κατηγορίας (budget FullHD-3D)
καλύτερο value-for-money είναι ο BenQ W1070 (DLP)
με προβληματική τοποθέτηση (πιο κοντά στην οθόνη, θα φαίνεται το κανάλι για τα καλώδια)
Αν δεν μπορείς να το ξεπεράσεις, πας στους Epson (LCD),
που και πάλι θα σε ικανοποιήσει η εικόνα τους,
με πιο 'ενδιαφέρουσα' την τιμή του TW6100, καθώς εδώ πωλείται στα 1400+
Ειδικά αν έρχεται και πακέτο με 1-2 γυαλιά 3D, ακόμα καλύτερα
Τον TW5910 δεν αξίζει να τον φέρεις από Γερμανία, καθώς παίζει στα 1100+ απο Ελλάδα
(για πιο σίγουρη εγγύηση/service, αχρείαστα νά'ναι!)

Επίσης στα υπόψιν, πως ο BenQ δεν υπάρχει διαθέσιμος (απ'όσο γνωρίζω) ούτε στη Γερμανία
-- από μέσα Φλεβάρη και βλέπουμε κι εκεί

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion