ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις οτι εγω κανω παντα πλακα γιατι το γελοιο κανει καλο δεν ειμαι απο αυτους που τα παιρνουν γιαυτο ειμαι ακομα εδω και θα συνεχιζω να ειμαι

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κάποτε ένας φίλος μας από το φόρουμ μας είχε αναφέρει ότι ο Χ.. κατασκευαστής "ακούει" τα καλώδια πριν τα τερματίσει στα βύσματα και στη συνέχεια περνάει τα γραμματάκια της φίρμας επάνω στο καλώδιο.
Αρρώστια... :happy_9:

Reaction score
3.486
δοκιμαζοντας καλωδια ρευματος -ιντερκονεκτ επι το πλειστον
για τα αλλα θα τα πουμε αλλη στιγμη
ακουσα τα εξης
καποια ακουγονταν το ιδιο και ας ειχαν φορα καποια αλλα χρησιμοποιουν μια εξτρα γειωση που συνηθως τερματιζεται στην πλευρα ης μπριζας-πηγης
τοτε συνηθως υπαρχει ακουστη διαφορα, σε απλα καλωδια που δεν εχουν δευτερη γειωση συνηθως δεν υπαρχουν ακουστες διαφορες και αυτα παλι σχετικα ειναι γιατι οσο παιζεις μαθαινεις οχι μονο με το δικο σου συστημα αλλα και με αλλα συστηματα
Η extra γείωση είναι για τοπολογία pseudo-balanced ? Eφαρμόζεται και στα καλώδια ρεύματος ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τα καλωδια ειναι μεγαλη απατη Λ.Κ
η αλλιως ο ανθρωπος που χαλασε για καλωδια πανω απο 100 χιλιαρικα
το κακο δεν ειναι αυτο, το κακο ειναι οτι συνεχιζει να ψαχνεται

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Η extra γείωση είναι για τοπολογία pseudo-balanced ? Eφαρμόζεται και στα καλώδια ρεύματος ?
ναι van den hull oλα ,και ultralink-xlo,synegistic,elrod,electra glide εχουν μια δευτερη γειωση
καποια synergistic εχουν ενεργη γειωση με μπαταρια ,οπως και καποια ιντερκονεκτ της audioquest απο τις ακριβες σειρες βεβαια

Reaction score
0
Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Απαντηση στον g.kar.Ουτε καλωδια ουτε φιλτρα ρευματος,και πολυ περισοτερο εξυπναδα και σοφια προσπαθω να σου πουλησω!!!Τα του τυπου [...ποιος ηλιθιος σου ειπε, η ...για να πουλήσουμε γνώση ή/και καλώδια,] δεν νομιζω οτι χωρανε σε αυτο το forum.Αν εχεις αντιρηση αποτυπωσετη με αλλο υφος!Στο forum θελω να πιστευω οτι γραφουμε τις αποψεις μας και τις εμπειριες μας, για κατι που ολοι αγαπαμε.Ουτε για να ερθουμε σε αντιπαραθεση ουτε για να προσβαλουμε τον αλλον εστω και αν διαφωνουμαι με αυτα που γραφει.Σε πληροφορω λοιπον οτι ουτε μαγαζατορας ειμαι ουτε πλασιε.Τωρα οσον αφορα το οτι σε πειραξε που εγραψα για τον παλμο της ΔΕΗ.Ψαξε ρωτα οπως εκανα και εγω.Τις αποδηξεις εχω μαθει στον εαυτο μου να τις βρισκω, να τις ακουω, και να τις βλεπω,και αν ειναι αληθινες να τις πιστευω.Σε συμβουλευω να κανεις και εσυ το ιδιο,προτου απαντησεις σε καποιον αλαζονικα και [ξερολιστικα].Τωρα για το θεμα αν θελει καποιος να δει τις ευεργετικες ιδιοτητες των καλωδιων τασης και των φιλτρων ρευματος ας κοιταξει εδω. www.monstercable.com/power/utilities/demos.asp Ειναι μια απο τις εταιριες που ασχολουνται με το θεμα ηλεκτρικος θορυβος και καταστολη,υπαρχουν παρα πολλες ψαξτε!!! ΥΣ. Δεν θα επανελθω στην ιδια αντιπαραθεση.-
--------------------------------------------------------------------------------

Reaction score
3.486
Re: Απάντηση: ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Απαντηση στον g.kar.Ουτε καλωδια ουτε φιλτρα ρευματος,και πολυ περισοτερο εξυπναδα και σοφια προσπαθω να σου πουλησω!!!Τα του τυπου [...ποιος ηλιθιος σου ειπε, η ...για να πουλήσουμε γνώση ή/και καλώδια,] δεν νομιζω οτι χωρανε σε αυτο το forum.Αν εχεις αντιρηση αποτυπωσετη με αλλο υφος!Στο forum θελω να πιστευω οτι γραφουμε τις αποψεις μας και τις εμπειριες μας, για κατι που ολοι αγαπαμε.Ουτε για να ερθουμε σε αντιπαραθεση ουτε για να προσβαλουμε τον αλλον εστω και αν διαφωνουμαι με αυτα που γραφει.Σε πληροφορω λοιπον οτι ουτε μαγαζατορας ειμαι ουτε πλασιε.Τωρα οσον αφορα το οτι σε πειραξε που εγραψα για τον παλμο της ΔΕΗ.Ψαξε ρωτα οπως εκανα και εγω.Τις αποδηξεις εχω μαθει στον εαυτο μου να τις βρισκω, να τις ακουω, και να τις βλεπω,και αν ειναι αληθινες να τις πιστευω.Σε συμβουλευω να κανεις και εσυ το ιδιο,προτου απαντησεις σε καποιον αλαζονικα και [ξερολιστικα].Τωρα για το θεμα αν θελει καποιος να δει τις ευεργετικες ιδιοτητες των καλωδιων τασης και των φιλτρων ρευματος ας κοιταξει εδω. www.monstercable.com/power/utilities/demos.asp Ειναι μια απο τις εταιριες που ασχολουνται με το θεμα ηλεκτρικος θορυβος και καταστολη,υπαρχουν παρα πολλες ψαξτε!!! ΥΣ. Δεν θα επανελθω στην ιδια αντιπαραθεση.-
--------------------------------------------------------------------------------
Ο παλμός της ΔΕΗ καταστέλλεται με monster ? Από το φόβο του ?

Reaction score
13

Ασχετα με το θεμα του υφους αλλων μελων θα ηθελα επι της ουσιας να παρατηρησω τα εξης.
Για να διαμορφωσεις ολοκληρωμενη και αντικειμενικη αποψη για την επιδραση των διαφορων θορυβων της τασης του δικτυου πολεως στο τελικο αποτελεσμα που προκυπτει στα Ηχεια, δεν αρκει το πειραμα που γινεται στο βιντεακι της Monster, που εδω που τα λεμε αγγιζει τα ορια της απατης. Συχνα η παρατηρηση καποιων φαινομενων μπορει να μην αξιολογειται σωστα απο καποιον μη γνωστη των πραγματων. Γιατι ??
Διοτι ΝΑΙ ενα καλωδιο μπορει να γινεται κεραια, αλλα για να αξιοποιηθει το σημα μιας κεραιας χρειαζεται ενας ΔΕΚΤΗΣ, που, για να δωσει ακουστικο αποτελεσμα πρεπει να διαθετει ενσωματωμενο εναν αποδιαμορφωτη (φωρατη) πλατους (ΑΜ) ή συχνοτητας (FM). Aκριβως σαν την συσκευη που κραταει θριαμβευτικα ο "μαγαζατορας ή πλασιε" της Monster.
Ενας Ενισχυτης ή Προενισχυτης ή Πηγη, στην κατηγορια της Υψηλης Πιστοτητας δεν επιτρεπεται να γινεται Δεκτης και να αναδεικνυει τον Ηλεκτρονικο θορυβο, και μαλιστα, οπως εννοει το βιντεο, αυτον που εισαγεται απο την γραμμη τροφοδοσιας. Στον βαθμο που συμβαινει κατι τετοιο τοτε ευθυνεται ξεκαθαρα η σχεδιαση της συσκευης αναπαραγωγης. Δηλαδη το φιλτραρισμα του Ηλεκτρονικου θορυβου του δικτυου πολεως ειναι δουλεια του εσωτερικου τροφοδοτικου των συσκευων, καθως και του μεταλλικου περιβληματος τους, που οφειλει να λειτουργει σαν κλωβος του συνονοματου του Μιχαλη του Φαρανταιη.
Τα μηχανηματα ομως της παραπανω εταιρειας, καθως και δεκαδων αλλων, κανουν μια πολυ σημαντικοτερη και πολυ ακριβοτερη δουλεια απο το φιλτραρισμα της RFI, (που στο κατω-κατω ειναι υποθεση ενος κυκλωματος αξιας μερικων δεκαδων Ευρω, που υπαρχει και στα καλα πολυμπριζα). Kανουν Σταθεροποιηση του πλατους της τασεως στα 220-230 VAC, με διαφορες τεχνικες και ποικιλη ακριβεια. Η σταθεροποιηση ειναι αυτο που πραγματικα χρειαζεται σχεδον καθε Ηλεκτρονικη συσκευη που διαχειριζεται σχετικα υψηλες Ισχεις, καθως σχεδον πουθενα δεν βρισκει κανεις σταθεροποιημενα τροφοδοτικα για τις βαθμιδες Ισχυος των Ενισχυτων, και καμμια φορα ουτε σε προενισχυτες-πηγες.
Ακομη και τις κορυφες τασεως που παραγονται απο καιρικα φαινομενα (κεραυνους κλπ) μπορουν να τα καταπνιξουν καποια καλα πολυμπριζα, που διαθετουν συγκεκριμενο εξαρτημα/εξαρτηματα.
Τα θεματα λοιπον της τασεως του δικτυου πολεως ειναι αρκετα, με διαφορετικες αιτιες, διαφορετικους τροπους αντιμετωπισης το καθενα, και διαφορετικη επιδραση σε συσκευες διαφορου επιπεδου.
Το πειραμα που παρουσιαζει το βιντεακι ειναι στημενο ωστε να ειναι θεαματικο στα ματια του μη τεχνικου, αλλα κατα την γνωμη μου δεν εχει σχεση με το γνησιο προβλημα και αρα μαλλον ειναι εκει για να αποπροσανατολιζει τον καταναλωτη.

Τελος παρατηρω οτι διαλεξες καποια αρνητικα ποστ για να αποκριθεις. Δεν ειδα ομως να ανταποκρινεσαι σε σχολια επι της ουσιας.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949

Ενας Ενισχυτης ή Προενισχυτης ή Πηγη, στην κατηγορια της Υψηλης Πιστοτητας δεν επιτρεπεται να γινεται Δεκτης και να αναδεικνυει τον Ηλεκτρονικο θορυβο, και μαλιστα, οπως εννοει το βιντεο, αυτον που εισαγεται απο την γραμμη τροφοδοσιας. Στον βαθμο που συμβαινει κατι τετοιο τοτε ευθυνεται ξεκαθαρα η σχεδιαση της συσκευης αναπαραγωγης.
Ε, μα πια!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949

Τα μηχανηματα ομως της παραπανω εταιρειας, καθως και δεκαδων αλλων, κανουν μια πολυ σημαντικοτερη και πολυ ακριβοτερη δουλεια απο το φιλτραρισμα της RFI, (που στο κατω-κατω ειναι υποθεση ενος κυκλωματος αξιας μερικων δεκαδων Ευρω, που υπαρχει και στα καλα πολυμπριζα). Kανουν Σταθεροποιηση του πλατους της τασεως στα 220-230 VAC, με διαφορες τεχνικες και ποικιλη ακριβεια. Η σταθεροποιηση ειναι αυτο που πραγματικα χρειαζεται σχεδον καθε Ηλεκτρονικη συσκευη που διαχειριζεται σχετικα υψηλες Ισχεις, καθως σχεδον πουθενα δεν βρισκει κανεις σταθεροποιημενα τροφοδοτικα για τις βαθμιδες Ισχυος των Ενισχυτων, και καμμια φορα ουτε σε προενισχυτες-πηγες.
Να προσθέσω, δε, πως η σταθεροποίηση τροφοδοσίας είναι μια τεχνκή που δημιουργεί συνθήκες ιδανικές για τη λειτουργία μιας συσκευής, όσον αφορά την τροφοδοσία της ως προς τη μέση τάση του δικτύου που παρέχεται σε δεδομένο χρονικό διάστημα, (ας πούμε κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης νύκτας ενός club, ή κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης μιας συναυλίας). Η σταθεροποίηση έχει και αυτή κάποια όρια, και υπό συνθήκες επαχθείς και ασυνήθεις, όχι όμως και ανέφικτες, το τροφοδοτικό μιας συσκευής μπορεί να γίνει κάρβουνο, αφ' ης στιγμής αυτή ηλεκτροδοτείται από εναέριο δίκτυο. Με απλά λόγια, η θέα ενός κεραυνού που διαρκεί 5 δευτερόλεπτα είναι πολύ θεαματική, καθώς πυρώνει το συρματόσχοινο και ολόκληρη τη δέστρα με το
μονωτή της, αλλά εκεί κοντά, και αναλόγως των δικλείδων που υπάρχουν, οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες δεινοπαθούν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949

Το πειραμα που παρουσιαζει το βιντεακι ειναι στημενο ωστε να ειναι θεαματικο στα ματια του μη τεχνικου, αλλα κατα την γνωμη μου δεν εχει σχεση με το γνησιο προβλημα και αρα μαλλον ειναι εκει για να αποπροσανατολιζει τον καταναλωτη.
Προσωπικά θα παρομοίαζα το βιντεάκι με καθρεφτάκι για ιθαγενείς, αλλά και έτσι στρογγυλά διατυπωμένο είναι μια χαρά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.949
Για μισό λεπτό...

Ώλγουιζ του θέρτυ ιζ φίφτυ περσέντ!

Ααααχχχχ, τώρα στανιάρησα... :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895