Σας αρεσει να γραφετε reviews?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ναι , γνωριζω πως αυτη η φραση εχει συζητηθει πολυ τωρα τελευταια.
Ομως...νομιζω πως μονο ενας φανατικος δεν μπορει να δει πλεον πως το AVSite , μετα την πληρη κυριαρχια των...βορειων περιοχων , εχει αρχισει να ξεχωριζει σταθερα και μονιμα και στις...νοτιες.
Ετσι με πλησιασαν καποιοι υπευθυνοι περιοδικων(προσοχη στον πληθυντικο) και μου ζητησαν μελη που ασχολουνται κυριως με αυτη την κατηγορια για part time η και full time reviewers.Το full time δεν σημαινει πως πρεπει να αφησουν την κανονικη δουλεια τους.
Μονη προυποθεση να ζουν εντος Αττικης καθως θα χρειαζεται να κανουν μετρησεις σε συσκευες κλπ αρα η διαμονη στην περιφερεια καθιστα τα πραγματα αρκετα δυσκολα.

Στο παρελθον γινοταν συνηθως απευθειας αναθεση.
Ομως προσφατα κατηγορηθηκα-με την καλη εννοια- πως εβαλα λαθος ανθρωπους σε λαθος θεσεις.

Οποτε αυτη την φορα τα πραγματα θα γινουν ανοικτα.
Δωστε σωστα δειγματα γραφης σας σε αυτη την κατηγορια διοτι....σας παρακολουθουν
:wink:
Οποιος επιθυμει να γραφει και σε περιοδικο λοιπον δεν εχει παρα να μου στειλει ενα πμ
Εγω θα μεταφερω τα ονοματα που το επιθυμουν στους ενδιαφερομενους αρχισυντακτες και θα επιλεξουν αυτοι με βαση τα γραφομενα σας.

Αυτο που πραγματικα θα ηθελα απο τους υποψηφιους ειναι να μην αλλαξουν επ ουδενι τον τροπο σκεψης τους.Εαν δηλαδη κριτικαραν καποιο περιοδικο στο παρελθον "μην το παιξουν καλα παιδια" τωρα.Οι ανθρωποι δεν ειναι ηλιθιοι και δεν κρινουν με βαση αυτα τα κριτηρια.
Αυτο που επισης θα ηθελα απο οσους δεν θελουν να ειναι υποψηφιοι ειναι να μην κριτικαρουν τους αλλους.Δικαιωμα τους ειναι και στο κατω κατω θα βγαλουν και ενα εξτρα χαρτζηλικι κανοντας αυτο που αγαπουν.

Σας ευχαριστω για την κατανοηση... :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό αποδεικνύει 2 πράγματα:

1. Πόσο αντικειμενικά (όσο είναι δυνατόν αν προσθέσεις και τα θέλω/μου αρέσει του καθενός) γράφουν τα μέλη του avsite χωρίς εξαρτήσεις από καταστήματα/αντιπροσωπείες

2. Πόσο καταρτισμένα είναι κάποια μέλη μας που σημαίνει ότι είναι πραγματικοί χομπύστες...

Πιστεύω ότι αρκετοί που γράφουν στην κατηγορία αυτοί πολύ άνετα και κυρίως αποτελεσματικά μπορούν να προσφέρουν στον περιοδικό τύπο του χώρου...

Reaction score
14
Δηλαδή για άλλη μια φορά η επαρχία εκτός...

Κρίμα και είχα πολλά..reviews για τη γούνα σας..!!!

Reaction score
5
Εμείς του εξωτερικού να κάνουμε καμία αίτηση για δωρεάν συνδρομή γιατί είναι πολύ άδικο να μας διαβάζουν δωρεάν και εμείς να πληρώνουμε. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Πιστεύω πως θα έπρεπε να ζητηθεί από όσους ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο ένα δείγμα των ικανοτήτων τους σε συγκεκριμένο πλαίσιο...

Για παράδειγμα να γράψουν την άποψή τους για συγκεκριμένο δοκίμιο το οποίο ακροάστηκαν για Χ χρονικό διάστημα σε κείμενο έως και 500 λέξεις...ή κάτι ανάλογο.

Reaction score
0
Δύο ερωτήματα:

1) Με ποιό σύστημα αναφοράς που έχουν στο σπίτι τους οι επίδοξοι reviewers μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοια αποστολή. Μην ξεχνάμε η κατηγορία φέρει τίτλο high-end. Εκτός κι αν απλά για να περνάει η ώρα μας.
2) Τι θα γίνεται όταν έρχεται η εποχή του ζευγαρώματος;

Αυτο που επισης θα ηθελα απο οσους δεν θελουν να ειναι υποψηφιοι ειναι να μην κριτικαρουν τους αλλους.Δικαιωμα τους ειναι και στο κατω κατω θα βγαλουν και ενα εξτρα χαρτζηλικι κανοντας αυτο που αγαπουν.

Σας ευχαριστω για την κατανοηση... :wink:
Ανδρέα δηλαδή θες να διαβάζουμε περιοδικά με αντικείμενο τον ήχο ή τη Μανίνα και το Ρομάντσο; και περιγραφές (σατιρίζοντας reviewers) όπως αναφέρονται στο εύστοχο θέμα reviewing the reviews του Κόγια;

και για να σοβαρέψει λίγο το θέμα, δικαίωμα τους είναι να γράφουν ότι θέλουν να βγάλουν το χαρτζηλίκι τους, να μην όμως παίρνουν τους άλλους στο λαιμό τους, αλλά τα περιοδικά είναι δημόσια έντυπα και όχι φορείς αρλουμπολογίας κι ανευθυνότητας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Someone else , ισως δεν εγινα κατανοητος.
Αυτο που εννοουσα ειναι οχι να μην κριτικαρετε αυτα που θα γραψουν οι μελλοντικοι reviewers-αυτο ειναι must και ολοι πρεπει να μαθουμε να δεχομαστε και την κριτικη εαν θελουμε να την εξασκουμε- αλλα να μην κριτικαρετε την αποφαση τους να ασχοληθουν "περισσοτερο επαγγελματικα" με το αντικειμενο. :wink:

Reaction score
0
Φυσικά όποιος εκτίθεται δημοσίως γίνεται άμεσα υποψήφιος για κριτική΄.

Ανδρέα οκ για τη διευκρίνηση αλλά δεν μου απάντησες στα ερωτήματα (ειδικά στο 2ο που είσαι ειδικός).

Reaction score
0
Ανδρέα το έιδα αλλά εδώ το θέμα είναι πιο σοβαρό και δεν το ειδικεύω αλλά αναφέρομαι γενικά γιατί κάτι μου λέει ότι θα δούμε κωμικοτραγικά φαινόμενα και από εκεί που δεν το περιμέναμε μάλιστα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι το θέμα είναι πολύ πιο απλό...

Κάποια περιοδικά του χώρου που παρακολουθούν ανελειπώς το avsite είδαν ότι ανάμεσά μας υπάρχουν μέλη τα οποία έχουν τις ικανότητες (και λόγω γνώσεων και λόγω έφεσης στον γραπτό λόγο...) να ασχοληθούν με το αντικείμενο δουλεύοντας στα περιοδικά αυτά.

Αντί λοιπόν να βγάλουν μια αγγελία στις εφημερίδες (!!!!) ή το πιο φυσιολογικό να αρχίσουν να ρωτούν γνωστούς τους στην αγορά αποφάσισαν να προσεγγίσουν τα μέλη αυτά με τον πιο διακριτικό τρόπο... γι' αυτό προέκυψε και το topic αυτό.

Φυσικά και πρόκειται για ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα καθώς φαντάζομαι όλες οι δοκιμές θα γίνονται στους χώρους των περιοδικών... δεν νομίζω να έχει κανείς κάτι εναντίον όσων μένουν στην Περιφέρεια απλά δεν είναι βολικό να λες σε κάποιον "αύριο πέρνα να δοκιμάσεις το τάδε ηχείο" όταν αυτός μένει 300 χιλιόμετρα μακρυά...

Τώρα τις ικανότητες του κάθε μέλους που θα ζητήσει να μπει σε αυτή την διαδικασία συνέντευξης θα τις κρίνει το περιοδικό και μόνο αυτό μιας και αυτό θα του πληρώνει τον μισθό...
Εμείς από την άλλη μπορούμε να κρίνουμε μόνο τα άρθρα του όταν δημοσιευθούν...

Θα ήθελα να μην αποθαρρύνονται τέτοιες πρωτοβουλίες και ειδικότερα ο πολύ διακριτικός και ανοιχτός τρόπος που έγινε η όλη πρόσκληση κάτι που τιμάει όλους μας γιατί αναγνωρίζεται η αντικειμενικότητα και η θετική παρουσία ολόκληρου του avsite!

Το κάθε περιοδικό και οι υπεύθυνοι του μιας και παρακολουθούν το avsite θα μπορούσαν πολύ απλά να έρθουν σε επαφή απευθείας με όσα μέλη ήθελαν και εμείς απλά να το μαθαίναμε στην επόμενη έκδοση του περιοδικού...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Γιώργο, εάν σε ενοχλεί το ύφος μου στο συγκεκριμένο θέμα, (το reviewing the reviews), έχω να σου πω το εξής. Είναι πολύ πιο κομψό να διακωμωδήσεις μια ανοησία, παρά να ασχοληθείς σοβαρά μαζί της. Άλλωστε, όταν ο γάιδαρος πετάει, η διακωμώδηση είναι επιβεβλημένη.

Reaction score
0
Η πρωτοβουλία είναι καλή το αποτέλεσμα θα δείξει.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

Reaction score
0
Είναι πολύ πιο κομψό να διακωμωδήσεις μια ανοησία, παρά να ασχοληθείς σοβαρά μαζί της. Άλλωστε, όταν ο γάιδαρος πετάει, η διακωμώδηση είναι επιβεβλημένη.
Εγώ πάντως συμφώνησα με το σκεπτικό του thread και πιο πάνω αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό, δηλαδή μην βλεπουμε πάλι σε διακωμώδηση αστεία ριβιούς αστείων τυπακίων. Δεν ξέρω αν διαφωνεί ο Γιώργος.

Reaction score
3.497
Ανδρέα Κ. , διαφωνώ κάθετα με το θέμα και την πρόταση που δημοσίευσες .

Το φόρουμ φαντάζομαι ότι λειτουργεί σαν ένας ενιαίος χώρος για ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των μελών του.
Δεν είναι χώρος για προβολή ή πιθανή εκμετάλλευση ικανοτήτων και γνώσεων, όπου αυτές υπάρχουν.

Οποιος θέλει να βγάλει το χατζιλίκι του ας το κάνει μόνος του. Μπορεί να στείλει το βιογραφικό του και τα κείμενά του στα 2-3 περιοδικά που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Καλή του τύχη και καλή αρθρογραφία.

Το αν μας παρακολουθούν κάποιοι κυνηγοί κεφαλών με αφήνει τελείως αδιάφορο και δεν σου κρύβω, με ανησυχεί κιόλας.

Αυτό μας έλειπε τώρα, με τις φωτογραφίες των μελών που δημοσιεύονται κατά καιρούς στις σελίδες του φόρουμ, θα ψάχνουν σε λίγο τα περιοδικά και για μοντέλα.

Ελεος παιδιά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά να με συγχωρείτε, οι προβληματισμοί σας εύλογοι αλλά εκφράζονται σε λάθος thread. Νομίζω ότι το θέμα του Κώστα για τα reviews και τους reviewers είναι το ενδεδειγμένο για την εν λόγω συζήτηση.

Ο Ανδρέας νομίζω ήταν σαφέστατος το ίδιο και ο Γενικός.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση του θέματος ακόμη και μονολεκτικά και από εκεί και πέρα δουλεύουν και τα πμ.

Το λέω ένα παραπάνω που αν κάποιοι θέλουν να ασχοληθούν, (και σίγουρα είναι αρκετοί που μπορούν από το AVSite), διαβάζοντας όλα αυτά θα αλλάξουν γνώμη. Η ευκαιρία δίνεται και πρέπει να αξιοποιηθεί. Ας μην την πετάξουμε, αποφασίζοντας εμείς για τους ενδιαφερόμενους. Και φυσικά πρέπει να υποστηρίξουμε όποιον δείξει το κουράγιο να δηλώσει ενδιαφέρον. Ας μην προδικάζουμε τίποτα.

Κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μας, είναι να προτείνουμε εμείς οι ίδιοι ανθρώπους του χώρους μας, ανθρώπους που πιστεύουμε κατά την κρίση μας ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Ειδού η Ρόδος...

Reaction score
3.497
SomeoneElse,
το reference σύστημα θα μπορούσε να σου το αγοράσει το περιοδικό. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι να δεχτεί κάποιιος να το κάνει με τους όρους που θέτει το περιοδικό.

Reaction score
3.497
Νίκο, στο φορουμ υπάρχει και η κατηγορία με τις αγγελίες εταιρειών/καταστημάτων .

Ας μπει το θέμα αυτό εκεί, κι όχι στην High-End κατηγορία.

Reaction score
0
@g.kar το θέμα με το reference σύστημα, βασίζεται στην εξής λογική: αν δεν έχεις εμπειρία με προιόντα που άπτονται στο θέμα που κριτικάρεις και μάλιστα άμεση στο σπίτι σου, τότε πως θα κάνεις ριβιού βάσει ποιών εμπειριών γνώσεων ακροάσεων; (προσωπική ταπεινή άποψη μου)
Για να μην πάω σε γνώση χειρισμού μετρητικών και συνθηκών μέτρησης.

@ Νίκο, η ανταλλαγή απόψεων πρέπει να γίνεται στο εκάστοτε thread και να ζυγίζονται σωστά όλες οι παράμετροι. Ακόμη κι αν αυτό κάνει κάποιον να δει τα πράγματα πιο υπεύθυνα. Και επειδή μάλιστα τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν προέκυψε από παρθενογέννεση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
@gkar
Η γνωμη σου ειναι απολυτα σεβαστη αλλωστε εαν θα εχεις καταλαβει δεν ηθελα να ανακατευτω καθολου.
Επισης οταν ξεκινησα το θεμα δεν περιμενα πως θα υπηρχαν απαντησεις , το θεωρησα περισσοτερο σαν ανακοινωση.
Ομως καθως αφορα αυτη και μονο την κατηγορια , επρεπε να μπει εδω.

Εαν εχω κανει καπου λαθος ευχαριστως να ακουσω την αποψη σας.
Ειναι ομως τοσο δυσκολο να μενουν ολοι ευχαριστημενοι... :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης