Σας αρεσει να γραφετε reviews?

Reaction score
3.496
@ Αντρέα Κ. ,
καταλαβαίνω ότι τελικά ανακατεύτηκες, αν και δεν το ήθελες.
Να πεις στα περιοδικά να ψάξουν να βρουν μηχανικούς με ακαδημαϊκή ή πρακτική εμπειρία στην ακουστική.

@ SomeoneElse ,
Αυτό που θέλω να αναφέρω είναι ότι δεν αρκεί κάποιος να έχει ένα HiEnd σύστημα δανεικό ή αγορασμένο στο σπίτι του.
Το να έχει κάποιος ένα Hi-End σύστημα στο σπίτι σου, είναι μεν επιθυμητό, αλλά δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο.

@ To All,
H επαφή με τους φυσικούς ήχους της αληθινής μουσικής και η γνώση της μουσικής είναι πιο σημαντικά κριτήρια.

To μεγαλύτερο προτέρημα για έναν reviewer είναι να μπορεί να μεταφέρει σε λέξεις τα συναισθήματά του.

Μήπως τελικά πρέπει να γράφουν τα άρθρα οι ποιητές ?

Reaction score
3.496
Εγώ πάντως, το είχα δηλώσει και παλαιότερα.
Δέχομαι να κάνω review μόνο για τις ανάγκες των μελών του AVSite, ΔΩΡΕΑΝ και ποτέ για δημοσίευση σε περιοδικό.

Το κόστος του reference συστήματος και του χώρου ακρόασης βαρύνει τον ιδιοκτήτη του AVSite.

Ακόμα καλύτερα να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη ομάδα αποτελούμενη από τα μέλη μας.

Αυτό πραγματικά αξίζει να γίνει, αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσουμε και ειδικότερα τα νέα άτομα στο χώρο.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ακόμα καλύτερα να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη ομάδα αποτελούμενη από τα μέλη μας.

Αυτό πραγματικά αξίζει να γίνει, αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσουμε και ειδικότερα τα νέα άτομα στο χώρο.
Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση νομίζω... αν και δεν έχει να κάνει με το θέμα αυτό νομίζω μπορούμε να την συζητήσουμε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Το κόστος του refernce συστήματος και του χώρου ακρόασης βαρύνει τον ιδιοκτήτη του AVSite.
Σε εχω καταλαβει εσενα.
Σκοπος σου ειναι να με βγαλεις στον δρομο :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν να πώ κι εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα...

Γράφηκαν πολλά πάνω στο θέμα και σίγουρα όχι αδικαιολόγητα. Δεν μπορώ όμως να πώ ότι κάποιος στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει δίκιο ή άδικο.

Πρώτα πρώτα καλά έκανε ο Ανδρέας και το ανακοίνωσε. Προτιμώ να δω να γράφει κάποιος του χώρου μας στον ειδικό τύπο παρά ο κάθε άσχετος. Κάποιος που αν κάνει την "στραβή" θα τα ακούσει μέσα στο φόρουμ και δεν θα κρυφτεί πίσω από το περιοδικό.

Δεύτερον δεν αρκεί μόνο κάποιος να έχει ένα πτυχίο μηχανικού (ή οτιδήποτε άλλο) για να μπει σε μια τέτοια θέση. Μιας που μιλάμε για χόμπι θέλει και να έχεις την αντίστοιχη "τρέλλα" με αυτούς που σε διαβάζουν.

Από την άλλη δεν μπορεί και ο πρώτος τυχαίος να παρουσιαστεί και να πει ότι θα μπορέσει να κάνει αυτή την δουλειά χωρίς κάποιες βασικές γνώσεις. Και αν οι επιχειρηματίες που έχουν τα περιοδικά είναι σοβαροί δεν θα απευθυνθούν στον πρώτο τυχόντα.

Είναι σημαντικό όμως κάποιος μαζί με τις θεωρητικές γνώσεις αλλά και την αντίστοιχη τρέλλα να έχει και κάποια εμπειρία σε ακούσματα τόσο ζωντανής μουσικής όσο και συστημάτων. Και για να αποκτήσει κάποιος αυτή την εμπειρία δεν αρκεί ένα απλό σύστημα αναφοράς.

Πέραν τούτου διαφωνώ και με τα περι ποιητών κλπ κλπ. Σιγά μην θέλουμε και νομπελίστα. Αρκεί κάποιος να μπορεί να εκφραστεί σωστά στην Νεοελληνική. Ασε που όλοι τελετυταίως το παίζουν "ποιητές" στα reviews τους και γράφουν ότι λακαμία τους κατέβει...

Στο τέλος άφησα το πλέον φλέγον θέμα όλων, που αφορά την ακεραιότητα του reviewer αλλά και των εντύπων. Για αυτό το θεμα όλοι κάτι έχουμε ακούσει, όλοι κάτι έχουμε καταλάβει, όλοι ξέρουμε ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι από την στιγμή που δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Μπορούμε όμως να να χρησιμοποιήσουμε την κρίση μας και να εξασκήσουμε την κριτική μας απορρίπτωντας οτιδήποτε είναι κραυγαλέα προκλητικό... Γι΄αυτό πρέπει να υπάρχουν topics όπως το reviewing the reviews που να προτάσουν τις κραυγαλέες περιπτώσεις και για αυτό χρειάζονται και όλοι αυτοί που ξημεροβραδιάζουν γράφοντας τις απόψεις τους σε ένα forum.

Αν κάποιος λοιπόν νομίζει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα παραπάνω τότε ας προσπαθήσει. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει να χάσει τίποτα. Προσωπικά αν ζούσα στην Αθήμα και ήμουν μερικά χρονάκια νεώτερος και χωρίς υποχρεώσεις θα το δοκίμαζα...

Όλα τα παραπάνω χωρίς πνεύμα παρεξήγησης με κανέναν. Είνα ι απλά η άποψή μου...

Reaction score
0
@ Το να έχει κάποιος ένα Hi-End σύστημα στο σπίτι σου, είναι μεν επιθυμητό, αλλά δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο.]

Είναι τουλάχιστον 1.
και μάλιστα από τα πρώτα.

Δεν μπορείς να γράφεις για σπορ αυτοκίνητα αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ ένα!

Και σαφώς υπάρχουν κι άλλα κριτήρια, ζωντανά ακούσματα, ακροάσεις σε πολλά άλλα σοβαρά συστήματα , ακούσματα φυσικών οργάνων, λίγες θεωρητικές γνώσεις του αντικειμένου κλπ κλπ κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Δεν μπορείς να γράφεις για σπορ αυτοκίνητα αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ ένα!
Αυτός ο παραλληλισμός είναι εξ αντικειμένου λανθασμένος. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για να διακρίνει κανείς ποιό άκουσμα πλησιάζει περισσότερο το φυσικό. Απλώς, χρειάζεται καλή υγεία, και κάποια εξοικείωση με τις συχνότητες που πιάνουν τα διάφορα όργανα, ώστε η εντυπώσεις να μπορούν να διατυπωθούν ορθά και με σαφήνεια.

Reaction score
3.496
Σπύρο, αν δεν είσαι λίγο ποητής και λίγο μηχανικός και λίγο μουσικός με ποιο τρόπο μπορείς να περιγράψεις πως ακούγεται μιά συσκευή ήχου ?
Εχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η αξιολόγηση του ήχου και των συσκευών που την αναπαράγουν είναι εκ των πράγματων υποκειμενική υπόθεση.

Εδω που τα λέμε η Musical Fidelity, και μαγκιά της , επέλεξε να βάλει τον παλαιομοδίτικο τελεστικό NE5532AN των 2 Ευρώ στο καινούργιο της DAC αξίας 3.000 Ευρώ.

Είναι λάθος να βγεί τώρα κάποιος άπειρος reviewer και να γράψει ότι η Mysical Fidelity το έκανε για να μειώσει το κόστος της.

Καταλαβαίνεις τι θελω να πω.

Υποψηφίους reviewers δεν βλέπουμε προς το παρόν.

Κανένας ?

Υ.Γ Μην ξεχνάς ότι κάποιοι θα πάνε μετά να το αγοράσουν το προϊόν , οπότε ο reviewer θα πρέπει όχι μόνο να ακούει αλλά και να γράφει την αλήθεια.

Reaction score
3.496
Κώστα Κόγια ,
πόσα δίνουν τα περιοδικά για ένα άρθρο περίπου 2-3 σελίδες Α4 ?

Τι σχέση εργασίας έχει ο reviewer με το περιοδικό (π.χ. παροχής υπηρεσιών ή μαύρα) ?

Εσύ που έγραφες σε περιοδικά θα το θυμάσαι.

Reaction score
5
Δεν βλέπω τον λόγο να μην θέλουμε κάποιους από την παρέα του avsite, προσωπικά εδώ εγώ έχω σχηματίσει εντύπωση για χαρακτήρες γνώσεις ακόμα και ακουστικές αντιλήψεις! Πιστεύω είναι προτιμότερο να είναι άτομα που είναι γνωστά παρά να δημιουργούμε μύθους για κάποιους αγνώστους. :wink:

Reaction score
3.496
Το όλο κτίσμα στηρίζεται στο μύθο που δημιουργούν κάποιοι άγνωστοι.

Reaction score
3.496
Geo2, προχώρα.
Πες μας όμως ποιο είναι το όνομά σου το πραγματικό για να μπορούμε να σε αναγνωρίζουμε στο περιοδικό.

Το AVSite και τα μέλη του είναι μαζί σου.

Reaction score
8
Πες με ....Γιωργο ......

Τα φτυαρια θα βγούν μετα.......

Καλα για τις ντομάτες παρακαλώ να είναι ώριμες........ Λεμόνια και άλλα αντικείμενα δεν είναι δεκτά....

Reaction score
3.496
Τώρα χωρίς πλάκα, Γιώργο σου εύχομαι καλή επιτυχία και να μας θυμάσαι.
Και σε ανώτερα. Και αρχισυντάκτης.

Reaction score
3
Κατ'αρχή να πω ότι αυτή η πρόταση κάποιων περιοδικών, ΤΙΜAΕΙ ολόκληρο το AVSITE, τα μέλη, τους συντονιστές, την διαχείρηση και φυσικά τον ιδρυτή.

Μέχρι σήμερα,εκείνο που έβλεπα ,ήταν ότι αγνοούσαν με τον τρόπο τους τα διάφορα forums οι υπεύθυνοι των περιοδικών και όποτε εύρισκαν ευκαιρία σε διάφορες συζητήσεις δεν έλεγαν και τα καλύτερα λόγια.

Ομως σήμερα διαβάζω ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. :wink: :)

Συμφωνώ με τους κ.κ. του "ειδικού τύπου",ότι μέσα απο τα διάφορα site και ειδικά απο το δικό μας, το Avsite, μπορούν να βρούν ανθρώπους χομπίστες,με την τρέλλα και το πάθος,για τον δικάναλο ήχο και γενικότερα την μουσική.

Ο Χρήστος Ακρατόπουλος έγραψε...

"Αυτό αποδεικνύει 2 πράγματα:

1. Πόσο αντικειμενικά (όσο είναι δυνατόν αν προσθέσεις και τα θέλω/μου αρέσει του καθενός) γράφουν τα μέλη του avsite χωρίς εξαρτήσεις από καταστήματα/αντιπροσωπείες

2. Πόσο καταρτισμένα είναι κάποια μέλη μας που σημαίνει ότι είναι πραγματικοί χομπύστες...

Πιστεύω ότι αρκετοί που γράφουν στην κατηγορία αυτοί πολύ άνετα και κυρίως αποτελεσματικά μπορούν να προσφέρουν στον περιοδικό τύπο του χώρου..."

Εάν καταφέρουμε το πρώτο,κάτι που έχει άμεση εξάρτηση απο την πολιτική του περιοδικού,το δεύτερο είναι εύκολο για κάποιους απο εμάς.

O Someone else έγραψε

"Δύο ερωτήματα:

1) Με ποιό σύστημα αναφοράς που έχουν στο σπίτι τους οι επίδοξοι reviewers μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοια αποστολή. Μην ξεχνάμε η κατηγορία φέρει τίτλο high-end. Εκτός κι αν απλά για να περνάει η ώρα μας.
2) Τι θα γίνεται όταν έρχεται η εποχή του ζευγαρώματος;"

Το πρώτο ερώτημα αν και έχει σοβαρό υπόβαθρο,δεν μπορώ να πω ότι είναι λόγος να αποκλείσει κάποιους οι οποίοι έχουν μακροχρόνια ακουστική εμπειρία είτε με ακριβά συστήματα,είτε ασχολούνται με ζωντανή μουσική.

Το δεύτερο ερώτημα δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μας πεί.!!!

Ακόμη γράφει...
..."και για να σοβαρέψει λίγο το θέμα, δικαίωμα τους είναι να γράφουν ότι θέλουν να βγάλουν το χαρτζηλίκι τους, να μην όμως παίρνουν τους άλλους στο λαιμό τους, αλλά τα περιοδικά είναι δημόσια έντυπα και όχι φορείς αρλουμπολογίας κι ανευθυνότητας".

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,όμως θέλω την βοήθειά σου αλλά και την βοήθεια όλων σας,ούτως ώστε να μπορέσω να καταλάβω,πώς κάτι το οποίο είναι καθαρά υποκειμενικό,εκτός απο τον reviewer που του άρεσε θα αρέσει και σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους?

O g.kar αναρωτιέται

"Το φόρουμ φαντάζομαι ότι λειτουργεί σαν ένας ενιαίος χώρος για ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ των μελών του.
Δεν είναι χώρος για προβολή ή πιθανή εκμετάλλευση ικανοτήτων και γνώσεων, όπου αυτές υπάρχουν."

Γιώργο διαφωνώ,διότι μέσα εδώ μπορεί ευκολότερα και με το μικρότερο ρίσκο να βρεθούν αυτοί οι χομπίστες που αγαπούν αυτό που κάνουν και που έχουν δώσει δείγματα γραφής.
Συνεχίζει,γράφοντας και στον SomeoneElse,

'SomeoneElse,
το reference σύστημα θα μπορούσε να σου το αγοράσει το περιοδικό. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι να δεχτεί κάποιιος να το κάνει με τους όρους που θέτει το περιοδικό."

Eδώ σηκώνει πολύυυυ συζήτηση.
Εμένα προσωπικά με απασχολεί μόνο ένα πράγμα.
Θα αφήσουν τον αρθρογράφο να γράψει αυτά που πραγματικά άκουσε?!!!,ή όχι...

Αντώνης Κ

"Δεν βλέπω τον λόγο να μην θέλουμε κάποιους από την παρέα του avsite, προσωπικά εδώ εγώ έχω σχηματίσει εντύπωση για χαρακτήρες γνώσεις ακόμα και ακουστικές αντιλήψεις! Πιστεύω είναι προτιμότερο να είναι άτομα που είναι γνωστά παρά να δημιουργούμε μύθους για κάποιους αγνώστους."

Αντώνη,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Ακόμη ωφείλω να συμφωνίσω με τον SomeoneElse,στο ότι εάν δεν έχεις οδηγήση στην πραγματικότητα κάποιο σπόρ αυτοκίνητο και εάν δεν έχεις κινηθεί με ταχύτητες που περνάνε τα 200 χιλιόμετρα,πώς θα γράψεις ή καλύτερα πως θα περιγράψεις αυτήν σου την εμπειρία?? διαβάζοντας μόνο τα συνοδευτικά χαρτιά,ή ανοίγοντας μόνο το καπό?... :lol: :) :lol:
Και για το συγκεκριμένο θέμα,εάν δεν ακούσουμε μια συσκευή εξαντλώντας όλες τις δυνατότητές της,δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη,διαβάζοντας τα σχόλια του κατασκευαστή ή κάποιων άλλων,ή ανοίγοντας μόνο το καπάκι.
Σίγουρα κάποια συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε,όχι όμως να πούμε ή ακόμη χειρότερα να γράψουμε,πως παίζει, ή τι ήχο θα βγάλει...

Reaction score
3.496
Γιώργο Αναμουρλίδη,
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα περιοδικά του ειδικού τύπου.
Και ολα να κλείσουν καρφάκι δεν τους καίγεται.
Εμείς ούτε ζούμε από τον χώρο του Hi-Fi ούτε περιμένουμε να μας συμπαθήσουν κάποιοι που ψάχνουν για νέα ταλέντα.

Εδώ στο AVSite είναι ο χώρος μας και αυτόν μόνον αγαπάμε.
Πολύ περισσότερο αγαπάμε και εκτιμούμε τα μέλη του. Προσπαθούμε όλοι να γίνουμε μια όμορφη παρέα.

Reaction score
3.496
Τόσα χρόνια διαβάζαμε εμείς τα περιοδικά.
Σειρά τους . Ας μας διαβάζουν αυτά τώρα.

Reaction score
3
Γιώργο Αναμουρλίδη,
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα περιοδικά του ειδικού τύπου.
Και ολα να κλείσουν καρφάκι δεν τους καίγεται.
Εμείς ούτε ζούμε από τον χώρο του Hi-Fi ούτε περιμένουμε να μας συμπαθήσουν κάποιοι που ψάχνουν για νέα ταλέντα.
Συμφωνώ Γιώργο,όμως είναι και αυτοί που ανελειπώς κάθε μήνα τα αγοράζουν και διαβάζουν αυτά που έχουν γραφτεί,με αποτέλεσμα να παρασύρονται. :?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis