Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Reaction score
49
Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Εδώ βλέπουμε όλες τις πωλήσεις σε DVDp από την έναρξη του format μέχρι το 2007
Προσοχή.....
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο κείμενο που συνοδεύει τον πίνακα
Please note that numbers indicate sales of players from manufacturers to U.S. retailers only (Canadian sales are estimated at end of graph). LD Combo players are included in these figures, but DVD-ROM drives and DVD-capable PlayStation 2 systems are not. The numbers also include Divx players - CEA does not break them out.

Attachments

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τώρα τα πράγματα θα είναι πιό δύσκολα, γιατί το DVD τουλάχιστον πρόσφερε πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας απο την κασέτα, αντίθετα το BLUE RAY και στις 40'
και στις 50' δεν προσφέρει τίποτα για τον πολύ κόσμο!!! τώρα πόσοι έχουν πάνω απο 50' ?
για να δούμε τι αγορά έχουμε δηλαδή, όχι τίποτα άλλο!!!!

Reaction score
49

Τώρα τα πράγματα θα είναι πιό δύσκολα, γιατί το DVD τουλάχιστον πρόσφερε πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας απο την κασέτα, αντίθετα το BLUE RAY και στις 40'
και στις 50' δεν προσφέρει τίποτα για τον πολύ κόσμο!!! τώρα πόσοι έχουν πάνω απο 50' ?
για να δούμε τι αγορά έχουμε δηλαδή, όχι τίποτα άλλο!!!!
Μα οι προλαλήσαντες έχουν φαγωθεί ότι φταίει το HD και το BluRay που δεν έχει ανέβει ακόμα σε πωλήσεις.....
Έγραφα παραπάνω ότι για να εκμεταλλευτεί κάποιος τις δυνατότητες του HD θα πρέπει (αν δεν έχει HD μηχανήματα) να χαλάσει 4-5 χιλιάρικα για αναβάθμιση μηχανημάτων.
Τηλεόραση Full HD μεγάλων διαστάσεων ή ακόμα καλύτερα προβολέας θα πρέπει να πληρωθεί με 3 χιλιάρικα.....
Πάμε και σε player (400€ τουλάχιστον), να και τα σούπερ ντούπερ HDMI και οι ενισχυτές με τα HD format ήχου (και υποθέτω πως υπάρχουν 7.1 ηχεία)
Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσεως που έχει κάνει κόσκινο την αγορά......

Προσωπικά θεωρώ ότι η εξέλιξη του BluRay είναι πολύ καλή αν συνυπολογίσουμε τα παραπάνω μαζί με τις κόντρες με το HD DVD και τα studios......

Reaction score
0
Δεν είμαι βέβαιος για ποιο πράγμα "τσακώνεστε" πλέον :136:

Το Blu-ray θέλει δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου:
1) φθηνότερα players (της τάξης των 200-300 €/$ όλα κομπλέ, όχι profiles και αηδίες) ώστε όχι μόνο να γίνει πιο προσιτό σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση αλλά και να αποτινάξει τη ρετσινιά του PS3 format.

2) πρόσφατες ταινίες δράσης (ή όποιου είδους blockbusters που να αναδεικνύουν όμως τα τεχνικά του χαρακτηριστικά) σε ταυτόχρονη κυκλοφορία με το DVD. Κοινώς ένα "Matrix" που ήταν η ταινία που είχε τραβήξει πάρα πολύ κόσμο στο DVD για πρώτη φορά. Μάλιστα το Matrix είχε βγει σε DVD δυο βδομάδες πριν από την κυκλοφορία του σε VHS, κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Η Sony που έχει κινηματογραφικό studio υπό τον ελεγχό της θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι τέτοιο αν και η φετινή ταινία που ταιριάζει πιο πολύ στο εγχείρημα είναι ο Σκοτεινός Ιππότης της Warner που δύσκολα θα το κάνει.

Περιληπτικά λοιπόν, μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα: φθηνότερα players + Dark Knight + Iron Man + Indy 4 κλπ. = profit :107:

ΥΓ. Για την Ελλάδα και την αδράνεια των εταιρειών διανομής το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αργεί απελπιστικά να υϊοθετήσει μια νέα τεχνολογία. Για την ακρίβεια η μόνη τεχνολογία που θυμάμαι τόσα χρόνια να αναπτύσσεται πραγματικά γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση στη χώρα μας είναι η κινητή τηλεφωνία. Οπότε μην ανησυχείτε τόσο για το Blu-ray γιατί και οι καλές εμπορικές υπηρεσίες video downloading μάλλον με καθυστέρηση θα μας έρθουν. :115:

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Δεν είμαι βέβαιος για ποιο πράγμα "τσακώνεστε" πλέον :136:

Μου αρέσει να τον «φορτώνω» :137:

Η κύρια διαφωνία μας έχει να κάνει με το ότι νομίζει πως η ανάπτυξη του BluRay (και του HD) είναι αργή και γι αυτό φταίει η sony & το Bluray....

Στα υπόλοιπα που λες συμφωνώ!! :107:
Και όλο και κάπου τα γράφω στα σεντόνια που κατέβαζα πιο πριν :138:

Reaction score
6

Ωραία , ωραία:136::136: τωρα τρέχα στο video club για κανένα bluray ώστε να ετοιμάσεις το review της εβδομάδας .
Το bluray είναι πρώτο, μην μου αγχώνεσαι...

Reaction score
14
Τρία πράγματα...

1)Ο Δημητρόπουλος έχει πολύ χρόνο ελεύθερο..:137::137::137:

2)Δεν μπορεί να πουλήσεις κάτι σε κάποιον όταν δεν το χρειάζεται και δεν το καταλαβαίνει...Μόνο να το επιβάλλεις.. Αλλά αυτό παίρνει χρόνο και πολύ χρήμα.

3)χωρίς bd τέρμα το "καλό" download

Reaction score
1.213
Δεν είμαι βέβαιος για ποιο πράγμα "τσακώνεστε" πλέον
Kαπου χαθηκε η μπαλα ..:137:

Παντως εχουν και οι δυο (πια ) ''αντιδικοι '' ως ενα σημειο δικιο

Εχω θα πω την ασχεταδα μου παρολο που αναφερθηκαν ολοι οι λογοι και μη σχεδον.Tο blu ray σιγουρα δεν εχει πεισει ακομα τον κοσμο ακριβως γιατι δεν εχει τοση μεγαλη διαφορα απο το dvd.Σου λεει ο αλλος ..τι να το κανω ..καναλια δεν εχω ,δισκακια δεν εχω..μια χαρα ειμαι και τωρα.Μια χαρα ηταν κατα τη γνωμη του σε πολλα πραγματα μονο που τον αναγκασαν να αγορασει καινουργια .Πως ? Αποσυροντας την παλια τεχνολογια..Και μετα τερμα τα μου σου του.
Δεκτη και η κριση της αγορας ..αλλα οι ευκολιες πληρωμης ειναι τοσες που δεν ειναι πια δυσκολο (η τελωσπαντων κουτσα στραβα θα το χωρεσουμε στον προυπολογισμο ) να αγορασουμε τον απαραιτητο εξοπλισμο.Απο που 5000 ? Με ενα 700αρι αγοραζεις μια πλασμα , και με ενα 200αρι ενα blu player.Aν δε εχεις ηδη pc το πηρες με ενα κατοσταρι.Του χρονου θα τα βρισκουμε και τα επιτραπεζια με κανα κατοσταρι για να μην πω κανα 30-50 (μεσα βαζω και τα κινεζικα).40 αρα ατοκες δοσεις ειχε ενα μαγαζι τις προαλλες που πηγα..ποσο βγαινει η δοση για τα παραπανω ?Λιγοτερα, πολυ λιγοτερα απο το λογαριασμο που κανει καποιος στο κινητο.
Αρα εφικτο ειναι.Απλως θα ακολουθησει και αυτο την πορεια του..σταδιακα .θα γεμισει (ελπιζω) ο τοπος δισκακια θα αποσυρθουν σιγα σιγα (πολυ σιγααα το βλεπω )τα dvd και αυτο ηταν.
Δεν ξερω ποσο θα κρατησει ο κυκλος του , αλλα θα κρατησει.Τωρα αν θελουν να το θαψουν ας βρουν τον αντικαταστατη του ,και αυτος θα πρεπει να ειναι χειροπιαστος.Γιατι οταν θα καλεσω τους φιλους μου σπιτι για να δω μια ταινια δεν προκειται να κατσω να την κατεβασω .Θα αργησω να μπω σε αυτο το τρυπακι ,προς το παρον ουτε σταθερη συνδεση δεν εχω..:142:
Εσεις καντε οτι θελετε..:138:

Reaction score
187
φιλε Γιαννη πηρα το πρωτο μου dvd-player το 99 απο τον κωτσοβολο.ηταν απο τις πρωτες φουρνιες που ειχαν ερθει Ελλαδα.το πληρωσα 250.00 δρχ(750 ευρω!)ηταν το panasonic-a350.

πριν το αγορασω εκανα μια ερευνα στα vclubs για να δω τι παιζει με τα dvd δισκακια.πηγα σε γνωστες αλυσιδες και δεν ειχαν τιποτα.ενα video club στο χαιδαρι το οποιο ειναι πολυ παλιο εφερε 10 τιτλους για ενοικιαση.θυμαμαι μεχρι να βγει το ps2,πλεον κυκλοφορουσαν αρκετοι τιτλοι.οταν βγηκε μετα το ps2 πλεον η αγορα κυλουσε στην καταργηση του vhs.

επισης πιστευω την σημερον ημερα με πολυ λιγα λεφτα φτιαχνεις αξιοπρεπεστατο home cinema.δλδ πρεπει να παρεις τον sony 60 η τον benq 2000 για να δεις αξιοπρεπες hd?

ενα προβολεα 720p των 1000 ευρω ενα br player με 300 ευρω και ενα σετ ενισχυτη ηχεια με 1000 εισαι κομπλε.

Reaction score
0
Ωραίος τίτλος ! ο καιρός γαρ εγγύς για το τέλος του Blu-ray λοιπόν :)

Οταν και η ίδια η samsung λέει στο άρθρο ότι είναι σε καλό δρόμο η γρήγορη υιοθέτηση του BR και η νίκη του απέναντι στο dvd , τι στο καλό μπορεί να "σκοτώσει" τόσο γρήγορα ενα format που θα είναι κορυφή , με δισκάκι πολύ φτηνό, δυνατότητα όγκου 200GB και θα υπάρχει τοτε σε κονσόλα των πχ 100 ευρώ ?
(δεν μας λένε τίποτα , το μόνο που υπάρχει εδώ είναι μια μικρή προώθηση ενός προϊόντος τους που είναι "ready to rock" και έρχεται με λογικές τιμές το 2010 )

Πάρτε BR όταν μπορέσετε όλοι παιδιά γιατί αξίζει και μην περιμένετε καθόλου ...οι συζητήσεις για το επόμενο format αξίζουν μόνο για χαβαλέ...
(όπως μάλλον κάνουν και όσοι έσπρωχναν με κάθε τρόπο το HD-DVD , έλεγαν ότι παρά το πολύ μικρότερο μέγεθός του δεν θα χρειαστούμε κάτι παραπάνω για πολλά χρόνια , ότι αξίζει να επικρατήσει, και τώρα το έχουν γυρίσει στην μελλοντολογία .
Και BR πιστέυω θα έχουν όλοι , και την δουλειά τους κάνουν μια χαρά, αλλά μάλλον μέχρι να βαρεθούνε θα μας προβλέπουν το θάνατο του format :) )

ΥΓ
Αυτά παιδιά ... και θα επιστρέφω κάθε λιγούς μήνες στο forum να μαθαίνω τις νέες προβλέψεις για το τέλος :)

Reaction score
0
Ολοι λογικά* πρέπει να είμαστε "sonakides" εδώ , και ο δρόμος φυσικά είναι ανοιχτός για να γίνει και αυτό που λες σιγά-σιγά , δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο.

Οπότε πάρτε ps3 όταν μπορείτε οικονομικά , βάλτε το στην HD τηλεόρασή σας και το αποτέλεσμα θα αξίζει.
Ούτε άλλο ψάξιμο θέλει , ούτε πρόβλημα με το μέλλον του format-ps3 υπάρχει, οι ταινίες θα γίνονται όλο και περισσότερες , ενώ η τιμή του είναι σχεδόν standar παντού με πολύ μικρό κέρδος του καταστηματάρχη που θα σας το πουλήσει.
(Τα μάτια σας να τα έχετε ανοιχτά αν πωρωθήτε και κοιτάξετε για projector, υποσύστημα κλπ ... γιατί εκεί σίγουρα θα χρυσοπληρώσουμε τα πάντα, ακόμα και τους επαγγελματίες του είδους που θα μας βοηθήσουν να διαλέξουμε.)

*
Για ειδικούς λόγους που όλοι ξέρουμε η sony θα μπορεί για πολλά χρόνια να βγάζει ένα BR-player που όχι μόνο εχει μικρότερο κόστος παραγωγής από τους ανταγωνιστές και το οποίο θα πουλάει και με ζημιά ή έστω με πολύ μικρό κέρδος αλλά είναι και άριστης ποιότητας - πλήρως αναβαθμίσιμο και με τρομερά extra.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κατι ξεχασατε συν-αρρωστοι μου: το δικτυο οπτικων ινων, μεσω του οποιου θα αλλαξουν παρα πολλα - ιδιως, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, η υλικη μεταφορα εικονας, δηλ το δισκακι.

Reaction score
49

Κατι ξεχασατε συν-αρρωστοι μου: το δικτυο οπτικων ινων, μεσω του οποιου θα αλλαξουν παρα πολλα - ιδιως, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, η υλικη μεταφορα εικονας, δηλ το δισκακι.

Όταν τεχνικά οι γραμμές μας θα μπορούν να σηκώνουν ταχύτητες φωτός, οι παροχείς θα κλείνουν την κάνουλα......
Θα μπλοκάρουν τα torrents (αυτό γίνεται ήδη), θα κλείνουν τα «μαγαζιά» στυλ rapidshare & usenet και εμείς θα πρέπει μόνιμα να είμαστε στην πρίζα για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στρίβειν αλά Γαλλικά.....
Άσε και το τεχνικό πρόβλημα στα σπίτια μας. Έχουμε υποδομές για οπτικές ίνες? Ή θα αρχίσουμε να γκρεμίζουμε για να τις φέρουμε στο pc μας?

Και αν υποθέσω ότι τα καταφέρνουμε θα πρέπει να έχουμε τα pc μας στην εντέλεια, αρκετούς εξωτερικούς stand by και το κυριότερο πολύ χρόνο για να μάθουμε, να επαναρυθμίσουμε, να κατεβάσουμε.......
Τι να κατεβάσουμε όμως?
Όπως είπε και ο Γιώργος παραπάνω (giorgio-n) αν δεν υπάρχουν δισκάκια BR με υλικό HD, τι θα κατεβάζουμε? DiVX? Χρειαζόμαστε πρωτογενές υλικό και αφού δεν έχουμε στη διάθεσή μας τις μήτρες ή το υλικό στις βάσεις δεδομένων των studios, θα χρειαζόμαστε κάπου να ξεκινήσουμε.....

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

φιλε Γιαννη πηρα το πρωτο μου dvd-player το 99 απο τον κωτσοβολο.ηταν απο τις πρωτες φουρνιες που ειχαν ερθει Ελλαδα.το πληρωσα 250.00 δρχ(750 ευρω!)ηταν το panasonic-a350.
Σωστά Λάμπρο!!!
Λες αυτό που έχω πει απ' την αρχή.
1.5+ χρόνο μετά την έναρξη του DVD format, πλήρωσες για ένα player 750€ (και με χαμηλώτερους μισθούς και κόστος ζωής τότε).
Σήμερα, 1.5χρόνο μετά, το PS3 που κάνει τα πάντα (είναι πχ profile 2.0 και αναβαθμίζεται, ενώ το DVDp που είχες πάρει δεν έπαιζε DiVX....σωστά?).
Συνεπώς η εξέλιξη του BR format βαδίζει με αντίστοιχους ρυθμούς τη στιγμή που ενδιάμεσα κατάφερε να στείλει για κόλυβα το HD-DVD :138:.

πριν το αγορασω εκανα μια ερευνα στα vclubs για να δω τι παιζει με τα dvd δισκακια.πηγα σε γνωστες αλυσιδες και δεν ειχαν τιποτα.ενα video club στο χαιδαρι το οποιο ειναι πολυ παλιο εφερε 10 τιτλους για ενοικιαση.θυμαμαι μεχρι να βγει το ps2,πλεον κυκλοφορουσαν αρκετοι τιτλοι.οταν βγηκε μετα το ps2 πλεον η αγορα κυλουσε στην καταργηση του vhs.
Συνεπώς.....
Στον 1.5+ χρόνο της κυκλοφορίας του DVD format, δεν υπήρχε τίποτε στα ράφια. Το 1999 δεν μπορούσε κάποιος να αξιοποιήσει το DVDp των 750€ και έπρεπε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος για να βγουν αρκετές ταινίες στα ράφια των videoclubs.
Δηλαδή σχεδόν το 2000 (την ίδια στιγμή που ήρθε και το PS2)
Επομένως, χρονικά, τι διαφορετικό είπα βρε φίλε??

επισης πιστευω την σημερον ημερα με πολυ λιγα λεφτα φτιαχνεις αξιοπρεπεστατο home cinema.δλδ πρεπει να παρεις τον sony 60 η τον benq 2000 για να δεις αξιοπρεπες hd?
Και το 1999-2000 μπορούσες να δεις ταινίες σε τηλεόραση 21" με ήχο stereo. Αλλά δεν το έκανες....Είμαι σίγουρος ότι πήρες κάποια 29άρα ή 32άρα 16:9 (και πλήρωσες τότε 350000δρχ = 1000+€) και AV & ηχεία.....
Για να μπορέσεις να δεις τις δυνατότητες του νέου format.....
Αυτό δεν πρέπει να κάνεις και τώρα?
Θέλεις ένα player στα 300€ σίγουρα, έναν προβολέα 1080p στα 2 χιλιάρικα, ένα πανί στα 300€, ενισχυτή AV με τα νέα format ήχου με άλλα 1000€ και καλώδια/ βάσεις προβολέα κλπ και να το το 4χίλιαρο.....(και υποθέτω ότι υπάρχουν ηχεία)

Μπορείς να κινηθείς και χαμηλώτερα βέβαια....
Εγώ απλά πήρα το PS3 (650€ + 30€ τηλεχειριστήριο +10€ component) και σταμάτησα εκεί (αλλά είχα AV, προβολέα, πανί, ηχεία και κάνω υποχωρήσεις σε εικόνα κυρίως)

ενα προβολεα 720p των 1000 ευρω ενα br player με 300 ευρω και ενα σετ ενισχυτη ηχεια με 1000 εισαι κομπλε.
Υποθέτεις όμως πως υπάρχουν ηχεία, πανί, καλώδια, βάση προβολέα κλπ.....Άρα αναφέρεσαι σε εμάς...τους καμμένους....Που παλιότερα είχαν κάνει πάλι «επένδυση»......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster