Στα άδυτα της Ascendo - εκεί που η απόκριση κατεβαίνει στα 5Hz

Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
Την τοποθέτηση να δω πως θα κάνετε .
Εκτός εάν αγόρασετε 12- 16 κομμάτια να τα βάλετε για όρια δωματίου .
Αυτοί ένα θέλουν πουλήσουν για να πουλάνε μούρη
Εσείς να δούμε πως θα το πάρετε αντί ένα εξοχικό .
Το ιδιο κοστίζουν
 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.394
Reaction score
125.547
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.394
Reaction score
125.547
Εγω δεν θα το ειχα για πανω απο τα 30hz ,,, σαν πρωτη εικονα ...ισως να το ειχα μονο στην( -1st oct .0-20hzo_O)
Και δε θα ειχα πουθενα bass reflex..
Συμφωνούμε.
Όπως είπα εξ'αρχής, είναι λάθος η χρήση που κάνουν, μέχρι τους 50 κύκλους από μια πηγή, αηδιες.

Αν είχαν δίκιο, τότε ο "κανόνας" (για τον υπόλοιπο κόσμο υπό κλίμακα) θα ήταν "όλοι ένα σαμπ μέχρι τους 50", μα τι λέμε...

Κάτω από το σημείο που είναι ανακλαστικά τα τοιχώματα, μπορείς να έχεις ένα σαμπ. Αναλόγως τοιχοποιίας, παίζει πέριξ τους 20 κύκλους.

Για οικιακή χρήση, προφανώς όλα αυτά είναι αηδιες στον κύβο.

Ο άλλος έχει ξεμείνει μ'ενα άχρηστο χρεπι σαμπάκι μπιενταμπλεγιου, κι ο παράλλος δε χωράει να βάλει ούτε ένα σαμπ, κι αυτοί δίνουν κουτιά ηχείων σε μέγεθος άνετου WC...

Πολλά και σχετικώς συμμαζεμένα σαμπ, είναι ο "κανόνας" για όλους.

Εντάξει, από τη μια έχουμε το γέλιο με αυτούς που έχουν 6-αρια κυρίως ηχεία χωρίς καθόλου σαμπ, και κατά βάση αυτούς λέμε να "γίνουν άνθρωποι".

Στο σπίτι μας, είτε για ταινίες είτε για οτιδήποτε, μια τετράδα σαμπ, 12-αρια ας πούμε, είναι άριστη επιλογή και θα δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα και σε στάθμες άνω της στάθμης αναφοράς. Σε μικρά κουτιά, βολικά, να μπορούν να μπουν στα 4 άκρα του χώρου ακρόασης, με εγγυημένη ομοιογένεια στην απόκριση και χωρίς στάσιμα και ακυρώσεις.
4 τεμάχια 12" και τέλος. 8-)

Τα 32-ιντσα και 50-ιντσα είναι άνευ ενδιαφέροντος για οποιοδήποτε σπίτι.

Ακόμα και τερματογκαζης να είσαι, στα 4 άκρα του χώρου ακρόασης βάλε αρεϊ από 2-3 18-ιντσα, θα σε ψοφήσουν στο μπάσο, εμετό θα κάνεις.

Τώρα αν σου καρφωθεί να παίζεις φλατ μέχρι τους 10 κύκλους σε στάθμες 125 ντεσιμπέλ, πάλι με αρεϊ από 18-αρια γίνεται, κι ακόμα κι αν έχεις τεράστιο δωμάτιο (80τμ λόγου χάριν) πάλι αρκούν αρεϊ από 18", απλώς θες περισσότερα μεγάφωνα, με μικρή ισχύ σε κάθε μεγάφωνο. Τα 20 κιλοβάτ ενισχυτικά δεν είναι για οικιακές εφαρμογές, είναι αηδιες.


D0aSxsTW0AAxHlD.jpg


:party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:

Συνολικά θα έλεγα τα εξής για το μπάσο:

Είναι αστείο, έχει καταντήσει ανέκδοτο, να μιλάνε κάποιοι κάποιοι για "ωραίο μπάσο" ενώ δε διαθέτουν ούτε ένα σαμπ, έτσι για δείγμα ρε φίλε, έτσι για τα μάτια του κόσμου! :lol:

Αστείο είναι και να προσπαθούν κάποιοι αδίκως να ισοσταθμισουν μπάσο με 1 σαμπ, συνήθως 10" ή άϊντε 12", φτηνό ή παλιό, χαμηλών ικανοτήτων, μιλάμε για άλλο ανέκδοτο! :tongue:

Ωστόσο, το 90% του κόσμου, θα είναι εξόχως (και δικαίως) ικανοποιημένοι με μια τετράδα αξιόλογων 10" σαμπ, σε τυπικά μικρά δωμάτια ακρόασης (20-35τμ). 8-)

Τη στάθμη αναφοράς, μια χαρά θα την έχουν. :hi:

Για το υπόλοιπο 8% (ή για λίγο μεγαλύτερο δωμάτιο) τολμώ να πω ότι μια τετράδα 12" σαμπ (σε δωμάτιο έως 40-45τμ) είναι μια άριστη λύση, με στάθμες ανετως πάνω από τη στάθμη αναφοράς. Για πιο υπερβολικές καταστάσεις, άντε βάλτε διπλά 12" ή ένα 18" σε κάθε μία από τις 4 θέσεις. Φτάνει. Εμετός.. Έλεος..:drinks:

Για το 2% των τερματισμένων τερματογκαζηδων θα πρέπει να βάλουν στις 4 άκρες του χώρου ακρόασης όχι ένα 18", αλλά από μια ντάνα 18", έως 4 τεμάχια μια χαρά μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο, με μικρό κόστος στα τετραγωνικά του χώρου, χωρίς δηλαδή να πιάνουν πολύ χώρο στο δωμάτιο, 4 συμμαζεμένες στήλες. Με καλή επιλογή 18" μεγαφώνων, θα έχουν 16 τέρατα μεγάφωνα 18" να τους βαράνε στο κεφάλι σφυριές μέχρι να τους το σπάσουν, να δούμε τι θα καταλάβουν.:drinks:

Κι έτσι τελειώνει το ποίημα του μπάσου. Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο, υπάρχουν κι άλλες αξίες στον ήχο, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. 8-)

Σωστός χρονισμός με τους δορυφόρους, σωστό στεπ ρισπονς και γκρουπ ντιλεϊ, χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις οπωσδήποτε στη δεύτερη οκταβα, κάτω από 3% είναι απολύτως άριστο. Αυτααααα... :drinks:
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.600
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top