Στην Αθήνα ξανά η Ισλανδή Bjork στις 31 Ιουλίου

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59
Την Αθήνα επισκέπτεται για ακόμα μια φορά η Ισλανδή τραγουδίστρια Bjork, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Η Bjork θα εμφανιστεί την Πέμπτη 31 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ισλανδή καλλιτέχνης επισκέπτεται τη χώρα μας. Το 1995 είχε δώσει μια αξέχαστη συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Φυσικά κανείς δεν ξεχνά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, όπου με το τεράστιο φόρεμά της είχε ερμηνεύσει το Oceania.

Πρόσφατα η Bjork κυκλοφόρησε και το νέο της single με τίτλο Wanderlust.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 55 έως 100 ευρώ και η προπώληση γίνεται στα Virgin Megastores.

Newsroom ΔΟΛ
 


Μηνύματα
28.176
Reaction score
59
Σημερα η εκκεντρική και ανατρεπτική Bjork ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ για να προσφέρει στους Ελληνες θαυμαστές της ένα οπτικοακουστικό show με ηλεκτρονικούς, ποπ και tribal ρυθμούς, εντυπωσιακά πολύχρωμα κοστούμια, laser και visual.

Μαζί της επί σκηνής θα βρίσκεται 10μελής γυναικεία ορχήστρα πνευστών και 10μελής χορωδία για να ερμηνεύσουν τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία της διάσημης τραγουδίστριας από την παγωμένη Ισλανδία.

Οσοι την έχουν δει πρόσφατα live σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας «Volta» κάνουν λόγο για την πιο θεατρική performance της καριέρας της!

Το set περιλαμβάνει πάνω από 20 τραγούδια, ανάμεσά τους τα «Army of Me», «Bachelorette», «Hunter», «Pagan Poerty» και «Oceania».

Για το φινάλε κρατάει το πολυσυζητημένο τραγούδι «Declare Independence» («Κηρύξτε Ανεξαρτησία»), που έγινε η αιτία να βρεθεί στο στόχαστρο των Σέρβων και των Κινέζων.

Οταν πριν από μερικούς μήνες αφιέρωσε το συγκεκριμένο τραγούδι στο Κόσοβο, οι Σέρβοι ακύρωσαν την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ «Exit» του Νόβι Σαντ.

Λίγο αργότερα, το Μάρτιο, σε συναυλία στη Σανγκάη, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με την ίδια να φωνάζει αυτή τη φορά «Θιβέτ! Θιβέτ! Θιβέτ!» - το video μέσω YouTube έκανε το γύρο του κόσμου.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τις κινεζικές Αρχές. Η Bjork μπήκε στη «μαύρη λίστα» της Κίνας, καθώς «απειλεί την εθνική κυριαρχία» της χώρας, όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τη μεριά της είχε δηλώσει: «Δεν είμαι πολιτικός. Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαι μουσικός και αισθάνομαι καθήκον μου να εκφράσω όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους και σε όλα τα έθνη καλή τύχη στη μάχη τους για ανεξαρτησία».

Αθήνα και περηφάνια!

Είναι η τρίτη (και καλύτερη;) φορά που επισκέπτεται η τραγουδίστρια τα μέρη μας.

Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια είχε εμφανιστεί στο Θέατρο Λυκαβηττού, τότε που μόλις είχε κυκλοφορήσει το πρώτο σόλο άλμπουμ της, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Ακολούθησε η εμφάνισή της με το πελώριο φόρεμα της Σοφίας Κοκοσαλάκη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Στάθηκε, όμως, άτυχη. Ο μηχανισμός ανύψωσης δεν λειτούργησε την τελευταία στιγμή.
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
344
Η φωνή της είναι εξαίσια, αλλά οπτικά υπάρχει και κανένας άλλος που να τη βρίσκει αποκρουστική, ή μόνο σε μένα προκαλεί αποστροφή?
 




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Μηνύματα
3.034.808
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll
Top