Συγκέντρωση για συνακρόαση ή η αποκάλυψη του Yamaha

Μηνύματα
26
Reaction score
0
Εγώ μάλλον θα διαφωνίσω με όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για την ακρόαση του Σαββάτου.Ας ξεκινήσουμε....

Α) Benchmark : όταν το χρησιμοποιούσαμε καταλίγαμε σε υπεροδήγηση με αποτέλεσμα να ακούμε ένα ήχο πολύ μπροστά με δύναμη και φαινομενική ευκρίνεια που έχανε στα άκρα ιδιαίτερα στα άνω όπου ξυριζε.Η μουσικότητα πηγαινε περίπατο.Φαντάζομαι ότι μπορεί να έπαιζε καλά σε χαμηλές εντάσεις αλλά έτσι όπως πραγματοποιήθηκε η ακρόαση είχαμε το παραπάνω αποτέλεσμα.

Β) B&W 802 : Δεν μπόρεσε να τα οδηγήσει σωστά (κοινός να τα ελένξει), τουλάχιστον όχι στις εντάσεις της δοκιμής.Το μπάσο ήταν χύμα με αποτέλεσμα να βρωμίζει και τις υπόλοιπες συχνότητες και να ακούμε έναν ήχο subwooferιστικο ala home cinema.Αυτό ήταν ιδιαίτερα έντονο με γρήγορη και πολύπλοκη μουσική όπως Rush , Jeff beck όπου έχασε τη μπάλα! δεν μπορούσε να πιάσει τη ταχύτητα στο μπάσο και συμπίεζε-βρώμιζε όλες τις συχνότητες.Που να βάζαμε και τίποτα από Camel,Eloy,Pink Floyd,Sostakovitch κτλ

Γ) Martin Logan Anscent i: Αυτά κατάφερε να τα ελένξει όμως ακούστηκε κάπως ξηρός και επειδή πολλοί συσχετίζουν την ξηρότητα με την πολύ ευκρίνεια διευκρινίζω ότι είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και ότι η ξηρότητά του δεν είχε να κάνει με την ευκρίνειά του που ήταν καλή αλλά όχι τρομερή.Τα πιατίνια ακουγόντουσαν αρκετά καλά παρόλα αυτά και όχι ψεύτικα όπως με τα B&W και οι μεσαίες καθαρές αλλά σαφώς επηρεασμένες από την ξηρότητα.Το πρόβλημα που ήταν έντονο ήταν τα μουντά τύμπανα και γενικά το πάνω μέρος του μπάσου αλλά αυτό ήταν θέμα δεσίματος του woofer με την μεμβράνη των ηχείων.Πάντος δεν είχε προβλημα να παίξει γρήγορη και πολύπλοκη μουσική.

Δ) Revel M20 : Επιτέλους μουσική.Για πρώτη φορά κατάφερε να ελένξει ένα ηχείο και να παίξει γρήγορα πολλές συχνότητες χωρίς να συμπιέζει και να παραμορφώνει και χωρίς να ακούγεται πολύ ξηρος ή πολύ ζεστός.Δεν ήταν κάτι το τρομερό αλλά μπορούσες να χαλαρώσεις και να ακούσεις μουσική χωρίς να σκέφτεσε ένα σωρό πράγματα που δεν κάθονται καλά.

Ε) Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε όλη τη διάρκεια της ακρόασης και με όλους τους συνδιασμούς η εικόνα ήταν κάπως μπερδεμένη και ο διαχωρισμός των οργάνων μέτριος αλλά δεν μπορώ να κρίνω με σιγουριά γιατί δεν καθόμουν πάντα στην ιδανική θέση ακρόασης.

Food for thought : αν τελικά ο yamaha δεν μπορεί να ελένξει σε υψηλές εντάσεις ηχεία τύπου B&W και περιορίζεται σε μέτριας δυσκολίας οδήγησης ηχεία χάνει το ατού του φτηνού γκαζιού και μπαίνει στην ίδια θέση με ενισχυτές 200watt.Μπορεί όμως να ανταγωνιστεί την ποιότητα αυτών των ενισχυτών?Προτείνω να γίνει κάποια στιγμή μια δοκιμή με ηχεία μέτριας δυσκολίας και τον yamaha κόντρα στον ανταγωνισμό.

PS: Όσοι παρευρεθούν στην ακρόαση το ερχόμενο Σάββατο ας έχουν μαζί τους καποιο cd με γρήγορη και πολύπλοκη μουσική progressive rock ή ορχίστρα κατά προτίμηση και να μην περιοριστουν σε αργή και χαλαρή Jazz για να καταλάβουν όσα σχολίασα παραπάνω.
 

Μηνύματα
156
Reaction score
0
Μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δω από κοντά μερικούς καλούς φίλους. Παλιούς και νέους.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βοηθησω στην στοίχιση των μηχανημάτων όσο ήθελα διότι έπρεπε κάποιος να προσέχει και το κατάστημα.

Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο και τον Σάκη για τις μουσικές συλλογές που πρόσφεραν και για τον ιδιαίτερο κόπο που έκαναν για να τις συντάξουν...
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Είναι όντως κάποια πράγματα ,που απο μόνα τους φωνάζουν ότι πρέπει να κάνουν αυτά που υπόσχονται και ζητάνε απο τους υποψήφιους αγοραστές.
Δινοντας λοιπόν κάποια πολλα χρήματα για ενισχυτικά ή ηχεία,θα ήθελα αυτά τα χρήματα να πιάσουν πραγματικά τόπο.

Οι εταιρείες ηχείων,πάντα θα έχουν την ηχητική τους υπογραφή,που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Ο ήχος της B&W,είναι σε όλους μας γνωστός,με τα υπέρ και τα κατά.
Είναι όμως στα συν της εταιρείας,που ενώ έφτιαξε ένα ηχείο,το οποίο είναι κατα την άποψή μου σκάλες καλύτερο απο αυτό που αντικατέστησε,εν τούτοις κράτησε την φιλοσοφία της.
Για τα ML,μπορώ να πω ότι έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου,συγκριτικά με τους προκατόχους τους.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Να σας θυμίσω ακόμη,την προσφορά της εταιρείας Lyric, για τα μέλη,τα Revel M20,για τα δύο τελευταία ζευγάρια σε μαύρο χρώμα,με 1000 ευρώ λιγότερα απο την ονομαστική τους τιμή. :D
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Εντυπώσεις:

Α. Ο Κόσμος.
Μακράν ότι ποιοτικότερο έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια. Ανθρωποι λιγομίλητοι και με συγκροτημένη με άποψη πάνω στη μουσική αναπαραγωγή. Πάνω απ όλα μακριά από φανφαρολογίες για το πόσο τέλεια ακούγεται στο ΔΙΚΟ τους χώρο, το ΔΙΚΟ τους σύστημα. :wink:

Β. Diamonds are forever BUT not for everyone.
Ένα άριστο ηχείο. Σε όλα του. Πιθανότατα το μπουκωμένο μπάσο του να οφείλετε και σε στρώσιμο. Αλήθεια πόσες ώρες είχαν παίξει μέχρι το Σάββατο;
Αν και άριστο όμως το ένιωθα ότι ασφυκτιούσε μέσα στο πολύ όμορφο Demo room. Εικόνα πολύ προωθητική, κορνάτη.
Ένιωθα ότι ήθελε να με μπουκώσει με νότες, σαν να του έδειχναν οτι δεν καταλάβαινα τι άκουγα!!!! Δεν με άφηνε απλά να ακούσω αλλά σαν φώναζε μέσα στα αυτιά μου. Μια περίεργη αίσθηση.
Εξαιρώντας αυτά που σημαντικότατο ρόλο στα άνω παίζει ο χώρος πήραμε κορυφαία διαύγεια και δέσιμο συχνοτήτων. Καθαρά ηχείο που απαιτεί μεγάλων διατάσεων δωμάτιο που ούτως ή άλλως και οι εξωτερικές διαστάσεις του ηχείου δεν αφήνουν και υπόνοιες για κάτι πιο μεσοβέζικο.
Ο Yamaha τα οδηγούσε άνετα, όσο και αν έπαιζε ο Γιώργος o Μac-αρος με τα db
Δεν έδειχναν να πτοούνται. Πέρα του Yamaha σε αυτά τα χρήματα τι άλλο να κοιτάξεις; Ότι παραπλήσιων δυνατοτήτων ενισχυτή και να δεις έχει διπλάσια τιμή. Σκέφτομαι ότι σε λίγο η υλοποίηση της Yamaha θα βρει μιμητές και χαμογελώ τρίβοντας τα χέρια, σαρδόνια βεβαίως, για τις τιμούλες που θα ακούσουμε. Αν και η τιμή του Yamaha είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για αυτά που προσφέρει, δεν θα αργήσει η μέρα που οι ενισχυτές θα έχουν τιμή ανάλογη των οι σκληρών δίσκων (Τόσα ευρώ το κάθε Watt)

C. ML Ascents-i
Δεν παίξανε ΚΑΘΟΛΟΥ. Τα ηχεία τα ξέρω. Αρκετά καλά μάλιστα αφού έχω ακριβώς τα ιδία στο σπίτι μου. Τώρα πλέον στρώσανε (περισσότερο με ταινίες για να λέμε και αλήθειες, είμαι Home Theater-άκιας τι να κάνουμε :mrgreen: )μαζί με τον 14ρη της Bryston και πιστεύω ότι κάποια μικρά συμπεράσματα μπορώ να έχω.

Τελευταία μου φαίνεται (γιατί πότε δεν είσαι σίγουρος) τελείωσα την αναζήτηση για το Holy Grail των ηλεκτροστατικών υλοποιήσεων. Το στήσιμο. Το toe in, η γωνία μεταξύ τους αλλά και του ακροατή και οι αποστάσεις από πλαϊνούς και πίσω τοίχους αν στα κουτιά έχουν κάποια σημασία στα ηλεκτροστατικά είναι στη κυριολεξία το Α και το Ω.

Όσοι ήσασταν παρόντες πήρατε μια ιδέα. Πόση ώρα καταναλώσαμε ψάχνοντας να βρούμε ένα μέτριο άκουσμα; Στο demo room υπήρχε ένας σημαντικός λόγος που δεν βγάζαμε καλή εικόνα και σκηνική παρουσία. Το ψηλό 3πλό Rack έκανε όλη τη ζημιά. Για αυτό παρατηρήσατε και απωλεια δεσίματος χαμηλομεσαίων από οτι διαβάζω. Το νέο σχεδιασμένο Crossover των Ascent-i είναι πάρα πολύ καλό.

Τα μηχανήματα πάνω τους εμποδίζουν τις μεσαίες και τις υψηλές από τη πίσω πλευρά των μεμβρανών να ανακλάσουν σωστά αφού το ηχείο λειτουργεί σαν δίπολο. Έτσι η εικόνα βρισκόταν μόνο στα περιοδικά και εξ ού και το μπέρδεμα.
Το χαμηλό ούτε συζήτηση και ούτε σύγκριση. Πολύ μικρότερης έκτασης των diamonds.
Τα ML όμως έχουν ένα μεγάλο ατού το οποιο και δεν μας αποκαλύφθηκε.
Μεσαίες και υψηλές. Δεν ήταν μόνο το Rack και ο χώρος που έπνιγαν τα Ascent-i.
Έπαιζε το ρόλο του και ο Yamaha. Δεν νομίζω ότι είναι ένα ταιριαστό δίδυμο. Έκανε τα ηχεία πολύ σκληρά, εξαφάνιζε τις χροιές και τη μελωδικότητα που έχουν κάνει τα ML διάσημα.

Γυρίζοντας σπίτι το απογευματάκι, μετά τις δεκάδες αναπάντητες της συζύγου (ναι αγάπη μου στο δρόμο είμαι, έχει τρομερή κίνηση!!!), :mrgreen: έβαλα το CD στο Denon 3910, με πρό τον Bryston SP1.7 και τελικό τον 14ΒSST.
Καμία σχέση. Το CD είναι απόλυτα μαγικό. Τα όργανα στη θέση τους, οι χροιές αποκαλυπτικότατες, τι να σας περιγράψω. Και το χαμηλό με πολύ καλύτερη έκταση και έλεγχο. Ακόμη και το κρόταλα ήταν εξαιρετικά.
Και να σκεφτείτε ότι παίζω από ένα απλό DVD και με ένα μέτριο Coaxial. Που και να οδηγήσεις τα ML και με λάμπα δηλαδή που πολλοί τη θεωρούν σαν την αδελφή ψυχή των panels.

Δεν δίνω στον Yamaha ψήφο εμπιστοσύνης στην οδήγηση των ML, αλλά από την άλλη για να μη φανώ άδικος θα ήθελα να τα ξανακούσω σε άλλο χώρο με σωστό στήσιμο για να βγάλω συμπεράσματα.
Επιγραμματικά πάντως τα Ascent-I δεν είναι και αναίσθητα ηχεία για οδήγηση. Το manual του κατασκευαστή προτείνει ενισχυτή 200 Watt.
Τώρα γιατί τα οδηγώ με 600άρι μη ρωτάτε, άλλοι λένε τα γονίδια, άλλοι λένε για τη τρέλα, γενικά μου βγαίνει ένα Αμερικάνικο Large ώρες-ώρες.
Επίσης να μη ξεχάσω να σας θυμίζω ότι είμαι και μόνιμος κάτοικος Ηλιθιούπολης. :mrgreen:
Ίσως αυτός να είναι και ο μοναδικός λόγος :!: :?: :!:

ΥΓ
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο. Δεν φτάνει που κάναμε τη πλάκα μας, τον φέραμε από την καλλίγραμμη Θεσσαλονίκη, μας κουβάλησε και ένα εκπληκτικό CD να ακούμε και να συγκρίνουμε το σύστημα μας. :D :D :D

Καταλαβαίνετε για τι παιδιά μιλάμε τώρα;
Ο Νίκος έκανε 500 χλμ, τα ίδιο και ο Σπύρος και μάλιστα φορτωμένοι σαν τον Αι-Βασίλη.
Τι άλλο να πω, τι :oops: :oops: :oops:

Γιώργαρε ένα μεγάλο ευχαριστω και σε σένα για την υπομονή σου στην αλλαγες που σου ζήταγα :D
 

Μηνύματα
950
Reaction score
495
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ηχοέκφραση για την φιλοξενία που μας

έδωσε την δυνατότητα να πλουτίσουμε τις ακουστικές μας εμπειρίες. Επίσης ένα

μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που μας έδωσε το σι-ντι της ακρόασης. Αλήθεια

ποιος ήτανε να του δώσω τα εύσημα? :)

Κατά δεύτερον θα πω την γνώμη μου χωρίς φόβο και πάθος και λαμβάνοντας υπόψιν

πως δεν έχω μεγάλη εμπειρία με συστήματα τέτοιου βεληνεκούς (χρηματικού). Θα

μιλήσω βάσει αποτελέσματος κι όχι κρίνοντας μία συσκευή μεμονωμένα γιατί

δυστυχώς στην οδήγηση ενός ηχείου δεν παίζει ρόλο μόνο ο τελικός αλλά και το

ποιος οδηγεί τον τελικό όπως φάνηκε στην πορεία...

B&W 802D Μεγάλος ήχος, τεράστια στερεοφωνική εικόνα, δυναμικά κλπ.

Χαμηλό απίστευτο σε όγκο. Σε έλεγχο, κάποιες φορές πείστηκα, κάποιες όχι. Σε

χροιές έπιασα κάποια ενοχλητική μεταλλικότητα αλλά για αυτό κατηγορήστε με μιας

και είμαι φανατικός του Ιταλικού ήχου και του άκρατου ηχητικού

συναισθηματισμού :p

Martin Logan Ascent i Υπήρχε sweet spot. Αν ξέφευγες από αυτό ήτανε σαν να

άκουγες από ένα ηχείο. Τεράστιο ύψος στην στερεοφωνική εικόνα, απίστευτα

δυναμικά κι εδώ, παραδόξως πιο ξερός ήχος από τα B&W. Σε οδήγηση δεν νομίζω να

υπήρξε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά το χαμηλό τουλάχιστον.

Revel M20 Συνολικά νομίζω ο καλύτερος συνδυασμός ηχητικά. Μουσικότατο

αποτέλεσμα με μία διαφωνία στις υψηλές που με κούρασαν σε σημεία.

B&W 805N Μία λέξη: ΧΑΜΗΛΟ! Δεν νομίζω να υπάρχει παγκοσμίως καλύτερο

χαμηλό από ηχείο τέτοιου μεγέθους. Σε αυτόν τον τομέα έδωσε ρέστα το σύστημα.

Απλά δεν το πίστευα. Το άκουγα αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πραγματικά

μεγάλος ήχος για το μέγεθος.

Συμπέρασματα: Ο τελικός της YAMAHA για μένα (ίσως δεν είμαι ο αρμόδιος

να κρίνω επαναλαμβάνω) δεν με έπεισε όλες τις φορές ότι μπορούσε να οδηγήσει

σωστά τα 802D. Τα υπόλοιπα ηχεία νομίζω πως τα οδήγησε σωστά και με το

παραπάνω ειδικά για τα μικρά (στο μάτι). Όσον αφορά την μεταλλικότητα δεν μπορώ

να τον κατηγορήσω και δεν νομίζω πως φταίει αυτός γιατί όταν αλλάξαμε προ και

βάλαμε έναν φτηνό της QED ο ήχος γλύκανε, γέμισε με συναίσθημα, αλλά χάσαμε

όλα τα άλλα...Άρα αυτό που μένει είναι μάλλον ο κατάλληλος προενισχυτής που να

τον οδηγήσει σωστά και να ταιριάξει. Ύστερα από αυτό θα είναι μία απόλυτα

ολοκληρωμένη πρόταση με σχετικά λίγα χρήματα.


Παρεπιπτόντως ήμουνα ο Jack Daniels στην συνακρόαση 8)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αγαπητοί μου φίλοι χαίρομαι που σας άρεσε το CD, μέσα από το οποίο ακούσαμε αρκετά κομάτια κατά την ακρόαση. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Θα διατηρήσουμε το "έθιμο" και στις επόμενες ακροάσεις :wink:
 

Μηνύματα
950
Reaction score
495
Ώστε εσύ ήσουνα ο υπεύθυνος! Σε ευχαριστώ

πολύ Νίκο. Πάρα πολύ καλή δουλειά...
 

V

VIDEOMIX

Guest
Παιδιά, σόρυ για την καθυστέρηση αλλα είχα δουλειές.
Παιδιά, ξανασόρυ για την καθυστέρηση αλλα εχω ακόμα δουλειά. Το βραδάκι οι φώτος.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Γειά σας παιδιά, μόλις γύρισα από Πάρο και εναγωνίως, άνοιξα να δω το topic γιά το Σάββατο που δεν μπόρεσα νάρθω.
Είμαι πολύ χαρούμενος γιά τα όσα διάβασα και χάρηκα που περάσατε όλοι μαζί τόσο καλά!

Οπως κάποιοι ξέρουν είμαι κάτοχος του Yamaha και των B&W 802 (οχι των διαμαντιών) από την Πρωτοχρονιά φέτος και όπως έχω αναφερθεί είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Θέλω να αναφέρω δύο πράγματα μόνο.
-Οτι σέ εναν χώρο που ευτυχώς διαθέτω σε διάσταση 8mX13m , η απόδοση των ηχείων και το γέμισμα του χώρου είναι Απόλυτη!
-Ομως το στρώσιμο των ηχείων χρειάστηκε 25 ώρες λειτουργίας γιά τα μηχανικά μέρη και πάνω από 200 ώρες γενικά για να ακούσω αυτό που ακούω σήμερα. (Ετσι συνστά και ο κατασκευαστής)!
Τις πρώτες μέρες απογοητευμένος νόμιζα ότι ο ενισχυτής δεν μπορούσε να τα οδηγήσει, ο ήχος που άκουγα ήταν ρηχός, μικρός σε όγκο, πνιγμένος.
Τώρα είναι μία Αποκάλυψη.!
Δεν ξέρω γιά τα Διαμάντα!
Αλλά η προηγούμενη σειρά μαζί με τον Yamaha και τον Tsakiridi-Alexander δένει όμορφα, μεστά, δυνατά μέ γλυκό ήχο και απόλυτα ρωμαλέο στις μεγάλες εντάσεις.
(Ακόμα και στον χώρο αυτό-δεν μπορώ να αντέξω πέρα από 2-3 λεπτά τον ενισχυτή στο Τέρμα του όσο και μακρυά αν καθήσω!).

Πιστεύω ότι τα ηχεία τα ακούσατε πολύ νωρίς!!!
Οχι με αυτόν τον ενισχυτή, αλλά με Οποιονδήποτε.
Εκτός και άν είχαν στρωθεί κανονικά, σχεδόν όπως πριν ανέφερα.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Πάντως για τα 802D καλό θα είναι να σκεφτούμε τον παράγοντα του χώρου.

Αυτό που κάποιοι από τους συνακροάτες διαπίστωσαν ως "μπουκωμένο μπάσσο" ή μερική απώλεια ελέγχου μπορεί κάλλιστα να ωφείλετε στον χώρο. Βλέπετε τα μεγάλα ηχεία που κατεβαίνουν χαμηλά, θέλουν και πολύ μεγάλους (και το κυριώτερο πολύ ουδέτερους χώρους).
Ο χώρος που ακούγαμε δεν ήταν "στημένος" για τα 802D (πως θα μπορούσε άλλωστε όταν από εκεί μέσα περνάνε τόσα πολλά ηχεία)

Αυτό που θα ήταν πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να επαναλάβουμε την ακρόαση με την χρήση του ULTRACURVE PRO DEQ2496 της Βehringer, το οποίο θα αναλάμβανε τον ρόλο του DAC και του ψηφιακού ισοσταθμιστή του χώρου...
 


Μηνύματα
26
Reaction score
0
Συμφωνώ με το Σπύρο Μπλάτσιο στο ότι σε άλλο χώρο μπορεί να καθάριζε ο ήχος των B&W και να γινόταν και πιο αναλυτικός ακόμα, το ρυθμό όμως δεν θα τον έβρισκε.Ένας ιδανικός χώρος αυτό που μπορεί να προσφέρει σε ένα σύστημα είναι να ακούγεται πιο αέρινο,διάφανο και πιο άμεσο δεν μπορει να του δώσει τη ταχύτητα.Προσωπικά πιστεύω ότι για να ακούσεις καλό ήχο από το σετ yamaha-802 θα πρέπει να το βάλεις σε μεγαλύτερο χώρο, να ακούς σε χαμηλότερη ένταση (για να μπορει να τα οδηγήσει), να χρησιμοποιήσεις πιο αναλυτικά καλώδια με καλύτερο διαχωρισμό οργάνων όπως nordost, chord και siltech και ενδεχομένος μια πιο αναλυτική πηγή.
 

V

VIDEOMIX

Guest
Παρουσιάζω το πρώτο μέρος μετις φωτογραφίες.

Εδώ οι φίλοι του AVSite.
 




V

VIDEOMIX

Guest
και... την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι τρωγοπίνανε καταστρώνοντας σχέδια διακοπών!!! :roll:


Οι υπόλοιπες.... next time!
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Να συμπληρωσω επισης στα των προσφορων πανω σε οσα εγραψε προηγουμενως ο Γιωργος Mac.

Για τα μελη του AVSite και μονο για μια εβδομαδα(εως το τελος αυτης):

Τα μικρα θαυματουργα Revel(και μονο για δυο ζευγαρια μαυρου χρωματος) απο 2650 στα 1700 ευρω(διχως τις βασεις)

Ο ενισχυτης της Yamaha στα 3500 ευρω απο 4200+
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.284
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top