Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Έχω δεί γύρω στους 30-35 προβολείς τα τελευταία 10 χρόνια , όλων των τεχνολογιών..

Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα πλέον..

Είμαι πολύ αρνητικός απέναντι στους dlp και αυτό μόνο και μόνο επειδή εγώ βλέπω rainbow και δεν μπορώ να χαρώ την εικόνα τους.

Βαριέμαι να αναλύω και να ξανα-αναλύω τα πράγματα γιατί το αποτέλεσμα μετράει τελικά..

Θεωρώ πως έχει πιάσει κορυφή ο Infocus..Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που σκέφτομαι για αγορά dlp και ας βλέπω rainbow.
Και με αυτό το δεδομένο θα θεωρήσω πως πετάω χρήματα εάν αγοράσω κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία τιμής..
Giorgio, αγόρασα τον Infocus IN76 πριν 16 μήνες. Στο crash test που του έκανα έβλεπα rainbow. Όχι για εμετούς, ζαλάδες κ.λ.π, αλλά που και που έβλεπα. Μετά από μια βδομάδα, προσπαθούσα να δω κουνώντας το κεφάλι μου σαν παλαβός και τίποτα. Αυτή τη στιγμή, η μόνη περίπτωση για να δω rainbow είναι να πετάξω ένα μαύρο φόντο με άσπρα γράμματα και να κουνάω το κεφάλι μου σαν να βρίσκομαι στο Wimbledon. Προς θεού, δεν θέλω να ξανανοίξω ατέρμονες συζητήσεις περί του φαινομένου, απλώς περιγράφω τη δική μου εμπειρία.....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042
Απάντηση: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την οργάνωση ενός ακόμα συγκριτικού. Μπράβο παιδιά!!!!!

Κατά δεύτερον, δεν μου κάνει εντύπωση ότι ο Infocus (πιθανώς) παίζει καλύτερα από τον Benq. Είναι τόσο ραγδαία η τεχνολογική πρόοδος στους προβολείς που, τουλάχιστον στις κορυφαίες εταιρείες, το νέο μοντέλο σχεδόν πάντα θα ξεπερνά το προ εξαμήνου μοντέλο της ανταγωνίστριας εταιρείας. Το μόνο μέτρο, κατά τη γνώμη μου, αγοράς προβολικού την σήμερον είναι ο συντελεστής απόδοση/τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το budget που έχουμε ορίσει. Έτσι κι' αλλιώς η ποιότητα έχει ανέβει κατακόρυφα και ο ευτυχής αγοραστής ό,τι και ν' αγοράσει είναι βέβαιο πως θα μείνει κατενθουσιασμένος.
Εγκρίνω κι επαυξάνω! Εϊναι βέβαιο ότι ειδικά κάθε Σεπτέμβρη που τελειώνουν τα... μπάνια του λαού θα έχουμε φουρνιές νέων, καλύτερων προβολέων.

ΥΓ Από αυτά που είδαμε, ο IN82 είναι σίγουρα καλύτερος από τον W9000. Το μόνο ζήτημα είναι αν είναι 1.000€ καλύτερος

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ever σε προβολέα...
Δεν υστερεί πουθενά και έκανε τον Benq να φαίνεται πολλά κλίκ πίσω..
Για μένα είναι καλύτερος και από τον sharp21000..
Giorgio, είδες τον W9000 αφού ρυθμίστηκε από το zoglair ή είχες φύγει τότε;
Το Ζ21000 απέναντι σε ποια μηχανήματα τον έχεις δει;

Reaction score
4
Street price:Κοντα στα 4000€
Αμα ειναι ετσι οπως τα λετε σε σχεση με τον sharp τοτε ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα για ΠΑΡΑ πολλους πια προβολεις.

Αν και μια αμεση αντιπαραθεση θα εδινε πιο καθαρα συμπερασματα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Kαι μενα αυτο με απασχολει. Τι διαφορες εχει με τον 21000? Εχει μεγαλυτερη φωτεινοτητα? Ευκρινεια? Αντιθεση? Οι μετρησεις τι εδειξαν? Επειδη η εικονα του 21000 ειναι η καλυτερη που εχω προσωπικα δει, ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον να δουμε τι πρεσβευει ο 82 σε σχεση με τον κατα πολυ ακριβοτερο Sharp. Εξαλλου δεν ειναι η πρωτη φορα που η Infocus παρουσιαζει ενα μηχανημα με χαμηλη τιμη και μεγαλες επιδοσεις...
Μηπως θα ξαναζησουμε το φαινομενο του Χ1?

Reaction score
2
Παμε σιγα-σιγα με τα διαγραμματα του Κυριου Λαμπρου. Πρωτα ο Topaz.

Διαγραμμα CIE σε PAL:

Θερμοκρασια λευκου πριν και μετα:

Attachments

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Giorgio, είδες τον W9000 αφού ρυθμίστηκε από το zoglair ή είχες φύγει τότε;
Το Ζ21000 απέναντι σε ποια μηχανήματα τον έχεις δει;
Δημήτρη όχι.. Τον είδα μέχρι το σημείο που λέγαμε ότι ο Topaz είχε καλύτερα μαύρα αλλά έχανε λεπτομέρεια..

Μετά για να το λέτε ήρθανε κοντά τα μηχανήματα..

Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι..Μπορεί το γκρίζο να γίνει μαύρο ? Μπορεί η υπερβολική πρασινίλα ( απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου και την έχω δεί σε πολλούς benq ) να φύγει και να μας δώσει ισορροπημένη εικόνα?
Και έστω ότι αυτά διορθώνονται...

Η ευκρίνεια του Infocus σε παγωμένη εικόνα ( που γίνονται εύκολα παρατηρήσεις..) ήταν πάρα πολύ μπροστά κατά την γνώμη μου..
Και αυτό δεν διορθώνεται..

Όσο για τον 21000 αυτό που είχα παρατηρήσει πέρα από το ότι είναι εκπληκτικό μηχάνημα , είναι πως έδειχνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. Και όταν λέω τα πάντα μιλάω για κόκκο και ίχνη κωδικοποίησης στο King Kong HD-DVD...
Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ καλός προβολέας αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι πρόβλημα..Όπως και η κίνησή του + rainbow effect..
Πολύ καλύτερα στον Infocus..

Βέβαια το πρόβλημα με το rainbow έχει να κάνει και με τον άνθρωπο..
Εγώ πχ χθές στον Infocus είδα ελάχιστες φορές ενω σε ΟΛΟΥΣ τους Benq θέλω να κάψω το μηχάνημα γιατί μου φέρνει ζαλάδα..
Αντίθετα έχω ακούσει ανθρώπους που λένε πως το λιγότερο rainbow το βλέπουν στους Benq...

Reaction score
2
Σειρα του InFocus:

Διαγραμμα CIE σε PAL:

Φασματικη αναλυση 100 IRE προ και μετα:

Φωτεινοτητα σε Nits πριν και μετα:

Attachments

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73)

Giorgio, αγόρασα τον Infocus IN76 πριν 16 μήνες. Στο crash test που του έκανα έβλεπα rainbow. Όχι για εμετούς, ζαλάδες κ.λ.π, αλλά που και που έβλεπα. Μετά από μια βδομάδα, προσπαθούσα να δω κουνώντας το κεφάλι μου σαν παλαβός και τίποτα. Αυτή τη στιγμή, η μόνη περίπτωση για να δω rainbow είναι να πετάξω ένα μαύρο φόντο με άσπρα γράμματα και να κουνάω το κεφάλι μου σαν να βρίσκομαι στο Wimbledon. Προς θεού, δεν θέλω να ξανανοίξω ατέρμονες συζητήσεις περί του φαινομένου, απλώς περιγράφω τη δική μου εμπειρία.....
Το πρόβλημα μου θα είναι με τα παιχνίδια...
Θα πρέπει να τα ξεχάσω σε dlp προβολέα....

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Με τετοια φωτεινοτητα (και ρυθμισμενος) χτυπαει στα ισια τριτσιπους!!! Αυτο θα πει μεγαλη οθονη!! Αρχιζω να ξερογλυφομαι... Απ'ο,τι φαινεται, θα ξαναζησουμε τις μερες που ο Χ1 σαρωνε στις πωλησεις...

Reaction score
0

Φίλοι γειά. Επειδή ήμουν και εγώ εκεί (thanks a lot mr Zoglair again!), θεωρώ υποχρέωση μου να πώ αυτά που είδα.
1). Όσον αφορά τη μάχη Infocus IN82 vs Benq W9000, ο MaxHeadroom με καλύπτει σχεδόν απόλυτα. Προσθέτω απλά ότι βλέποντας κάποιες σκηνές που ζωγράφιζε ο IN82 νόμιζα ότι έβλεπα από παράθυρο κάποιου σπιτιού μιά ανοιξιάτικη μέρα με λιακάδα και καθαρό ουρανό! Τα δε νυχτερινά πλάνα απίστευτα: αστραφτερή και πεντακάθαρη εικόνα με άριστη λεπτομέρεια και πολύ καλό βάθος πεδίου. Εύγε στην Infocus!!
Τώρα για τον Benq W9000: απαιτεί σωστές ρυθμίσεις, και μόνον τότε θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα τους τυχερούς ιδιοκτήτες του. Το μηχανάκι(και τι μηχανάκι το άτιμο: κυριολεκτικά τεράστιο) πλησίασε ασφυκτικά την απόδοση του (καλύτερου βεβαίως) Infocus IN82, και κάποιες λεπτομέρειες σκηνών τις έδειξε με μεγαλύτερη αληθοφάνεια από τον Infocus κατά γενική ομολογία όλων των παρακολουθούντων! Το τελικό ερώτημα που θέτει ο MaxHeadroom βεβαίως ισχύει, όπως και η τελική προτροπή του: Να είναι σωστά ρυθμισμένοι.
2). Sony AW15 vs Optoma HD73. Εδώ φίλε MaxHeadroom διαφωνούμε. Και εξηγούμαι:
Όπως μου είπε ο Ανδρέας, ο Optoma ήταν με άγνωστες? ρυθμίσεις ή και τελείως αρρύθμιστος! και κανείς μας δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια προσπάθεια(Μr Ζoglair άν έπιανες το τηλεκοντρόλ του στο χέρι ίσως να βλέπαμε άλλα πράγματα!). Ενώ με τον Sony ασχολήθηκε για αρκετή ώρα ο Mr Βαγγέλης Λάμπρου πρίν ξεκινήσει το συγκριτικό. Άρα η μάχη ήταν άνιση. Παρ' όλα αυτά το κοντράστ του Optoma ήταν καλύτερο από του Sony, το δε μαύρο πολύ καλύτερο. Από ευκρίνεια νομίζω ήρθαν ισόπαλοι αλλά στα χρώματα ο Sony στα δικά μου μάτια έχανε κατά κράτος! Ολόκληρη η εικόνα του Sony ήταν βαμμένη πράσινη, και ο Mr Β.Λ. δήλωσε πως δεν μπορεί να το διρθώσει! Καί βέβαια το μηχάνημα είχε σοβαρότατο πρόβλημα σύγκλισης(?): η πάνω δεξιά γωνία της οθόνης πρασίνιζε ασύστολα και η κάτω αριστερή μπλέντιαζε, και δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν ήταν ορατά μόνο στα patterns αλλά και στις σκηνές από τις ταινίες, και στα μάτια μου ήταν πολύ ενοχλητικά. Δεν μπορώ να ξέρω φυσικά αν ήταν πρόβλημα του συγκεκριμένου μηχανήματος. Ανδρέα κατά την άποψή μου πρέπει να το ψάξεις οπωσδήποτε. Τέλος μπορώ να πώ ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον Sony. Από αυτά που διαβάζω, τον περίμενα καλύτερο. (Ίσως βέβαια να αλλάξω γνώμη άν δώ κάποιο άλλο μηχάνημα).
Επιστρέφοντας στη συνέχεια στο σπίτι, κατά απαίτηση της οικογένειας, βάλαμε και είδαμε Spiderman 3, στον ταπεινό μου TW700 + OPPO 981. Ρε παιδιά μου φάνηκε ότι ο έπσονας έπαιζε καλύτερα από τον Sony!!! παρ' όλο που παντού διαβάζω το αντίθετο. Όμως επειδή από μνήμης ξεγελιέσαι πολύ εύκολα, μήπως θα ήταν σκόπιμο να τα πάμε μιά face to face???. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για πάρα-πάρα πολύν κόσμο που παίζει στη χαμηλή κατηγορία τιμής. Ανδρέα βάζω τον έπσονα όποτε πείς το Ο.Κ. (καί το ΟΡΡΟ φυσικά για σήμα SD).
3). Η παρέα ήταν υπέροχη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και στα σοβαρά, και φυσικά και στα αστεία.
4). Ευχαριστώ για την πρόσκληση, πέρασα μία υπέροχη βραδιά! Πάντα τέτοια, μπράβο σε όλους.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042

2). Sony AW15 vs Optoma HD73. Εδώ φίλε MaxHeadroom διαφωνούμε. Και εξηγούμαι:
Όπως μου είπε ο Ανδρέας, ο Optoma ήταν με άγνωστες? ρυθμίσεις ή και τελείως αρρύθμιστος! και κανείς μας δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια προσπάθεια(Μr Ζoglair άν έπιανες το τηλεκοντρόλ του στο χέρι ίσως να βλέπαμε άλλα πράγματα!). Ενώ με τον Sony ασχολήθηκε για αρκετή ώρα ο Mr Βαγγέλης Λάμπρου πρίν ξεκινήσει το συγκριτικό. Άρα η μάχη ήταν άνιση.
Γιώργο έχω ήδη παραδεχτεί την αμαρτία μου, ήρθα καθυστερημένα (ας όψεται το μποτιλιάρισμα της εθνικής) και έχασα την αρχή. :oops:
Υπό το πρίσμα αυτών των νέων πληροφοριών αποσύρω τη -σύντομη- αναφορά μου στους "μικρούς".

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικό: InFocus IN82, Sony Topaz (BenQ W9000, Optoma HD73

Δημήτρη όχι.. Τον είδα μέχρι το σημείο που λέγαμε ότι ο Topaz είχε καλύτερα μαύρα αλλά έχανε λεπτομέρεια..
Μετά για να το λέτε ήρθανε κοντά τα μηχανήματα..
Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι..Μπορεί το γκρίζο να γίνει μαύρο ? Μπορεί η υπερβολική πρασινίλα ( απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου και την έχω δεί σε πολλούς benq ) να φύγει και να μας δώσει ισορροπημένη εικόνα?
Και έστω ότι αυτά διορθώνονται...
Η ευκρίνεια του Infocus σε παγωμένη εικόνα ( που γίνονται εύκολα παρατηρήσεις..) ήταν πάρα πολύ μπροστά κατά την γνώμη μου..
Και αυτό δεν διορθώνεται..
Είναι απίστευτο, αλλά NAI, με τρεις μικρορυθμίσεις έφτιαξε το μαύρο του Benq KAΙ απαλείφθηκε σχεδόν η πρασινίλα του!
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι προβολείς φτιάχνονται για να βλέπουμε βίντεο και όχι παγωμένη εικόνα -και μάλιστα με σήμα πεπλεγμένο! Και στην κίνηση με σήμα 1080i/60p, μας τα χάλασε λίγο ο IN82.
Μη με παρεξηγείς, συμφωνώ μαζί σου ότι ο IN82 είναι καλύτερος, απλά αν έβλεπες τη σύγκριση μετά τη ρύθμιση του W9000 θα έτριβες τα μάτια σου, όπως κάναμε κι εμείς! :happy_4:

Reaction score
14
Βρε γμτ πάντα στο καλύτερο φεύγω...:happy_9::pc:

Και την άλλη φορά κέρασε 2 μπύρες και ένα κουτί γαριδάκια ο Ανδρέας τους 18 καλεσμένους και το έχασα...
Γκαντέμης..."happy_1" "happy_1"

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.919

Κουτί μπύρας και γαριδάκια;
Εκανε λοιπόν την υπέρβαση.
Μόνο εμείς στην ΕΒΒΕ κάνουμε συγκριτικά με κότσια, μπριζολίτσες και παϊδάκια. Και μπύρες. Πολλές μπύρες.

Λοιπόν η πρασινίλα στον δικό μου τοπάζ φαινόταν στην επάνω δεξιά γωνία όταν ανοίγαμε πολύ την ίριδα, χειροκίνητα και φώτιζε πολύ.
Όταν είναι στο auto είναι μια χαρά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.730
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv