Συμβουλές για αγορά ενισχυτή & ηχείων + τοποθέτηση (χώρος 17 τ.μ.)

Reaction score
2.363
Ta kef q concerto meta μπαινουν πανω σε επιπλο τυπου μπουφε γι'αυτο στα προτεινα. Χαμηλη παραμορφωση, ομοιομορφη διασπορα, μη ενοχλητικα πριμα και μη προβολικα μεσαια και καλο γεματο μπασο. Και επειδη ειπες ειναι 70 εκ το υψος του επιπλου και η καθετη διασπορα του concerto meta ειναι μεγαλη λογω ομοαξονικου σχεδιασμου δε θα αλλαξει η τονικοτητα αν το τουιτερ ειναι πιο ψηλα απο το αυτι σου η πιο χαμηλα.Απλως βαλε isoacoustics aperta 200 απο κατω οταν μπορεσεις για σωστο decoupling απο το επιπλο.
1762523110355.png

Reaction score
1.067
Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα λίγο. Προσωπικά και η αισθητική των ηχείων παίζει ρόλο. Τα Genelec δεν είναι του γούστου μου, αντιθέτως τα Kef Concerto είναι αρκετά όμορφα και από ότι διάβασα καταλληλότερα για τέτοιους χώρους αν δε κάνω λαθος γιατί έχουν καλή οριζόντια διασπορά.
Μου κάνει εντύπωση βέβαια που τα Linton δεν είναι αρκετά για ένα χώρο 17τ.μ.

Οπότε για να τα βάλω σε μια σειρά:
1. Τα Kef Concerto θεωρείτε ότι θα είναι καλύτερα για το σενάριο αυτό;
2. Επειδή δε μπορώ να τοποθετήσω βάσεις μπορώ να τοποθετήσω bookshelf ηχεία σε έπιπλο ή θα πρέπει (είτε με τα Linton είτε με τα Kef να πάω σε βάσεις τοίχου);
3. Για να καταλάβω καλύτερα για έναν αντίστοιχο χώρο με ακρόαση μουσικής ας πούμε στα 2 μέτρα και ταινίες στα 3 τι ηχεία θα συστήνατε;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να τα βάλω σε μια σειρά και έχω χαθεί

(Η TV Θα είναι είτε 77 είτε θα πάω σε projector). Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Βαλε πρωτα το μπατζετ για μεγαλη τηλεοραση μεγαλυτερη απο 77 και περνεις ενα καλο ζευγαρι ακουστικων bluetooth
Μετα να σκεφτεις για μουσικη

Reaction score
2.936
Πάρε μια hornet με τα ιδια λεφτά και αμολύσου σε κάνα ορεινό στροφιλίκι να ξενιάσεις..... :p

Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για τα Kali In8....φτήνα, τίμια, ομοαξωνικά, μετράνε ωραία και πιάνουν καλές εντάσεις χωρίς παραμορφώσεις, εύκολα αντικαταστάσιμα σε στραβή, εύκολα γίνονται 5.1,7.1 χωρίς τρελά έξοδα, έχουν τα ομόσταυλα sub, έχουν μικρορυθμίσεις για τοποθέτηση κοντά σε τοίχο πάνω σε έπιπλο κτλ, ενισχυτή δεν θέλουν τίποτα παλαβό πέρα από προενίσχυση.

Αντί για ένα σετ linton(Που άντε να βρεις κεντρικό όπως ειπώθηκε παραπάνω) με 1200 παίρνεις 4 Kali και .... Με 1500 έχεις 5άδα....σου λείπει το .1 για το surround

Reaction score
2.363
Μια μπάρα για τις ταινίες jbl bar 500 ( που έχει και 10’ sub) και ένα ποιοτικό στερεό για την μουσική του . Τα πράγματα είναι απλά. Τα λιντον δεν μπαίνουν πάνω σε έπιπλο ( αστείο θέαμα… ούτε σε τοίχο φυσικά!) θέλει χαμηλή βάση δηλαδή τη δική του αλλιώς δε ακούγονται σωστά . Αρα concerto , γιατί οριζόντια διασπορά έχουν καλή τα περισσότερα ενώ κάθετη μόνο τα ομοαξονικά . Τα concerto έχουν στάθμες , χαμηλή παραμόρφωση κλπ . Βάζεις και ένα καλο και δυνατό ενισχυτή Arcam a25+ όχι τον προηγούμενο a25

https://www.arcam.co.uk/product,radia,integrated-amplifiers,a25plus.htm ( έχει και hdmi earc για σύνδεση με tv)

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.591
Members
38.576
Νεότερο μέλος