Συμβουλή για αγορά πικάπ

Reaction score
3
παρε καμμια ακριβη κεφαλη
κι αμα κοιμηθεις βραδυ ησυχος...
Μπα που να δεις τον πιτσιρικά να σκαλίζει τη μύτη του με τη βελόνα σου και να έχει βάλει το βραχίωνα στο τερματοφύλακα του Subuteo!
Θα το καλύψω εγώ το πικάπ! Με πλέξιγκλας από πάνω και ηλεκτροφόρο σύρμα γύρω γύρω!

τέλος πάντων, απ' αυτή την πωστηλέν, την πλεξιγκλασόπλακα...
Είσαι εναντίον των πικάπ μάζας ή για σένα ένα σωστό πικάπ μάζας είναι ένα μαγκανοπήγαδο πάνω σε οικογενειακό τάφο να γυρίζει μία ταφόπλακα; :142:

Reaction score
28
Καλησπέρα σε όλους,

μη θέλοντας να αποχωριστώ (ή να παραχώσω) τους δίσκους βινυλίου που έχω, αγόρασα πρόσφατα ένα πικάπ της σειράς. Δυστυχώς ακούγεται άθλιο, πολύ χειρότερο από συσκευές του '80 αντίστοιχης κατηγορίας. Ψάχνω λοιπόν για ένα σύστημα της προκοπής με κόστος (πλατώ + βραχίονας + κεφαλή) στα 500-600 ευρώ.

Καμιά συμβουλή, καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους/ες απαντήσουν.
μια και το εφερε η κουβεντα , και επειδη ειμαι αρκετα παλιος στ εν ελλαδι hi fi ηλικια μου 56 ετων!!ηθελα να ρωτησω ετσι ακαδημαικα τους συμφορουμιτες μας ,εαν μπορει να βρεθει και σε ποια τιμη πικαπ thorens td-125 mkii η mkiv ,το αναφερω λογω εμπειριας που ειχα στο παλελθον με το εκπληκτικο αυτο πικαπ για οσους παλιους το γνωριζουν με καταλαβαινουν απολυτα.

Reaction score
28
Στο ebay Γερμανίας, σε διάφορες τιμές.

Έχω πετύχει και με 300-400 ευρώ...
απο εμπειρια σου ,εγω προσωπικα δεν εχω χρησιμοποιηση το ebay
αξιζει ? και πως ελεγχεις την κατασταση του?

Reaction score
0
Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις, είναι οι φωτογραφίες που θα ανεβάσει ο πωλητής.
Ευτυχώς, οι Γερμανοί είναι "ψείρες" (άμα έχει το μηχάνημα κάποια γρατζουνιά, ρίχνουν αρκετά την τιμή του).

Κοιτάς να έχει ο πωλητής τουλάχιστον 3ψήφιο feedback και με ποσοστό πάνω από 95% θετικό. Επίσης, κοιτάς στις λεπτομέρειες του feedback αν έχει πουλήσει παρόμοια μηχανήματα.

Είναι ένας σχετικά γνωστός στο ebay Γερμανίας, ο springair, που φέρνει πολλά παλιά Thorens:
http://myworld.ebay.de/dies_und_das-2004/
Από το δικό του σάιτ http://www.springair.de/ τα δίνει και πιο φτηνά.

Εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ ένα TD126 με έναν EMT βραχίονα...

Reaction score
28
Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να το ελέγξεις, είναι οι φωτογραφίες που θα ανεβάσει ο πωλητής.
Ευτυχώς, οι Γερμανοί είναι "ψείρες" (άμα έχει το μηχάνημα κάποια γρατζουνιά, ρίχνουν αρκετά την τιμή του).

Κοιτάς να έχει ο πωλητής τουλάχιστον 3ψήφιο feedback και με ποσοστό πάνω από 95% θετικό. Επίσης, κοιτάς στις λεπτομέρειες του feedback αν έχει πουλήσει παρόμοια μηχανήματα.

Είναι ένας σχετικά γνωστός στο ebay Γερμανίας, ο springair, που φέρνει πολλά παλιά Thorens:
http://myworld.ebay.de/dies_und_das-2004/
Από το δικό του σάιτ http://www.springair.de/ τα δίνει και πιο φτηνά.

Εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ ένα TD126 με έναν EMT βραχίονα...
λοιπον οπως μπορει να καταλαβατε ειμαι thorensακιας ,θελω να ακουσω την γνωμη σας για το td-166mkII ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!

Reaction score
0
Εμένα ρωτάς; 26 χρονών είμαι!:137:

Το μόνο Thorens που έχω ακούσει είναι το TD160 (το παλιό) ενός φίλου, το οποίο μου άρεσε πολύ.
Γι' αυτό άλλωστε γλυκοκοιτάζω το 126.

Γνώμη μου, άλλαξέ του κανένα βραχίονα, πάρε και το μοτεράκι που δίνει η Origin Live, έναν ιμάντα και είσαι ΟΚ.
Αν θες κάτι για αλλαγή, βρες 125 ή 126.
Αν σου αρέσουν τα Thorens, δύσκολα πας αλλού.

Υ.Γ. Και μη μου μιλάς στον πληθυντικό, σε παρακαλώ...

Reaction score
28
Εμένα ρωτάς; 26 χρονών είμαι!:137:

Το μόνο Thorens που έχω ακούσει είναι το TD160 (το παλιό) ενός φίλου, το οποίο μου άρεσε πολύ.
Γι' αυτό άλλωστε γλυκοκοιτάζω το 126.

Γνώμη μου, άλλαξέ του κανένα βραχίονα, πάρε και το μοτεράκι που δίνει η Origin Live, έναν ιμάντα και είσαι ΟΚ.
Αν θες κάτι για αλλαγή, βρες 125 ή 126.
Αν σου αρέσουν τα Thorens, δύσκολα πας αλλού.

Υ.Γ. Και μη μου μιλάς στον πληθυντικό, σε παρακαλώ...
για βοηθα με λιγο με το μοτερακι origin?

Reaction score
0
+1 για TD 125, είχα την ίδια πετριά που μου είχε μείνει από το -70..

Κατασκευή τανκς, πέρσι από ebay 140 εουρα, και από εδώ αγγελία RB250 με αλλαγμένο καλώδιο, βαρύδι και Grado Platinum.
Ενθουσιασμένος.
Αγόρασε όμως μόνον από τυπάκο που θα σου εγγυηθεί επαγγελματικό αμπαλαζζζ, αλλιώς θα γ.θείς όπως εγώ. Βέβαια είναι τέτοια η κατασκευή που έρχεται ότι και να του κάνεις.

Reaction score
11.755
Ρε παιδιά την περασμένη εβδομάδα αγόρασε ένας φίλος το πικάπ STANTON T-60B με κεφαλή & βελόνα σειράς STANTON 500 (επειδή έχει πολλούς δίσκους και θέλει και καλά να τους περάσει στο PC και σιγά μη βρεί χρόνο φέτος...). Λοιπόν πήγα σπίτι του και αρχίσαμε ακροάσεις και πως τυχαίνει να έχει ένα δίσκο και σε CD. Η Α-Β σύγκριση ήταν λοιπόν αναπόφευκτη. βάλαμε το CD στο Pioneer, βάλαμε το δίσκο, τα ξεκινήσαμε ταυτόχρονα και... Εμένα μου άρεσε πιό πολύ το CD. Έιχε πιό ελεγχόμενα μπάσα και πιό καθαρά και ισορροπημένα πρίμα και πιο πλατιά στερεοφωνική εικόνα. Όταν γυρίζαμε το διακόπτη του ενισχυτή (Marantz PM7000) στο δίσκο βινυλίου, η στερεοφωνική εικόνα περιοριζόταν πάρα πολύ ανάμεσα στα ηχεία (B&W 603 S2), τα πρίμα έπευταν αρκετά σε ένταση σε σχέση με το υπόλυπο συχνοτικό φάσμα και τα μπάσα χάναν τον έλεγχο και τον παλμό που είχαν.
Να κλείσω θέσεις στο ΚΑΤ;...

Reaction score
0
Μ' αυτό το πικάπ περιμένατε ν' ακούσετε καλύτερα;

Αυτό είναι εργαλείο για DJs, όχι για Hi-Fi!
Την κεφαλή δεν τη σχολιάζω καν...

Reaction score
1.284
Τσάμπα το πήρα ! Και πραγματικά μαζί με το Sony TC-KA6ES πραγματοποίησα μια παλιά (Τότε ακριβή) επιθυμία ! Το θέμα είναι να βρώ ενα AV ενισχυτή σωστό τώρα να οδηγεί ικανοποιητικά ένα ζευγάρι B&W DM604 και ένα DM602 Πίσω και κάτι άλλα τριγύρω ! Βλέπετε φτιάχνω ένα home cinema για τον χειμώνα ! Τα DM 603 Πάντως θα τα έχω στο πατρικό για Stereo Καταστάσεις...

Reaction score
0
Ανάλογα το πού βρίσκεσαι.

Στην Αθήνα, οι επιλογές σου είναι άπειρες. Αλλού, δύσκολα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef