Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Μακαρι να μπορουσα να απολαυσω τον Μανωλη Χιωτη στο μεγαρο.......με το "χαλασμενο του οργανο".

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

[youtube]lj_YdBJyHiw[/youtube]

Αυτο το κομματι θα προσβαλλε το Μεγαρο η θα το τιμουσε ?
Εγω οσες φορες το ακουω βουρκωνω,με πιανει κομπος στον λαιμο.
Ειναι ,για μενα, το διαχρονικα κλαμα ενος λαου.

Reaction score
877
O Νταλάρας είναι η πουτ@να του ελληνικού τραγουδιού...

Τα έχει κάνει όλα... και τα έχει πει όλα...

Λαϊκό, ρεμπέτικο, έντεχνο, ελαφρύ, νέο κύμα, λάτιν, έθνικ, όπερα(Γ.Νταλάρας & Μ.Φραγκούλης στην Ιερά Οδό), συμφωνική(George Dalaras & The Israel Philarmonic Orchestra), μουσική για ταινίες...

*-*-*-*-*-*-*-*

... μπορεί ένας καλλιτέχνης που κάνει τόσα πολλά να τα κάνει όλα καλά ???

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Φιλε Sudoku,
το αν μπορει ειναι ενα θεμα,
το αν επιτρεπεται ειναι αλλο....

Γι αυτο εγραψα προηγουμενως για θολωμενο αστρο.

Reaction score
877
Μην αρχίσετε όλοι οι υποκριταράδες τις κλάψες τις δυστυχίες τις κακομοιριές και τους δακρύβρεχτους πατριωτισμούς που αναδύονται από τα σωθικά σας μόνον όταν αναφέρεστε στη ελληνική μουσική...

Ποιοι από σας ΔΕΝ έχετε βιβλία από ξένους συγγραφείς στις βιβλιοθήκες σας... ΔΕΝ θαυμάσατε τα έργα ξένων εικαστικών στα μουσεία... ΔΕΝ έχετε ξένες ταινίες στις ταινιοθήκες σας... ΔΕΝ απολαύσατε ξένους ηθοποιούς στο θέατρο ή το σινεμά... ΔΕΝ περπατήσατε σε πάρκα και σε πλατείες μεγάλων ξένων αρχιτεκτόνων... ΔΕΝ ακούτε μουσική από ξένα μηχανήματα...???

Η τέχνη είναι μία... απλά λέμε πως το κάθε είδος της πρέπει να υπάρχει εκεί όπου ανήκει...

Το μπουζούκι είναι για το κουτούκι το ταβερνείο και το σκυλάδικο... εκεί γεννήθηκε... εκεί ανδρώθηκε... εκεί εξελίχθηκε... εκεί πρέπει να υπάρχει... ΟΧΙ στο Μέγαρο...

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Φιλε Sudoku,
το αν μπορει ειναι ενα θεμα,
το αν επιτρεπεται ειναι αλλο....

Γι αυτο εγραψα προηγουμενως για θολωμενο αστρο.
Μάνο δεν ήταν για σένα το ποστ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Μανο,
αδικεις το οργανο και τις δυνατοτητες του.

Τα μπουζουκοτραγουδα (σκυλαδικα)ναι,αλλα τα Αρχοντορεμπετικα ,Ο Χατδιδακις,o Θεοδωρακης,ο Ξαρχακος και επισης ο Βαμβακαρης,ο Τσιτσανης γιατι οχι?Για να μην παμε σε Ξυλουρη,Παντελη Θαλασσινο,Πετρολουκα Χαλκια κλπ κλπ κλπ.
Αποτελουν κομματι της συγχρονης ελληνκης πολιτιστικης κληρονομιας.

Θα ηθελα την γνωμη σου επι αυτου.

ΥΓ Μου ειναι αδυνατον να ακουσω Ξενακη.Δεν δικαιουμαι ομως να ζητησω τον αποκλεισμο του απο τις εκδηλωσεις του Μεγαρου Μουσικης Αθηνων :126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

[youtube]g6ntKXhQycM[/youtube]

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Και ενα τραγουδι με το αναλογο σκηνικο μιας Ελλαδας που η γενια μου δεν γνωρισε αλλα εν μερει προερχεται
[YOUTUBE]PmmLmqIMFw0[/YOUTUBE]

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Και ενα τραγουδι με το αναλογο σκηνικο μιας Ελλαδας που η γενια μου δεν γνωρισε αλλα εν μερει προερχεται
[YOUTUBE]PmmLmqIMFw0[/YOUTUBE]

Μανο εξακολουθω να αναρωτιεμαι εαν τελικα αξιζει να ξοδεψουμε

τοσο χρημα και κοπο να φτιαξουμε ενα μεγαρο για να ακουσωμε την <ταμπακιερα> και τα αλλα εκει ? δεν μπορουμε αλλου ? τι χρειαζεται το μεγαρο η τι περισσοτερο θα προσφερουμε στα κομματια αυτα εαν τα ακουσουμε εκει ? μηπως θα αλλαξει τιποτα απο την αξια τους διαχρονικα εαν παρουν το βαπτισμα του μεγαρου ? απο την αλλη μερια για φαντασου εαν ηταν τοσο ευκολο να ακουσωμε μια συμφωνικη ορχηστρα σε ολη της την αναπτυξη καπου αλλου απο μια αιθουσα συναυλιων δεν ξεχωριζω ξενους και ελληνες συνθετες !εστω Σκαλκωτα !!θυμαμαι καποια παλια χρονια που ο πατερας μου με πηγαινε σε κατι <αθλιους> σχετικα χωρους (βλεπε παλλας) για να ακουσω καποιο θεμα κλασσικο ,συνηθως πιανο και τετοια και ολοι εξεφραζαν τους ευσεβεις ποθους τους για το εαν και καποτε η ελλαδα θα αποκτουσε μια αξιποπρεπη αιθουσα !!

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Μην αρχίσετε όλοι οι υποκριταράδες τις κλάψες τις δυστυχίες τις κακομοιριές και τους δακρύβρεχτους πατριωτισμούς που αναδύονται από τα σωθικά σας μόνον όταν αναφέρεστε στη ελληνική μουσική...

Ποιοι από σας ΔΕΝ έχετε βιβλία από ξένους συγγραφείς στις βιβλιοθήκες σας... ΔΕΝ θαυμάσατε τα έργα ξένων εικαστικών στα μουσεία... ΔΕΝ έχετε ξένες ταινίες στις ταινιοθήκες σας... ΔΕΝ απολαύσατε ξένους ηθοποιούς στο θέατρο ή το σινεμά... ΔΕΝ περπατήσατε σε πάρκα και σε πλατείες μεγάλων ξένων αρχιτεκτόνων... ΔΕΝ ακούτε μουσική από ξένα μηχανήματα...???

Η τέχνη είναι μία... απλά λέμε πως το κάθε είδος της πρέπει να υπάρχει εκεί όπου ανήκει...

Το μπουζούκι είναι για το κουτούκι το ταβερνείο και το σκυλάδικο... εκεί γεννήθηκε... εκεί ανδρώθηκε... εκεί εξελίχθηκε... εκεί πρέπει να υπάρχει...
ΟΧΙ στο Μέγαρο...
Συμφωνω και επαυξανω Μανο. Επισης με λυπει το γεγονος οταν βλεπω γνωστα ονοματα της τζαζ στο Μεγαρο. Οπως επισης τζαζ ονοματα στο Βελιδειο Θεσ/νικης. Απλα απαραδεκτο.

Τραγικο επισης οταν βλεπω καποια μεγαλα ονοματα οπερας η μπαλετα σε ανοικτα θεατρα με σκηνικα που ειναι για κλωτσιες. Απλες αρπαχτες για μια μερα.

Reaction score
6
Τα ντουβάρια ανήκουν στους μπετατζήδες! :142:
Μάλιστα το μάθαμε κι αυτό. Το μέγαρο μουσικής φτιάχτηκε μόνο για κλασική μουσική.
Που ακριβώς το λέει αυτό; Να το ψάξουμε άμα είναι να το βρούμε.

Το μπουζούκι είναι για το κουτούκι το ταβερνείο και το σκυλάδικο... εκεί γεννήθηκε... εκεί ανδρώθηκε... εκεί εξελίχθηκε... εκεί πρέπει να υπάρχει... ΟΧΙ στο Μέγαρο...
Στην ταβέρνα μαζί με όλους; :143:

[YOUTUBE]9CtX8nWcbaI&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
777
Κανα δύο σελίδες πίσω ειπώθηκε η εξής απλή ερώτηση.ποιά είναι η σοβαρή μουσική?και εγώ το συνεχίζω.υπάρχει σοβαρή μουσική?

ας πούμε οτι το ρεμπέτικο είναι σοβαρή μουσική.ο Πλούταρχος είναι?αυτός μπορεί να πάει στο μέγαρο?Η Στικούδη που λίγο πιο πρίν παρέθεσα ένα βίντεο της...μπορεί??τί κατά υπάρχει σε αυτό?ποιό είναι το πρόβλημα?

βέβαια όπως καταλαβαίνετε ο ορισμός μίας μουσικής ως "μή σοβαρής" είναι τουλάχιστον ατυχής.

το θέμα είναι αρκετά πιο πρακτικό.
Το μέγαρο δέν μου λέει κάτι ούτε και το ηρώδειο.απλά ξέρω εξ αρχής οτι όταν πάω εκεί ο δίπλα μου δέν θα μιλάει και δέν θα καπνίζει.επίσης ξέρω οτι δέν θα σηκωθεί η πιτσιρίκα να χορεύει στα τραπέζια γιατί δέν υπάρχουν τραπέζια.
το ίδιο βέβαια πράγμα ξέρει και ο εκάστοτε καλλιτέχνης.οτι εγώ δέν θα μιλάω, δέν θα καπνίζω και δέν θα φωνάζω.
όταν όμως πάω στο ρεμπετάδικο γουστάρω να φάω, να καπνίσω και να φλερτάρω με τα μίνι.η ένωση αυτών των φιλοσοφιών έφτιαξε αυτά τα μέρη.του καταναλωτή και του παραγωγού και όχι το ψώνιο.

αυτό που δέν κατανοείτε η ισοπεδωτική φιλοσοφία της εποχής είναι οτι κάποια πράγματα ήρθαν με ζυμώσεις πολλών ετών.και ήρθαν για κυρίως πρακτικούς λόγους και όχι ουσιαστικούς όπως εσείς εδω μέσα θέλετε να δείξετε.
όσους Νταλάρες και όσες χοντρές κυρίες με γούνες να βάλετε να μαγαρίζουν το Μέγαρο η ουσία δέν θα αλλάξει ποτέ.ο κυριούλης που θα θέλει να ακούσει όπερα ξέρει οτι αυτό το κτίριο θα είναι το μόνο σημείο που θα μπορεί να κάτσει χωρίς να μιλάνε γύρω του, χωρίς να καπνίζουν και χωρίς να γελάνε.και φυσικά θα πηγαίνει εκεί γι αυτό.την άλλη μέρα θα πάει στο an club(έτσι λέγεται?) γιατί εκεί είναι σίγουρα μία βέλτιστη επιλογή για να ακούσει κάποιος μουσική rock.μεθαύριο θα πάει στο στέκι της Αλεξάνδρας διότι εκεί ξέρει οτι θα δεί τα μίνι και θα μπορέσει να φλερτάρει και να χορέψει.

καταλαβαίνετε λοιπόν οτι η ανάμιξη των παραπάνω χώρων και φιλοσοφιών μόνο ένα σκουπίδι θα έχει ως αποτέλεσμα.

και επαναλαμβάνω.δέν είμαι κατά του μπουζουκιού ως αντικείμενο.αντιθέτως μου αρέσει.απλά όπως δέν θέλω να ακούσω όπερα στο club έτσι και δέν μου λέει κάτι το να πάω καθιστός στο μέγαρο και να ακούσω τον Sakis να τραγουδάει.γιατί πολύ απλά δέν θα μπορώ να κάνω τα κουμάντα μου με την κοπελίτσα τρείς σειρές μπροστά.:142:

επίσης δέν καταλαβαίνω το κόλλημα με το ρεμπέτικο.ντάξει βρε παιδιά.δέν είναι και ο ορισμός της παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής.κάποιες συγκιρίες το έφεραν έτσι.ακούστε και τίποτις άλλο...δέν κάνει κακό...

ας πούμε βρείτε τα cd της Σαβίνας Γιαννάτου με παραδοσική μουσική απο όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.
http://www.youtube.com/watch?v=ruOSUVMgPRs

τα cd του Λουδοβίκου των Ανωγείων.πραγματικά νοιώθω τιμή που κάποτε έπαιξα φλάουτο μαζί του.
http://www.youtube.com/watch?v=KLf5MpREbJM

αλλα και τους κλασικούς Έλληνες όπως τον Σπύρο Σακκά.που επειδή κάποτε κατάλαβε οτι η Ελλάδα δέν χωράει το είδος του την κοπάνησε για εξωτερικό...οπου έγινε και πλούσιος.
http://www.youtube.com/watch?v=MDCfsQFNIO4

η Ελλάδα δέν είναι μόνο το ρεμπέτικο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Συμφωνείτε Να Γίνεται το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Καααλά... Άμα ξαναφέρουν τη Λουθ να τραγουδήσει, να τους πας στο δικαστήριο της Χάγης...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Aπορία:
Τι σχέση έχει το Μέγαρο με το Ηρώδειο;

Μήπως να συγκρίνουμε και την Επιδαυρο με το Θέατρο Πέτρας;

Όπως είπε και ο Pleo:Μέγαρο Μουσικής.Και όχι Μέγαρο Συγκεκριμένης Μουσικής..

(Πάντως ως πιό αισχρή στιγμή νεοπλουτισμού και κιτσαρίας θεωρώ την ''συναυλία'' του Woody Allen.Θυμάστε τις τιμές των εισιτηριών;:135:)

Reaction score
140
ένα σχολείο σχετικά με το τι πρέπει να παίζετε σε ένα μέγαρο και τι όχι είναι η πρεμιέρα της ιεροτελεστίας της άνοιξης του μέγιστου στραβινσκι

Reaction score
140
για το 2011 πάντως έχει ποικιλία το μέγαρο
09-02 & 23-02 πετρο-λουκας χαλκιάς ( δεν πρέπει να το χάσετε )
07-05 arturo sandoval
και το σουξέ της χρονιάς
14-05 renee fleming

το πρόγραμμα της μετά λαμπρακη εποχή μου φαίνεται ισορροπημένο

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.662

Θυμάστε τις τιμές των εισιτηριών;:135:

Δεν ήταν για γέλια, για ντομάτες ήταν! 300 και 150 το φοιτητικό νομίζω.:141:

Reaction score
20
Να Γίνει το Μέγαρο Μπουζουκλερί ???

Εγώ έχω μια εναλλακτική πρόταση.
Για να μην τσακωνόμαστε και συμπέρασμα να μην βγαίνει.
Αντί για Μπουζουκλερί να γίνει Σουβλακερί.
Τουλάχιστον στο φαϊ συμφωνούμε όλοι.
Σωστά? :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Δεν ήταν για γέλια, για ντομάτες ήταν! 300 και 150 το φοιτητικό νομίζω.:141:
Ι took the money and ran... :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης